maśle (zazwyczaj przygotowuję na oliwie z oliwek). Kilka rozwiązań - makaron możecie zastąpić dowolnym innym, także krótkim. Zamiast pieczarek - może cukinia?:) Jeśli dodacie np. pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka to takie danie świetnie pasuje z ryżem czy kaszą. Kilka pomysłów, kilka smaków, danie jedno. Smacznego:) Składniki: 280 g makaronu spaghetti 1 średnia cebula 8 pomidorków koktajlowych(...)się nie przypaliło), szklimy chwilę cebulę z czosnkiem, wrzucamy pomidory, chwilę razem przesmażamy, mieszamy, następnie dodajemy pieczarki, przyprawiamy, gdy warzywa będą miękkie dodajemy mleko i 2 łyżki sera, ewentualnie ponownie doprawiamy do smaku, aby danie nabrało wyrazistości (szczególnie ostrej papryki, pieprzu i bazylii). Gotowe danie mieszamy z odcedzonym makaronem, posypujemy parmezanem, natką i świeżo zmielonym pieprzem. Zamiennie może
Zasmakuj Kuchniprostu do zjedzenia na obiad czy kolację. Dzisiaj akurat była moim obiadem. Pycha ! Składniki ( na około 2 osoby) 1 brokuł 1 pierś z kurczaka około 1/4 serka sałatkowo kanapkowego typu feta garść prażonego słonecznika przyprawa do kurczaka olej do smażenia Sos czosnkowy: 1 ząbek czosnku pół szklanki jogurtu naturalnego (może być śmietana) 2 łyżeczki majonezu tymianek, bazylia etc. sól(...)miseczce. Wlewam jogurt, dodaję majonezu. Mieszam by powstała jednolita całość. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiam solą pieprzem i ziołami. Odstawiam na chwilę by smaki się "przegryzły". Brokuł, kurczak i ser feta można polać sosem jeszcze przed podaniem w misce i osobno wymieszać. Drugą opcją jest też wyłożenie suchych składników na talerz i polanie je sosem tuż przed zjedzeniem. Przed
Justa próbuje gotowaćpierś z kurczaka 2 marchewki 4 ziemniaki kawałek selera 1 kg dyni kawałek pora 4 trójkąty serka Hochland śmietankowego 1/2 szklanki startego parmezanu lub goudy sól, pierz, szczypta chili lub vegeta do smaku 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 2 łyżki masła około 2,5 l wody 150 ml śmietanki 12 % z kartonika Wykonanie : Pierś myjemy i przekładamy(...)wszystko zmięknie, jeśli woda za szybko odparuje możecie jej jeszcze dolać. Ugotowaną zupę blendujemy i przyprawiamy ewentualnie do smaku, solą, pieprzem, chili i szczyptą imbiru. Do gotowej zupki dodajemy sery i śmietankę, mieszamy aż się rozpuszczą. Zupę nalewamy do miseczek i posypujemy groszkiem ptysiowym, można też pestkami dyni. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilikonserwowych czerwona papryka duża pierś z kurczaka (około 350 g) 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Przygotowanie Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Odstawiamy na pół godziny do lodówki, następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Makaron(...)paski, ogórki w plasterki. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Do dużej miski przekładamy kapustę, kurczaka i resztę składników. Dodajemy majonez, jogurt i przyprawy. Mieszamy dokładnie. Sałatkę odstawiamy do lodówki na jakąś godzinę, aby się schłodziła. [caption id="attachment_8034" align="aligncenter" width="685"] Sałatka makaronowa z kurczakiem i kapustą pekińską[/caption] Zobacz inne przepisy na sałatki z makaronem: Sałatka Imprezowa
e-PrzepisyKulinarnebakłażan 100g piersi z kurczaka 125g serka ricotta 200g szpinaku mrożonego ząbek czosnku 1/2 małej cebuli 40g parmezanu sól i pieprz Przygotowanie: Zaczynamy od nastawienia piekarnika na 180*C. Bakłażana kroimy na pół i nacinamy wewnętrzną część w kwadraty (w siateczkę). Posypujemy solą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut. W tym czasie kroimy kurczaka na małe kawałeczki(...)podsmażamy na patelni. Gdy kurczak jest już usmażony przekładamy go na talerz i wrzucamy cebulę oraz czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodajemy szpinak i zmniejszamy ogień czekając aż się rozmrozi. Farsz doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy usmażone wcześniej mięso i ricottę. Całość dokładnie ze sobą łączmy. Po wyznaczonym czasie wyjmujemy bakłażana z piekarnika i za pomocą
Moja Michapiersi kurczaka • 250 g makaronu rurki • 1 opakowanie mrożonego szpinaku w liściach 450 g • 3/4 szklanki śmietanki 30% • 3 kule mozzarelli po 150 g • 4 łyżki masła • 4 łyżki oleju • 3 ząbki czosnku • sól, pieprz do smaku • zioła prowansalskie • suszone płatki pomidorów Wykonanie: • Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. • Kurczaka pokroić w kostkę(...)prowansalskimi. Obsmażyć na oleju. • Naczynie do zapiekania posmarować masłem. Wrzucić kurczaka wymieszanego z makaronem. • Czosnek obrać, drobno posiekać. • Rozgrzać masło, dodać czosnek i wrzucić rozmrożone i odciśniete liście szpinaku. Przesmażyć i wlać śmietankę, doprawić solą. • Masę szpinakową wyłożyć na kurczaka z makaronem. Przykryć folią aluminiową. • Wstawić do piekarnika nagrzanego
To co kochamBagietka czosnkowa z krewetkami - Kliknij po przepis. 2. Mini hamburgery - Kliknij po przepis . 3. Mini bułeczki, nadziane serem żółtym - Kliknij po przepis. 4. Ptysie na słono, z pastą z wędzonego łososia - Kliknij po przepis 5. Paluchy serowe z sezamem - Kliknij po przepis. 6. Pieczarki w cieście naleśnikowym, w zalewie octowej(...)suszonych pomidorów - Kliknij po przepis. 17. Biedronki na krakersach z pastą z wędzonego łososia - Kliknij po przepis. 18. Guacamole - Kliknij po przepis. 19. Pierś kurczaka w panierce z sezamem - Kliknij po przepis. 20. Kulki mięsne - Kliknij po przepis. 21. Zapiekane śliwki suszone w bekonie - Kliknij po przepis
W kuchni u MonikiMakaron, ale w wersji pełnoziarnistej o ciemnym kolorze. Wybrałam penne rigate, czyli rurki z rowkami. Tak oto powstał Makaron z sosem pieczarkowym i kurczakiem . Składniki: - 2 pojedyncze piersi z kurczaka - 300 g pieczarek - 1 cebula - 50 ml śmietanki 30% - 1 łyżeczka posiekanego kopru (u mnie mrożonego) - sól himalajska, pieprz czarny, suszona: bazylia, oregano, majeranek - makaron rurki (u mnie Penne(...)Mięso kroję w kostkę i podsmażam na rozgrzanym oleju rzepakowym z dodatkiem suszonych ziół i świeżo zmielonego pieprzu. Lekko zarumienionego kurczaka odkładam na bok. Kroję pieczarki oraz cebulę w kostkę. Podsmażam razem na oleju także z suszonymi ziołami. Dodaję kurczaka, wodę, sól, posiekany koper i duszę pod przykryciem. Na koniec dodaję śmietankę i doprawiam do smaku. W między czasie gotuję
Kuchnia co dniapatelni rozgrzewamy nieco oliwy. Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem piersi z kurczaka tniemy na małe paseczki. Podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli, świeżo mielonego czarnego pieprzu i granulowanego czosnku. W tym czasie szatkujemy w piórka cebulę a pieczarki i seler naciowy w plasterki. Seler z cebula i grzybami dodajemy do kurczaka i przesmażamy kilka minut aż warzywa zmiękną. Do naczynia(...)makaron. Na nim układamy kawałki surowego kalafiora oraz kurczaka podsmażonego z warzywami. Na patelni na której smażyliśmy kurczaka roztapiamy olej kokosowy, dodajemy mąkę i chwilkę przesmażamy. Dolewamy wodę z śmietanką i dokładnie rozprowadzamy rózgą. Dodajemy sok z cytryny oraz cukier oraz przyprawy do smaku i zagotowujemy. Powstałym sosem zalewamy makaron i kurczaka z warzywami. Pieczemy w 180 stopniach
Pyry na Gazpomidorowy. :) 3. Czy trzymasz linię? Jeśli jesteś na diecie, to Twoje posiłki powinny być bogate w białko i ogromną ilość warzyw. Najlepiej, byś pod ręką miał zawsze pierś z indyka lub kurczaka lub mięso wołowe (choć nie tak często jak drób). Zamiast ziemniaków lepiej używać pysznych, zdrowych i bogatych w beta-karoten batatów, a w zamrażalce zawsze mieć opakowanie mieszanki(...)placki dobrej jakości i cieszcie się szybkimi daniami z ich wykorzystaniem, kilka warzyw, kawałek kurczaka, ketchup, jogurt i obiad gotowy! pieczarki Warzywo niezbędne w moim domu, używam ich baaaardzo często i niemal do wszystkiego, zapiekane naleśniki, gulasz, jajecznica, zapiekanki, pizza - pieczarki dodadzą smaku wszystkiemu :) pierś z kurczaka/mięso mielone 2 uniwersalne rodzaje mięsa, które bardzo szybko się przygotowuje, wystarczy kilka
Cooking Monsterowoców i serów. Pinot Blanc Do makaronu z sosami na bazie pomidorów czy z owocami morza. Pinot Gris / Pinot Grigio Do dań z kuchni tajskiej - sajgonek. Do pikantnego kurczaka, bekonu, sałaty i pomidorów z rustykalnym wiejskim chlebem. Sauvignon Blanc Do grillowanych ryb np. łososia oraz białych mięs. Riesling Do kurczaka z mango, marokańsko(...)Degustowane menu: Marynowane przegrzebki z sałatką z kopru włoskiego, sosem jogurtowym curry i owocami cytrusowymi. Leaping Horse Chardonnay, California 2013 Robert Mondavi Private Selection Chardonnay, California 2013 Smażone piersi kurczaka z risotto z borowikami, truflami, pancetta i młodą cebulką. Backhouse Chardonnay, Sonoma 2012 Wente Chardonnay Livermore 2013 Zrazy zawijane z wołowiny, z pieczonymi bakłażanami i pieczonym pomidorkiem koktajlowym. Leaping
królestwo garówowsiane i do tego luzem na wagę dodatki według uznania (np. suszona żurawina, orzechy itp.) 7. Mięso - bez kości, bez skóry piersi z kurczaka są oczywiście wygodne i praktycznie bez tłuszczu, ale są zazwyczaj dużo droższe. Kup całego kurczaka i podziel go własnoręcznie, a kości użyj np. jako bazę do zupy. Dotyczy to również innych rodzajów mięs. 8. Domowy zielnik- zasadź(...)wykorzystywać do przygotowania innych potraw. Ważne, aby pozostałości po niezjedzonym posiłku przełożyć w miarę szybko do umytych i czystych pojemników. Szczelnie zamknąć i przełożyć do lodówki. 13. Pakowane wędliny, sery- cenowo gigantyczna przebitka! Spokojnie można powiedzieć że o ok. 30-50 do 100% ! Poukładane plasterki jeden obok drugiego sprawiają wrażenie dużej ilości. A rzeczywistość jest przerażająca… 70 gram
Tradycyjna Kuchniadopiero przed samym zjedzeniem, wszystko było tak wciągające, że cieszę się, że zdążyłam zrobić kilka fotek przed ich pochłonięciem!) Burgery z kurczaka Składniki: ok. 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 3 łyżeczki ostrej musztardy 1,5 łyżeczki papryki słodkiej sól (wedle uznania) świeżo zmielony pieprz odrobina majeranku 2 łyżki otrębów owsianych (niekoniecznie) Przygotowanie(...)około 20 minut do uzyskania złotego koloru. Dodatki: liście sałaty kolorowa papryka pokrojona w paski 2-3 ogórki kiszone pokrojone w plastry pomidor pokrojony w plastry plastry żółtego sera (dowolnego, takiego jaki lubimy najbardziej) cebula pokrojona w krążki musztarda, lub dowolny sos Ja po złożeniu hamburgerów i "spięciu" ich patyczkiem do szaszłyków, by się nie rozsypały, wstawiłam je jeszcze
Symfonia Smakówostygnięciu. (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki 150g masła 1 jajko 1 szczypta soli Farsz: 100g pieczonego mięsa (może być gotowana szynka czy surowa pierś z kurczaka, wg gustu) 1 cukinia (około 250-300g) 1 cebula 3-4 pomidorki cherry 1 pęczek szczypiorku 2 jajka 150ml śmietanki 18% (rzadkiej, może być słodka) 100g startej mozzarelli(...)posypać suchą fasolą lub grochem.) W międzyczasie przygotować farsz. Umytą cukinię pokroić w kostkę (ze skórką). Mięso tak samo. Cebulę i szczypiorek posiekać. Śmietanę połączyć z jajkami i startym serem. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i doprawić solą z pieprzem. Nadzienie przelać na podpieczone ciasto, ułożyć plasterki pomidorków i ponownie wstawić do piekarnika. Piec około 20-30 minut w 180 stopniach
Di gotuje