pyszną pierś z kurczaka, niezwykle soczystą i powstał kurczak w maślance . Podałam ją z plackami lub chlebkami z patelni, które znajdziecie na blogu jako przepis na flatbread . Takie chlebki smaży się na patelni bez tłuszczu, a przygotowywane są na bazie jogurtu lub np. maślanki. Właśnie maślanka była jednym ze składników, jakie dodałam do kurczaka. mięso jest niezwykle(...)chlebkach z patelni i to było pyszne, naprawdę polecam! Kurczak w maślance Składniki: pojedynczy filet z kurczaka 2 łyżeczki maślanki 2 szczypty ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól do smaku tłuszcz do wysmarowania patelni Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Dokładnie oczyszczamy. Kroimy w paski lub na mniejsze kawałki. Do miski wlewamy maślankę
Moja smaczna kuchniafeta sól, pieprz, papryka szpinak mniej więcej dwie garście zioła głównie bazylia w liściach, oregano 2 ząbki czosnku trochę mąki masło śmietankowe Przygotowanie: Piersi z kurczaka rozbijamy pod folią, oprószamy solą, pieprzem i papryką. Szpinak myjemy i osuszamy. Wrzucamy do malaksera, dodajemy pomidory, czosnek, świeże zioła doprawiamy solą. Miksujemy chwilę. Fetę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do farszu, mieszamy
Kubki smakuciepłe dni polecam wykorzystać na grillowaniu. Kukurydza soczysta, chrupiąca i można nią się zajadać w postaci szaszłyków. Szybkie, proste do zrobienia. 2 kolby kukurydzy 1 pierś z kurczaka 1 cebula czerwona 1/2 papryki czerwonej 4 pomidorki koktajlowe marynata: sól, pieprz papryka(...)wędzona papryka słodka przyprawa do kurczaka 4 łyżki oleju sos: 150 g jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól, pieprz natka pietruszki Marynata: Pierś z kurczaka kroję w kostkę, przekładam do miski dodaję sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, papryki, olej, mieszam i odstawiam na 30 minut do lodówki. Kukurydzę kroję na kawałki 2 cm, paprykę w kostkę dużą, cebulę na plastry
wesoła kuchniaraita Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka około 100 g boczku 4 małe czerwone cebulki 1 czerwona papryka 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziaren kolendry 1 łyżka słodkiej papryki szczypta chili 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki tymianku sól Dodatkowo: patyczki do szaszłyków ulubiony sos Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić
Oryginalny smakright;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką – Składniki: 1 podwójna duża pierś z kurczaka 2 duże marchewki 2 czubate łyżki majonezu słodka papryka w proszku, pieprz i sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką – Wykonanie: Piersi z kurczaka oczyścić(...)stron solą, pieprzem i papryką słodką. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać na nim kotleciki z kurczaka, a następnie na nich startą marchewkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok 25-35 minut (do czasu aż piersi w środku będą upieczone, a marchewka
Kulinarne Przebojepół słoika pędów bambusa, - grzyby mun namoczone i pokrojone - 2 cebule; - opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej; - sos sojowy (ja uwielbiam grzybowy); - przyprawa 5 smaków; - sól, pieprz, papryka mielona ostra - 0,5 l bulionu; Wykonanie: Pierś kurczaka pokroić w paski, przyprawić przyprawą 5 smaków, sosem sojowym, papryką i pieprzem. Najlepiej zostawić na noc w lodówce, wtedy smaki przejdą mięso. Rozgrzać wok, wlać
dom-agi.plBIAŁYCH SZPARAGÓW I WARZYW, PODANY Z KURCZAKIEM W SOSIE Z TAMARYNDOWCA... ;-) "NIEBO W GĘBIE..." ZAPRASZAM! SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: - makaron Lubella kokardki - 1 pierś z kurczaka - 1/2 pęczka białych szparagów - 1 ząbek czosnku - 1/2 papryki żółtej - 1/2 papryki czerwonej - 2 łyżki masła - 4 łyżki sosu z tamaryndowca - 1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia - świeży kolorowy pieprz - sól morska(...)kosteczkę, zachowaj kilka dłuższych główek do dekoracji - paprykę pokrój w kosteczkę - czosnek posiekaj - pierś z kurczaka podziel na 6 równych filetów (małych) - na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, podsmaż Kurczaka po 2 minuty z każdej strony, posól, dodaj sos z tamaryndowca. - na patelni rozpuść masło, podsmaż paprykę, przeciśnięty czosnek i szparagi, czas smażenia około 5-6 minut maksymalnie, warzywa mają być
SMYKWKUCHNIHej! Tym razem wstawiam przepis na pyszną kolację. Chociaż można też potraktować to danie jako obiad. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pyszniePrzepyszne danie, Luizka moja siostrzenica zrobiła dla mnie jak przyleciałam do Polski. Piersi kurze pokroić na małe kawałki, doprawić wszystkimi przyprawami. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej
Kuchnia Pokoleńzalewie 150 g żółtego sera 3-4 łyżki majonezu łyżeczka słodkiej papryki ząbek czosnku sól i pieprz do smaku olej do smażenia kurczaka Przepis 1 Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy papryką i smażymy razem z posiekanym czosnkiem na odrobinie oleju do zrumienienia. Przekładamy do miski. 2 Następnie do kurczaka dodajemy odcedzonego ananasa, kukurydzę, seler oraz starty na grubych
Kuchnia Bazyliipodanych składników wychodzi ok. 12 sztuk szaszłyków. Składniki:2 pojedyncze piersi kurczaka12 małych plastrów boczku1 papryka zielona1 papryka żółta1,5 cebuli fioletowej6 szt. pieczarek2,5 łyżki przyprawy do szaszłyków1 łyżka olejuPrzepis:Pierś kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie do mięsa dodajemy dwie łyżki przyprawy do szaszłyków i łyżkę oleju. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut
Emcia Pichciłatwo je przesuszyć! Czyli tak - ma być smak i odpowiednia soczystość. Wcale to nie takie proste, ale pilnując czasu przygotowania i dodając kurczakowi stosowne towarzystwo możemy osiągnąć upragniony efekt. Piersi w kremowym sosie z limonką, cebulką, papryką i trybulką to bardzo fajna, zgrana paczka, dobrze się ze sobą dogadująca. Jeśli nie mamy trybulki, sięgnijmy po kolendrę. Jeśli nie znosimy kolendry(...)jednej strony proste i delikatne, z drugiej - dostajemy w nim całą gamę smaków i aromatów. Co tu dużo gadać - to jest naprawdę dobre! Składniki: 4 piersi z kurczaka 1 średnia cebula 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki posiekanej trybulki (lub kolendry/pietruszki) 1 limonka 250 ml bulionu 3 łyżki śmietany kremówki 2 łyzki masła oliwa sól i pieprz Wykonanie: Piersi lekko rozbić
zadanie-gotowaniemieloną papryką. Pierś kładziemy na ciasto następnie plaster szynki, plaster sera, paseczki suszonych pomidorów oraz plastry pieczarek. Na całość układamy natkę pietruszki. Zaplatamy paski ciasta na przemian w formę warkocza, zostawiając przy tym odstępy by pierś mogła odparować w trakcie pieczenia. Na wierzch warkocza smarujemy białkiem z jajka. Pieczemy w 190 stopniach w piecyku około 30 minut. Kurczak dobrze
Bon Appetit Małgorzatylubię, kolorowe i bardzo smaczne ;) Tak na marginesie, zauważyliście, że mam nowe pojemniki?:D Kurczak miodowo- musztardowy i kuskus z warzywami Składniki: połówka piersi z kurczaka kasza kuskus mała cukinia pół papryki mała cebula 2 łyżki musztardy francuskiej łyżka miodu sól, pieprz Połówkę piersi z kurczaka kroimy w plasterki i umieszczamy w miseczce. Dodajemy pieprz czarny, 2 płaskie(...)Pamiętajcie, żeby do lunchboxa pakować już wystudzone dania! :) Tymiankowy kurczak z ananasem i pomidorowy ryż połówka piersi z kurczaka kilka plastrów ananasa świeżego lub z puszki sezam tymianek sól, pieprz torebka ryżu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego pół cebuli Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy sezamem. Smażymy z obu stron. Po tym czasie dodajemy
Czerwona Porzeczkazakładki PRZEKĄSKI. Jeśli przygotowaliście danie z moich przepisów to podzielcie się proszę swoją opinią w komentarzach. Zdjęcia Waszych potraw mile widziane. Mięsne kulki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 jajko 1 mała cebula papryka słodka sól pieprz 2 łyżki bułki tartej bułka tarta do panierowania olej do głębokiego smażenia Pierś z kurczaka skręcić przez maszynkę do mięsa, a następnie
O kuchni z uczuciemRoman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} SAŁATKA Z SZYNKĄ I KURCZAKIEM SKŁADNIKI: podwójna pierś z kurczaka 20dag. wędzonej szynki 1 duża papryka czerwona 1 ogórek zielony 3 ogórki kiszone 1 cebula 2 woreczki ryżu 5 jaj 10 dag. sera żółtego WYKONANIE: pierś z kurczaka z szynką i cebulą
Kuchnia Beaty