pierś z kurczaka z papryką - 5150 przepisów (strona:58/344)

Szaszłyki z kurczakiem, boczkiem, papryką i czerwoną cebulką 316

raita Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka około 100 g boczku 4 małe czerwone cebulki 1 czerwona papryka 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziaren kolendry 1 łyżka słodkiej papryki szczypta chili 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki tymianku sól Dodatkowo: patyczki do szaszłyków ulubiony sos Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić

Oryginalny smak
Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką 15805

right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką – Składniki: 1 podwójna duża pierś z kurczaka 2 duże marchewki 2 czubate łyżki majonezu słodka papryka w proszku, pieprz i sól do smaku   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierś z kurczaka pod marchewkową pierzynką – Wykonanie: Piersi z kurczaka oczyścić(...)stron solą, pieprzem i papryką słodką. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać na nim kotleciki z kurczaka, a następnie na nich startą marchewkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok 25-35 minut (do czasu aż piersi w środku będą upieczone, a marchewka

Kulinarne Przeboje
Chińszczyzna 211

pół słoika pędów bambusa, - grzyby mun namoczone i pokrojone - 2 cebule; - opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej; - sos sojowy (ja uwielbiam grzybowy); - przyprawa 5 smaków; - sól, pieprz, papryka mielona ostra - 0,5 l bulionu; Wykonanie: Pierś kurczaka pokroić w paski, przyprawić przyprawą 5 smaków, sosem sojowym, papryką i pieprzem. Najlepiej zostawić na noc w lodówce, wtedy smaki przejdą mięso. Rozgrzać wok, wlać

dom-agi.pl
Kokardki z salsą ze szparagów, podane z kurczakiem w sosie z tamaryndowca! 176

BIAŁYCH SZPARAGÓW I WARZYW, PODANY Z KURCZAKIEM W SOSIE Z TAMARYNDOWCA... ;-) "NIEBO W GĘBIE..." ZAPRASZAM! SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: - makaron Lubella kokardki - 1 pierś z kurczaka  - 1/2 pęczka białych szparagów - 1 ząbek czosnku - 1/2 papryki żółtej - 1/2 papryki czerwonej - 2 łyżki masła - 4 łyżki sosu z tamaryndowca - 1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia - świeży kolorowy pieprz - sól morska(...)kosteczkę, zachowaj kilka dłuższych główek do dekoracji - paprykę pokrój w kosteczkę - czosnek posiekaj - pierś z kurczaka podziel na 6 równych filetów (małych) - na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, podsmaż Kurczaka po 2 minuty z każdej strony, posól, dodaj sos z tamaryndowca. - na patelni rozpuść masło, podsmaż paprykę, przeciśnięty czosnek i szparagi, czas smażenia około 5-6 minut maksymalnie, warzywa mają być

SMYKWKUCHNI
Zapiekane ziemniaki z kurczakiem 161

Hej! Tym razem wstawiam przepis na pyszną kolację. Chociaż można też potraktować to danie jako obiad. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Curry risotto z kurczakiem 146

Przepyszne danie, Luizka moja siostrzenica zrobiła dla mnie jak przyleciałam do Polski. Piersi kurze pokroić na małe kawałki, doprawić wszystkimi przyprawami. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem 155

zalewie 150 g żółtego sera 3-4 łyżki majonezu łyżeczka słodkiej papryki ząbek czosnku sól i pieprz do smaku olej do smażenia kurczaka Przepis 1 Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy papryką i smażymy razem z posiekanym czosnkiem na odrobinie oleju do zrumienienia. Przekładamy do miski. 2 Następnie do kurczaka dodajemy odcedzonego ananasa, kukurydzę, seler oraz starty na grubych

Kuchnia Bazylii
Szaszłyki z piekarnika 191

podanych składników wychodzi ok. 12 sztuk szaszłyków. Składniki:2 pojedyncze piersi kurczaka12 małych plastrów boczku1 papryka zielona1 papryka żółta1,5 cebuli fioletowej6 szt. pieczarek2,5 łyżki przyprawy do szaszłyków1 łyżka olejuPrzepis:Pierś kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie do mięsa dodajemy dwie łyżki przyprawy do szaszłyków i łyżkę oleju. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut

Emcia Pichci
Piersi z kurczaka w kremowym sosie z limonką. 224

łatwo je przesuszyć! Czyli tak - ma być smak i odpowiednia soczystość. Wcale to nie takie proste, ale pilnując czasu przygotowania i dodając kurczakowi stosowne towarzystwo możemy osiągnąć upragniony efekt. Piersi w kremowym sosie z limonką, cebulką, papryką i trybulką to bardzo fajna, zgrana paczka, dobrze się ze sobą dogadująca. Jeśli nie mamy trybulki, sięgnijmy po kolendrę. Jeśli nie znosimy kolendry(...)jednej strony proste i delikatne, z drugiej - dostajemy w nim całą gamę smaków i aromatów. Co tu dużo gadać - to jest naprawdę dobre! Składniki: 4 piersi z kurczaka 1 średnia cebula 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki posiekanej trybulki (lub kolendry/pietruszki) 1 limonka 250 ml bulionu 3 łyżki śmietany kremówki 2 łyzki masła oliwa sól i pieprz Wykonanie: Piersi lekko rozbić

zadanie-gotowanie
Kurczak w cieście francuskim z suszonymi pomidorami ("warkocz") 246

mieloną paprykąPierś kładziemy na ciasto następnie plaster szynki, plaster sera, paseczki suszonych pomidorów oraz plastry pieczarek. Na całość układamy natkę pietruszki. Zaplatamy paski ciasta na przemian w formę warkocza, zostawiając przy tym odstępy by pierś mogła odparować w trakcie pieczenia. Na wierzch warkocza smarujemy białkiem z jajka. Pieczemy w 190 stopniach w piecyku około 30 minut. Kurczak dobrze

Bon Appetit Małgorzaty
Lunchbox #2 - dwa sposoby na pysznego kurczaka do pracy 171

lubię, kolorowe i  bardzo smaczne ;) Tak na marginesie, zauważyliście, że mam nowe pojemniki?:D   Kurczak miodowo- musztardowy i kuskus z warzywami Składniki: połówka piersi z kurczaka kasza kuskus mała cukinia pół papryki mała cebula 2 łyżki musztardy francuskiej łyżka miodu sól, pieprz Połówkę piersi z kurczaka kroimy w plasterki i umieszczamy w miseczce. Dodajemy pieprz czarny, 2 płaskie(...)Pamiętajcie, żeby do lunchboxa pakować już wystudzone dania! :)   Tymiankowy kurczak z ananasem i pomidorowy ryż  połówka piersi z kurczaka kilka plastrów ananasa świeżego lub z puszki sezam tymianek sól, pieprz torebka ryżu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego pół cebuli  Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy sezamem. Smażymy z obu stron. Po tym czasie dodajemy

Czerwona Porzeczka
Szaszłyki z mięsnymi kulkami 161

zakładki PRZEKĄSKI. Jeśli przygotowaliście danie z moich przepisów to podzielcie się proszę swoją opinią w komentarzach. Zdjęcia Waszych potraw mile widziane. Mięsne kulki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 jajko 1 mała cebula papryka słodka sól pieprz 2 łyżki bułki tartej bułka tarta do panierowania olej do głębokiego smażenia Pierś z kurczaka skręcić przez maszynkę do mięsa, a następnie

O kuchni z uczuciem
Sałatka z szynką i kurczakiem 337

Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} SAŁATKA Z SZYNKĄ I KURCZAKIEM SKŁADNIKI: podwójna pierś z kurczaka 20dag. wędzonej szynki 1 duża papryka czerwona 1 ogórek zielony 3 ogórki kiszone 1 cebula 2 woreczki ryżu 5 jaj 10 dag. sera żółtego WYKONANIE: pierś z kurczaka z szynką i cebulą

Kuchnia Beaty
Sałatka z kurczakiem z marynaty 149

więc trochę polędwiczek pokroiłam w kostkę i też zamarynowałam.Smaczna sałatka, z kurczakiem z marynaty Kujawski, makaronu i warzyw.. 1 pierś z kurczaka lub polędwiczki z kurczaka 10-15 dkg makaronu 1 ogórek zielony 1-2 papryki [czerwona, zielona] 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula fioletowa 1 pomidor marynata Kujawski[ ostra papryka-czosnek-zioła ] majonez sól, pieprz Pierś

Moje domowe kucharzenie
Pierś z kurczaka w sosie curry. 196

zrobię i poczęstuję nim rodzinkę :-).   PIERŚ KURCZAKA W SOSIE CURRY.           Składniki na 2 - 3 porcje: 2 piersi z kurczaka (około 500 g) 1 cebula 1/2 czerwonej i zielonej papryki 3 łyżki masła 200 g ryżu długoziarnistego parboiled 850 ml bulionu 1 łyżka curry 1 łyżka mąki 100 ml śmietany słodkiej sól pieprz(...)Sposób przyrządzania:             Piersi z kurczaka posypać solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i pokroić w paski. W łyżce masła zeszklić łyżkę pokrojonej cebuli. Dodać ryż i poddusić. Wszystko zalać 600 ml gorącego bulionu i gotować na małym ogniu przez około 30 minut

Zakątek rozkoszy kulinarnych

Proponowane wyszukiwania