kolację, albo zapakować do pudełeczka i zabrać ze sobą do pracy.Składniki:2 małe brokuły lub 1 większy,2 piersi z kurczaka,puszka kukurydzy,ser feta,3-4 łyżki majonezu,1 mały jogurt naturalny,sól, pieprz cayenne lub ostra papryka,odrobina oleju do przesmarowania patelni.Piersi z kurczaka oczyścić z ewentualnych błon, opłukać w zimnej wodzie i osuszyć(...)papierowym ręcznikiem. Przyprawić solą i pieprzem cayenne (lub ostrą papryką), odstawić na godzinkę do lodówki.Patelnię rozgrzać, używając pędzelka przesmarować olejem. (Można zamiast tego mięso natrzeć lekko olejem.) Piersi zgrillować z obu stron. Użyłam do tego celu patelni WOLL Logic, o której pisałam Wam przy okazji przepisu na pstrąga >klik!< Zgrillowane mięso przestudzić
Codzienna kuchnia niecodziennamarchewki - pietruszka - pół selera - 1 por - 2 liście laurowe - 3-4 ziela angielskie - woda - ilość zależy od tego ile chcemy ugotować zupy Ponad to: - pojedyncza pierś z kurczaka - mała czerwona cebula - czerwona papryka - ząbek czosnku - puszka mleczka kokosowego - przyprawy: sól, pieprz, papryka chili, curry, czosnek - 1 łyżka oleju - natka pietruszki do dekoracji Wykonanie Do dość dużego garnka wlewamy wodę oraz(...)paseczki. Wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy aż nie zmiękną. Cebulę oraz czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Pierś z kurczaka kroimy w paseczki. Tak samo kroimy paprykę. Mięso oraz paprykę dodajemy do cebulki. Całość podsmażamy. Przyprawiamy do smaku solą oraz przyprawą curry. Kiedy mięso będzie gotowe dodajemy je do naszego bulionu. Gotujemy chwilę
Health-Fit-Lifepierwotnym zamyśle miał być kurczak w sosie piwnym, jednak się rozmyśliłam, gdyż nie jestem fanką goryczy piwa i postanowiłam przyrządzić gulasz. Podałam go z kuskusem. Dzisiejsze danie nie jest ani skomplikowane, ani kosztowne, a na pewno smaczne.Czy Was też złapała taka jesienna chandra? Albo to ta pogoda tak na mnie wpływa albo za dużo mam na głowie i to mnie(...)mówię i mam nadzieję, że nie ulotni mi się to za szybko:) Składniki na 3 porcje:pół żółtej papryki30 dag piersi z kurczaka1 łyżka śmietany0,5 litra bulionu lub woda i kostka rosołowa4 łyżki sosu sojowego0,5 łyżki słodkiej papryki w proszkuodrobina ostrej papryki w proszku1 marchewka1 cebula1 ząbek czosnku3 ziela angielskieliść laurowymały kawałek pora 1,5 - 2 łyżki mąki
Fabryka pomysłówDania z kuchni indyjskiej przygotowuję sporadycznie, dlatego też raczej trzymam się przepisów, tylko minimalnie je zmieniając. 800 g piersi z kurczaka, 1 łyżka kolendry w ziarnach, 1 łyżka kuminu w nasionach, 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrego chilli w płatkach, 2 łyżki masła klarowanego, 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 1 łyżka startego świeżego imbiru(...)drobiowego, 500 ml pomidorów krojonych z puszki, 60 ml śmietany 18 %, 1 łyżka pasty tamaryndowej, czerwony barwnik spożywczy, Przyprawy zmielić. Cebule pokroić w półplasterki. Czosnek rozgnieść. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Piersi z kurczaka, umyć, osuszyć, pokroić w plasterki grubości około 0,5 cm. Kolendrę, paprykę, kumin i chilli podprażyć chwilę na rozgrzanej suchej patelni, następnie dodać masło, wymieszać. Dodać
królestwo garówdużą ilością mięsa z kurczaka. Przygotowuje się go bardzo szybko. Ja wykorzystuje mięso z rosołu, z udek kurczaka z zupy, ale dobra będzie również pierś z kurczaka. Można dodać różne składniki np. paprykę, kukurydzę, marchewkę czy pora. Składniki: 1,5 szklanki ryżu + 3 szklanki wody duża cebula ząbek czosnku kilka pieczarek groszek zielony (mrożony lub z puszki) miseczka mięsa(...)mieszając. Dodajemy wodę, solimy, zmniejszamy ogień i gotujemy aż ryż wchłonie wodę. 2. W tym czasie przygotowujemy mięso (oddzielamy od kości i rozdrabniamy lub jak używamy piersi z kurczaka kroimy w kostkę) przyprawiamy papryką, przyprawą do kurczaka i odstawiamy. Drugą połowę cebuli podsmażamy, dodajemy posiekany ząbek czosnku, pokrojone pieczarki i smażymy. Kurczaka dodajemy jak już woda z pieczarek wyparuje
NA MOIM TALERZUobiad i w końcu musiałam zrobić, a jeśli Wy nigdy nie jedliście, koniecznie spróbujcie :) Do przyprawienia piersi z kurczaka użyłam przypraw od Skworcu . Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * 1/2 czerwonej papryki * 1/2 zielonej papryki * 1/2 żółtej papryki * 1 marchewka * 1 mała cebula * 1/2 puszki ananasa+ sok * sól * około 3 łyżek octu * 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego * około(...)kurczaka * odrobina pieprzu cayenne * około 1 łyżki mąki ziemniaczanej * 1/2 szklanki wody * 2 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie z oliwek z dodatkiem soli, przyprawy do kurczaka i pieprzu cayenne. wszystkie trzy papryki pokroić w bardzo drobną kostkę, cebulę również w kosteczkę a marchewkę w cienkie słupki. Dodać warzywa do mięsa
Zrób to smaczniezaproponować zapiekankę z brokułami i kurczakiem . Zapiekanki z ziemniaków i warzyw są bardzo smaczne i bardzo sycące. Składniki: 0,6 kg ziemniaków, 1 duży brokuł, 1 czerwona papryka, 1 duża pierś z kurczaka, przyprawa gyros, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, 1 duża cebula, 2 jajka, 3 łyżki śmietany, mały jogurt naturalny, oliwa, ser żółty, zioła prowansalskie. Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, myjemy(...)różyczki. Myjemy. Wrzucamy na gotującą się osoloną wodę gotujemy do miękkości. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. Czosnek i cebulę obieramy, kroimy drobno. Dodajemy do mięsa, szklimy na złoty kolor. Paprykę myjemy i kroimy dodajemy do mięsa z cebulą, dodajemy także brokuła. Przygotowujemy sos. Śmietanę
Kuchnia Pełna PasjiPost Sałatka z brokułami, kurczakiem i papryką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojejest, wbrew pozorom, takie trudne jak się wydaje. Wystarczy trochę cierpliwości i trening, żeby sprawnie posługiwać się nimi. Składniki na 2 porcje: 1 pierś z kurczaka, sól do smaku, 1/4 łyżeczki mielonej ostrej papryki odrobina oleju do obsmażenia japońska zupa miso OYAKATA z makaronem typu nudle(...)łyżki kukurydzy z puszki 2 spore garście kiełków - ja użyłam kiełków fasoli mung 1 mała marchewka 100-150 ml mleczka kokosowego 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku Pierś z kurczaka natrzeć solą i ostrą papryką. Marchewkę obrać i pokroić w cieniutkie słupki - zapałki. Do miseczki lub niewielkiego garnuszka przełożyć marchewkę. Na marchewce ułożyć makaron (nie łamać go), wsypać przyprawy z torebki
Codzienna kuchnia niecodziennarównież jest już na blogu (przepis) . Moje dzieciaki je uwielbiają , zresztą nie tylko oni.... Polecam Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól pieprz słodka papryka ostra papryka 2 jajka olej do głębokiego smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Do jednej miseczki wsypać mąkę ziemniaczaną, a do drugiej wbić jajka , wsypać
O kuchni z uczuciemmiejsce do wyrośnięcia. ponadto: filet z piersi kurczaka (300-400g) 1 łyżka przyprawy do gyrosa 2 łyżki oleju po pół czerwonej i żółtej papryki 150 g drobno pokrojonej mozzarelli Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki,obtoczyć w przyprawie do gyrosa i usmażyć na oleju. Paprykę pokroić na średniej grubości paski. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość
Kolorowa kuchnia Elkikurczaka 1 przyprawa Gyros 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy konserwowej 7 ogórków konserwowych 2 łyżki oleju 2 niewielkie czerwone cebule 1 średnia czerwona papryka Ketchup Majonez Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka obmywamy pod bieżącą, zimną wodą. Kroimy w kostkę i wrzucamy mięso do miski. Do tego dodajemy również przyprawę gyros i mieszamy ręką aż mięso się połączy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnekurczaka 1 przyprawa Gyros 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy konserwowej 7 ogórków konserwowych 2 łyżki oleju 2 niewielkie czerwone cebule 1 średnia czerwona papryka Ketchup Majonez Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka obmywamy pod bieżącą, zimną wodą. Kroimy w kostkę i wrzucamy mięso do miski. Do tego dodajemy również przyprawę gyros i mieszamy ręką aż mięso się połączy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneczerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzechów nerkowca 2 – 3 łyżeczki czerwonej pasty curry 1 łyżeczka suszonego imbiru 1 płaska łyżka kurkumy 0,5 szklanki rosołu drobiowego „Winiary” ciemny sos sojowy 2 łyżki oleju 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) Przygotowanie: Orzechy nerkowca prażymy na suchej patelni i ucieramy w moździerzu. Piersi kurczaka myjemy, osuszamy(...)Mieszamy i odstawiamy na minimum 30 minut. Na dużej i głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone piersi z kurczaka i posiekaną cebulę. Smażymy do zrumienienia. Pod koniec smażenia wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy utarte w moździerzu orzechy nerkowca, pokrojoną w kostkę paprykę i dynię oraz pomidory razem z zalewą. Wlewamy rosół, mleko kokosowe i gotujemy na małym ogniu
Oryginalny smakżółtej 6 plastrów boczku wędzonego 1 pierś z kurczaka 1 cukinia sól, pieprz papryka wędzona, papryka ostra 6 pomidorków koktajlowych olej sos : 200 g jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól pieprz 1 mały ogórek 1 łyżka oliwy z oliwek koper świeży Fasolkę obieram i gotuję aldente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroję w długie paski solę, pieprzę odstawiam(...)żeby cukinia była bardziej elastyczna. Na każdym plastrze cukinii układam po 6 fasolek zwijam. Następnie owijam plastrem boczku, na który nawijam po plastrze piersi z kurczaka. Spinam wykałaczką żeby wszystko lepiej się trzymało. Posypuje papryką wędzoną. Smaruję pędzlem oliwą. Fasolki grilluję obracając z każdej strony razem z pomidorkami. Sos: Ogórek ze skórą ścieram na tarce jarzynowej, sole, pieprzę
wesoła kuchnia