pierś z kurczaka z papryką - 5150 przepisów (strona:222/344)

NADZIEWANY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 317

musicie koniecznie wypróbować ten przepis. Gwarantuję Wam, że kurczak w tak wyjątkowej  wersji na stałe zagości w Waszym codziennym menu.SKŁADNIKI (porcja dla dwóch osób):2 filety z piersi kurczaka8 pieczarek0,5 cebuli4 plastry chudego boczku1 opakowanie ciasta francuskiego1 jajkosólświeżo zmielony pieprzpapryka słodkaoliwa z oliwekWYKONANIE:Ciasto francuskie rozłóż na blasze (nie wyciągaj spod niego pergaminu, w który było(...)cieniutkie plasterki. Cebulę zaś posiekaj w większą kostkę. Całość podsmaż około 5 minut na oliwie z oliwek.Filety z kurczaka dokładnie umyj i obkrój z białych błonek. Przekrój wzdłuż na pół. Posyp sola, pieprzem i słodką papryką.Wyjmij z lodówki blachę z ciastem i ułóż na nim na środku dwóch prostokątów po jednej części

Słodko-Słony Świat Ilony
Penne z czerwonym pesto 226

czerwonym pesto         Składniki: 250 g makaronu pene (używam pełnoziarnistego lub makaronu z pszenicy durum) 1 pierś z kurczaka 2 garści rukoli 50 g parmezanu 2 łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka sosu sojowego ½ łyżeczki papryki ostrej pieprz Pesto: 12 suszonych pomidorów w oleju 2 ząbki czosnku 3 łyżki orzeszków piniowych można zastąpić np. ziemnymi

Mania Gotowania
Grillowana pierś prosto z czerwonej marynaty 125

łyżka octu balsamicznego - łyżka suszonego oregano - łyżeczka ostrej wędzonej czerwonej papryki - ząbek czosnku bardzo drobno posiekany - łyżeczka soli i dwie porządne szczypty świeżego pieprzu - mała, płaska łyżeczka cukru (marynata powinna być słodkawa, octowa, słodka i odrobinę pikantna) Łączymy wszystkie powyższe składniki oprócz soli , obtaczamy dokładnie całe piersi z kurczaka. Odstawiamy na minimum godzinę. Jeśli kurczak był bardzo zimny, prosto

Right Behind The Kitchen
Kiełbasa słoikowa z kaczki i kurczaka 228

mięsa) 460 g piersi  kaczki ze skórą  400 g piersi kurczaka bez skóry 1 i 3/4 (2 ) łyżeczki soli lub wg własnego smaku 3/4 (1) łyżeczki czarnego pieprzu 3 (4) ząbki czosnku- posiekanego drobno 2,5 (3) płaskie łyżeczki żelatyny 1/2 łyżki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki majeranku 1/4 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego  3/4 (1) szklanki wody przygotowanie

Stare Gary
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I RUKOLĄ – 4,50 zł 1154

wygląd sosu i tak nie ma większego znaczenia, bo zniknie w sałatce. Sos odstawiamy do lodówki. 2. PIERŚ Z KURCZAKA (1 min): myjemy ją i oczyszczamy z błonek. Nie kroimy jej – smażona w całości zachowa soczystość. Obsypujemy ją solą, pieprzem oraz słodką papryką. Odstawiamy do lodówki. 3. JAJKA (8 min): gotujemy je tak jak lubicie – u nas są na twardo(...)ćwiartki. 4. SMAŻENIE KURCZAKA (10 min): zamarynowanego kurczaka smażymy na małej ilości oleju na średnim ogniu – z jednej i drugiej strony po ok. 2 min do lekkiego zarumienienia. Następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy kurczaka jeszcze ok. 4 min z każdej strony na małym ogniu. Kurczak będzie gotowy, jeśli wgłębienie po lekkim naciśnięciu palcem na środek piersi natychmiast powróci

Nerds Kitchen
Warzywa pieczone 194

sycące! Możemy do nich dodać suszonych owoców, np. morele, śliwki lub daktyle. Dla mięsożerców polecam pieczoną pierś, kaczkę lub kawałki kurczaka, pieczone czy smażone. Do tego zestawu smakuje mizeria, mix sałat z pomidorami i vinegretem lub colesław. Składniki: 1 cukinia 1 czerwona papryka 5 ziemniaków 2 niezbyt duże marchewki 3 mniejsze cebulki 2 ząbki czosnku vegeta natur, świeżo zmielony pieprz

Zasmakuj Kuchni
Grillowany kurczak z warzywami 168

dania do pracy  :)       Składniki: 1/2 piersi z kurczaka - przekroić na 3-4 części (można lekko rozbić) "Warzywa na patelnię" (mrożone 1/2 opakowania) marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku - pokrojony w cienkie plastry kilka kropli soku z cytryny ulubione zioła (u mnie: prowansalskie, papryka chilli, przyprawa do kurczaka) W misce przygotowujemy marynatę, mieszamy składniki

Alutka-Gotuje
Makaron z bakłażanem 140

łyżki posiekanej bazylii 3 łyżki oliwy z oliwek sol, pieprz, cukier słodka papryka 10 dag parmezanu 40 dag makaronu "Malma" Sposób przygotowania: Bakłażany myjemy pod bieżącą wodą. Kroimy w cienkie plastry. Z każdej strony posypujemy delikatnie solą. Odstawiamy na 30 minut, żeby puściły sok. Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Solimy i pieprzymy. Cebulę kroimy w piórka, pomidorki przekrawamy

Pobite gary Barbary
Piersi z kurczaka w pikantnej marynacie 280

jest pikantne - wychodzi idealnie doprawione,mięciutkie i soczyste. Polecam! Składniki: 60 dag piersi z kurczaka Marynata: 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej musztardy (użyłam dijon) 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka soli (dałam 1/2 łyżeczki) 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku Sposób wykonania

Kuchnia domowa Ani
Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim 133

zapiekany w cieście francuskim Wyśmienity pomysł na soczystą i aromatyczną pierś z kurczaka faszerowaną szpinakiem i serem feta oraz zapiekaną w cieście francuskim     Składniki: 1 opakowania ciasta francuskiego 2 pojedyncze filety z kurczaka 20dkg szpinaku 1 niewielka cebula 10dkg sera feta 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa 1 jajko(...)paski, środek pozostawiamy nienacięty *** *** Filety dokładnie myjemy, osuszamy i delikatnie rozcinamy w poprzek tworząc kieszonki. Przyprawiamy z zewnątrz oraz w środku solą, pieprzem, papryką i ziołami *** *** Do kieszonek wkładamy porcje szpinaku oraz sera fety *** *** Nafaszerowane piersi kładziemy na ponacinanych płatach ciasta francuskiego *** *** Paseczki ciasta zawijamy (naprzemiennie po skosie- prawy,lewy, prawy, lewy) do środka- tak jak widać na zdjęciu. Końcówkę

Blog z Apetytem
Kurczak à la KFC 3232

Kurczaka à la KFC przypadnie Wam do gustu Składniki: różne kawałki z kurczaka (pałki, piersi i skrzydełka) Zalewa: 3 szklanki (poj. 250 ml) wody (3+1) 2 łyżki soli gruboziarnistej 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka miodu wielokwiatowego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka suszonego czosnku Panierka: 1 szklanka (poj. 250 ml) mąki kukurydzianej 1 szklanka(...)moździerzu. Wszystkie składniki panierki, w tym oba rodzaje mąki, łączymy ze sobą. Kawałki kurczaka wyjmujemy z zalewy i panierujemy w panierce, następnie ponownie moczymy w płynie zalewy (zamiast w jajku) i ponownie panierujemy. W rondlu lub frytkownicy rozgrzewamy olej w takiej ilości aby największe kawałki kurczaka mogły w nim swobodnie pływać i smażymy mięso z obu stron po około

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fit- Wraps! 231

Przepyszne wrapy z kurczakiem w obłędnym sosie na bazie serka TAPAS z grillowaną papryką i oliwkami, duża dawka zdrowia w postaci, najwyżej cenionej pod względem odżywczym, sałaty endywii, świeżej botwinki, bazylii, awokado, ogórka i bogatej w witaminę C papryki! Łatwo przyrządzisz, pysznie zjesz! A dodajmy że łatwo zabierzesz ze sobą gdy czas nagli ;-) Zapraszam! SKŁADNIKI: -pierś z kurczka - serek Arla

SMYKWKUCHNI
Kurczak generała Tso 173

Mięsny wtorek Istnieje wiele wersji tego dania, ja zaczerpnęłam ten przepis z książki Ching-He Haung "Ching's Fast Food" i sama także lekko go zmodyfikowałam dodając paprykę, ponieważ bez żadnego warzywa wydawał mi się zbyt ciężki. Danie to zostało wymyślone w latach 50-tych XX wieku przez chińskiego szefa kuchni. Początkowo było pikantne, kwaśne i słone, jednak po przeprowadzce(...)lekko ostre, takie jaka powinna być dobra "chińszczyzna". Polecam! Składniki : 2 piersi z kurczaka lub 4 wyfiletowane udka z kurczaka sól i biały pieprz 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej olej z orzeszków ziemnych 1 ząbek czosnku 3 suszone papryczki chili 1 łyżka wina ryżowego (Shaohsing) 1 czerwona papryka 4 łodygi dumki Sos : 1 łyżka sosu z żółtej fasoli

Codzienne Gotowanie
Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi 189

ogródka więc danie wyjątkowo aromatyczne i pachnące.   Składniki:  0,5 kg piersi z kurczaka 300 g cukinii 200 g pomidorków koktajlowych (żółte i czerwone) 3 ząbki czosnku 1 cebula 0,5 szkl bulionu drobiowego sól morska z pieprzem w młynku Kamis 0,5 łyżeczki papryki słodkiej Kamis 0,5 łyżeczki oregano Kamis 0,5 łyżeczki pomidory suszone

Ala piecze i gotuje
Szaszłyki ślimakowe z kurczakiem, boczkiem i cukinią 205

pojedyncze) marynata (1 szklanka kefiru, 1 płaska łyżeczka ostrej papryki, 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego, 1 płaska łyżeczka soli, 2 łyżki oliwy, 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich, czarny pieprz) 2 długie, niegrube cukinie 6-8 plastrów boczku (surowego lub wędzonego) 1. Składniki marynaty łączymy, dokładnie mieszamy. Piersi kurczaka kroimy w niedużą kostkę, wkładamy do marynaty, zostawiamy w lodówce minimum

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania