podczas smażenia unosi się piękny kuszący zapach. Zatem zaczynamy! Składniki: (na 4 duże de volaille) 1 podwójna pierś z kurczaka 4 suszone pomidory 4 plastry żółtego sera marynata + przyprawy , którymi jeszcze dodatkowo możecie przed smażeniem posypać mięso: sól, pieprz, majeranek, ostra papryka, vegeta natur, świeżo mielona kolendra 2 mniejsze ząbki czosnku, sok z połowy cytryny 1 – 2 jajka bułka(...)zamarynuj w przyprawach, także w wyciśniętym przez praskę czosnku, polej olejem, wymieszaj, odstaw na kilka godzin lub – jeśli możesz – na noc do lodówki. Po tym czasie wyjmij piersi i lekko roztłucz na większe płaskie kotlety. Na każdym kotlecie ułóż zwinięty na pół plaster sera i 1 suszony pomidor, w razie potrzeby dopraw, zwiń i pospinaj wykałaczkami. Obtaczaj
Zasmakuj Kuchnismażenia unosi się piękny kuszący zapach. Zatem zaczynamy!;) Składniki: (na 4 duże de volaille) 1 podwójna pierś z kurczaka 4 suszone pomidory 4 plastry żółtego sera marynata + przyprawy, którymi jeszcze dodatkowo możecie przed smażeniem posypać mięso: sól, pieprz, majeranek, ostra papryka, vegeta natur, świeżo mielona kolendra 2 mniejsze ząbki czosnku, sok z połowy cytryny 1 - 2 jajka(...)miseczki, zamarynuj w przyprawach, także w wyciśniętym przez praskę czosnku, polej olejem, wymieszaj, odstaw na kilka godzin lub - jeśli możesz - na noc do lodówki. Po tym czasie wyjmij piersi i lekko roztłucz na większe płaskie kotlety. Na każdym kotlecie ułóż zwinięty na pół plaster sera i 1 suszony pomidor, w razie potrzeby dopraw, zwiń i pospinaj wykałaczkami. Obtaczaj w roztrzepanym
Zasmakuj KuchniSchabowy po królewsku to przepis na tradycyjne schabowe w nieco innej odsłonie, gdyż marynowane w musztardzie i miodzie oraz zapiekane z cebulą, pieczarkami, papryką i serem żółtym. Tak przygotowany jest bardzo pyszny, z pewnością zasmakuje nawet wybrednym podniebieniom. Palce lizać! Danie jest idealne na imprezę lub szybki obiad, gdyż wszystko można przygotować nawet dzień wcześniej, a w momencie podania tylko(...)albo w towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki np. z kapusty kiszonej. Zamiast schabu można wykorzystać również pierś z kurczaka, będzie równie smacznie. [embed]https://youtu.be/R7rMeLrgLzA[/embed] Składniki na schabowy po królewsku (5 porcji): około 600 g schabu bez kości 7-8 średnich pieczarek papryka czerwona cebula 100 g sera żółtego łyżeczka miodu 3 łyżki musztardy jajko bułka tarta sól, pieprz
e-PrzepisyKulinarneświeże. Składniki: 1/2 szklanki kuskusu dwie garście pomidorków koktajlowych czerwona papryka opakowanie oliwek zielonych zielonych (u mnie hiszpańskie oliwki Fragata od Stovit) mała cebulka filet z kurczaka pojedynczy zioła prowansalskie olej do smażenia natka pietruszki sól i pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka octu balsamicznego łyżka wody Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę posypujemy posypujemy ziołami prowansalskimi. Odstawiamy
Cynamonowe szczęściewszystkie udało mi się sfotografować. Koniecznie wypróbujcie przy najbliższym grillu - mięso doskonale smakuje z grillowanym chlebkiem posmarowanym masełkiem czosnkowym oraz z sałatką z pomidorków koktajlowych. SKŁADNIKI 3 podwójne piersi z kurczaka (po 1 do każdej marynaty) marynata biała 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 3 gałązki świeżego tymianku 6-8 listków świeżej bazylii 6-8 listków świeżej szałwi(...)łyżeczce curry, kurkumy i słodkiej papryki marynata czerwona 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka papryki wędzonej słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 papryczka chilli ( z pestkami lub bez w zależności od preferowanego stopnia ostrości) 2 łyżki ketchupu lub sosu barbecue SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Piersi z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Pozbyć się kostek
DefinicjaSmakutamtej pory. Jest to sałatka, do której zawsze wracam. Składniki: 1 kapusta pekińska, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cebula, słoik ogórków konserwowych, mała śmietana 18%, 4 czubate łyżki majonezu, 2 czubate łyżki ketchupu, przyprawa do gyrosa, 550g piersi z kurczaka, 4 łyżki oliwy z oliwek, pieprz, 3/4 główki czosnku. Przygotowanie: Mięso pokroić w paski, dodać przyprawę(...)małą kostkę. Dodać jako kolejną warstwę . Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Kapustę pekińską pokroić, lekko posolić i wymieszać. Wyłożyć na cebulę. Dodać drugą połowę sosu. Papryki, umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Wyłożyć na wierzch . Sałatka prezentuję się tak jak na zdjęciu poniżej: Może się wydawać, że jest za mało sosu. Jednak po wymieszaniu wcale go mało
W kuchni u MonikiSkładniki: olej rzepakowy 1/2 szklanki, marchewka 1 pęczek, cebula 1 duża,pierś kurczaka podwójna 1 sztuka, kiełbasa podwawelska 1 długa sztuka, koncentrat pomidorowy Pudliszki 4 czubate łyżeczki, cukinia 6 średnie, woda 3/4 szklanki, kucharek 2 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, bazylia świeża 4 listki cukinie umyć, pokroić na małe kawałki(...)olej wsypać obrane i pokrojone w talarki młode marchewki i podsmażać z 5 minut następnie wsypać pokrojoną cebulę i mieszając podsmażać z 2 minuty następnie wsypać pokrojone w kosteczkę piersi i pokrojoną kiełbasę, podsmażać z 3 minuty dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki i odciśniętą cukinię, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 10 minut, zdjąć pokrywkę i doprawić do smaku przyprawami
W Mojej Kuchni LubięPanierka z ciecierzycy jest cennym źródłem białka i ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Potrzebujemy: pierś z kurczaka (moja ważyła 500 g) 0,5 litra - 1 litr oleju rzepakowego, do smażenia Składniki marynaty do mięsa: 3/4 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 3/4 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1,5 czubatej łyżeczki papryki słodkiej 1/4 płaskiej łyżeczki curry 3 duże ząbki(...)płaska łyżeczka oregano 1 płaska łyżeczka majeranku 2 łyżki oleju Na panierkę: 1 jajko około 130 g mielonej ciecierzycy (polecam Panier z ciecierzycy firmy Mamut ) Wykonanie: Piersi kroimy na kawałki o grubości około 8 mm. Wkładamy do miski, dodajemy wszystkie składniki marynaty, dokładnie mieszamy, szczelnie przykrywamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Jajko roztrzepujemy widelcem
Smak mojego domuwindow.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską – Składniki: 250g gotowanego kurczaka (udek, podudzi, filetów z piersi; u mnie pozostałość po gotowaniu rosołu) 1 mała kapusta pekińska – wykorzystałam 200g kapusty po poszatkowaniu (i wyrzucenia twardych części) 7 pomidorków koktajlowych lub papryczkowych 1 mała papryka czerwona – ok. 130g 1 średnia papryka żółta – ok. 180g pół puszki(...)czubate łyżki jogurtu greckiego 3 czubate łyżki majonezu 3 duże łodygi szczypioru 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską – Wykonanie: Ugotowanego kurczaka podzielić na mniejsze części. Kapustę pekińską poszatkować. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pomidorki koktajlowe (lub papryczkowe) pokroić na ćwiartki. Paprykę (czerwoną i żółtą) pozbawić gniazd
Kulinarne PrzebojeSkładniki/2 porcje: – 1 mała pierś z kurczaka – 150g ciecierzycy z puszki lub ugotowanej – ok. 100 g szpinaku – 1 awokado – pomidorki koktajlowe – sól, pieprz, słodka papryka Sos winegret – 1 łyżka soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu winnego. – 4 łyżki oliwy extra vergine lub oleju rzepakowego. – szczypta soli morskiej. – szczypta
I LOVE LIFEcebula 2 ząbki czosnku garść grzybów mun lub kilka pieczarek kawałek pora 300g mięsa mielonego (ja użyłam mięsa z piersi kaczki ale kurczak też się dobrze sprawdzi) 1 jajko świeża natka pietruszki papier ryżowy do zawijania przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, papryka chilli, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sosu rybnego lub ostrygowego. Zaczynamy od przygotowania naszego farszu. Marchewkę
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiimięty jest intrygujące i stanowi ciekawą odmianę od najbardziej popularnych zup. Warto czasem poeksperymentować :) Składniki: 200 g filetów z piersi kurczaka 1/2 szkl. ryżu basmati 100 ml śmietany kremówki (30%) 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 szkl. wody 5 gałązek liści mięty sól pieprz oliwa Wykonanie: Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć
zadanie-gotowanieposmakowała. SAŁATKA GRZYBOWA POLANA /wg Kuchni Broni 1 duży słoik pieczarek marynowanych 2 duże marchewki 3 ziemniaki 300 g piersi z kurczaka 3 jajka 3 duże ogórki konserwowe 100 g żółtego sera majonez natka pietruszki i szczypiorek sól, pieprz, papryka słodka i ostra, pieprz ziołowy Mięso kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, papryką słodką i ostrą
Pieguskowa Kuchnialodówce. Jest szybki do zrobienia. Boczku można dać mniej ponieważ ma on dać jedynie aromat wędzonki. 1 pojedyncza pierś z kurczaka ok 250 g boczku wędzonego 1 mała cebula 140 g kukurydzy po odsączeniu 10 listków świeżej bazylii papryka ostra, sól, pieprz pasata pomidorowa około szklanka pół papryki czerwonej Boczek i kurczaka podsmażyć na oleju. Dodać drobno posiekaną cebule
cukrem pudrem posypane