Koniecznie musicie ich wypróbować, niby zwykłe roladki a smakują wyśmienicie. Kruche, soczyste mięso z kurczaka, sałatka z ogórka i papryki oraz boczek to połączenie idealne. Do roladek użyłam sałatki kartuskiej od Dagoma . Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * sałatka kartuska * plasterki boczku * sól, pieprz, przyprawy do smaku Wykonanie: Każdą połówkę piersi z kurczaka rozkroić wzdłuż na pół
Zrób to smacznieWspaniale nadaje się na imprezy okolicznościowe, czy na kolację. Przygotowuje się ją dość szybko, tylko trzeba to zrobić odpowiednio wcześniej. Składniki: 400 g. piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 żółta papryka 15 dag. żółtego sera 1/2 soku z cytryny 3 łyżki majonezu 2 łyżki przyprawy meksykańskiej do chilli con carne sól olej do smażenia Przygotowanie
Smaczne Potrawydzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce. Na 6 szaszłyków Potrzebujemy: 2 filety z kurczaka 1 czerwona papryka ( można wykorzystać 2 w różnych kolorach) 250g pieczarek Można wzbogacić szaszłyki o: cukinie, cebule, bakłażana, pomidorki koktajlowe Marynata: olej ryżowy sos sojowy ciemny wędzona papryka chili 1/2 łyżeczki miodu ( jeżeli komuś nie przeszkadza(...)słodkawy smak) zmiażdżony ząbek czosnku S&P Surówka: Rzodkiew biała Ogórek świeży 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% Składniki marynaty mieszamy w sporej misce. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę (około 1,5x1,5), papryka również w większą kostkę, pieczarki na pół. Wszystko wrzucamy do miski z marynatą. Mieszamy i odstawiamy na godzinę lub całą noc. Patyczki do szaszłyków moczymy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/sosów w słoikach (słodko-kwaśny, chiński). Według mojego przepisu uzyskamy studencki obiad w przyzwoitej cenie i nie narobimy się przy tym. Składniki: -kilogram piersi z kurczaka -jedno jajko -pół szklanki bułki tartej -ząbek czosnku -przyprawy: papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, sól, pieprz w indywidualnych proporcjach -olej do smażenia Przygotowanie: Piersi należy umyć i pousuwać z nich wszystkie białe części
Tanie przepisy studenckieczarny pieprz sól oliwa z oliwek świeże liście szpinaku roszponka czarne oliwki czerwona cebula świeża czerwona papryka pomidor bułka na grzanki ser feta sos do sałatki (przepis na niego znajdziecie w przepisie na sałatkę z rukoli TU ) Pierś z kurczaka przyprawiłam przyprawami i polałam oliwą. Odstawiłam. Kurczaka usmażyłam na patelni. Nie kroiłam piersi,żeby były soczyste(...)usmażeniu wystudziłam je i zajęłam się sałatką. Do miski wkładałam kolejno. Liście szpinaku. Roszponkę Pokrojone w paseczki piersi z kurczaka. Obranego ze skórki pomidora. Pokroiłam go i wydrążyłam z niego pestki. Pokrojone czarne oliwki. Plasterki czerwonej cebuli. Paseczki czerwonej papryki. Składniki wymieszałam. Dodałam pokrojone kawałki sera feta. Pokroiłam bułkę na grzanki. Podsmażyłam je na patelni. Posypałam
potrawyregionalnemoim domu od zawsze króluje ta klasyczna. Składniki -2 duże filety z kurczaka -puszka kukurydzy -1 czerwona cebula -1 czerwona papryka -6-7 ogórków konserwowych -kapusta pekińska -przyprawa gyros -majonez, keczup -olej do smażenia Przygotowanie Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić na małe podłużne kawałki. Obsypać przyprawą do gyrosa. Obsmażyć na odrobinie oleju. Ostudzić. Cebulę, paprykę i ogórki
Zielona KuchniaLubię paprykę pod wieloma postaciami, nic dziwnego, że leczo też uwielbiam. Ponieważ zimową porą cena papryki jest dosyć wysoka, właśnie teraz, jesienią, robię sobie zapas leczo na zimę. Wystarczy szybko podsmażyć kiełbaskę, pierś z kurczaka czy parówki ( bo są i tacy co jadają leczo z parówką), ugotować ryż, kaszę, makaron a nawet nie gotować i zjeść po prostu leczo(...)mimo wszystko zostaję przy swojej opcji. Dlatego w jednym garnku gotuję kaszę/makaron i w tym samym czasie w drugim podduszam albo pierś z kurczaka, albo smażę kiełbaskę i dorzucam warzywka ze słoika. Nie podaję czasu duszenia papryk, bo wiem, że różne osoby wolą różne konsystencje i stopnie rozgotowania warzywek. Dobierzcie zatem czas duszenia, do swoich upodobań
Mieszam w GarnkuOkoło 300 kcal. Przepis dla jednej osoby: - Duża garść sałaty lodowej - mały por - 3-4 ogórki świeże gruntowe - 60 g fety - 140 g piersi z kurczaka - sok z połowy cytryny - pół łyżeczki soli, papryki ostrej i łagodnej - pół łyżeczki curry - 2-3 sztuki pomidora suszonego - 2 łyżki oleju do smażenia - 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia do sałaty Z przypraw
Pasje Jolkikolację, wyjątkiem jest niedziela - wtedy siadamy do obiadu o "normalnej", południowej porze. Wszystko przez prace... Cannelloni ze szpinakiem i kurczakiem.Składniki:1 podwójna pierś z kurczaka;mała cebula;ząbek czosnku;0,5 kg szpinaku;żółta papryka; 2 łyżki serka twarogowego Bieluch;cannelloni pół opakowania;sól, pieprz;opcjonalnie: oliwa. Sos a'la beszamelowy:2 szkl. mleka;1 łyżka masła;2 łyżki
Miksturownikdomu jest dużo zdrowszy i tańszy. I wcale nie tak trudny do przygotowania. Polecam Składniki: 1 pojedyncza pierś kurczaka 1 jajka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego 3-4 łyżki bułki tartej olej do smażenia oraz: pomarańcza 1/4 czerwonej papryki kilka liści sałaty lodowej pomidor średni kawałek zielonego ogórka sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki(...)miseczki wybijamy jajko i mieszamy je, na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Mięso z piersi kurczaka najpierw moczymy w jajku a potem w bułce tartej. Tak przygotowane smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Składanie: na środek każdej tortilli układamy sałatę, mięso z kurczaka, paprykę, ogórek, pomidor i cząstki pomarańczy. Polewamy sosem i zwijamy w wrapy ( najpierw zaginamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneDodatek smażonego kurczaka idealnie komponuje się z całością tworząc smakowite danie.Tortilla Meksykańska - Składniki: (ok. 6 tortilli)6 placków tortilli (gotowych lub z tego przepisu)2 piersi z kurczakaprzyprawy: przyprawa do kurczaka, czosnek w proszku, papryka słodka, chili, pieprz2 cebule4 ząbki czosnkuok. 120 g kukurydzy z puszkiok. 120 g fasoli czerwonej z puszkiok. 300 g papryki czerwonej
Słodka Stronabardzo dobre zarówno na ciepło, np. jako obiad lub jako sałatka;) Jest to danie banalne, jednakże smakuje świetnie. Składniki: 200g ryżu, 1/2 papryki, 2 ogórki kiszone, 2-3 łyżki kukurydzy, zioła prowansalskie, ser żółty, pierś z kurczaka, przyprawa gyros, olej. 1. Gotujemy ryż, aż będzie miękki. Dodajemy kostkę rosołową. Studzimy. 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą gyros
Kuchnia Pełna Pasjisię w inne zakątek świata. Składniki (na 2 duże lub 4 średnie porcje): 250 gram piersi kurczaka 100 gram chorizo 3/4 szklanki ryżu Arborio 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju ryżowego, na przykład tego lub innego nadającego się do smażenia 2 małe papryki- zielona i żółta 1 duży pomidor malinowy (ok. 400 gram) 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)patelni rozgrzewam olej i smażę na nim pokrojoną w plastry kiełbasę chorizo. Po kilku minutach, kiedy wytopi się tłuszcz, dodaję pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Smażę do zarumienienie. Następnie dodaję posiekany czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Dodaję szafran, pozbawionego skórki i pokrojonego w kostkę pomidora, kukurydzę, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Całość duszę 5-7 minut. Po tym czasie
Mango Papajalubimy Roladki z tortilli z kurczakiem i sosem szpinakowym Drukuj przepis Ilość porcji: 4 Czas gotowania: 30 Składniki -1 mała pierś z kurczaka (około 350 g) -marynata: szklanka maślanki, 2 łyżeczki curry, sól, pieprz, ostra papryka -4 placki tortilla, przepis znajdziecie tutaj -4 ogórki małosolne, mogą być również świeże -pół czerwonej papryki -serek śmietankowy do posmarowania placków -listki świeżej bazylii(...)minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na niej pierś z kurczaka (odsączoną z maślanki) z każdej strony na rumiany kolor. Odkładamy. --> Sos szpinakowy: --> Do kielicha blendera przekładamy szpinak, serek, czosnek, listki bazylii (opcjonalnie) oraz sól i pieprz. Miksujemy na jednolitą masę. --> Wykonanie: --> Paprykę i ogórki kroimy w cienkie paseczki. Tortillę przekładamy na deskę, smarujemy serkiem, na całej
Marta Gotujepiersi z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku ok. 400 g pieczarek 2 czerwone papryki 1 żółta papryka 2 puszki krojonych pomidorów (w sezonie można użyć świeżych, sparzonych i obranych) 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 0,5 łyżeczki cukru sól, pieprz, pieprz ziołowy suszony majeranek szczypta chilli ew. mąka do zagęszczenia sosu posiekana natka pietruszki Piersi z kurczaka oczyścić(...)cebuli. Następnie wrzucić pokrojone w plasterki lub półplasterki pieczarki, oprószyć solą, przykryć i smażyć aż puszczą sok. Na koniec dorzucić oczyszczone i pokrojone w średnią kostkę papryki i pomidory z puszki. Wymieszać, doprawić i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez jakieś 10-15 minut. Wymieszać, ewentualnie doprawić i zaciągnąć mąką jeśli sos będzie za rzadki. Podawać
Simply Food