puszka kokosowego mleka 500 g filetu z piersi kurczaka 2 łyżki czerwonej pasty curry 3 łyżki tajskiej soi 2 łyżki rybnego sosu 450 g dyni, u mnie Olga mała paczka baby szpinaku, 70 g 3 łyżki soku z limonki ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu Coleslaw 200 g białej kapusty 10 cm pokrojonego pora 1 marchewka, u mnie dwukolorowa 2 łyżki pokrojonej kolendry
codojedzeniaoliwek MoniniWykonanie bardzo proste. Pokrój pierś z kurczaka na małe cząsteczki, przełóż do szklanej miski.Dodaj vinegrety Monini.Wymieszaj dokładnie. Sprawią, że kurczak skruszeje. Dodaj Pfeffer Gold. Suszone pomidory oraz czosnek. Włóż na 3 godziny do lodówki. Rozgrzej rondel z grubym dnem. Wyłóż kurczaka i dodaj selera naciowego. Bez oleju. Obsmaż do miękkości. Dodaj marchewki i duś pod przykryciem
Z Kuchni Do Kuchnipłatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem Kuleczki z mięsa mielonego z ryżem i buraczkami Kurczak faszerowany mięsem mielonym Kurczak faszerowany pieczarkami Kurczak w 5 smakach Miodowe skrzydełka Mix warzyw podany z ryżem Muffinki z kurczaka Pieczeń z makaronem Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem Pieczone żeberka Pieczony schab z kaszą gryczaną Pierś z gęsi Polędwiczki wieprzowe Polędwiczki
Aga w kuchniwzmocnić szkielet. Popularność filetów z piersi lub udek kurczaka jest niezmierna również wśród moich domowników. Kiedy gotuję zupy nie ma żadnych kompromisów. Zawsze używam domowy wywar z całego kurczaka lub kury. Wy też tak robicie? Tajska zupa z kurczakiem Składniki: na 4 porcje 1 mała cebula 1 czosnek solo 2 czerwone chili 1 marchewka 1 łyżka startego świeżego imbiru
codojedzeniaUgotowane na parze warzywa: ziemniaki, marchewka, fasolka szparagowa i brokuł świetnie smakują z prostym kurczakiem podsmażonym z warzywami i masłem orzechowym. Kocham warzywa i zjadam je w ilości hurtowej co na powyższym talerzu widać. Nie wyobrażam sobie by kiedykolwiek mogło się to u mnie zmienić! Składniki (na 2 porcje): 300 gram piersi kurczaka 1 cebula 1 ząbek
Mango Papajawyłożone gazą. Z gazy wybierz całe marchewki zblenduj na papkę z dodatkiem odrobiny zupy, dodaj do zupy razem z ryżem i serkiem topionym i gotuj do uzyskania ulubionej miękkości ryżu. Na koniec przypraw solą, pieprzem, dodaj posiekany koperek. Moja wersja jest wegetariańska. Jeśli chcesz uzyskać mięsną wersję dodaj ugotowaną osobno pierś z kurczaka lub indyka. Smacznego
Mój pomysł nagarnka wlać oliwę wrzucić posiekaną cebulkę, marchewkę pokrojoną w plasterki i smażyć, aż cebulka zmięknie. Wlać mleko kokosowe, wymieszać. Dodać pozostałe składniki podane wyżej, gotować na małym ogniu 10-15 minut. Dodać tyle wody lub wywaru żeby uzyskać odpowiednią konsystencję. Doprawić solą do smaku. Jak lubicie można dodać drobno pokrojoną pierś z kurczaka. Mi bardzo smakowała i co najważniejsze
Kuchnia PokoleńKURCZAK A'LA SALTIMBOCCA Składniki: pierś kurczaka 4 listki świeżej szałwi 4 plastry szynki parmeńskiej pieprz Przygotowanie: Pierś kroimy wzdłuż na pół, lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso przyprawiamy pieprzem. Na każdym kawałku mięsa kładziemy 2 listki szałwii i zawijamy w plastry szynki. Tak przygotowane mięso gotujemy na parze przez 25 minut. PUREE Z MARCHEWKI Z CHILI Składniki: 3 duże marchewki
Smakowity Blog Kulinarnykotlety najczęściej robi się z kurczaka, ale jak wiecie staram się go rzadko używać w kuchni. W sklepach mamy piękny zamiennik w postaci indyka, więc spokojnie można go użyć. Do tego postanowiłam dodać własnoręcznie zerwaną botwinę (tak, tak) i trochę ziół. Wyszło super. Składniki: 500 g piersi z indyka pęczek botwinki 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku mały
Kardamonovyindyka w sosie pomidorowym z selerem naciowym, marchewką, białym winem i odrobiną śmietany kremówki. Do tego polecam kaszę bulgur lub ryż Składniki: 5 sznycli z piersi indyka 2 małe łodygi selera naciowego 1 marchewka 1 mała cebula 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 1/3 szklanki śmietany kremówki 30 % 1/2 szklanki białego wytrawnego wina około 1/2 szklanki bulionu(...)doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Roladki z indyka ze szpinakiem w sosie z gorgonzoli → Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią → Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym → Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami
Oryginalny smakSkładniki:1 duża pierś z kurczakaczosnek granulowanymielona słodka papryka4-5 ziemniakówprzyprawa do ziemniaków100 g pieczarek1 marchewka1 cebulaSposób przygotowania:1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski. Oprószyć
Kuchnia domowa Anikotlety mielone, schabowe lub piersi z kurczaka, faszerowane czy też nie. W zależności na jaką kapustę mamy ochotę taką podaję, samą z koprem lub z dodatkiem boczku, kiełbasy. Dziś lekka wersja, kapusta i koper:) Młodą kapustę przygotowuję na kilka sposobów: - kapusta zasmażana na maśle, - kapusta z boczkiem i cebulką, - kapusta z tartą marchewką, - kapusta z kiełbasą i passatą pomidorową
Zasmakuj Kuchnimrożonego groszku ( może być również marchewka) pestki słonecznika przyprawy- sól morska, pieprz, oregano, cynamon Przygotowanie Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojoną w kostkę dynie, solimy ją, doprawiamy cynamonem.Pod przykryciem smażymy kilka minut.Dodajemy resztę warzyw dusimy,do czasu aż warzywa zmiękną. Dodajemy pozostałe przyprawy, podczas duszenia można dolewać troszkę wody. Opcja z mięsem pierś z kurczaka podsmażamy na rozgrzanej oliwie doprawiamy
Kukuleczkipieprzem i koperkiem. Na każdej piersi z kurczaka ułożyłam po 2 plasterki boczki i po 2 daktyle. Roladki zawinęłam. Wszystkie roladki owinęłam folią aluminiową i przełożyłam do urządzenia do gotowania na parze. Parowar włączyłam na 40 minut. Do obiadku dodałam ugotowane, również na parze ziemniaczki z koperkiem, a do tego surówka ze świeżej marchewki z agawą i rodzynkami
nietadietamożliwymi sposobami próbuję zachęcić moje dziecko do jedzenia warzyw. Bo jak na razie upodobał sobie tylko ogórka i szpinak i to w niewielkiej ilości. A no i jeszcze troszkę marchewki z rosołu. Dziś pomyślałam że jak sam coś ugotuje to chętniej spróbuje. A że marzyłam o obiedzie innym niż mięso z ziemniakami to wybór padł na leczo. Uwielbiam tą jesienną(...)pieczarek cebula mała puszka kukurydzy lub 1/2 dużej puszka całych pomidorów (mogą być świeże ale dla mnie w zimie nie mają smaku) cebula 2 ząbki czosnku pierś z kurczaka 4 łyżki oleju kostka rosołowa majeranek, sól ziołowa, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do kurczaka Wykonanie: 1. Obieramy pieczarki i kroimy (niezbyt drobno). Wykrawamy z papryki gniazdo nasienne, obieramy (opcjonalnie
Mama z miasta