pierś z kurczaka devolay - 11 przepisów

Devolay z piersi kurczaka 265

Kotlet devolay to sposób na przygotowanie kurczaka w inny sposób , niż zwykłe kotlety z panierką . Smak masełka, który wypływa po przekrojeniu devolaya to jest coś przepysznego ;) Dodałam jeszcze pokrojony drobno koperek dla dodania intensywności smaku :)Pomysł zaczerpnięty z WŻSkładniki dla 4 osób:2 duże piersi z kurczaka2 ząbki czosnku2 łyżki koperku4 łyżeczki masła3 jajka do panierkibułka tarta i mąkaok

Słodkości i nie tylko
Devolay z masłem i serem 154

Devolay z masłem i serem(z puree ziemniaczane)Skłądniki:(na dwie porcje)Devolay:- 2 duże piersi z kurczaka- 2 paski sera żółtego (6cm-1cm.-1cm)- 2 paski masła (6cm-1cm-0,5cm)- jajko - bułka tarta - pieprz i sól Puree Ziemniaczane:- 4-5 ziemniaków-1 duża cebula - 2-3 łyżki śmietany - 2 łyżki masła

Gotuj Z Muzyką
Devolay z piersi kurczaka. 164

miłośników sera żółtego bardzo dobrym rozwiązaniem na obiad jest kotlet devolay. Ja dziś zrobiłam je z piersi kurczaka i już żałuję, że jestem po obiedzie. Chciałabym cofnąć czas do momentu gdy przekroiłam devolaya i wypłynął mi mój ulubiony ser żółty... Składniki: filety z piersi kurczaka - ilość w zależności na ile osób się robi. Ja zrobiłam cztery kotlety, czyli potrzebowałam dwie

W kuchni u Moniki
Devolay w panierce sezamowej 196

delikatnym mięsem drobiowym. Podczas smażenia w całym domu unosił się piękny zapach czosnku oraz pietruszki. Nam bardzo smakował devolay w sezamie, a jak Wam podoba się ten pomysł? A jak Wy przyrządzacie w domu devolaje?  Składniki: 4 piersi z kurczaka  pęczek natki pietruszki  4 ząbki czosnku  2 łyżki masła sól do smaku  pieprz do smaku

Krakowskie smaki Ani
Bazyliowo - cytrynowe pulpeciki z piersi kurczaka w rosole 231

się po prostu w tym połączeniu smaków :) Na obiad miały być devolay'e, ale kiedy spojrzałam w kierunku doniczki z bazylią, to zmieniłam zdanie ;) I w ten sposób powstał pomysł na pachnące pulpeciki z dodatkiem skórki cytrynowej i świeżych listków bazylii.Składniki: 2 piersi z kurczaka,2 łyżki posiekanej świeżej bazylii,1 łyżka drobno posiekanej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Devolay czy de volaille? A może schabowy z kurczaka? 494

Kotlety z piersi z kurczaka są dość popularne w naszym kraju. Rzadko w którym domu nie jada się ich. Jest to prosta i dość szybka potrawa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Potrawka z piersi drobiowej (jak Stroganow) 149

gotowaniem. Wolę oczywiście wersję oryginalną, kiedyś jednak trzeba zużyć zakupione kurczacze piersi w sposób nieco bardziej finezyjny niż devolay, czy najzwyklejsze w świecie "schabowe z piersi" (moje kolejne ulubione stwierdzenie..) Napisałam o piersi drobiowej, jednak użycie indyczej w moim wypadku odpada. Kurczak jest w tej wersji o wiele delikatniejszy i smaczniejszy. Danie tak miłe dla podniebienia, choć od oryginału odbiega

Kuchenna Kontrrewolucya
Bazyliowe szaszłyki- dla dużych i małych! 161

devolay'e itp nam się już przejadły lub zwyczajnie znudziły? Odpowiedz jest prosta. Trzeba spróbować niebanalnych, smacznych i cieszących oko szaszłyków bazyliowych :) Dodatkową zaletą jest oczywiście fakt, iż to danie ma zdecydowanie mniej kalorii niż wcześniej wspomniane cuda w złotej panierce. Ciekawa forma podania i interesujący smak skuszą nawet największych niejadków ;) Zapraszam! Bazyliowe szaszłyki Składniki: podwójna pierś z kurczaka

Tagebuch po polsku
Devolay z mozzarellą i pieczonymi ziemniaczkami 326

Wlać do nich około pół szklanki wody. Piec około 40 minut w temperaturze 180-190 stopni. Gdy ziemniaki się pieką, my przygotowujemy kotlety. Pierś z kurczaka pokroić na 4-5 plastrów. Rozbić je - na pierś położyć folię spożywczą i zbić młotkiem. Folię stosuję po to, aby się kotlet nie podziurawił. Posolić jedną stronę, ułożyć na niej kawałek mozzarelli. Zwinąć. Następnię(...)obtoczyć roladkę w mące, później w jajku rozbełtanym z solą i pieprzem, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju do zrumienienia. Następnie przełożyć devolay'e do blachy wyłożonej formą aluminiową posmarowaną olejem za pomocą pędzla. Piec je 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe danie podawać z ulubioną surówką. Smacznego

Fabryka pomysłów
Kotlet de volaille'a 37073

Pyszne i soczyste kotlety drobiowe z chrupiącą skórkąKotlet de volaille'aSKŁADNIKI:pierś z kurczaka 1 szt podwójnamasło -12,5 dagjajko -1 sztbułka tarta -3 łyżkimąka -2 łyżkisól i pieprztłuszcz do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Filety z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem. Następnie obsypać filety solą i pieprzem. Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki. Każdy słupek(...)masła, układać na  filecie drobiowym. Zwijać  filety jak  krokiety, spiąć wykałaczkami .Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Panierować devolay w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć de volaille'a  w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu przez kilka minut na złoty kolor

Kuchnia Danusi