pierś w marynacie - 1478 przepisów (strona:2/99)

Pyszny Makaron z Piersią Kurczaka i Cukinią na Obiad 200

centymetrów (mogą być paseczki lu kostka). Do miski daję mąkę ziemniaczaną, sos sojowy, cukier, dwie łyżki oleju lub oliwy i całość dokładnie mieszam – marynata jest gotowa. Pokrojoną pierś dodaję do marynaty, mieszam aby pierś byłą pokryta marynatą i odstawiam na czas przygotowania pozostałych składników. Przygotowanie pozostałych składników: Cebulę kroję w drobną kostkę. Czosnek drobniutko kroję i dodaję do cebuli. Umyte(...)dodaję pieczarki i całość smażę jeszcze około 10 minut do odparowania soku (wody) z pieczarek. Usmażone pieczarki z cebulą przekładam do garnka. Teraz na rozgrzaną patelnię przekładam pierś z kurczaka razem z marynatą i smażę do miękkości mięsa przez około 10 – 15 minut – usmażoną pierś dodaję do pieczarek w garnku. W tym czasie gdy smaży się pierś gotuję makaron według

Uwaga Babcia Gotuje
KACZKA W SOSIE POMARAŃCZOWYM 146

rondelku umieszczamy sos sojowy, miód, ocet i sok pomarańczowy. Mieszamy i zagotowujemy. Gotujemy na małym ogniu, przez około 2 minuty, aż marynata lekko zgęstnieje. Zdejmujemy rondel z ognia, odstawiamy do przestygnięcia. Przelewamy do płaskiego naczynia. PIERŚ KACZKI myjemy, dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku. Skórkę nacinamy "w kratkę". Nacieramy czosnkiem i imbirem. Wkładamy do marynaty. Przykrywamy folią spożywczą, odstawiamy na minimum(...)minut ( najlepiej na całą noc) do zamarynowania.  Mięso ogrzewamy w temp. pokojowej. Piekarnik rozgrzewamy do 200℃ bez termoobiegu. Razem z piekarnikiem nagrzewamy naczynie żaroodporne. Łyżką zdejmujemy jak najwięcej marynaty piersi kaczki ( pozostałą marynatę zachowujemy) i osuszamy je na papierowym ręczniku. Nacieramy szczyptą soli i pieprzem. Kładziemy na zimnej patelni skórką do dołu i podgrzewamy na małym ogniu przez

cool and minty
Faszerowane piersi kurczaka 5329

smaku. Przygotowujemy marynatę z 2 łyżek oliwy, 2 ząbków czosnku, odrobiny sosu sojowego, odrobiny soku z cytryny i siekanego świeżego tymianku. W 2 piersiach kurczaka robimy kieszonkę, doprawiamy kurczaka solą i pieprzem, smarujemy marynatą, również w środku kieszonki. Do środka wkładamy trochę sera koziego i całe listki bazylii, mięso spinamy(...)wykałaczkami. Zostawiamy na 30 minut aż mięso przejdzie marynatą. Zielone szparagi łączymy wykałaczkami po 5 sztuk odrywając wcześniej twarde końcówki, doprawiamy je solą i pieprzem i smarujemy tą samą marynatą. Piersi z kurczaka grillujemy z każdej strony na rumiano kilka razy odwracając mięso, aby w środku „doszło”, w między czasie dokładamy na ruszt szparagi, które grillujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowane piersi z kurczaka w aromatycznej marynacie 167

Dziś polecam Wam pyszny przepis obiadowy – grillowane piersi z kurczaka w aromatycznej marynacie . Do tak przygotowanych piersi można podać frytki lub ziemniaki oraz zestaw ulubionych surówek. Moja rodzina była zachwycona, dlatego polecam takie danie i Wam. Jeśli nie posiadanie patelni grillowej możecie usmażyć piersi na dobrej tradycyjnej patelni. Spróbujcie. Do przygotowania grillowanych piersi z kurczaka wykorzystałam produkty od ZdrowyMarket24(...)rozbijamy tłuczkiem. Przekładamy do miski. W miseczce mieszamy składniki na marynatę – 2 łyżki przyprawy do gyrosa, 4 łyżki oliwy z oliwek oraz 1/3 łyżki papryki wędzonej słodkiej. Marynatą polewamy nasze piersi w misce, a następnie rozprowadzamy ją dokładnie po mięsie ręką (mieszamy). Każdy kawałek piersi musi być w marynacie. Tak przygotowane mięso odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę

Słodkie okruszki
Pieczeń z indyka 130

sposoby. Gorący, soczysty wyjęty prosto z piekarnika pokroiłam na plastry i podałam z sosem chrzanowym do obiadu. Na zimno świetnie smakuje na kanapkach, Składniki: 1 kg piersi z indyka marynata 1 cebula 2 ząbki czosnku 6 łyżek oleju 2 łyżki(...)octu balsamicznego z modeny 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki rozmarynu sól pieprz Wykonanie: Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek drobno posiekać i wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Pierś opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Dokładnie obtoczyć ją w marynacie z każdej strony i włożyć do naczynia, przykryć folią i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przełożyć mięso

O kuchni z uczuciem
Piersi kurczaka w jogurtowej marynacie z curry (lekko pikantne) 418

upiec na grillu. Piersi mają bardzo małą zawartość tłuszczu, a przy tak sporządzonej marynacie wiele smaku... idealne dla osób na diecie. Doskonałym dodatkiem do tak przyrządzonych piersi będzie pęczak i domowej roboty marynaty (marynowana cukinia, papryka, kalafior lub ogórki). Składniki: 4 pojedynczych piersi kurczaka 400 g jogurtu naturalnego 1 cebula 2 ząbki czosnku suszony imbir przyprawa curry chili sól, pieprz(...)cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i całość mieszamy. Pokrojone piersi lekko solimy i przekładamy marynatą. Marynujemy min. 1 h, najlepiej zostawić na noc w lodówce. Przed smażeniem wyjmujemy piersi z marynaty (marynaty nie odsączamy i nie zdejmujemy z piersi). Smażymy na mocno rozgrzanej patelni najlepiej grillowej. Smażymy krótko, aby nie wysuszyć mięsa. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Sałatka z kurczakiem i truskawkami 175

Składniki: - sałata roszponka - ser mozzarella - truskawki - dwie piersi z kurczaka - orzechy włoskie - migdały (płatki) - ziarna słonecznika Składniki na sos: - sos balsamiczny - miód Składniki na marynatę do piersi z kurczaka - 3łyżeczki soku z cytryny - 1łyżeczka musztardy - 3łyżeczki oliwy z oliwek - 1 ząbek czosnku - 1łyżeczka sosu sojowego - 1.5 łyżeczki miodu - świeży majeranek - sól, pieprz - szczypta papryki słodkiej Przygotowanie: 1 . Przygotowujemy marynatę(...)miód, dodajemy musztardę, posiekany ząbek czosnku i szczyptę papryki, wszystko razem mieszamy. 2. Pierś z kurczaka dokładnie oczyszczamy i oprószamy solą i pieprzem. Następnie dokładnie smarujemy wcześniej przygotowaną marynatą. Na zamarynowane piersi należy położyć świeży majeranek. Tak przygotowane piersi z kurczaka w marynacie należy przełożyć do szczelnego pojemnika i odstawić na 2/3 godziny. 3 . Gdy pierś będzie gotowa należy usmaży

Coś z niczego
Piersi kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie 5:2 179

poprzek na dwie części,  po czym doprawiamy solą Miód rozpuszczamy w osobnym naczyniu, dodajemy musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Każdą pierś obtaczamy w marynaciePiersi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Mięso pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 C ok. 20 min. Cukinię kroimy w talarki i wrzucamy do garnka z odrobiną wody. Doprawiamy

IMPRESJA SMAKU
Makaron ryżowy z łososiem 150

Wielu z Was to danie – makaron ryżowy z łososiem może wydać się dziwne, ze względu na nietypowe połączenie składników. Większości makaron ryżowy kojarzy się z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa cytrynowa 189

smaku łyżeczka trawy cytrynowej KOTANYI szczypta ziarenek smaku WINIARY świeży tymianek Jak przygotować: Zacznijmy od piersi kurczaka, bo ona potrzebuje trochę czasu aby "poczuć smak marynaty" Poprzecznie kroimy jedną pierś - otrzymujemy w ten sposób dwa cienkie plastry. W osobnej misce - kroimy cienko 3 ząbki czosnku, które zasypujemy łyżeczką soli himalajskiej. Mieszamy(...)zostawiamy na 5 min. Do czosnku dodajemy 2 czubate łyżki przyprawy chińskiej, łyżeczkę curry , 2 kieliszki oleju. Mieszamy marynatę. Na folii aluminiowej układamy pierś, w którą wmasowujemy naszą marynatę. Zawijamy piersi i zostawiamy na min. 30 minut. W miedzy czasie parzymy dwie cytryny wrzątkiem i szorujemy szczoteczką - tak aby pozbyć się całej chemii. Następnie zalewamy je zimną wodą.Skórkę

dlaSmaQ
Szaszłyki z pomidorkami cherry i kurczakiem w marynacie z olejem rzepakowym 209

Szaszłyki mają opinię dość pracochłonnej potrawy na grilla. Nic bardziej mylnego! Prezentowane szaszłyki, gdyby ominąć czas marynowania, są naprawdę szybkie w przygotowaniu. Wystarczy kilka składników do marynaty, pierś kurczaka i opakowanie pomidorków cherry. Do marynaty jest dodany także pewien składnik, a mianowicie olej. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego bardzo często wykorzystuję go w swojej kuchni(...)przypadku do marynaty. Przed nami długie, letnie wieczory... Czas grillowania ruszy pełną parą! :) Składniki: opakowanie pomidorków cherry 1 pierś kurczaka 1 mały jogurt grecki garść listków bazylii garść listków oregano 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka octu winnego sól, pieprz chili papryka słodka Wykonanie: Pierś kurczaka oczyścić i pokroić w dużą kostkę. Do mięsa dodać

Pasja Smaku
Spring Rolls z kurczakiem i warzywami 139

sosem słodko- kwaśnym, w zależności od naszych upodobań. Składniki (na 2- 3 porcje): 8-9 sztuk papieru ryżowego 1 papryka 1 marchew 4-5 rzodkiewek 200 gram piersi kurczaka marynata do piersi kurczaka: szczypta soli, pieprzu, papryki wędzonej, chili oraz ulubionych ziół mała kapusta pekińska sos sojowy marynowany imbir ulubiony sos do podania Pierś kurczaka marynuję w składnikach marynaty przez

Mango Papaja
59. Słoneczna majówka i pieczona w owocach pierś z gęsi. 143

żurawinowym. Do dzieła! Składniki pierś z gęsi Pierś dokładnie myjemy i usuwamy kości tak, aby nie uszkodzić mięsa. Odcinamy zwisające kawałki skóry, ale nie wyrzucamy ich. Następnie pierś marynujemy. Składniki na marynatę 2 ziarna jałowca ok. 1 łyżeczka kolendry kilka gałązek rozmarynu 2 ząbki czosnku oliwa(...)oliwek sok z kawałka pomarańczy sporo majeranku sól  pieprz ziarnisty łyżeczka miodu  odrobina octu balsamicznego pół łyżeczki musztardy Wykonanie Składniki wsypujemy do moździerza i łączymy. Pierś nacieramy marynatą z każdej strony dokładnie tak, aby zużyć całość. Mięso wkładamy do szklanego naczynia, przykrywamy i chowamy do lodówki na godzinę lub dłużej. Składniki na puree ok. 1 kilogram ziemniaków

Symfonia Smaków
Karkówka w jogurtowej marynacie 2897

Kurczak i karkówka to chyba najpopularniejsze potrawy z grilla jakie możemy spotkać na większości spotkań. Jednak aby były smaczne, kruche i rozpływające się w ustach musimy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania