pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:321/458)

Kluseczki serowe z czosnkiem niedźwiedzim i palonym masłem 117

    Wiosną poszukujemy świeżości, koloru i lekkości na talerzu. W ten schemat idealnie wpisuje się czosnek niedźwiedzi - pierwsza wiosenna nowalijka, która pojawia się na przełomie

Wędrówki po kuchni
Empanadas z kurczakiem i oliwkami 125

Empanadas to pierożki pochodzące z Meksyku i Ameryki południowej. Występują w różnych odmianach, zależnie od kraju i regionu (najwięcej […] Artykuł Empanadas z kurczakiem i oliwkami

PanGotuje
Calzone z warzywami i mozzarellą 142

Jeśli macie mieszankę bez, doprawcie je wg uznania. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy. Środek smarujemy łyżką przecieru. Na jednej połowie układamy warzywa. Posypujemy połowa mozzarelli. Całość przykrywamy drugą połową ciasta, tworząc pieróg. Wierzch smarujemy resztą przecieru i posypujemy resztą sera. Pieczemy około 20 minut w 190 stopniach. Podajemy posypane natką pietruszki. Smacznego :) Artykuł Calzone z warzywami i mozzarellą pochodzi z serwisu Mienta

Mienta blog
Pierogi z czerwoną kapustą i sezamem / Dumplings with red cabbage and sesame 155

Scroll down for recipe in English. To był obiad zrobiony z tego co zalegało mi w lodówce i w kuchennych szafkach ;) Muszę Wam powiedzieć, że pierożki

Delicious Place
Rosół z perliczki 133

Perliczka staje się coraz bardziej popularna i często gości w sklepowych lodówkach. Z ostatniej kupionej zrobiliśmy lekki, klarowny rosół z perliczki . Nowościami przy gotowaniu rosołu było

niecodziennikpary
Rzymski rosół straciatella z parmezanowymi kluseczkami 170

Rosół to najlepsze lekarstwo na przeziębienie i cudowny sposób stymuluje układ odpornościowy (więcej przeczytasz tutaj ). Miska gorącego rosołu to taka "penicylina" w płynie. Najczęściej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szybkie ciasto z mrożonymi śliwkami 304

Gotowe w : 1,5 h Rozmiar blaszki : 28cmX22cm   Szybkie ciasto ze śliwkami to kolejny wiekowy przepis, ale tym razem pochodzi z przepisowego zeszytu mojej mamy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Sos brokułowo – serowy 93

  Gdy dopada mnie stres, a niestety często się stresuje – taka już moja uroda, lubię zjeść jakiegoś „fast fooda”. Słowo to ma niezbyt

Szybko Tanio Smacznie
twarogowe knedle ze śliwkami... 187

Składniki: twaróg półtłusty zmielony 50 dag, mąka pszenna 15 dag, mąka krupczatka 15 dag, masło miękkie 2 łyżki, jajko 1 sztuka "XL", sól 1/2 łyżeczki, cukier

W Mojej Kuchni Lubię
Makowe pierożki 120

każde kółko nakładamy na środek masę makową i składamy na połowę, brzegi ściskamy widelcem. 7.   Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 8.   Każdy pieróg smarujemy białkiem i posypujemy kryształowym cukrem. 9.   Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C. 10.              Deser do kawy

Kulinarna Chwila
Rogale z orzechowo-kakaowym nadzieniem. 145

okrągły placek o średnicy około 30 cm, każdy z nich dzielimy na 8 części. Na każdej wykładamy porcję nadzienia. Następnie lekko naciągamy i zalepiamy nadzienie  wygląda to jak pieróg ;)  następnie zwijamy  i wywijamy końcówki tworząc rogala. Tak przygotowane rogale wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia

Rozpustne gotowanie
Uszka wigilijne z farszem mielonym 130

Do wigilijnego barszczu najlepsze na świecie są uszka z grzybami i kapustą. A najlepiej jeśli jest to domowa kiszona kapusta i zbierane własnoręcznie grzyby. Ale nie

Bernika - moj kulinarny pamietnik