Scroll down for recipe in English. To był obiad zrobiony z tego co zalegało mi w lodówce i w kuchennych szafkach ;) Muszę Wam powiedzieć, że pierożki
Delicious PlacePerliczka staje się coraz bardziej popularna i często gości w sklepowych lodówkach. Z ostatniej kupionej zrobiliśmy lekki, klarowny rosół z perliczki . Nowościami przy gotowaniu rosołu było
niecodziennikparyRosół to najlepsze lekarstwo na przeziębienie i cudowny sposób stymuluje układ odpornościowy (więcej przeczytasz tutaj ). Miska gorącego rosołu to taka "penicylina" w płynie. Najczęściej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Gotowe w : 1,5 h Rozmiar blaszki : 28cmX22cm Szybkie ciasto ze śliwkami to kolejny wiekowy przepis, ale tym razem pochodzi z przepisowego zeszytu mojej mamy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyGdy dopada mnie stres, a niestety często się stresuje – taka już moja uroda, lubię zjeść jakiegoś „fast fooda”. Słowo to ma niezbyt
Szybko Tanio SmacznieSkładniki: twaróg półtłusty zmielony 50 dag, mąka pszenna 15 dag, mąka krupczatka 15 dag, masło miękkie 2 łyżki, jajko 1 sztuka "XL", sól 1/2 łyżeczki, cukier
W Mojej Kuchni Lubiękażde kółko nakładamy na środek masę makową i składamy na połowę, brzegi ściskamy widelcem. 7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Każdy pieróg smarujemy białkiem i posypujemy kryształowym cukrem. 9. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C. 10. Deser do kawy
Kulinarna Chwilaokrągły placek o średnicy około 30 cm, każdy z nich dzielimy na 8 części. Na każdej wykładamy porcję nadzienia. Następnie lekko naciągamy i zalepiamy nadzienie wygląda to jak pieróg ;) następnie zwijamy i wywijamy końcówki tworząc rogala. Tak przygotowane rogale wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia
Rozpustne gotowanieDo wigilijnego barszczu najlepsze na świecie są uszka z grzybami i kapustą. A najlepiej jeśli jest to domowa kiszona kapusta i zbierane własnoręcznie grzyby. Ale nie
Bernika - moj kulinarny pamietnikNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenTakie małe pierożki - dim sum to takie kąski na jeden gryz. Jakie małe takie pyszne, mówią o nich i to jest prawda. Pierożki wietnamskie są przepyszne
Moje Małe CzarowanieMuszę przyznać, że w tym roku sezon dyniowy wykorzystałam do maksimum :D Sałatki z pieczoną dynią były na porządku dziennym, była też zupa z dyni, śniadaniowa
HealthyCreations