pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:120/458)

Jak wykorzystać resztki kurczaka – domowe ravioli z nadzieniem z farszu 127

kilkanaście minut. W obydwu przypadkach staje się grudkowate po rozwałkowaniu, traci spoistość i gładkość. Spróbujcie sami tego przepisu i osądźcie czy makaron wyszedł jak należy. Zobaczcie też jak zrobić pierogi. Składniki na ciasto na domowe ravioli: 256 g mąki – około 2,5 szklanki 2 jajka 4 żółtka 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Do mąki dodajemy łyżeczkę soli i wysypujemy(...)powietrze ze środka. W garnku zagotowujemy sporą ilość wody. Lekko solimy. Do gorącej wody wrzucamy ravioli. Gotujemy przez 2-3 minuty (czas zależy od grubości ciasta) od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Gotowe! Artykuł Jak wykorzystać resztki kurczaka – domowe ravioli z nadzieniem z farszu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
PIEROGI Z MIĘSEM Z PEŁNOZIARNISTEJ MĄKI 141

Uwielbiam lepić pierogi dlatego dziś przedstawiam przepis na klasyczne ciasto.  Podobno nie z każdej mąki będzie chleb, ale z każdej będą pierogi! Pyszne miękkie i sprężyste ciasto to podstawa, aby pierogi były udane.  Składniki na ciasto: 150 g mąki pszennej #lubella 150 g mąki pełnoziarnistej 250 ml gorącej wody 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka oleju

Słodki Zakątek
Serowe paszteciki w waflu 164

przygodę z ciastem. I tak oto pod wpływem chwili, może troszkę dłuższej chwili, bo farsz jednak kilka dobrych minut zajmuje zajadaliśmy się wspaniałymi serowymi kęskami o smaku ruskich pierogów. Pan Ł. do póki nie spróbował twierdził śmiało, że to nie może się udać, a smaczne to na pewno nie będzie ;) a wspólnie stwierdziliśmy że młody to na pewno(...)cebula olej do usmażenia cebuli sól, pieprz 4 wafle tzw.andruty 2 jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia pasztecików Przygotowanie: Z farszem postępujemy identycznie jak na ruskie pierogi. Przepis na przygotowanie znajdziecie klikając w ten link (klik) . Gotowy farsz podgrzewamy do dość wysokiej temperatury i smarujemy na waflach właśnie takim bardzo ciepłym, pod wpływem temperatury wafle zmiękną

Życie zaczyna się w kuchni
Wegetariańskie pierogi jak z mięsem ( z soczewicą i suszonymi pomidorami) 192

ochotę na pierogi z mięsem, ale nie dość, że źle się po nich czułam, to jeszcze mielenie mięsa najzwyczajniej w świecie mnie obrzydza. Postanowiłam więc przygotować pierogi z roślinnym farszem, który w smaku będzie przypominał mięso. Zielona soczewica z aromatycznymi ziołami, suszonymi pomidorami i wędzoną papryką spełniła swoje zadanie :) ciasto: 350 g mąki pszennej jajko 1/3 szklanki ciepłej(...)suszonego majeranku 0/5 łyżeczki lubczyku 0/5 łyżeczki wędzonej mielonej papryki łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki spora szczypta grubomielonego pieprzu sól Soczewicę gotujemy do miękkości, w podwójnej […] Artykuł Wegetariańskie pierogi jak z mięsem ( z soczewicą i suszonymi pomidorami) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Potrawy wigilijne 219

kapustą i grzybami *** Przepis na kruche paszteciki: Kruche paszteciki z kapustą i grzybami *** Drożdżowe paszteciki: PRZEPIS TUTAJ *** Szybkie paszteciki z ciasta francuskiego: PRZEPIS TUTAJ   6. Pierogi *** Pieczone pierogi z kapustą i grzybami. PRZEPIS TUTAJ *** Pierogi ruskie. PRZEPIS TUTAJ   7. Sałatki *** Sałatka śledziowa z burakami. Przepis: Sałatka śledziowa z buraczkami   *** Sałatka z tuńczyka. PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Przepisy wigilijne Karola Okrasy 142

Niżej przedstawiam dwa przepisy, które szczególnie przypadły mi do gustu. Pierwszy to przepis na pierogi z jabłkiem i kaszą jaglaną, a drugi na łososia podanego z kapustą curry. Pierogi z prażonym jabłkiem i kaszą jaglaną z sosem makowo-limonkowym Ciasto: 250 g mąki pszennej szczypta soli około 100 ml zagotowanej wody z 30 ml mleka(...)Jabłka obieramy i kroimy w kawałki, po czym smażymy w naczyniu, aż zgęstnieją. Dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, posiekane orzechy, doprawiamy limonką i piernikiem. Studzimy. Z ciasta i farszu przygotowujemy pierogi. Drugą wersję smakową przygotowałyśmy nieco inaczej. Zamiast przyprawy do piernika i orzechów dodałyśmy kawałek startego imbiru i odrobinę startej chili – było znakomite! Sos makowy: 100 g sparzonego

Kuchnia Bazylii
Fit menu na Boże Narodzenie 218

czyli moje propozycje na świąteczny stół .  Przepisy na dania rybne Świąteczna sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulą i szczypiorem Frittata z łososiem i szpinakiem Przepisy na pierogi Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą Pieczone mini pierogi z kapustą i grzybami Przepisy na warzywa Kremowa zupa z buraków i czerwonej fasoli Fasolowo-ciecierzycowy mix z pieca Przepisy

My Chcemy Jeść
Pierogi gryczane z policzkami cielęcymi i pieczonymi warzywami oraz sosem z bulionu 104

Pewnego dnia po obiedzie zostało półtorej porcji policzków cielęcych. Można je było po prostu zjeść, ale można też było przygotować dwie porcje pierogów. Gryczane ciasto na pierogi o charakterystycznym smaku, farsz z policzków i cebuli a do tego posypka z pieczonych warzyw i sos z mocno zredukowanego bulionu. Pycha! Warto to zaplanować właśnie na dwa dni, bo żeby(...)zrobić pierogi wcześniej trzeba ugotować policzki, co zajmuje sporo czasu

Milion Smaków
Kulebiak krucho-drożdżowy z kiszoną kapustą i grzybami 203

czerwonym barszczykiem ląduje na świątecznych stołach w wielu domach. To wielki pieróg wykonany z ciasta drożdżowego lub krucho-drożdżowego z rozmaitym nadzieniem, ten tradycyjny z kaszą i borowikami. Farsz do kulebiaka przygotowałam z kiszonej kapusty i ciemnych, bardzo aromatycznych pieczarek. Można za jednym zamachem przygotować więcej farszu do pierogów z kapustą i grzybami wykorzystując je jako nadzienie do kulebiaka(...)ciasto na górze i ułożyć szwem do dołu, zawinąć boki pod spód. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ze ścinków uformować dowolne kształty i przykleić jajkiem na górze pieroga. Posmarowac zółtkiem rozmąconym z 2 łyżkami mleka piec w 180`C 30-40 minut do zbrązowienia podawać z czerwonym barszczem (przepis na najlepszy barszcz wigilijny znajdziesz  tutaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łazanki z kapustą i grzybami 127

przygotować. Łazanki są łatwe w przygotowaniu i stanowią świetny substytut pierogów z kapustą i grzybami, jeżeli ktoś nie lubi ich lepić. Choć muszę przyznać, że bardziej smakują mi pierogi, szczególnie takie przesmażone na masełku, pyszne i chrupiące. W tym roku spędzam Święta w domu i z niecierpliwością czekam na pierogi, które przygotowuje moja siostra ;)  A jakie

Codzienne Gotowanie
12 tradycyjnych potraw wigilijnych 4082

dużą twardości i wytrzymałością. zdjęcie z http://www.ofeminin.pl/przepisy/ kutia-wigilijna-przepis-na-kutie-wigilijna-s590988.html Kapusta, groch i grzyby Kapusta i grzyby wchodzą w skład wigilijnych potraw, należy wymienić wśród nich kapustę z grzybami, pierogi z kapustą i grzybami oraz uszka z tym samym nadzieniem. Dawniej kapustę kiszono w każdym polskim domu, uważano, że miała ona odrodzić życiodajną moc, która sprawia, że przyroda budzi(...)się do życia na wiosnę. Kapusta z grochem miała ponadto chronić przed chorobami. Podobnym symbolem są grzyby, one również mają zapewniać szczęście oraz dostatek. Przepis na pierogi z kapustą i grzybami znajdziesz tutaj Barszcz Czerwony barszczyk z uszkami to jedna z tradycyjnych wigilijnych potraw. Nasi przodkowie wierzyli, że buraki zapewniają długowieczność i urodę. Tradycja głosi, że ten, kto spożywa

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pierogi ruskie 1744

Pierogi ruskie są bardzo popularne głownie na Ukrainie i w Polsce. Błędnie zakłada się, że pochodzą z Rosji. Ten prosty i sprawdzony przepis na pyszne pierogi ruskie jest moim ulubionym. Pierożki najlepiej smakują okraszone podsmażaną na maśle klarowanym cebulą. Niektórzy jednak wolą je ze śmietaną, czy też z kminkiem. A Wy jak jadacie pierogi ruskie

AniaGotuje.pl
Bezglutenowe pierogi z kapustą i "grzybami" 137

Dziś kolejna odsłona bezglutenowych pierogów, tym razem z kapustą i "grzybami" . Cudzysłów stąd, że to nie są grzyby a zwykłe pieczarki . Na prawdziwe grzyby trzeba będzie poczekać, aż mój synek trochę podrośnie (5 lat). Tymczasem zapraszam Was do wypróbowania tego rodzaju pierożków. Najlepsze są okraszone skwarkami , ale też nadają się oczywiście do wigilijnego barszczu . W sposób, w jaki przyrządzam(...)przysmażone wcześniej starte pieczarki. Wszystko razem chwilę smażymy. 4. Gotowy farsz przekładamy do miski i jeszcze zasypujemy kilkoma łyżkami bułki tartej, mieszamy i farsz gotowy. Przygotowujemy ciasto na pierogi . 5. Lepimy pierożki i... 6. ...i układamy pod ściereczką. W międzyczasie kroimy boczek w kosteczkę i smażmy na skwarki "na złoto". 7. Gotujemy w osolonym wrzątku kilka minut po wypłynięciu

Kawa z mlekiem
Jak zrobić ciasto na pierogi ruskie 115

Mój sprawdzony przepis na idealne ciasto na pierogi ruskie ma w składzie olej. To ciasto na pierogi bez jajka wyjdzie idealne, jeśli doda się do niego odpowiednią ilość gorącej wody.  Piszcie jakie jest Wasze idealne ciasto na pierogi

AniaGotuje.pl
Pierogi z kapustą i grzybami 143

Uwielbiam pierogi w każdym wydaniu. Dziś, w cyklu świątecznym, zapraszam Cię na te z kapustą i grzybami Składniki : Ciasto: 4 szklanki mąki 2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju około 2 szklanek ciepłej wody Farsz: 100 suszonych grzybów- u mnie borowiki 500 g kiszonej kapusty 1 marchewka 1 pietruszka sól i pieprz 3 łyżki oleju 2 cebule Przygotowanie : grzyby opłucz(...)gotowanie, posól i dodaj odrobinę oleju ciasto podziel na 4 części, kolejno rozwałkuj na placki, szklanką wycinać kółeczka, na środek nakładać farsz, składać na pół i zlepiać brzegi w pierogi lub użyć urządzenia do wycinania i ładnego sklejania pierogów jakie nabyłam za 3 zł z agd gotuj do miękkości, przez 5 minut podawaj ze smażoną na oleju pokrojoną

Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Proponowane wyszukiwania