Prosty do upieczenia , domowy chleb o wyjątkowym smaku. Składniki: -ok. 7 szklanek mąki pszennej 650 ( ok. 1 kg ) -2 szklanki mąki żytniej 720 -10
Maminek kulinarnyPrzepis z serii tych "oczekujących". Jakiś czas temu publikowałam przepis na drożdżówkę kobiety pracującej , którą odstawiamy do wyrośnięcia na czas ok. 8 godzinnej pracy. Dziś z
Tradycyjna KuchniaZapraszam na kolejny domowy chlebek na zakwasie. Tym razem z mąki orkiszowej z dodatkiem ziarenek siemienia. składniki: 150 g aktywnego zakwasu żytniego 450 g mąki
Monia miesza i gotujeJest powiedzenie, że nie ma chleba bez mąki :), a tu proszę czeka gotowy. Pyszny, zdrowy, lekko wilgotny, długo utrzymuje świeżość, ja jestem na TAK!. Rewelacyjna alternatywa
Apetyczna babeczkaPyszne, mięciutkie rogaliki drożdżowe ! Idealnie pasują do herbaty, na śniadanie czy też jako przekąska. Składniki: ½ kg mąki, 3 dag drożdży, 1 szklanka mleka, 5 dag masła
Tradycyjna KuchniaPostanowiłam zrobić jakiś deser i wykorzystać do niego tak ostatnio popularną szałwię hiszpańską chia. Poczytałam, poszperałam w necie i zalałam chia mlekiem i odstawiłam na noc
Ewa w kuchniDo tego chleba miałam kilka podejść i zawsze coś mi nie pasowało, zmieniałam proporcje i piekłam od nowa. Wreszcie jestem zadowolona i z czystym sumieniem mogę
Apetyczna babeczkaMiodowe bułeczki z jabłkami (źródło przepisu: Izioni Pyszne Smaki ) Składniki: - 15 dag margaryny roślinnej - 1/2 kg mąki pszennej(weszło trochę więcej) - 3 łyżki cukru - 4 łyżki
Kuchnia co dniaDomowe bułki na hamburgery Składniki: ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 10g świeżych drożdży - 1/3 szklanki mleka - 1/3 szklanki wody - 1 łyżka rozpuszczonego masła - 1 łyżeczka
Kuchnia co dniaFilipińskie bułeczki pan de sal czyli dosłownie tłumacząc to solony chleb. Najlepsze oczywiście świeżutkie i cieplutkie na śniadanie idealne. Polecam z masełkiem i konfiturą
O kuchni z uczuciemCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuTrzy typy mąki żytniej plus mąka pszenna to oczywiście część składników na chleb. Dawno nie piekłam domowego chleba więc z ogromną przyjemnością go upiekłam. Zapach roznoszący
Ewa w kuchniChleb z dodatkiem ricotty długo zachowuje świeżość, dlatego często wracam do tego przepisu. Mięciutki, wilgotny .... wspaniały :) Ostatnio coraz częściej mam w kuchni pomocnika ;) przepis Liski
Delicious TitbitsMoje pierwsze bułeczki! :) Wśród tysięcy przepisów te wydały mi sie najprostsze do zrobienia :) Moje próby pieczenia kończą się zawsze tragicznie, tym razem jednak wyszło całkiem całkiem
Atlas Smaków