Karkówka pieczona w plastrach to pomysłowe i smaczne danie dla całej rodziny, idealne na świąteczny obiad. Danie jest proste w przygotowaniu, do tego smaczne i bardzo syte, mięciutka i soczysta o intensywnie czosnkowym smaku karkówka rozpływa się w ustach, świetnie smakuje podana z ziemniakami i surówką. składniki na 4-5 sztuk 1 kg karkówki 2-3 cebule(...)układając jeden obok drugiego. Obraną cebulę kroimy w grubsze plastry i układamy na karkówce, na każdym kawałku mięsa umieszczamy plaster żółtego sera a ser smarujemy majonezem. Tak przygotowana karkówkę pieczemy około 60 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st C. Artykuł Karkówka pieczona w plastrach + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniatarty lub ser grana -pieprz,sól,oliwa z oliwek -czosnek i cebula -koperek,seler naciowy -oregano A na wierzch parmezan tarty, pomidor w plastrach, kiełbasa lub ostre salami Trzemy ziemniaki jak na placki ziemniaczane, marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach by nam wióreczka wyszły. Wkładamy do misy, dodajemy jajka, koperek i seler naciowy, sół, oliwę ,pieprz, przeciśnięty przez praskę(...)trzemy parmezan, układamy plastry pomidora, kiełbasy tudzież salami , posypujemy oregano...skrapiamy oliwą z oliwek..i do piekarnika na 180 stopni nawet na 200 ale trzeba patrzeć i regulować. Pieczemy dobre 45 minut . Podajemy z surówkami , gulaszem, grzybami...jak kto woli. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniodpowiednio miękki. Kurczak według tego przepisu z wierzchu ma mocno pikantną, lekko przypalona panierkę. Od spodu, na dnie naczynia, zbiera się pyszny sos, który jest doskonałym dodatkiem do upieczonych ziemniaków. Diabelski kurczak dotąd kojarzył się nam z dużą ilością pieprzu kajeńskiego, albo z panierką z ostrego jak brzytwa sosu pomidorowego z dodatkiem chili. Okazuje się jednak, że ostrości można szukać(...)Piecz 5 minut, do momentu aż skórka stanie się złocista. Wyciągnij udka z piekarnika i posmaruj solidnie marynatą. Przewróć udka nieposmarowaną stroną do góry i wstaw do piekarnika na kolejne 5 minut. Wyciągnij, pokryj równomiernie marynatą i wstaw na kolejne 5 minut. Obserwuj jak zachowuje się mięso. Jeśli zacznie się przypalać, wyciągnij je z pieca. Kurczaka można podać z pieczonymi
Niedzielny kucharzodpowiednio miękki. Kurczak według tego przepisu z wierzchu ma mocno pikantną, lekko przypalona panierkę. Od spodu, na dnie naczynia, zbiera się pyszny sos, który jest doskonałym dodatkiem do upieczonych ziemniaków. Diabelski kurczak dotąd kojarzył się nam z dużą ilością pieprzu kajeńskiego, albo z panierką z ostrego jak brzytwa sosu pomidorowego z dodatkiem chili. Okazuje się jednak, że ostrości można szukać(...)Piecz 5 minut, do momentu aż skórka stanie się złocista. Wyciągnij udka z piekarnika i posmaruj solidnie marynatą. Przewróć udka nieposmarowaną stroną do góry i wstaw do piekarnika na kolejne 5 minut. Wyciągnij, pokryj równomiernie marynatą i wstaw na kolejne 5 minut. Obserwuj jak zachowuje się mięso. Jeśli zacznie się przypalać, wyciągnij je z pieca. Kurczaka można podać z pieczonymi
Niedzielny kucharzzimno! Sałatka a’la śledziowa z buraczkami Warstwowa sałatka z buraczkami i ziemniakami, w której zamiast śledzia znajdziesz boczniaki. Rolada z suszonymi śliwkami i orzechami Rolada na bazie soczewicy z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi. Pyszna zarówno na zimno, jak i na ciepło! Pasztet pieczony z żurawiną Pasztet z batatów i ciecierzycy. Do tego żurawina, która komponuje się
Via Gustododatkiem pieczywa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Młoda kapusta po gospodarsku – składniki: 1 średnia główka młodej kapusty 100 g wędzonego boczku 250 g kielbasy np. podwawelskiej 2 średnie młode ziemniaki 1 średnia cebula 1 szklanka bulionu może być przecedzony rosół 3 łyżki oleju rzepakowego pół łyżeczki suszonego czosnku pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej Odrobina papryki ostrej mielonej sól i mielony pieprz(...)kroimy ją na 4 części. Liscie szatkujemy w kostkę o boku 2 cm. Ziemniaki kroimy w cienkie plasterki o grubości 2-3 mm Na patelnie wlewamy olej. Na rozgrzany olej wrzucamy kiełbasę i boczek. Podpiekamy do zarumienienia. Następnie dorzucamy cebulkę i ziemniaczki. Delikatnie solimy i pieczemy, aż ziemniaczki i cebula się podpieką i zrumienieją. Przy tym co jakiś czas mieszamy
Olcia gotuje!smaczne danie mięsne idealnie smakuje jako dodatek do pieczywa lub puree z ziemniaków . Pyszna, prosta w przygotowaniu biała kiełbasa w sosie chrzanowym z cebulką i przyprawami. To niezwykle proste i efektowne danie mięsne. Jeśli lubisz białą kiełbasę, wypróbuj także mój przepis na białą kiełbasę pieczoną . Zapraszam po mój sprawdzony przepis na białą kiełbasę w sosie chrzanowym, czyli klasykę wielkanocnego
Zasmakuj Kuchnitestowania Polecam również zupę ogórkową , zupę z zielonego groszku , kremową zupę z pieczonego kalafiora , zupę pomidorową z kluskami i tofu , zupa z czerwonej soczewicy , zupę warzywną z połówkami grochu , kremową zupę kukurydzianą , krem z buraków i batatów . Składniki: 250 g białych pieczarek 2 średnie ziemniaki 1 łodyga selera naciowego 1/2 małej cebuli 1 mała marchewka garść ulubionego drobnego makaronu
Lamarida.plOdstawić do lodówki, by mięso przeszło przyprawami i w tym czasie przygotować frytki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w słupki, jak na frytki. Osuszyć, przełożyć do miseczki i dodać do nich łyżkę oliwy oraz przyprawę do frytek, wymieszać. Frytki rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni grzanie góra-dół, piec przez 25 minut
Przepiski.plSkładniki: 4 ziemniaki 1 marchewka 1/2 selera 1 cebula 1 pomidor 100 g sałaty lodowej 1/3 kostki sera halloumi sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie sos: 1 łyżka oliwy 1 … Czytaj dalej Sałatka z pieczonych warzyw
czarrna od kuchnismakuje z zasmażanymi buraczkami lub z zasmażaną modrą kapustą, dopełnieniem jest puree z ziemniaków . Składniki dla 4 osób: 4 plastry schabu, rozbite dosyć mocno sól i pieprz do smaku ciasto naleśnikowe: ¾ szklanki mąki pszennej ¾ szklanki wody gazowanej 1 jajko sól można dodać ½ łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie) olej rzepakowy do smażenia Jak przygotować schab w cieście naleśnikowym? Jak się robi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięidealna alternatywa, do naszych tradycyjnych gołąbków z mięsem i ryżem. Podane z sosem pieczarkowym smakują rewelacyjnie. Prawdziwa uczta dla podniebienia. Pyszne i tanie. SKŁADNIKI: GŁÓWKA BIAŁEJ KAPUSTY 1/2 KG ZIEMNIAKÓW 200 G BOCZKU WĘDZONEGO 200 MIELONEGO MIĘSA WIEPRZOWEGO 2 CEBULE 2 ZĄBKI CZOSNKU 1 ŻÓŁTKO SZKLANKA BULIONU 1 MARCHEWKA Z BULIONU SOL I PIEPRZ DO SMAKU 1 ŁYŻKA MAJERANKU(...)KONIEC SMAŻENIA DODAĆ CZOSNEK. ZIEMNIAKI OBRAĆ, ZETRZEĆ NA TARCE O MAŁYCH OCZKACH I ODSĄCZYĆ Z NICH SOK NA SICIE. ODCEDZONE ZIEMNIAKI PRZEŁOŻYĆ DO MISKI, DODAĆ DO NICH USMAŻONY BOCZEK Z CEBULĄ,ŻÓŁTKO, ZMIELONE MIĘSO, STARTĄ MARCHEW I PRZYPRAWY. CAŁOŚĆ DOBRZE WYMIESZAĆ. TAK PRZYGOTOWANYM FARSZEM NADZIEWAĆ LIŚCIE KAPUSTY I ZAWIJAĆ GOŁĄBKI. GOŁĄBKI PRZED PIECZENIEM MOŻNA OBSMAŻYĆ NA TŁUSZCZU. ZRUMIENIONE GOŁĄBKI UKŁADAĆ
Pani M - kuchnia smakowitaarkusz wafla (na grubej kratce). Pod wpływem ciepła wafel powinien zmięknąć. Na ziemniaki wykładamy szpinak. Całość zwijamy w roladę. Kroimy na ok. 2 cm kawałki. Każdy panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z każdej strony na rumiano. Podajemy np. z mięsem duszonym, pieczonym
Domowy Smak Jedzenia