pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:15/267)

Pieczony łosoś ze szpinakiem i brokułami 98

sprzyjają innym zwierzętom morskim. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na smakowe ryby: Dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym Dorsz pieczony w rozmarynem i cytryną Grillowana dorada Labraks pieczony w folii Dorsz z sosem borowikowym Ryba po kaszubsku z warzywami i białym winem Karmazyn w warzywach z sosem winno-śmietanowym Merluza la mediterranea, czyli morszczuk po śródziemnomorsku(...)natkę, sól, pieprz, chili i 1 łyżkę oliwy. Gdy czosnek z natką będą roztarte dolewamy pozostałą oliwę. Ok. 2 łyżkami marynaty smarujemy rybę, resztę pozostawiamy do skropienia warzyw. Rybę układamy w żaroodpornym naczyniu na papierze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Po tym czasie dokładamy do naczynia porwany na mniejsze części szpinak, brokuły

Kulinarne przygody Gatity
Pieczony sum w sosie musztardowo-miodowym 201

marketów. Za marynatę posłużyło połączenie miodu i musztardy oraz soli, pieprzu i koperku. Warto tak doprawioną rybę odstawić mniej więcej na godzinkę do lodówki, aby dobrze przeszła przygotowaną marynatą. Następnie pieczemy w piekarniku przez 40 minut. Sum z tego przepisu świetnie smakował z pieczonymi ziemniaczkami. Składniki 300-350 g filetu z suma 2 łyżki miodu 2 łyżki musztardy(...)taką marynatą smarujemy naszą rybę. Na górę sypiemy odrobinę posiekanego koperku i zamykamy folię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 35-40 minut. Przed podaniem dekorujemy suma posiekanym, świeżym koperkiem. Tak przyrządzona ryba świetnie smakuje z ziemniaczkami, zarówno gotowanymi, jak i pieczonymi

Programista w kuchni
Wykwintny pstrąg z cytryną, pesto z bazylii, szpinaku, mięty i migdałów 137

przykrywamy folią i tak przygotowane ryby umieszczamy w lodówce na 1h. Przygotowujemy pesto. W blenderze umieszczamy świeży szpinak, bazylię, miętę, migdały. Dodajemy olej, szczyptę soli i kilka kropel soku z cytryny. Całość rozdrabniamy na najwyższych obrotach. Wyjmujemy ryby z lodówki, zdejmujemy z nich plastry cytryny, zaś w ich miejsce wykładamy ziołowe pesto. Ryby pieczemy (bez przykrywania) w piekarniku rozgrzanym

Raj dla Podniebienia
Domowe i ziołowe talarki ziemniaczane z piekarnika. Z surowych ziemniaków i prawie bez tłuszczu. 144

kilkukrotnie (już bez ziół). Na tyle często by zbytnio nie popalić talarków, a żeby zdążyły zmięknąć w środku. Kilka minut przed końcem pieczenia oprószamy solą z każdej strony. Będą pasować do każdego rodzaju mięs i ryb - pieczonych, smażonych czy grillowanych. Aromatyczne. Chrupkie z wierzchu, w środku mięciutkie. Zdrowsze niż frytki. Można doprawić wg własnych upodobań

Kuchnia po mojemu
EKSPRESOWY, DIETETYCZNY INDYK PIECZONY W PIKANTNYM SOSIE WŁASNYM - NA OBIAD I NA KANAPKĘ. 171

kurkumą i domową vegetą. + rękaw do pieczenia.  WYKONANIE:  Pierś myjemy, osuszamy i nacieramy dokładnie przyprawami, wkładamy do rękawa lub worka do pieczenia (my stosujemy worki do pieczenia ryb), podlewamy odrobiną wody, worek z mięsem wkładamy do keksówki, podlewamy wodą i pieczemy w 180 st, góra-dół z termoobiegiem około 45 minut (pamiętajmy, w keksówce musi być woda

Wypisz Wymaluj
Dietetyczna ryba po grecku (139 kcal) 336

Ryba po grecku w wersji odchudzonej, gdyż rybę pieczemy bez panierki w piekarniku, a nie smażymy. Równie pyszna co tradycyjna. Jeśli całość podzielimy na 6 porcji, to jedna będzie miała 139 kcal, natomiast w 100 g potrawy jest 60 kcal. Składniki: 0,5 kg filetów rybnych (dałam mirunę) sok z połówki cytryny por 3 marchewki pół średniego selera duża pietruszka(...)cebula 250 ml przecieru pomidorowego sól, pieprz 2 łyżki oliwy (lub oleju) Przygotowanie Rybę kroimy na paseczki grubości ok 5 cm, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy ją w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 C przez 20 minut. Cebulę i por siekamy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Dodajemy starte na tarce pozostałe

e-PrzepisyKulinarne
Pieczony karp z pietruszką i po pokazie filmu "Powidoki" 189

pieczonego karpia podanego z pieczoną pietruszką. Smaczny, aromatyczny i sycący posiłek idealny na zimowy i śnieżny piątek :) Składniki : kawałki karpia (u mnie najczęściej części z płetwami ogonowymi) suszony lubczyk suszony czosnek sól pieprz olej  pietruszka korzeniowa (jedna duża na porcję) Na blasze polanej olejem ułożyć kawałki karpia. Skórę ryby naciąć ostrym nożem, by smak przypraw przeniknął(...)ćwiartki. wrzucić do formy lub na blachę. Polać olejem. Pietruszkę piec 20 minut pod przykryciem w temperaturze 180 stopni C., a potem jeszcze 20 minut, by nabrała koloru. Piec rybę pod przykryciem 20-30 minut (w zależności od wielkości ryby) w temperaturze 180 stopni C, a potem jeszcze 20 minut bez przykrycia. Rybę podawać na upieczonej pietruszce posypanej solą

Weekendy w domu i ogrodzie
Dorsz zapiekany pod musem z jabłek 142

pyszne i efektowne danie. Dobra okazja, by wykorzystać jabłka. Nie tylko wspaniale komponują się z rybą i ziemniakami, ale jabłko to samo zdrowie - bogactwo błonnika, witamin i soli mineralnych. Warto zadbać, by jak najczęściej gościły się na naszym stole. Super danie dla zwolenników ryby pieczonej w piekarniku, lekkostrawne i zdrowe. Składniki: 4 porcje dorsza 1 kg jabłek (szarej renety/anton(...)cukru  jajko wymieszać ze śmietaną i dodać do musu jabłkowego naczynie żaroodporne wysmarować masłem, na dnie ułożyć filety z dorsza. Rybę wcześniej posolić i oprószyć pieprzem, zalać musem jabłkowym. Do zapiekanki najlepiej użyć grubych kawałków dorsza piec 15 minut w 200`C. Pozostałe jabłko pokroić ze skórką w plastry i ułożyć na zapiekance. Zapiekać następne 15 minut do zrumienienia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka Caprese 103

czosnkowe, grzanki) , ale niedawno na wyjeździe podano mi Caprese z plastrem mięsnej pieczeni. To pomysł całkiem niezły – sałatka jest lekka i świetnie nadaje się jako dodatek do ryby, pieczonego mięsa lub piersi kurczaka.   Polecam również… ** Sałatkę brokułową z papryką ** Przekąskę z jajkiem ** Sałatkę z makaronem i tuńczykiem ** Sałatkę z brokułami i szynką   Składniki(...)talerzu, pionowo w wieżyczkę lub w ponacinanym pomidorze.     Polecam… Mini tortille z papryką i ogórkiem Pastę z paluszkami krabowymi Domowe pieczywo czosnkowe Pieczarki z pesto Rybę po grecku

Kulinarne S.O.S.
Zapiekanka rybna z pieczarkami i papryką 197

kosteczkę. Na oleju smażymy cebulę, następnie dodajemy paprykę, a na końcu pieczarki. Dusimy do miękkości, lekko solimy. Na koniec dodajemy śmietanę i koperek. 3. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy rybę, pieczemy ok 15 minut w 180 st. C. Po tym czasie odlewamy wodę, którą puściła ryba, a później zalewamy sosem i zapiekamy jeszcze 10-15 minut. 4. Podajemy wedle uznania

Kuchnia domowa Ani
Pieczone warzywa marynowane w jogurcie 639

Pieczone warzywa to wspaniała przystawka do mięsa lub ryby. Podobnie jak mięso czy rybę również marynuję warzywa. Tym razem w jogurcie. Pieczone warzywa są wtedy bardzo aromatyczne. Marynata z jogurtu być może dla wielu z Was niespodzianką. Warto ją jednak wypróbować, bo rezultat jest obłędny. Ten przepis pochodzi od mojej pakistańskiej przyjaciółki. Amira w ten sposób marynuje warzywa(...)przed pieczeniem. Na bazie jogurtu można sporządzić marynatę do kurczaka lub ryby . Byłam zachwycona pieczonymi warzywami, które podała nam na obiad. Do tego przepisu można wykorzystać wiele różnych warzyw na raz. Robię przegląd lodówki i wszystko co mi wpadnie w ręce znajdzie się w marynacie. Dzisiaj proponuję pieczarki, cukinię, bakłażana, zieloną fasolkę, brokuły, cebulę i czosnek. Pieczone warzywa

codojedzenia
Pieczony dorsz 337

kupuję ryby zamrożone z 5% glazurą, ale tym razem wybrałam się do sklepu rybnego i kupiłam świeże filety z dorsza . Ryba wyszła bardzo aromatyczna za sprawą czosnku, natki pietruszki i cytryny. Mięso aż rozpływało się w ustach. Do pieczonego dorsza polecam warzywa gotowane na parze, ja ugotowałam fasolkę szparagową i brokuła oraz ziemniaki z koperkiem.  Obiad lekki(...)pyszny :-) Składniki: Filet z dorsza (lub innej białej ryby) około 150g 2 plastry cytryny garść posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła sól, pieprz Dodatkowo ziemniaki z koperkiem i warzywa (fasolka szparagowa i brokuł) ugotowane na parze. Wykonanie: Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie doprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Przeciskamy przez praskę czosnek i nacieramy

Anielska Kuchnia Ani
Łosoś pieczony w folii 155

piątki, w moim domu nie jada się mięsa, więc zapraszam dzisiaj na rybkę, a konkretniej na soczystego, fit łososia. Mój mąż uwielbia pieczoną rybę i zawsze staram się dla niego, przygotować ją tak, aby był zachwycony jej smakiem. A Wy lubicie ryby? Jeśli tak to zapraszam na przepis. Składniki: łosoś świeży 240 g, czosnek 1 ząbek, natka pietruszki posiekana(...)Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Rybę układamy na wysmarowanej oliwą folii i dodatkowo wierzch ryby również nacieramy oliwą z oliwek. Następnie łososia przykrywamy folią i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 200 stopniach przez 20 min. Łososia podajemy z ulubionymi dodatkami. Polecam z pieczonymi ziemniakami i marynowanymi buraczkami

kulinarne odsłony pati
Moja wariacja na temat soljanki - Zupa rybna 122

resztki" po jej upieczeniu to i tak zupa wyszła super :) Składniki szkielet po rybie głowa i skóra (pozostałości z tego przepisu) cytryna (może być ta która została nam po pieczeniu ryby) 100-150 g ryby (u mnie była to już rybka upieczona dzień wcześniej i nieskonsumowana od razu) pół puszki pomidorów mała marchewka mała pietruszka natka pietruszki garść oliwek czarnych

Piekielna Kuchnia Pati