Składniki: 250 g mrożonych owoców morza, u mnie omułki 100 g makaronu ryżowego 200 g pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 100 g groszku cukrowego 2 pieczone
czarrna od kuchniformy wykładamy rybę wymieszan ą z ziemniakami i śmietaną. **** Spennellate il fondo di una pirofila con 1-2 cucchiai di olio d'oliva. Sopra disponete il mix di merluzzo e patate. Na wierzch zapiekanki wykładamy pozostał ą część ziemniaków. Doprawiamy sol ą i pieprzem; s krapiamy 1-2 łyżkami oliwy. Pieczemy ok. 20-25 minut
La grande e la piccola cuocaPyszna, lekka i kolorowa sałatka. Do tego wystarczy chrupiąca bagietka i otrzymamy świetną propozycję na lekki obiad lub kolację. 1/2 pęczka zielonych szparagów 100 g
Smakołyki AsiMieszanka wzorów i kolorów na talerzu 🍴 podana, wiec uczta będzie gwarantowana 😊, bo najpierw jemy oczami 👀, a następnie ustami 👄. Danie, do tego jeszcze
Moniki Smakołykiusunięciu powietrza z opakowania. Taką rybę możemy także zamarynować w occie lub słodko-kwaśnym sosie pomidorowym. Pieczywo Do woreczków lub owinąć folią spożywczą i zamrozić. Praktykuję ten sposób od lat. Chleb rozmrażamy i mamy świeży. A jeśli wrzucimy go na kilka minut do piekarnika (po rozmrożeniu) to mamy ciepły, chrupiący i pachnący. Pieczenie mięsne Standardowo - folia i do zamrażarki
Codzienna kuchnia niecodziennapalniku o średniej mocy, by ryby się nie przypaliły, ale skórka ładnie obsmażyła, a jednocześnie mięso nie było surowe. Pod koniec smażenia wetrzeć na patelnię czosnek. Chwilę podgrzać, by uwolnił się zapach, a czosnek nie przypalił. Zmniejszyć moc palnika i dodać śmietanę. Podgrzać, nie dopuszczając do zagotowania śmietany. ----- Podobne: Karaś z patelni Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie Leszcz
Weekendy w domu i ogrodzieoprószyć przyprawą do ryb. Wraz z warzywami podsmażyć na łyżce oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Blat ciasta francuskiego pokroić na 12 kwadratów. Na środku każdego kwadratu nałożyć trochę farszu, posypać startym serem. Wszystkie rogi składać do środka i delikatnie skleić. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut
Z miłości do słodkościSkładniki: 1 1/2 kg j aźa z głową 1 pęczek włoszczyzny pęczek natki pietruszki 2 łyżki żelatyny listek laurowy 2 ziarnka ziela angielskiego 1
kgwjanczeworyżem. Na każdy płacie ryby układamy po całości szpinak z ryżem oraz na brzegu po kilka marchewek. Zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką. Układamy je w wysmarowanym masłem naczyniem żaroodpornym. W garnku gotujemy bulion. Dolewamy mąkę rozmieszaną w odrobinie wody oraz śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżym koperkiem. Podlewamy nim rybne roladki. Pieczemy przez 35 minut
VioletoweKucharzeniemąkę ziemniaczaną do obtoczenia Mięso ryby zmiel pulsacyjnie w malakserze. Dodaj drobno posiekaną papryczkę chilli, zmiażdżony ząbek czosnku, imbir, posiekaną kolendrę ( zostaw trochę kolendry do dipu), dymkę, sos rybny, jajo i makę ziemniaczana. Wymieszaj masę. Mokrą ręką formuj małe kule lekko spłaszczając. Obtoczyć w mące lub kaszce kukurydzianej i... smażyć na złoto lub piec w piekarniku nagrzanym
AZgotuj!Czekoladowego ciasta kawałek. I dzień staje się lepszy.CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁKAMI I BRZOSKWINIAMI/źródło: nie pamiętam;/1 kostka masła (250g)1 szklanka wody1,5 szklanki cukru3
W kuchni Karmel-itkiCałą sobą czuję święta.KEKS ŚWIĄTECZNY Z JABŁKAMI I BAKALIAMI./przepis od W krainie smaku;/3 jajka1,5 szklanki cukru0,75 szklanki oleju2,25 szklanki mąki1
W kuchni Karmel-itkiCzyli po prostu steki z rekina ( żarłacza błękitnego) marynowane w soku z cytryny i pomarańczy , listkach Kafiru i pieprzu. Mięso z rekina (bez ości)- doskonale sprawdza
Buniabaje w kuchniOetker. Skąd tak naprawdę przywędrował przepis jest jednak niejasne. Bardzo popularne w Niemczech i bardzo lubiane, do kupienia niemal w każdej cukierni. Okazuje się, że nie tylko my mamy rybę po grecku, której Grecy nie znają i ruskie pierogi nieznane w Rosji. Z wyglądu podobne do naszego sernika z kakaową posypką, a jednak inne. Jest pyszne, mięsiste, wilgotne, bardzo(...)Ciasto upiekłam w tortownicy o średnicy 26 cm. Składniki na ciasto: 325 g mąki pszennej (u mnie orkiszowa jasna) 200 g masła 200 g cukru pudru/ksylitolu 1 proszek do pieczenia - 2 pełne łyżeczki 1 jajko 5 łyżek kakao Składniki na masą serową: 600 g twarogu 3 jajka 150 g śmietany kremówki 150 g cukru/ksylitolu 1 budyń waniliowy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pieczenie chleba na terenach obecnego Iranu (Persji) ma bardzo długą historię, pszenica była tam uprawiana już ok. 9000 lat temu. Jednym z najbardziej popularnych w Iranie chlebów jest płaski chleb barbari. Jego pochodzenie jest do końca jasne. Do Persji przywędrował prawdopodobnie wraz z Hazarami, którzy jako cudzoziemcy nazywani byli przez Persów barbarzyńcami. Stąd jego nazwa barbari - chleb barbarzyńców. W Iranie(...)jedzony jest w zasadzie ze wszystkim: mięsem, drobiem, rybą, ziołami, masłem, serem, orzechami, jogurtem, sosami, pastami itd. Przepis opracowałem na podstawie artykułu Omida zamieszczonego na stronie The Fresh Loaf Ciasto długo dojrzewające na 3 chleby barbari (3x310 g ciasta każdy ): - 550 g mąka pszenna typ 550 lub 650 - 368 g woda (67%) - 11 g sól (2%) - 0,16 g świeże
Przepisy na domowy ser i chleb