ogórki z własnej spiżarni. To co innego, prawda ? Koniecznie zobacz przepis na Makaron z dynią czyli danie jakie przygotowywałam wirtualnie z koleżankami blogerkami - takie wspólne gotowanie czy pieczenie, chociaż na odległość, to fajna zabawa ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaforemki natłuszczonej oliwą. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia, około 1 h. Piekarnik nagrzać do 250 stopni wraz z miseczką z wodą. Wierzch ciasta naciąć i wstawić do piekarnika. Piec 5 minut, obniżyć temperaturę do 225 stop. -piec 15 minut, obniżyć do 200stop. i piec 30 minut. Wyjąc na kratkę i wystudzić
Kulinarny karnet Christopheralodówce na dobę. Na drugi dzień wkładamy kawałki królika do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 st. C przez 1,5 godz, Po tym czasie odlewamy wywar , który powstał zostawiamy tylko trochę. Śmietanę rozbijamy z odrobiną wywaru, zalewamy mięso i wstawiamy do pieczenia jeszcze na 15 min. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewyodwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów [ jeśli ktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - w galerii ]..i wspólnego pieczenia . . A teraz najczęściej oglądana 10.. Pieczone ziemniaki Schabowy wg Magdy Gessler Szybki sernik Biszkopt dwukolorowy Syrop z pigwy Mięso wekowane Kotlety mięsne z kapusta pekińską Sałatka z ogórków,cebuli i papryki na zimę Paprykarz do słoików
Moje domowe kucharzeniełyżki skrobi/mąki kukurydzianej 1 szklanka chudego mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Natłuść tortownicę i wyłóż papierem do pieczenia. W misce miksera umieść zmielony twaróg, żółtka, słodzik, ekstrakt i mąkę/skrobię kukurydzianą. Zmiksuj na jednolitą(...)masę, po czy wlej mleko i ponownie dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wmieszaj do masy serowej. Przełóż masę do tortownicy i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 60 min, aż masa będzie odpowiednio ścięta (szczególnie na środku). Odstaw do ostygnięcia i zajadaj bez wyrzutów sumienia! Smacznego! English version Diet cheesecake (24 cm cake pan) Ingredients
karmelowyśrodku każdego kotleta nakładać farsz, zwijać w kształt sakiewek, zawiązać nitką. Sakiewki układać w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem. Przed podaniem usunąć nitki z sakiewek. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return
Kuchnia Danusiszczypta cynamonu odrobina gałki muszkatołowej szczypta szafranu opakowanie cukru wanilinowego cukier trzcinowy 1/3 puszki mleczka kokosowego 2 jajka ok. 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier puder - do dekoracji Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle(...)potrzebna większa ilość mąki - ta podana tutaj jest orientacyjna. Ważne jest to, że po dodaniu mąki ciasto ma być zwarte, ale nadal lejące. Nakładamy je dość grubo i pieczemy na malutkim ogniu ok. 5minut z każdej strony. Z tego przepisu wychodzi ok. 20 średnich placuszków. Smacznego! P.S.WeAreCrazy
WeAreCrazyrazem obchodzimy to święto na słodko ^^ my i halloweenowo ozdobione muffiny. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka pół szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia cały cukier wanilinowy ok. połowę buteleczki aromatu waniliowego 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju Przepis: Na początku wsypujemy do miski wszystkie suche składniki czyli : mąkę, cukier, proszek oraz cukier waniliowy(...)już wcześniej papierkami do muffin (lejemy je do 2/3 wysokości, bądź więcej, w zależności od tego, jak wysokie muffiny chcemy uzyskać). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy ok. 25 - 30 minut ( zaznaczamy jednak, że to ile będziemy czekać na muffinki często uzależnione jest od piekarnika !) Babeczki są przepyszne! Życzymy smacznego :)! Jeżeli nie wiesz jak zrobić "białą
WeAreCrazywyławiamy zaraz po wypłynięciu na powierzchnię. Wrzucamy na blachę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor z obu stron. Mniej więcej po 10-15 minut na stronę w zależności od grubości obrączek. Dodatkowe uwagi: Jeśli przed pieczeniem posmarujemy ciastka białkiem jaja skórka będzie bardziej błyszcząca. Możemy też do białka dodać trochę maku
prawdziwe jedzenieNastępnie je odcedzamy i odparowujemy. W międzyczasie mieszamy bułkę tartą z przyprawami. Ziemniaczki obtaczamy na talerzyku w panierce i przekładamy na wysmarowaną olejem blachę. Pieczemy w temp. 200 st. około 30 minut. W połowie pieczenia przekładamy ziemniaczki na drugą stronę, żeby się równomiernie upiekły. Smacznego
chwile dla mniedosyć duże marchewki 4 całe jajka 260 g mąki pszennej 170 g cukru ok. 150 g roztopionego masła (niegorące) 70 g drobno posiekanych orzechów (dowolne) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju łyżka przyprawy do piernika rozpuszczona tabliczka białej czekolady Wykonanie: Utrzeć marchewki i odsączyć od nich(...)odsączonych marchewek dodać pozostałe składniki w dowolnej kolejności i dobrze wszystko wymieszać (ja wymieszałam mikserem). Wylać do formy i włożyć do nagrzanego już piekarnika (180-200 stopni). Piec około 40 min. Po upieczeniu, gdy ciasto ostygnie, polewamy je rozpuszczoną białą czekoladą
Gorący kąsekkroimy w talarki. Marchewkę posypujemy cynamonem. Buraka polewamy odrobiną octu balsamicznego. Pietruszkę łączymy z oliwą, posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Warzywa rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy 30 min w 160st. Raz na jakiś czas zaglądajcie do chipsów i sprawdzajcie czy się za bardzo nie przypiekły. Powinny być chrupkie ale nie spalone (u mnie niestety część się przypiekła
Brzuszki Łakomczuszkisera, zostawiając czyste brzegi. Składamy na pół, zlepiamy brzegi a czubkiem noża robimy małe dziurki, nacięcia z wierzchu ciasta. Surowym jajkiem smarujemy każde ciastko, posypujemy szczyptą soli. Pieczemy na papierze do pieczenia przez jakieś 10-15 minut. Podajemy z dżemem, najlepiej truskawkowym
prawdziwe jedzenieNastępnie wyrabiamy raz jeszcze i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (użyłam 25 x 10 cm). Odstawiamy do podwojenia objętości po czym smarujemy mlekiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy ok 40 minut w 175 stopniach. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp
Mienta blogdodajemy aromat oraz kawę i miksujemy. Dodajemy mąkę oraz sól, a na końcu roztopioną czekoladę z masłem. Wszystko razem mieszamy przy pomocy miksera. Dno małej tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy 1/3 masy(...)całe dno było pokryte. Układamy KitKaty i wylewamy pozostałą masę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na około 30 minut (u nas było 35 minut). Nie pieczemy do suchego patyczka bo brownie jest mokre w środku. Patyczek ma być więc mokry, ale bez ciasta. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. W kąpieli wodnej rozpuszczamy elementy polewy. Wylewy delikatnie
Kolizje Smaków