pieczen - 12156 przepisów (strona:463/811)

Placuszki katayef z borówkami 130

jest ostatni dziś przepis na arabskie placuszki z kremowym serkiem i mnóstwem borówek :) Składniki : 1 szklanka mąki np. owsianej 3/4 szklanki mleka 1 łyżka miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia borówki kremowy serek Mąkę wymieszać z mlekiem, miodem i proszkiem. odstawić na 15 minut do zgęstnienia. Rozgrzać patelnię. Smażyć placuszki na małym ogniu bez przewracania. Zdjąć, gdy wierzch będzie

Chocolate Muffin Blog
,,Makaroniki'' z płatków owsianych bez pieczenia, mąki i cukru 227

płatkami owsianymi, wyrabiając ciasto dodać oleju kokosowego i w razie potrzeby wody, uformować kulę i włożyć na chwilę do zamrażarki, po wyjęciu położyć ją na arkuszu papieru do pieczenia i przykryć drugim, rozwałkować dość grubo i wykroić ciasteczka (ja wykrajałam je kieliszkiem do wódki) nałożyć nadzienie między dwa ciasteczka i wstawić na 10-15 minut do zamrażarki :) Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Liebster Blog Award 219

Nominację do  Liebster Blog Award  otrzymałam od Angeliki prowadzącej blog  Radość z pieczenia  . Serdecznie dziękuję za tak miłe i niespodziewane wyróżnienie :) Z przyjemnością odpowiem na pytania i zabawę podam dalej, w sumie jest bardzo przyjemnie otrzymać wyróżnienie prowadząc blog tak krótko. Moje odpowiedzi:   1. Kiedy w Twojej głowie zrodził się pomysł na założenie bloga

Kuchcik gotuje
55. Tarta z groszkiem i awokado na spodzie z kaszy jaglanej 292

parmezan. Formę do tarty smarujemy olejem kokosowym za pomocą pędzelka i wykładamy dno wraz z bokami przygotowaną kaszą, nakłuwamy widelcem (starając się zachować jednakową grubość w każdym miejscu). Pieczemy w 200 stopniach przez 10 minut. Składniki na farsz: - 450g groszku mrożonego lub świeżego (w tym 50g do dekoracji) - 1 awokado - 1 ząbek czosnku - sok z 1/2 cytryny - 10 listków świeżej(...)składniki prócz 50g groszku (zostawiamy do dekoracji) umieszczamy w malakserze i miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji. Otrzymaną masą wykładamy ostudzony spód z kaszy jaglanej, dekorujemy tym, czym chcemy i pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Smacznego

Be Fit Be Strong
Deser jaglany z kiwi 244

Stanie w taka pogodę przy piekarniku jak dla mnie zakrawa o działania samobójcze dlatego przez najbliższy czas możecie się u mnie spodziewać wszelkiej rodzajów deser i ciast bez pieczenia. W sumie latem masie bardziej ochotę na lekkie słodkości niż "ciężkie" ciasta z masą. W ten weekend proponuje wykorzystać w kuchni kaszę jaglaną. Od kilku miesięcy raczę się nią

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik kawowy - bez pieczenia 440

Witam i bez zbędnego rozpisywania się zapraszam na pyszny serniczek, który przygotujecie w 20 minut :) Składniki: 250 g serka mascarpone 400 g serka homogenizowanego 330 ml

Cynamonowe szczęście
Kieszonki kurczaka nadziewane warzywami w sosie serowym 346

możemy spiąć wykałaczkami, układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wierzch mięsa, smarujemy cienko majonezem, oprószamy przyprawą gruboziarnistą do kurczaka, wstawiamy mięso do lodówki na godzinę , aby naszło przyprawami, a następnie pieczemy w nagrzanym do 180*c piekarniku pod przykryciem około 50 minut. Sos: Słodką śmietankę podgrzewamy w rondelku z solą i białym pieprzem, dodajemy serek topiony i posiekany szczypiorek, mieszamy(...)się rozpuści.Sosem polewamy pieczone kieszonki drobiowe przed podaniem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
łatwy chleb z jajkiem i ziarenkami selera... 236

ciasta dłonią ciepłą wodą i posypać ziarenkami suszonego selera Royal Brand lub jakimi lubisz, zostawić do podrośnięcia na 20 minut piekarnik 200 C, grzanie góra/dól, 2 poziom - piec chleb z 40 minut, następnie zmienić na termoobieg i piec z 8 minut, chleb wystudzić na kratce chleb ma chrupiącą skórkę, jest delikatny i smaczny..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Torcik z Kremem Patissiere Toffee i Musem Malinowym 228

koniec wlewamy roztopione i wystudzone masło. Wszystko mieszamy delikatnie i dokładnie. Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 18 cm. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. KREM PATISSIERE TOFFEE: 350 ml mleka 250 ml likieru Toffee Canari 6 żółtek 80 g cukru 40 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej Mleko zagotować. Doprowadzić(...)mrożonych, które rozmroziłam na ręczniku papierowym rurki mleczne, białe mikro krople mix wachlarzyki białe WYKONANIE: Biszkopt przekroiłam na dwa równe blaty. Jeden blat ułożyłam w tortownicy, w której się piekł, zapięłam obręcz. Wylałam na niego warstwę musu z żelatyną, wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia. W tym czasie zajęłam się przygotowaniem kremu patissiere Toffee. Kiedy mus stężał wyłożyłam na niego

Blondynka Gotuje
Tarta z buraczkami w sosie balsamicznym 166

Pomijając czas pieczenia buraczków (a to możemy zrobić wcześniej) przygotowanie tej tarty jest naprawdę szybkie. Połączenie smaków może początkowo wydawać się dziwne ale gdy nadchodzi pora jedzenia - przyjemnie zaskakuje. Buraczkowy posmak jest cudownie podkreślony balsamiczno-miodową glazurą a dodatek serów i rukoli dodaje wyrazistości. Świetna opcja na przekąskę dla gości lub po prostu na dodanie nieco żelaza do codziennej

Milion Smaków
Batony kokosowo owsiane bez pieczenia mąki i cukru 184

tutaj Przygotowanie :  Wymieszać wszystkie składniki , jeśli ciasto będzie zbyt sypkie dodajcie więcej masła, miodu lub oleju by uzyskać pożądaną konsystencję, wyłożyć na blaszkę keksówkę wyłożoną papierem do pieczenia ( można dodatkowo położyć na wierzch coś ciężkiego np. puszkę) i odstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Mintaj w kukurydziano-ziołowym cieście 222

przyrządzenia i smaczna. Polecam na piątkowy obiad, ale nie tylko.  Składniki: 6 kostek mintaja Ciasto: 10 dag mąki kukurydzianej 10 dag mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 300 ml zimnej wody 1 łyżeczka mieszanki ziołowej do ryby - RAFEX sól do smaku olej do smażenia Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę pszenną mieszamy z ziołami i mąką kukurydzianą dodajemy

Wanilia i Kardamon
Pasta z wędzonej ryby i chili 208

okazał się zaskakujący; ponieważ wędzona sielawa jest bardzo mięsista i właściwie nie przypomina typowej wędzonej ryby jak makrela czy nawet węgorz, myślę, że bardzo podobny smak uzyska się z pieczonej lub smażonej ryby (oczywiście bez skórki czy panierki!).            Mimo dość sporej ilości chili pasta nie jest ostra, powiedziałabym, że jedynie(...)lekko pikantna. Ale powiedzcie sami; czyż nie wygląda bardzo elegancko w tej bieli przeplatanej zielonymi akcentami koperku, czerwonymi papryczki i fioletowymi cebuli? :) Składniki: 80 - 100 g białej wędzonej lub pieczonej ryby bez skóry i ości, 150 g dowolnego sera białego lub mielonego twarożku 1/2 fioletowej cebuli pokrojonej w drobną kostkę 1 czerwona papryczka chili posiekana 5-6 łyżek siekanego koperku

Kuchnia Prezydentowej
Domowe haburgery 403

Muszę przyznać, że to najlepsze bułki hamburgerowe jakie udało mi się przygotować w domu. Idealnie puszyste i wilgotne. A przepis pochodzi ze strony Kotlet.tv . Jeśli nie chce Wam się piec bułek, spokojnie możecie pobiec do pobliskiej piekarni lub sklepu i zaopatrzyć się w gotowe bułki. Jednak mówię Wam, nie ma jak satysfakcja z takich własnoręcznie upieczonych :D  Składniki: Bułki(...)odstawiamy do wyrośnięcia na 40 minut w ciepłe miejsce. #U mnie jest to najczęściej piekarnik nastawiony na 50 stopni ;) Gdy bułki wyrosną smarujemy je rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach- aż będą rumiane. #Możecie do nich zajrzeć już po 15 minutach i ocenić jak sytuacja się rozwija, moje po tym czasie są jeszcze blade

Czerwona Porzeczka
Pulpeciki zapiekane z mozarellą i warzywami 266

Zwykłe kotlety mielone można urozmaicać na naprawdę wiele sposobów. Kilka przepisów jest już na blogu, dzisiaj mam dla Was następny. Tym razem są to pieczone pulpeciki, z dodatkiem otrębów owsianych, dietetyczne i z dużą ilością warzyw. Całość pokrywa kołderka z mozarelli. Naprawdę pyszne! Składniki:  300g mięsa mielonego, por,  cukinia,  marchewka,  1/2 bakłażana,  czerwona papryka, puszka(...)odrobinie oliwy z oliwek (około 10minut), doprawić do smaku solą i pieprzem, ostrą papryką i czosnkiem. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć połowę warzyw i pulpeciki, posypać resztą warzyw. Piec około 20 minut w temp. 180st. Ułożyć plastry mozarelli i zapiekać kolejne 10 minut

Z miłości do słodkości