mianowicie z ziemniaków. Do tego kilka dodatków i kolacja jak marzenie. I przede wszystkim szybka. Oczywiście możecie dorzucić do niej to na co macie ochotę, np. kukurydzę czy pieczarki. Składniki: ugotowane ziemniaki (najlepiej młode) 1 cebula 1 mała kiełbasa ser mozzarella sol, pieprz, słodka papryka Na patelnię wlewamy odrobinę oleju. Wrzucamy posiekaną w piórka cebulę i pokrojoną w kostkę kiełbasę
My simple kitchensmażenie placków. Jakichkolwiek warzyw byśmy nie użyli - zawsze wyjdzie pysznie. Drugą zaletą takiego dania jest ich wielowymiarowość. Można je podać solo lub z dowolnymi dodatkami - sosem czosnkowym, gulaszem czy pieczarkami :) Tym razem głównym składnikiem moich placków stały się same słoneczne warzywa - marchewka, dynia i ziemniaki :) Składniki: 500 g dyni 5 średnich ziemniaków 1 cebula 2 duże marchewki sól
My simple kitchenDanie z rodzaju na obiad, przekąskę i na wynos. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Pieczarki i pory najpierw dusimy, potem zalewamy ciastem i pieczemy. Przechowywane w lodówce spokojnie postoją kilka
Milion Smakówkulki można podawać jako dodatek do dania głównego lub jako przekąskę z ulubionym dipem. O dobroczynnej mocy szpinaku można przeczytać w przepisie na sałatkę ze świeżego szpinaku i pieczarek
My Chcemy Jeśćsłoiczek majonezu sałatkowego (250 ml), 1 pęczek rzodkiewki, 5 młodych ziemniaków, 1 puszka groszku konserwowego (lub 1 szklanka świeżego), 25 dag szynki drobiowej, 1 słoiczek marynowanych opieniek lub pieczarek, 2 jajka, 2-3 ogórki gruntowe, sól do smaku, pieprz do smaku, szczypior. Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie , ostudzić i pokroić w kostkę razem z ogórkami i szynką. Ugotować
Tradycyjna KuchniaPieczeń z sosem żurawinowym Sznycel z pieczarkami w sosie śmietanowym Bitki z karkówki z esencją Knorr Sznycel z fileta z piersi indyka Kaczka z piekarnika po poznańsku
Passions hobbies lifekapusty wiosną? My uwielbiamy! Moje pozostałe przepisy z młodą kapustą w roli głównej: młoda kapusta z kurkami młoda kapusta z wędzonym boczkiem gołąbki z młodej kapusty z kaszą jaglaną, pieczarkami surówka z młodej kapusty Przepis na żeberka z młodą kapustą jest prosty, ale efekt końcowy jest doskonały w smaku, polecam! Składniki, około 4 porcje: 750 g żeberek 2 łyżki oleju
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlodów czosnkowych? My oczywiście spróbowaliśmy wszystkiego a do tego sporo kupiliśmy… Poniższe zdjęcia były robione telefonem, dlatego ich jakość jest gorsza… Na pierwszym zdjęciu burger z pieczarką, serem halloumi i jednym z dressingów wytwarzanych na farmie. Oczywiście popijany piwem czosnkowym Piwo -co ciekawe- ponieważ jest wytwarzane lokalnie, może być różne w smaku. Moje na szczęście było ciemne, bardziej
UgotujmyTo.plDziś po swojsku i coś na szybko. Czyli zapiekanka z tego co pod ręką :) Składniki: ½ kg ziemniaków 25dag pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula 1 pętko wiejskiej kiełbasy 1 duża marchewka 1 mały por 1 czerwony burak 1 łyżka masła 1 łyżka przyprawy typu Vegeta Pieprz Liście kapusty Wykonanie: Warzywa umyć, pokroić w drobną kostkę razem z kiełbasą ( oprócz cebuli
Tradycyjna Kuchniadziś jest to nazwa najpopularniejszej i najprostszej wersji pizzy. Składniki: 2 i ½ szklanki mąki 1,5 łyżeczki drożdży 1 szklanka mleka Odrobina oleju ½ łyżeczki cukru Szczypta soli 20 dag pieczarek 1 cebula Puszka kukurydzy 1 papryka 20 dag wędliny 20 dag sera żółtego Ketchup lub koncentrat pomidorowy Zioła (oregano, majeranek) W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy cukier, sól, zioła. Odstawiamy
Tradycyjna Kuchniaoctem na winie Papryka Ketchup paprykowy Kurki z papryką Kwaszona Papryka z grzybami Paprykowa marmolada Puree paprykowe Smażona papryka marynowana W miodzie I W miodzie II Z cukinią Pieczarki W marynacie Pomidory Cukinia w przecierze pomidorowym Domowy przecier pomidorowy Grzyby w przecierze pomidorowym Konfitura z zielonych pomidorów Sałatka warzywna z zielonymi pomidorami Porzeczka Żel porzeczkowy Sałatki/ surówki Warzywna w przecierze
Tradycyjna Kuchniawarzywa tj. cukinia czy leczo. Wykonanie tego typu potraw jest proste i szybkie- a smak wyborny. Dziś w roli głównej patison. Składniki: 1 patison 2 papryki 10 dag pieczarek 1 cebula 1 szklanka fasoli 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju Sól, pieprz i majeranek do smaku Sposób przygotowania: Fasolę dzień wcześniej namoczyć i ugotować. Na oleju zeszklić pokrojoną
Tradycyjna Kuchniagóry. Wstawić do gorącego piekarnika i upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni około pół godziny. Podawać z barszczem np. na Wigilię, możemy również cebulę podsmażyć z pieczarkami
Tradycyjna Kuchniapizzy 0,5-1 czerwonej papryki ser żółty chudy tyle żeby potrzeć na wierzch (opcjonalnie)1 łyżeczka suszonych drożdży, jeśli chcemy coś na kształt pizzy możemy też dodać pieczarki, szynkę drobiową, ja nie dałam, bo nie miałam ;) Sposób przygotowania: Jajko roztrzepujemy, dodajemy serek, otręby, proszek do p., przyprawy wszystko mieszamy i odstawiamy na bok, aż otręby spęcznieją w tym czasie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość