pieczarki - 22435 przepisów (strona:1194/1496)

Pytt i panna, Makarun 162

lokal istnieje od ponad roku (jest też w  innych miastach Polski). Oferuje dania makaronowe (ze spaghetti lub penne) i sałatki. Są też opcje wegetariańskie: makaron ze szpinakiem lub pieczarkami i sałatka ze szpinakiem. Mała porcja (makaronu) to 350 g, a duża 550 g. Jedzenie dostajemy w kartonowym pudełku. Ceny są dość niskie: za małą porcję zapłacimy

Qlinarnie i Qlinarnie
Babka majonezowa 196

puch, dodać resztę składników i ponownie zmiksować.  2. Formę wysmarować margaryną, wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec do suchego patyczka - ok 50 min w 175*C. Inspiracja: Pieczarka Mysia

Kto ugości moich gości?
Leczo z wolnowaru 95

Wolnowar super sprawa...wkładamy dowolne składniki potrawy, ustawiamy urządzenie i idziemy do pracy, a obiad gotuje się sam..Ilość składników wedle gustu itp. pomidory marchewka pieczarki koncentrat pomidorowy kiełbasa olej listek, ziele wegeta sól, pieprz Warzywa pokroić wedle uznania.W rondlu rozgrzać olej , wrzucić cebulę i zeszklić. Do wolnowaru przełożyć pokrojone warzywa, cebulkę, przyprawy, dolać bulion lub wodę i włączyć wolnowar

Moje domowe kucharzenie
RATATOUILLE Z GRILLA 162

powietrzu. Dodatek warzyw jest dowolny. Każdy daje to, co lubi najbardziej. U mnie dzisiaj wersja z cukinii żółtej i zielonej, papryki i cebuli. Bywa również z bakłażanem, pieczarkami... Składniki: - 1 mała cukinia żółta - 1 mała cukinia zielona - papryka (u mnie czerwona) - 2 duże cebule - 2-3 ząbki czosnku - 1 łyżka ziół prowansalskich - 3-4 łyżki oliwy z oliwek - sól

Smaczne Zdrowe
Sos tatarski z groszkiem. 148

nadaje mu nowego wymiaru. Polecam!!! Składniki na sos tatarski z groszkiem 1 mały słoiczek marynowanych grzybków 150-200g (ja użyłam opieniek, ale mogą być prawdziwki, podgrzybki, czy pieczarki) 2 średnie korniszony 2 łyżki groszku konserwowego 3 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka jogurtu naturalnego 3-4 łyżki majonezu sól pieprz      Grzybki odsączamy z zalewy, kroimy

Rozpustne gotowanie
Ciasto duńskie. 186

lubię je z nadzieniem z budyniu i owoców, mąż zachwyca się nad kopertami z serem. Do nadzienia można użyć również dżemu, owoców, kremu czekoladowego, farszu mięsnego, czy z pieczarkami i w każdej z tych wersji jest pyszne! Mój przepis jest nieco uproszczony, ale efekt końcowy jest taki sam ;-) Polecam! Składniki na ciasto duńskie wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową

Rozpustne gotowanie
Jajka zapiekane na cebuli, wędlinie i jarmużu. 131

zalegało ;). Niemniej jednak składniki można dowolnie zmieniać, urozmaicać, tworząc tym samym nowe kompozycje dodatków. Zamiast jarmużu można użyć blanszowanych liści szpinaku, zamiast wędliny i mięsa pokrojone pomidory, można dodać pieczarki, ser żółty, cukinię, bakłażana, fenkuł, lub zupełnie inne dodatki. Bardzo polecam, bo to naprawdę pyszne danie! Składniki na jajka zapiekane na cebuli, wędlinie i jarmużu na 3 kokilki: 3 liście

Rozpustne gotowanie
Francuskie buraczki z sosem aioli 127

Pyszna przystawka, mimo iż wygląda jak pieczarki.:) Pomysł na buraka karmelizowanego w miodzie, podanego na cieście francuskim. SKŁADNIKI: - 2 średnie buraczki - 1 gotowiec - ciasta francuskiego - 4 łyżki miodu -  2 łyżki octu balsamicznego Sos aioli :   - główka czosnku  - 1/2 szklanki majonezu - pół cytryny  - łyżeczka cukru Kroimy buraczki na półtalarki - w miarę cienkie. W szklance rozrabiamy ocet balsamiczny

dlaSmaQ
RISOTTO Z WARZYWAMI 150

Danie szybkie do przygotowania, z łatwo dostępnych składników.. Obiad szybki dzięki czemu nie marnujemy letniej pogody na stanie w kuchni   Składniki: 6 pieczarek garść fasolki szparagowej 1 czerwona mała cebula pół białej cebuli pół szklanki kukurydzy pól brokuła olej do przesmażenia 1 szkl ryżu do risotto 1 szkl bulionu warzywnego sól,pieprz Wykonanie: Na oleju szklimy posiekane cebule

Z Majeczką w kuchni
Placuszki śniadaniowe 150

pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag szynki 4 łyżki kukurydzy kawałek papryki czerwonej 1 mozzarella (można zastąpić 10-15 dag sera żółtego) + ewentualnie pieczarki, cebula itp. * jeśli zamierzamy smażyć normalnie na tłuszczu to pomijamy olej w cieście, ja smażę bez tłuszczu lub na kilku kroplach oleju więc go dodaję podobnie jak do naleśników

Kto ugości moich gości?
Leczo z makaronem penne 172

porcję. W letnim nastroju przygotowałam warzywne leczo, idealne na słoneczne dni. :) Składniki: 1/2 średniej cukinii 1 pomidor 1/4 czerwonej lub żółtej papryki  1 średnia marchewka  2 średnie pieczarki  1 mała cebula 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego przyprawy: pieprz cayenne, pieprz, zioła prowansalskie, koperek   50g makaronu penne olej Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją

Truskawkowa Fiesta
Forszmak lubelski 143

Tradycyjne i popularne na Lubelszczyźnie danie jest rodzajem gulaszu z dodatkiem ogórków kiszonych. Często można spotkać wersje z pieczarkami i kolorową papryką. U nas w wersji "podstawowej". Składniki 500 g karkówki wieprzowej 200 g kiełbasy wędzonej 3 ogórki kiszone cebula ząbek czosnku 1 l bulionu warzywnego 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 100 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki oleju

R'n'G Kitchen
Sałatka z sacchettini 230

Bardzo prosta i smaczna sałatka w której wykorzystaliśmy makaron w postaci malutkich sakiewek (pierożków) nadzianych pieczarkami , serem ricotta z nutką trufli. Składniki opakowanie sacchettini al tartufo pęczek szczypioru 1 ogórek sałatkowy 150 g szynki z indyka 100g żółtego sera mała puszka kukurydzy sól pieprz jogurt grecki 1 łyżki 2 łyżki majonezu Przygotowanie   Makaron ugotowałem wg przepisu z opakowania. Osączyłem

R'n'G Kitchen
Sushi: hosomaki i futomaki 181

się pestki i kroimy je w podłużne paski. Jeśli przyrządzamy futomaki, szykujemy podłużne paski różnych, dowolnie wybranych przez nas składników, np. awokado, marchewki i papryki (polecam też ogórek, brokuły, pieczarki).      Rozkładamy matę bambusową, na której następnie kładziemy listek nori. Wykładamy na niego cienką warstwę ryżu, który powinien się ładnie lepić. Zostawiamy marginesy z każdej strony listka

Weganizm infantylny
Faszerowane grzyby Portobello 220

Dzisiaj pomysł na szybką przystawkę. Faszerowane grzyby Portobello. Są moim zdaniem smaczniejsze od zwykłych pieczarek, a dzięki swojej wielkości, łatwiejsze do faszerowania. Jeżeli podajemy je jako przystawkę lub przekąskę, warto po upieczeniu podzielić każdy na cztery części. Jeżeli podamy taki grzyb w całości z dużą porcją sałaty - będziemy mieli całkiem solidne danie np na lunch. składniki 4 duże grzyby Portobello

Stare Gary