pieczarki faszerowane - 1601 przepisów (strona:23/107)

Dania na grilla - 5 pomysłów (poradnik - czyszczenie i konserwacja grilla) 93

kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w grubą kostkę. Pieczarki obieramy i pozostawiamy w całości. Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez co najmniej 30 min. Na patyczki nadziewamy przygotowane składniki w kolejności: ziemniak - papryka czerwona i zielona - pieczarka - cebula - ziemniak - papryka czerwona i zielona- pieczarka Szaszłyki smarujemy olejem i posypujemy przyprawą do grilla.  Układamy na ruszcie rozgrzanego(...)Układamy na ruszcie rozgrzanego grilla i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Kalafior powinien zostać lekko chrupiący. Przed podaniem posypujemy sezamem i posiekanym szczypiorkiem. 5) Nadziewane pieczarki: Duże pieczarki faszerowane pomidorkami koktajlowymi oraz mini mozzarellą to prosty przepis na pyszną przekąskę. Podane prosto z grilla smakują fantastycznie. Przed podaniem warto je skropić sosem balsamicznym. Składniki: 5-6 dużych pieczarek

Kuchnia MagdaLeny
Dania na grilla - 5 pomysłów (poradnik - czyszczenie i konserwacja grilla) 94

kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w grubą kostkę. Pieczarki obieramy i pozostawiamy w całości. Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie przez co najmniej 30 min. Na patyczki nadziewamy przygotowane składniki w kolejności: ziemniak - papryka czerwona i zielona - pieczarka - cebula - ziemniak - papryka czerwona i zielona- pieczarka Szaszłyki smarujemy olejem i posypujemy przyprawą do grilla.  Układamy na ruszcie rozgrzanego(...)Układamy na ruszcie rozgrzanego grilla i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Kalafior powinien zostać lekko chrupiący. Przed podaniem posypujemy sezamem i posiekanym szczypiorkiem. 5) Nadziewane pieczarki: Duże pieczarki faszerowane pomidorkami koktajlowymi oraz mini mozzarellą to prosty przepis na pyszną przekąskę. Podane prosto z grilla smakują fantastycznie. Przed podaniem warto je skropić sosem balsamicznym. Składniki: 5-6 dużych pieczarek

Kuchnia MagdaLeny
Jajka faszerowane pieczarkami 134

Przekąska, którą zrobiłam na Sylwestra. Z doświadczenia wiem, że na każdej domówce jajka są mile widziane :) Oczywiście te na twardo! Składniki na jajka faszerowane pieczarkami (8 jajek): 8 jajek pieczarki ok 350 g łyżka lub dwie natki pietruszki (zależy ile lubicie) cebula sól pieprz majonez ok 2 łyżek Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie i pozostawić do ostudzenia(...)twardo obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Delikatnie wyciągnąć żółtka, które należy rozgnieść widelcem. Podsmażone pieczarki z cebulą połączyć z natką pietruszki i zblendować. Do powstałej masy dodać rozgniecione żółtka i majonez, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, ponownie wymieszać. Formować kulki, którymi będziemy faszerować jajka

Karola gotuje
Pieczarki faszerowane ... jajkiem! 239

Kolejny dzień na diecie ... więc dziś na obiad wymyśliłam pieczarki faszerowane jajkiem, szynką i pomidorami. Doskonale nadadzą się również jako przekąska na imprezę, zarówno na ciepło jak i na zimno - z dipem lub ketchupem. Składniki na 1 porcję: 4 duże pieczarki 1 duże jajko 3 suszone pomidory 2 plastry wędliny drobiowej 1 mały ząbek czosnku szczypta ostrej papryki szczypta tymianku

Alutka-Gotuje
Roladki drobiowe z pieczarkami 501

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane pieczarkami i serem Korycińskim. To pyszna propozycja na codzienny obiad jak również jako główne danie na wszelkiego rodzaju imprezy Post Roladki drobiowe z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym z serem żółtym 217

nóżki. Kroimy w kostkę, cebulę również. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach. Wszystkie składniki wkładamy do jednej miski. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Faszerujemy pieczarki  dość ściśle, aby uzyskać kształt kulki. Gotowe układamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy w temperaturze 170 st.C przez 60 minut. Gotowe posypujemy pokrojoną natką pietruszki i szybko zjadamy, póki

tojestpyszne.blogspot.com
Kotlety mielone z pieczarkami i papryką 204

Dziś przepis na kotlety mielone przez wszystkich znane i kochane.  Mielone jak mielone... ale takie faszerowane pieczarkami i papryka okazały się dobrym pomysłem na pyszny obiad. Składniki: 600 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 papryka cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 czerstwa kajzerka jajko bulka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki, cebulę

magiczna kuchnia Kasi
12 pysznych sylwestrowych przekąsek 164

niego zostaniecie przeniesieni do posta z przepisem :) #1 Brokuły w cieście __________________________________ #2 Pieczywo czosnkowe __________________________________ #3 Pieczone ziemniaczki __________________________________ #4 Szaszłyki z kurczaka i indyka z pieczarkami i papryką __________________________________ #5 Pieczarki faszerowane __________________________________ #6 Mini tortille __________________________________ #7 Sałatka z brokułem i kalafiorem __________________________________ #8 Muffinki z serem i szynką __________________________________ #9 Sałatka gyros __________________________________ #10 Warkocz z ciasta francuskiego z kurczakiem i brokułami __________________________________ #11 Krokiety

Kolejny blog o gotowaniu
PIECZARKI FASZEROWANE Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 111

Pyszne i szybkie w wykonaniu pieczarki faszerowane. Świetne jako przystawka i równie doskonałe jako kolacja. Czas jaki poświęcam na ich przygotowanie to około 25 minut,  czas w jakim znikają z talerza to mniej niż 5 minut. :) SKŁADNIKI: 10 dużych pieczarek 1 szalotka 1/3 strąka czerwonej papryki 1/2 sera Camembert 2 łyżki słonecznika (łuskanego) 2-3 łyżki startego żółtego sera

Kuchnia w opałach
Pieczarki faszerowane pasztetem na gniazdkach szpinakowo-makaronowych 154

Danie, które smakuje jeszcze lepiej niż wygląda. Może wydaję się skomplikowane, ale robi się je niemal błyskawicznie. Całość wspaniale komponuje się ze sobą. Pieczarki faszerowane pasztetem, zapiekane pod serową kołderką, podawane na makaronowych gniazdkach i szpinak... Niebo w buzi. Polecam, bo warto spróbować ;) Ps. Zajrzyjcie - http://profi.com.pl/ Składniki: 1 opakowanie pasztetu Wielkopolskiego drobiowego z czosnkiem PROFI 10 świeżych, dużych pieczarek

Domowa cukiernia Ewy
Pieczarki faszerowane z grilla 108

Pieczarki faszerowane mięsem to danie, które z powodzeniem możemy przygotować będąc na działce czy wyjeździe. Oczywiscie trzeba mieć dostęp do grilla. Mięso mielone można kupić w sklepie – tak, są sklepy, w których mięso mielone jest na życzenie! Pieczarki należy grilować na tacce i pod przykryciem. Jeżeli nie mamy grilla z pokrywą, można przykryć grzyby folią aluminiową. 10 dużych, ładnych pieczarek

królestwo garów
Papryka faszerowana 132

Natknęłam się na ten przepis gdzieś w internecie, wydał mi się bardzo ciekawy i czym prędzej postanowiłam go wypróbować. Słodkie papryki faszerowane pieczarkami okazały się fantastyczne! Ponieważ sezon na papryki nadal trwa, dlatego polecam go jak wypróbować. Składniki : 4 spore podłużne papryki romano 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 300g pieczarek 300ml przecieru pomidorowego (passaty) łyżka natki pietruszki żółty

Codzienne Gotowanie
Jajka faszerowane pieczarkami 230

Zdecydowanie najlepszy przepis na jajka faszerowane pieczarkami . Idealny farsz z dodatkiem papryki czerwonej i majonezu sprawia, że jajka znikają z talerza w kilka minut. Jajka polecam szczególnie na Wielkanoc. - sprawdzony przepis na idealny farsz do jajek - gwarancja najlepszego smaku i doboru składników - świetne jajka faszerowane na stół Wielkanocny

AniaGotuje.pl
Bakłażany zapiekane z kuskus daktylami warzywami i szynką 63

Niemiec. Często je grilluję na patelni, ale najczęściej przygotowuję bakłażany faszerowane lub robię pasty do chleba. Uwielbiam grillowanego bakłażana z serem greckim, oliwkami, miętą i sokiem z cytryny, czy też sałatkę z grillowanego bakłażana . A pasta z bakłażana i wszelkie pasty z ciecierzycy: hummus to moja nowa miłość. Bakłażan faszerowany kuskus , to danie, które idealnie pasuje na obiad lub kolację(...)gotować, wystarczy zalać wrzącą wodą, bulionem lub rosołem i poczekać chwilkę, aż napęcznieje wtedy jest gotowy do wykorzystania. Polecam Wam przepisy z kuskusem: – Sałatka z kuskusem – Papryka faszerowana pieczarkami i kuskus – Pomidory z kuskus i sałatą – Kuskus z warzywami – Sałatka z rydzów i kuskus – Sałatka z kuskus i rydzami a’la meksykańska – Kluski

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowane pieczarki w cieście francuskim 124

solą i pieprzem. • Nakładać farsz do kapeluszy, docisnąć na bułce tartej wysypanej na talerzyk. • Ciasto francuskie pokroić na 6 kwadratów, na każdym połozyć faszerowaną pieczarkę i skleić palcami ciasto tworząc koperty. • Piec w temp. 180 st.C przez 20-30 minut

To co kocham
Pieczarki faszerowane 182

Pieczarki faszerowane są fajną i smaczną alternatywą dla tradycyjnego mielonego. Mogą być świetnym dodatkiem do obiadu czy pyszną przekąską. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Można je też upiec w piekarniku, będą mniej kaloryczne ;-) Zapraszam!!!   Składniki: 15 szt. większych pieczarek, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 cebula, sól, pieprz, 3 łyżki bułki tartej, 1 jajko, kawałek

Passion of Cooking
Faszerowany udziec z indyka 230

Kolejnym etapem jest przyprawienie. Dokładnie mieszamy w marynacie. Naczynie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do następnego dnia. Mięso powinno pozostać w marynacie na co najmniej 12 godzin. Dnia następnego faszerujemy. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Przesmażamy krótko i solimy. Pierś z kurczaka i paprykę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy i wykładamy na udziec.  Dokładnie zawijamy. W niektórych

tojestpyszne.blogspot.com