pieczarka w panierce - 267 przepisów (strona:13/18)

Tortilla z Chrupiącą Rybą i Sosem Tatarskim 216

Tortilla z rybą w chrupiącej panierce z dodatkiem warzyw oraz wyjątkowym w smaku sosie tatarskim to świetne połączenie i ciekawa, wegetariańska alternatywa dla tradycyjnej tortilli.  Tortilla z Rybą i Sosem Tatarskim - Składniki: (4 duże tortille) sos tatarski: 100 g marynowanych pieczarek (lub innych grzybków) 1 średnia czerwona cebula (lu ok. 100 g szalotek) 100 g ogórków konserwowych łyżeczka cukru

Słodka Strona
Drożdżowe paszteciki z mięsem. 128

mięsa gotowanego lub warzywny np. z kapusty kiszonej i pieczarek. Jednak uważam, że ten jest najsmaczniejszy :) Podane proporcję wystarczają na przygotowanie około 22 sztuk pasztecików. Składniki na farsz: 500 g mielonego  mięsa  wołowo – wieprzowego 100-200 g mięsa gotowanego  lub pieczonego    1 kotlet z panierką 2 cebule   marchewka i pietruszka z zupy

Symfonia smakowa
Krokiety z kapustą i pieczarkami 137

Kapustę odsączamy dokładnie z wody. Do gotowej kapusty wrzucamy pieczarki z cebulką całość mieszamy i doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.  5. Farsz gotowy :) 6. Na wcześniej przygotowane naleśniki  wykładamy partiami nasz farsz i zawijamy w rulonik. (farszu starczyło idealnie na 10 naleśników) 7. Przygotowujemy sobie panierkę. 4 jajka trzepiemy razem z przyprawami ( sól, pieprz, papryka słodka, zioła

Mój pomysł na
Dorsz cytrynowy panierowany, smażony 256

piątkowy obiad. Ja też taką czasami smażę. Mięso ryby otulone panierką jest soczyste a pieprz i cytryna nadają mu charakteru. Tym razem kupiłam i przyrządziłam nieduże filety - takie akurat były. Powstały rybne sznycle, które można zjeść na gorąco albo na zimno. Spróbuj też Dorsza smażonego z pieczarkami i pomidorkami ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Kotlety mielone z cukinią 173

Robiłam już kotlety z dodatkiem jarmużu, brokuła, pokrzywy, jajek czy pieczarek. Teraz polecam z dodatkiem cukinii. Dzięki cukinii są bardzo soczyste i są smaczniejsze niż klasyczne mielone. składniki: 600 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 400 g młodej cukinii 1 bułka namoczona w mleku sól, pieprz 1 jajko panierka z cieciorki olej do smażenia Cukinię razem ze skórką zetrzeć

Monia miesza i gotuje
Majerankowe krokiety z kapustą i pieczarkami. 130

odparuje z nich cała woda. Cebulę oraz pieczarki dodajemy do kapusty, dosypujemy zioła i przyprawy do smaku  i dokładnie mieszamy. Na każdym naleśniku kładziemy porcje farszu i zwijamy krokiety. Chleb oraz płatki mielimy w malakserze. Jajka roztrzepujemy. Każdego krokieta obtaczamy w jajku a następnie w panierce. Na niewielkim ogniu smażymy na rumiano, najlepiej na oleju roślinnym

Radość kipiąca uśmiechem.
Krokiety z kapustą i grzybami 144

Odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka.  Pieczarki myjemy, obieramy kroimy w paski. Podsmażamy na patelni z cebulą, wrzucamy do garnka z kapustą. Podsmażamy razem od razu doprawiając podanymi przyprawami. Należy pamiętać aby wyraziście doprawić farsz, żeby nie stracił się on w cieście naleśnika i panierce. Smażymy naleśniki. Farsz zawijamy w naleśnikach, zawijanych w kopertę. Obtaczamy

W Moim Magicznym Domu
Krokiety z kurczakiem, kapustą i pieczarkami 495

Krokiety z kurczakiem, kapustą i pieczarkami to kolejny obiad, który przyrządzam zazwyczaj z resztek mięsa. Z kurczaka gotuję rosół, mięso odbieram od kości i wykorzystuję na knedle lub panierowane naleśniki . Bardzo lubię krokiety ale uważam je za pracochłonne. Mimo wszystko jak już za nimi zatęsknię to podchodzę do ich przyrządzenia bardzo namiętnie. Krokiety muszą być smaczne! Mięciutkie i aromatyczne(...)smaku. Inny wariant to krokiety z wołowiną . Tutaj dla ciekawości dodałam jarmuż do naleśnikowego ciasta. Jak widzicie naleśniki można bardzo łatwo urozmaicić. Już naszerowane naleśniki zazwyczaj obtaczam w panierce i smażę na złoty kolor. Są cudowne w smaku i gdybym mogła to bym zjadła wszystkie od razu, ale po jednym czuję się już taka najedzona…nic tylko jeść oczami

codojedzenia
Kotlety ryżowe i fasolka szparagowa w pomidorach. 114

zwróćcie uwagę na wodę, która zapewne wypłynie Wam z pieczarek. Należy ją odlać, żeby nie rozwodniła nam kotletów. Następnie kroimy w drobną kosteczkę ogórki korniszony i dodajemy do farszu. Na koniec jeszcze jedno surowe jajo, pieprz, tymianek (sporo), ostra papryka. Składniki dobrze mieszamy i wyrabiamy na zwartą masę. Panierkę my zawsze robimy z bułki tartej wymieszanej z otrębami. Smażymy kotlety

vegetanie
Krokiety z farszem pieczarkowo-jajecznym. Smaczne i sycące. 269

sól, pieprz,czosnek mielony, papryka czerwona mielona DODATKOWO do panierki - bułka tarta - jajko - olej do smażenia Wykonanie Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego miksuję, odstawiam na 15-20 minut, aż mąka napęcznieje. Po tym czasie smażę na lekko natłuszczonej patelni, na wysokim ogniu cienkie naleśniki z obu stron na lekko złoty kolor. Pieczarki i ugotowane jajka ścieram na tarce o dużych oczkach

Kuchnia z widokiem na ogród
361. 121

chlebki* nadziane mozzarellą, szynką i pieczarkami, smażone w skorupce podane z keczupem, pomidorki koktajlowe***chleb w jajku, obtoczony w bułce tartej/kaszy mannej smażony na maśle** z własnego ogródka :D onomnom <3Pomysł zaczerpnięty z Włoch, kiedy to w hotelu na lunch podali nam właśnie takie tosty w panierce nadziane serem. Pomysł trochę uzdrowiony bo smażony na mniejszej ilości tłuszczów

More food, love and dreams
Miso ramen - królowa zup 185

pokrojony w kostkę i podsmażony, albo pieczony w panierce i pokrojony w plastry lub cieniutkie plasterki marynowanej i gotowanej wołowiny, sos sojowy - 1-2 łyżki, mirin (słodka sake do gotowania),  tofu wakame, siekana zielona cebulka, świeża kapusta pekińska pokrojona w 05-centymetrowe paski pokrojone w plastry grzyby shiitake lub ciemne pieczarki, połówki jajek, ugotowanych na półtwardo, spora ilość kolendry

Kuchnia Prezydentowej
KOTLETY MIELONE W WERSJI LIGHT Z PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ 1200

mięso mielone indycze dostępne w marketach zawiera ok. 142 kcal w 100g. Natomiast 100g mięsa zmielonego "własnoręcznie" to ok. 90 kcal.Po drugie zero panierek i zero tłuszczu. Co do panierek - jeżeli ktoś nie może się bez nich obejść to można użyć siemienia lnianego lub innych podobnych. Tłuszcz do smażenia jest całkowicie zbędny - można użyć do tego wody(...)doprawić. Stosuję tutaj przede wszystkim zioła prowansalskie i pieprz. Następnie do doprawionego mięsa wbić jedno jajko i wkroić nieco cebuli i/lub czosnku dla smaku. Kolejnym krokiem jest dodanie startych pieczarek (ilość wedle uznania) Po dodaniu pieczarek możemy także dorzucić nieco mozzarelli (która po usmażeniu kotleta będzie się ciągnęła). Z tak przygotowanego mięsa formujemy kotlety i "smażymy" je na wodzie. Gotowe

All My Fit Life
Jarskie kotlety, czyli smażona kania z pieczonymi warzywami 159

smakuje o wiele intensywniej niż pieczarki . Można ją spotkać w całej Polsce, ale wielu ludzi unika kani jak ognia, bo można ją pomylić z muchomorem. Z tego grzyba jadamy kapelusze, gdyż trzonki są według mnie zbyt twarde.   Przyrządzenie kani jest bajecznie proste. Najlepiej smakuje potraktowana jak kotlet , czyli smażona w panierce lub bez. Bardzo dobrze smakuje również

Zofiana
Wiosenny gulasz z kurczaka i młodej marchewki 421

Filet w panierce jak schabowy bardzo lubimy, ale ile można go jeść. Pojawiła się na bazarze młoda marchewka, polska, ta najlepsza. W końcu to już czas nowalijek, nieco później w tym roku, bo późno zrobiło się słonecznie i ciepło. Teraz przyroda nadrabia straty. Kupiłam więc też swojską rzodkiewkę, pieczarki i zrobiłam gulasz. A szczypiorek to mój, z balkonu :) Wyszło przepysznie

Anioszek w kuchni

Proponowane wyszukiwania