paszteciki z kapustą - 550 przepisów (strona:17/37)

Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem i jabłkiem 140

Kapustę kiszoną przygotowuje się z drobno poszatkowanej kapusty, którą zasala się sporą ilością soli i odstawia do fermentowania. Muszę Wam powiedzieć, iż kapusty kiszonej próbowałam w kilku już krajach i smakowała ona zupełnie inaczej w każdym z nich. U siebie w domu z kapusty kiszonej robię bigos, surówki, zupy, pierogi, paszteciki, krokiety, kruche ciasta oraz kotlety, w których łączę kapustę

MeCooks
Kapusta z grzybami 80

którą czekałam cały rok (i makiełki :)). I tylko wtedy smakowała tak jak powinna. Wracając jednak do dzisiejszego przepisu. Kapusta z grzybami jest świetna nie tylko jako dodatek do obiadu/kolacji wigilijnej. Świetnie sprawdzi się także jako farsz do pierogów, krokietów, pasztecików, makaronu. Jeżeli jednak(...)potraktujecie ją jako farsz, polecam drobniej posiekać grzyby (i w sumie kapustę także). Ja specjalnie za bardzo ich nie szatkowałam, chciałam żeby były widoczne na zdjęciu. Jutro prawdopodobnie kapusta wyląduje jednak jako farsz, wtedy powybieram te większe grzyby i drobniej je posiekam. Miotam się między grzybami a pasztecikami. Jak dobrze pójdzie za parę dni zobaczycie w czym finalnie wylądowała kapusta

Kardamonovy
Koperty z kapustą i pieczarkami 87

Koperty z kapustą i pieczarkami to świetna przekąska na każdą imprezę. Lista składników niezbędnych do przygotowania tych pysznych przekąsek wcale nie jest długa a proces przygotowania

Przepiski.pl
Paszteciki z grzybami (do barszczu) 94

barszczem, chociaż równie dobrze sprawdzają się, jako samodzielna przekąska. Nie tylko w czasie świąt, ale także na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. paszteciki z grzybami do barszczu Przepis na paszteciki z grzybami Składniki na paszteciki z grzybami: Ciasto krucho-drożdżowe: 500 g mąki pszennej 250 g miękkiego masła 30 g świeżych drożdży 3 żółtka 2 łyżki jogurtu naturalnego spora szczypta(...)rulony ciasta na nieduże paszteciki. Paszteciki przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy z nich posmaruj jajkiem z mlekiem. Piecz w temperaturze 160 stopni przez ok. 20 minut – ciasto powinno nieco wyrosnąć i ładnie się zezłocić. Podawaj na zimno lub na ciepło. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie : Krokiety wigilijne Uszka wigilijne Paszteciki z mięsem Uszka

okolicepalnika.pl
Święta, święta, święta 175

Łazanki z kapustą i grzybami 8. Kapusta postna (później powstaję z niej bigos) 9. Jagły zamiast kutii 10. Zamiast kompotu z suszu - grzaniec bezalkoholowy 11. Krokiety z kapustą i grzybami 12. Paszteciki - już upieczone, zamrożone. Ciasta i ciasteczka Pierniczki już są, planuje upiec piernik wylewany, zrobić chatkę Puchatka, keks mocno bakaliowy,  muffinki , ciasto Izaura i ciasto marchewkowe. Jest sporo

Na moim talerzu
Kapuśniaki 184

Małe paszteciki nadziane mięsem i kapustą to smaczny dodatek do barszczu czerwonego. Idealnie sprawdzą się jako ciepła przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy i alternatywa do znanych wszystkim krokietów. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Barszcz wigilijny 156

zmiękną. Dolewamy zakwas i zagotowujemy. Doprawiamy majerankiem, solą, pieprzem i cukrem. Nie bójcie się tego ostatniego, zdecydowanie nadaje wyrazistości potrawie.  Podajemy z uszkami, pierogami  lub pasztecikami z grzybami i kapustą

Czary - gary w kuchni
Ciastka francuskie z serem i bananami 183

słodycze, zrobić w wersji wytrawnej... Opcji jest całe mnóstwo! Ogranicza nas tylko wyobraźnia. Robimy z niego parówki z serem w koszulkach, drobne ciasteczka z cukrem, cynamonowe palmiery, paszteciki z pieczarkami i kapustą. Dziś w formie bułeczek z serowym nadzieniem, z dodatkiem banana. Pyszotka :)  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 300g sera mielonego sernikowego (u mnie moje ulubione Emilki od Mlekomy

Cakes By Kejt
WIGILIA lubelskich blogerów kulinarnych 162

nasz stół zapełnił się obficie pysznościami. Były śledzie w śmietanie i śledzie z chili, była sałatka z tuńczykiem oraz klasyczna sałatka jarzynowa, ponadto tartaletki z kapustą kiszoną i żurawiną, paszteciki z kaszą gryczaną, a także wspaniałe kanapki z chałki z pastą z grochu i wędzoną rybą - mniam ! Nie zabrakło też słodkich przyjemności. Tego wieczoru raczyliśmy się wyśmienitymi pierogami z makiem

kolorowotorcikowo
Święta, święta, święta 212

Łazanki z kapustą i grzybami 8. Kapusta postna (później powstaję z niej bigos) 9. Jagły zamiast kutii 10. Zamiast kompotu z suszu - grzaniec bezalkoholowy 11. Krokiety z kapustą i grzybami 12. Paszteciki - już upieczone, zamrożone. Ciasta i ciasteczka Pierniczki już są, planuje upiec piernik wylewany, zrobić chatkę Puchatka, keks mocno bakaliowy,  muffinki , ciasto Izaura i ciasto marchewkowe. Jest sporo

NA MOIM TALERZU
Test patelni do grillowania linii Positano, firmy Ballarini 192

mróz szczypie w uszy. Podczas grillowania potrawy nie przywierają do dna, dlatego nie ma problemów z myciem. Patelnia świetnie się sprawdziła w roli tostera. Otóż zakupiłam drożdżowe paszteciki nadziewane mięsem i kapustą. Nie miałam pod reką piekarnika, aby je podgrzać. Wrzuciłam więc je na ciepłą patelnię i opiekłam z każdej strony. Wyszły pysznie chrupiące, ale nie suche. Niestety

Mia Cucina Sofieta
Paszteciki z mięsem z rosołu 84

trochę gotowanego mięsa więc żeby się nie zmarnowało zrobiłam paszteciki. Razem z mięsem zmieliłam ugotowane warzywa-marchewkę i cebulę. Do farszu dorzuciłam też kwaśną kiszoną kapustę aby był bardziej wyraźniejszy w smaku. Paszteciki dobrze smakują same lub jako dodatek do czerwonego barszczyku. składniki: farsz 500 g ugotowanego mięsa drobiowego, w tym dwie małe marchewki i cebula(...)odciśniętej kiszonej kapusty sól, pieprz ciasto 400 g mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 2-3 łyżki śmietany 18 % w temperaturze pokojowej 150 g zimnego masła 2 jajka 1 żótko 1/2 łyżeczki soli duża szczypta cukru oraz białko do posmarowania czarnuszka Mięso drobiowe razem z warzywami zmiksować na pastę, ja zrobiłam to w rozdrabniaczu. Kiszoną kapustę drobno posiekać

Monia miesza i gotuje
Zdrowsze Święta – przepisy wytrawne 92

Najwspanialsza Wigilia w aspekcie kulinarnym to ta tradycyjna . Smażony karp, ziemniaki z “tłuszczykiem” i cebulką, majonezowa sałatka wielowarzywna, kapusta z grochem, pierogi odsmażane na maśle, śledzie w oleju, paszteciki, kulebiaki i oczywiście najpyszniejsze pierniki, serniki i makowce. Niewiele dań z tej najpiękniejszej kolacji można uznać za zdrowe. Wigilia i Święta są tak wyjątkowe, że odchudzanie się(...)smakowo zbliżone do oryginału. Oczywiście warto postawić na gotowanie pierogów, niż ich odsmażanie. Mąka orkiszowa świetnie sprawdzi się też w wytrawnych wypiekach drożdżowych takich jak paszteciki czy kulebiaki . Podajesz na stół postną kapustę ? Nie zagęszczaj jej zasmażką – jeśli tradycyjnie używasz do niej smalcu, zredukuj jego ilość do niezbędnego minimum. Uważam, że na wigilijnym stole często brakuje po prostu zwykłej

Poezja smaku
Paszteciki szczecińskie. Tradycyjny przysmak jak pączki z mięsnym farszem. PRZEPIS 112

pracownicy WSS Społem w Szczecinie wymyślili nazwę „pasztecik”, która lepiej przystawała do charakteru wyrobu z ciasta drożdżowego nadziewanego zmielonym farszem mięsnym – czytamy na stronie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Do zrobienia pasztecików w domowych warunkach wcale nie potrzebujesz specjalnych urządzeń. Wypróbujcie nasz przepis. Dla tego smaku warto zgrzeszyć! Przepis na paszteciki szczecińskie Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej(...)naleśniki. Każdego pasztecika zroluj delikatnie przy pomocy dłoni. Smaż przez około 8 minut na głębokim tłuszczu – raz obracając – aż paszteciki będą ciemnozłote. Wyjmuj przy pomocy łyżki cedzakowej, przełóż na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i po chwili podawaj razem z barszczem czerwonym. Rada: paszteciki szczecińskie występują też z innymi farszami – z kapusty kiszonej i grzybów

Kulinarna Polska
Pierogi z kapustą i grzybami 188

kapusta przejdzie zapachem i smakiem cebulki, około 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Taka kapusta nadaje się jako farsz do pierogów, krokietów lub pasztecików i jako dodatek do mięs. Tak przyrządzoną kapustę można śmiało przygotować wcześniej i zamrozić. Przygotować ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misie i wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Zawsze wyrabiam w robocie planetarnym, hakiem do ciast

Kocham..lubię..gotuję..