pasta - 16803 przepisów (strona:851/1121)

Prace ręczne. Orecchiette pomidorowe. 142

talerze dodatkowo skrapiając oliwą. Smacznego!   * przepis pochodzi z magazynu KUCHNIA 5/2009, wprowadziłam moje drobne zmiany. ** ten przepis to moja propozycja do akcji Smacznie i pomidorowo oraz Viva la pasta

KUCHARNIA
O miotle, gadżetach i kwadratach. Lemon bars. 177

niepoprawną gadżeciarą.   Gadżety spotykamy niemal  wszędzie. Służą do wszystkiego. Obieraczka z pojemnikiem na obierki, prowadnica do krojenia równych plasterków, nożyczki z 5 ostrzami, zwijak do tubki z pastą, rozciągacz do obuwia czy solarny odstraszacz kretów (cokolwiek to jest, brzmi groźnie i jeśli nie kreta, to mnie na pewno odstraszył!).  Niemal co krok atakują nas reklamy i gazetki

KUCHARNIA
Karnawał dla wytrawnych. Występują serowe biscotti z zielonym pieprzem i confit z czosnku. 180

przestudzić, usunąć liście laurowe i plastry cytryny, odlać część oliwy (ok. 1/3 ) - można wykorzystać ją do sałatek, czy innych celów, a resztę przełożyć do blendera i dokładnie zmiksować. Gotową pastę można spożywać od razu lub przełożyć do słoika i wstawić do lodówki. * przepis na biscotti zmodyfikowany na podstawie tego przepisu - klik.  ** przepis na czosnkowe confit pochodzi z tej strony

KUCHARNIA
TU I TAM nr 23. Zielony talerz jednorazowego użytku, czyli avocado w zestawie dla 2 osób 170

pół i usunąć pestkę. Z każdej połówki ściąć czubek, tak by powstał dość gruby plaster avocado. Miejsce po pestce powiększyć wydrążając część miąższu - można go użyć do sałatki, pasty, itp. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwę i ułożyć na niej plastry avocado. W środek każdego plastra wbić jajko, nakryć pokrywką i trzymać na średnim ogniu do momentu aż białko się zetnie

KUCHARNIA
BIAŁA RYBA PO SECZUAŃSKU 247

smażymy cały czas mieszając przez ok. 3 minuty. Zalewamy bulionem , dodajemy resztę sosu sojowego, pieprz seczuański i łyżeczkę cukru pudru. Mąkę kukurydzianą mieszamy z 2 łyżkami wody na gładką pastę, wlewamy do warzyw, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 1 minutę. Delikatnie wrzucamy rybę i na wolnym ogniu podgrzewamy ok. 2 minuty. Podajemy gorące posiekane świeżym szczypiorkiem. Smacznego

Ostra na Słodko
Churros z cynamonem 309

Dodatkowo: 1/2 litra oleju rzepakowego 50 g cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Rozpuszczamy masło w rondlu, wsypujemy mąkę i stopniowo wlewamy wodę, cały czas mieszamy, aż powstanie gęsta pasta podobna do puree ziemniaczanego.  Cukier mieszamy z cynamonem i wysypujemy na płaski talerz. Olej wlewamy do garnka i rozgrzewamy przez 5-10 minut. Za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką

Smakowity Blog Kulinarny
Nadziewany por z parowaru 226

mamy warzywo, możemy je przekroić jeszcze na pół i wysunąć powoli po kolei warstwy. U mnie z dwóch kawałków pora, wykorzystałem po 2 wierzchnie warstwy, reszta pora poszła na pastę jajeczną . Nic się nie może zmarnować :) Pieczarki myjemy, obieramy daszki i drobno siekamy. Papryczkę chili jalapeno również myjemy i kroimy na małe kawałki, tak samo kroimy pomidory suszone. Cebulki kroimy

Parowar Faceta
PASTA JAJECZNO-TWAROGOWA 81

PASTA JAJECZNO-TWAROGOWA--- SKLADNIKI------- 4 jajka ugotowane na twardo       - 1 duża cebula              - garść posiekanego szczypiorku        - około 100g twarożku  - majonez - sól, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej,3-4 plastry wędliny -u mnie szynka konserwowa..............  ..WYKONANIE---- Cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę - niemalże bardzo drobno ją siekamy

w mojej kuchni
Pico de gallo ostra czerwona salsa 121

trudność: łatwe rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty składniki i przygotowanie: Standardowy, pikantny dodatek we wszystkich meksykańskich restauracjach. Przygotowuje się go z pomidorów, cebuli, papryki jalapeño (w ilości zależnej od wytrzymałości przygotowującego), kolendry, mielonego kminu, chlustu keczupu, który lubię dodawać dla wzbogacenia smaku i uzyskania właściwej konsystencji. Zawsze doskonale się sprawdza z krakersami lub chipsami kukurydzianymi. Ilość: 2 ½ szklanki Składniki

w mojej kuchni
marchewki z ciasta 242

Posmarować bialkiem z mlekiem i barwnikiem .Wstawić do piekarnika i piec 12-15 minut. Po upieczeniu od razu wyjąć, bardzo delikatnie i wystudzić na kratce. Całkowicie wystudzone „marchewki” nadziać pastą lu jak kto woli słodkim kremem..SMACZNEGO jak ktoś nie ma rurek to można z kartonu wyciąć i owinąć sreberkiem

w mojej kuchni
JAK Z OGNISKA -PIECZONE ZIEMNIAKI 113

Przygotowanie W moździerzu ucieramy na gładką pastę czosnek z solą. Wymieszać jogurt z liśćmi kolendry i sokiem z limonki.Dodać cukier i doprawić solą i pieprzem.      Szpinak duszony z marchewką Skorzystałam z przepisu podanego na opakowaniu . Składniki : 1 opakowanie szpinaku 2 marchewki 2 ząbki czosnku masło do smażenia przyprawy :sól ,kolorowy pieprz Przygotowanie : Umyty i pokrojony

w mojej kuchni
KNEDLE---GNOCCHI 59

aggiungere la farina , il sale , lo zucchero e le uova . Gli ingredienti sono intimamente mescolati e combinati insieme per formare un rullo . Un coltello per tagliare piccoli pezzi di pasta , formare frittelle a portata di mano , mettere al centro di fragola ( piccoli in totale , di taglio più grande in pezzi ). Ciuffo bordi come gnocchi e le sue mani formò kulki.Na

w mojej kuchni
Drożdżowe z rodzynkami i skorką kandyzowaną -La levadura con pasas y la cáscara confitada 145

wyrabiaia levadura crecido el complemento masa. Después de la adición de la lechada, amasar a mano hasta que empieza a destacar entre los lados del tazón Deje la pasta amasada durante 2 horas a la altura de duplicar su volumen para drenar Ahora, pasas de uva y seca en un papel ręczniku.Wyrośnięte Poner la masa y rodar hacia fuera

w mojej kuchni
Rosyjskie pieczone pierożki--- Russian ravioli al forno 190

abbastanza umida che nessun problema dovrebbe dare la forma e non cadere a pezzi . Tutti gli ingredienti per una torta si combinano in una ciotola e impastare uniforme , pasta elastica . L'impasto non deve essere troppo difficile, così si può forse aggiungere un cucchiaio di panna . Torta lasciarlo per circa un'ora . Trascorso questo tempo , dividere l'impasto

w mojej kuchni
.Kotlety mielone z jabłkiem-Chops macinata con la mela 94

impastare pochi minuti mano. Deve diventare un adesivi e conciso. Aggiungere le cipolle, mele, uova rotte fritte, pangrattato, sale e pepe e mescolare ancora. & nbsp; Con la pasta formiamo cotolette, passatele nel pangrattato e friggere in padella con olio d'oliva. Cotolette ci rivolgiamo, ridurre i gas, pentole copertura coperchio e friggere

w mojej kuchni