pasta - 16803 przepisów (strona:856/1121)

Rustykalny chleb Hiszpański 125

wodę do miseczki.  Wsypać cukier, rozmieszać.   Dodać drożdże i ponownie wymieszać.  Odstawić na 10 minut.  Następnie dodać mąkę i wymieszać łyżką, aż powstanie gęsta pasta.  Przykryć i odstawić na 24 godziny. Wodę nalać do małej miski. Dodać cukier i drożdże.  Wymieszać i odstawić na 10 minut.   Do misy robota wsypać mąki

Sto kolorów kuchni
Pan Rustico czyli Styczniowa Piekarnia powraca do Wiewiory 216

świeżych drożdży ( 7 g suchych) 125 g mąki pszennej chlebowej Wodę mieszamy z cukrem i drożdżami. Pozostawiamy w ciepłym miejscu około 10 minut. Mieszamy z mąką, uzyskując konsystencję gęstej pasty. Przykrywamy folią i zostawiamy w temp. pokojowej na 24 godziny. CIASTO WŁAŚCIWE 200 ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 9 g świeżych drożdży ( ok. 4 g suchych) 225 g mąki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pan Rustico - chleb hiszpański - styczniowa piekarnia 153

Oetker'a - 1 opakowanie – 125 g mąki pszennej chlebowej Wodę wymieszać z cukrem i drożdżami. Pozostawić w ciepłym miejscu około 10 minut. Wymieszać z mąką, uzyskując konsystencję gęstej pasty. Przykryć folią i zostawić w temp. pokojowej na 24 godziny. CIASTO WŁAŚCIWE – 200 ml ciepłej wody – 1 łyżeczka cukru – 9 g świeżych drożdży ( ok. 4 g suchych)  użyłam drożdży instant

Stare Gary
Bliskowschodnie bakłażany podawane z sosem tahini, granatem i pietruszką 136

rozsmaruj równomiernie na bakłażanach. Posyp je następnie sumakiem oraz płatkami chili. Piecz około 30 minut w 200 °C , aż bakłażany staną się miękkie. Sos z tahiny: 1/4 szklanki pasty tahini 1/4 szklanki wody 1 ząbek czosnku, starty 1 łyżka soku z cytryny 1/4 łyżeczki cynamonu świeżo mielony pieprz sól Do kielicha blendera wlej tahinę i powoli dodawaj wody, cały czas

Food Square
Zupa z fasolą borlotti 178

kropeczki i przybiera kolor beżowy. Straszna szkoda... Dla porównania, w niskiej szklance fasola sucha, a w wysokiej po nocnym moczeniu. W kuchni fasolę żurawinową wykorzystuje się do przygotowywania sałatek, past, gulaszy (np. tureckiego  barbunya pilaki ) oraz treściwych zup, jak moja dzisiejsza propozycja. Jest to kolejna po ekspresowej zupie z kapustą i fasolą zupa  z serii "bez bulionu", banalnie

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasta peperonata czyli Makaron z sosem paprykowo pomidorowym 168

też stało się i wczoraj. Sięgnęłam tym razem po przepis sprytny i szybki z "Gotuj sprytnie jak Jamie". Makaron z tym sosem nabiera wyrazu i nęci zapachem! Jest pyszny!!! Pasta peperonata 2 duże lub 3 małe czerwone papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę 2 ząbki czosnku, obrane i pokrojone na plasterki 1 łyżka octu balsamicznego 2 puszki krojonych pomidorów

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka krabowa i mini kanapeczki 160

Prawda że prosta genialna przekąska , a jak szybko znika:))  A jak nie lubicie serów pleśniowych to zawsze możecie zastąpić je pasztetem, serkiem białym z dodatkiem ziół lub jakąkolwiek pastą:)  Buziaki  Kasia

Cukier&Puder
Pasta z bobu 83

kochani! Dziś mam dla Was przepis na pastę z bobu nadającą się idealnie jako obkład do chleba :) 0,5 kg bobu 1 awokado sól, pieprz oliwa z czosnkiem i bazylią lub zwykła Bób ugotować do miękkości, obrać i wrzucić do pojemnika  dodać obrane awokado, oliwę, doprawić i zblendować, gotowe! * Jeśli nie przepadacie za smakiem czosnku to nie używajcie oliwy

Cukier&Puder
Trendy, regionalizm i rewolucja. Moskole z niebanalnym masłem 254

wspaniały rosół coraz trudniej. Zapytacie co to jest bibimbap? To takie danie koreańskie oznaczające dosłownie „wymieszany ryż”. Ryż miesza się z wołowiną, warzywami, na wierzch jajko i doprawia mocno pastą z papryczek chilli. Coś jak nasze łazanki, tylko że inaczej i bez jajka Czeka nas świetlana kariera wytrawnych lodów. Jadłam chrzanowe i musztardowe i jestem ciekawa co jeszcze zaproponują

ladykitchen
Kolorowe kanapki z nadziewanej bagietki 768

stworzenia swoich, niepowtarzalnych przekąsek tego rodzaju. Nadzienie z twarożku może mieć przeróżna dodatki. Kolorowe warzywa, wędlina, ryba a nawet owoce - zróbcie takie jakie chcecie Zobacz przepis na pyszne rybne pasty makrelowe - nimi też można nadziewać bułki ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Curry z kurczakiem, bakłażanem, kapustą pekińską i papryką 203

mięsem lub nie.  Jego sekretem są odpowiednie przyprawy, które nadają potrawie niezapomniany smak . SKŁADNIKI (na 4-5 osób) 2 piersi kurczaka 1 bakłażan 1/2 kapusty pekińskiej 1 papryka pasta curry (można zastąpić curry w proszku) czosnek imbir  kmin rzymski sól  kilka łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany olej ryż basmati Marynata do kurczaka Gotowa mieszanka przypraw + olej

Zofiana
Zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym podana z ostrym serem 166

dynią, dodając jej egzotyki. Uzupełnienie tego wszystkiego odrobiną ostrego sera, nadaje tej zupie obłędny smak. SKŁADNIKI 1 mała dynia 1 duża marchew 1 ziemniak 1 puszka mleka kokosowego curry (pasta lub w proszku) imbir (świeży lub w proszku) garam masala   kmin rzymski 1 ząbek czosnku kurkuma około 500-700 ml bulionu sól olej ser żółty (najlepiej dojrzewający, twardy

Zofiana
Współpraca z Polsoja :) 98

Uwielbiamy z Mamą testować i dzielić się z Wami produktami, które odznaczają się wysoką jakością. Polsoja ma obecnie w ofercie ponad 20 produktów m.in. parówki i kiełbaski, wędliny, tofu, pasty i pasztety, tortellini. Ale teraz najważniejsze, o czym jeszcze nie wspomniałam :) Wszystkie paróweczki, kiełbaski, paszteciki itd. wykonane są wyłącznie z surowców roślinnych, głównie z soi. Nie ma w nich

Zdrowie na języku :P
Coś się do mnie uśmiecha - to Habżyki :) 119

przeze mnie podobnych produktów, czyli np. chlebków chrupkich. Są lekko chrupkie, o oryginalnym smaku, przepełnione ziarnami siemienia lnianego. Można je spożywać praktycznie do wszystkiego. Jako substytut pieczywa, do różnych past, kremów, zupek, na słono, słodko i jako przekąskę :) Wkrótce przestawię Wam moje propozycje wykorzystania Habżyków :) Można je zamówić na stronie sklepu 42* Raw and Happy. Obecnie są dostępne trzy smaki

Zdrowie na języku :P
RECENZJA - Schudnij pysznie jesienią i zimą :) 126

Ukazane są objawy oznaczające zakwaszenie, czynniki zwiększające ryzyko zakwaszenia organizmu, a także zasady prawidłowej diety odkwaszającej. Rozdział II, zatytułowany "Domowa spiżarnia" jest źródłem przepisów na własnej roboty dżemy, konfitury, pasty, które będziesz mogła/mógł przygotować na zimę i cieszyć się smakami lata np. podczas wichury śnieżnej :) Kilka kartek poświęconych jest tematowi soli i cukru. Autorka przedstawia rodzaje soli

Zdrowie na języku :P