Przygotowanie: Jajka obrać i przekroić na pół, wyjąć żółtka. Pomidory zmiksować, dodać do nich żółtka, dolać nieco oliwy z pomidorów, doprawić solą i pieprzem i dokładnie zmiksować na jednolitą pastę, ewentualnie doprawić do smaku. Masę przełożyć do szprycki lub rękawa i nafaszerować jajka, można też zrobić to małą łyżeczką, udekorować suszonymi pomidorami pokrojonymi w cieniutkie paseczki. Smacznego
Codzienne GotowanieDziś przedstawiam kolejny pomysł na ciekawą przystawkę, która bardzo ładnie prezentuje się na stole - pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka. Jest to idealne "finger food" na wszelkiego rodzaju imprezy. Mam nadzieję, że się Wam spodobają i zasmakują ;) Przepis pochodzi z książki "Szkoła gotowania - kuchnia włoska" z moimi ma ł ymi modyfikacjami. Składniki : Opakowanie pomidorków koktajlowych (średniej wielkości i okrągłych) puszka
Codzienne GotowanieDziś zapraszam na kolejną pyszną, zdrową i bardzo smaczną przekąskę - kanapkę z pastą z awokado. Jej dodatkową zaletą jest to, że jest szybka w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo sycąca. Polecam ją na szybką przekąskę. Jadłam tę kanapkę jakiś czas temu i strasznie mi smakowała, a teraz muszę koniecznie dowiedzieć się czy mogę jeść awokado na mojej diecie, gdyż daje
Codzienne Gotowaniemogę dostosować do swojej diety, powstała taka oto mięsno - warzywna pieczeń a'la klops. Idealnie nadaje się do jedzenia na ciepło, ale także fantastycznie smakuje na zimno jako pasta do kanapek. Polecam wszystkim, nie tylko osobom na diecie ;) Składniki : 500g mielonego mięsa z indyka 1 czerstwa bułka 1 jajko 1 mała cebula 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka oliwy
Codzienne Gotowaniedzisiejszym odcinku jedzonka do pracy polecam kolejne dietetyczne, ale jednocześnie bardzo smaczne dania: Śniadanie : Pasta z awokado i tuńczyka z brioszkami. Lunch : Roladki wieprzowe z farszem z duszonych warzyw z kaszą kuskus. Smacznego
Codzienne Gotowaniegorzkiej czekolady, roztopionej 1/2 szklanki miodu 1/2 łyżeczki sody Banany zmiksować na gładkie puree. Dodać jajka, mleko, aromat, kakao, miód i czekoladę. Zmiksować do uzyskania gładkiej pasty. Na koniec dodać sodę iw krótko zmiksować. Prostokątną formę (np. 28x13) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec 30-40 minut 170*C. Wyjąć, wystudzić. Smacznego
Chocolate Muffin BlogNiedawno trafiła na naszą półkę (czy raczej na mnóstwo półek) książka o kuchni karaibskiej „The Pepperpot Club„. Pięknie wydana i zilustrowana. I oczywiście z
slodkokwasnaplgarstki orzechów laskowych 2 łyżki mielonych orzechów laskowych Składniki na masę serową: 500 g sera 3 x mielonego 300 g puree z dynii ( z tego przepisu ) 2 jajka pasta z wanilii 2 łyżki mączki kukurydzianej lub budyń waniliowy 180-200 g cukru lub ksylitolu dodatkowo - 4 figi+ na talerzyk Wykonanie: orzechy laskowe podprażyć na suchej patelni bez tłuszczu. Ostudzić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżki bułki tartej (lub siemienia lnianego lub otrębów pszennych) 100 gram prażonych, solonych migdałów Soczewicę gotujemy w podanej ilości wody do miękkości. Następnie miksujemy ugotowaną marchew i soczewicę na pastę. Dynię i cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki (prócz migdałów) mieszamy dokładnie. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej powstałą masę. Wierzch posypujemy posiekanymi migdałami
Mango Papajarównież orzechową kruszonkę tosca . Ciasto dyniowo ananasowe z orzechową kruszonką tosca Składniki: prostokątna foremka 18 cm x 25 cm 200 g pszennej mąki 150 g cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty lub ekstraktu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g ananas, pokrojonego w kostkę szczypta soli 2 jajka 200 g surowej dyni, startej na tarce o małych oczkach 150 ml oleju
codojedzeniaNasz pomysł na śniadanie - pyszna pasta twarogowa ze szczypiorkiem, rzodkiewką, serem białym i śmietaną. W przepisie celowo nie podaję proporcji, ja wykorzystałam kawałek twarogu pozostały z produkcji pierogów ruskich , późny szczypiorek i późne rzodkiewki. Wyszło wiosenne śniadanie jesienną porą. kawałek twarogu szczypiorek kilka rzodkiewek sól pieprz kilka łyżek śmietany (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szczypiorek posiekać, rzodkiewki pokroić w paski
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKiedy słyszymy nazwę „curry”, na myśl przychodzi nam gotowa mieszanka określonych przypraw w formie proszku czy pasty, które determinują smak tej potrawy, tymczasem w kuchni indyjskiej pod tym pojęciem kryje się coś więcej – jest to określony sposób przygotowania uwzględniający przy tym wszystkie główne składniki zanurzone w sosie. Istnieje ogromna różnorodność curry, a poniższa wersja, znaleziona w jednej z wegańskich
Roślinna - blog wegańskiWarzywa: 2 marchewki 3 cebule 1/2 pora część biała PRZYGOTOWANIE. Schab dobrze płuczemy , osuszamy ręcznikiem papierowym. Do miski wlewamy olej, sos sojowy, przyprawy, mieszamy i taka pasta nacieramy dobrze schab. Pozostawiamy na kilka godzin w lodówce - najlepiej zrobić dzień wcześniej. Schab obsmażamy na bardzo gorącym tłuszczu. Minutę dwie z każdej strony. Cebule i pora kroimy w cienkie
W kuchennym oknie EwySKŁADNIKI: - 1 mięsa mielonego (u mnie wołowina i wieprzowina) - duża cebula (posiekana) - kilka ząbków czosnku (ja lubię i było 8) (posiekany) - łyżeczka ostrej pasty paprykowej (jak ktoś lubi ogień) - łyżeczka papryki słodkiej - pół łyżeczki soli WSZYSTKIE SKŁADNIKI UMIEŚĆ W MISCE i bardzo dokładnie wymieszaj, musisz robić to tak długo aż mięso będzie kleiste, wtedy będziesz mieć pewność że kotleciki
Kuchnia bezglutenowa Loli