pasta - 16803 przepisów (strona:831/1121)

Pasta do kanapek- twarożek z... 162

różowa himalajska -pieprz ziołowy u mnie od  Skworcu -2 ząbki czosnku -natka pietruszki -szczypiorek -koperek opcjonalnie Przygotować odpowiednio wszystkie składniki. Dosmaczyć pieprzem i solą. Odpowiednio wymieszać ze sobą. Pasta gotowa! Podawać z półmiskami wędlin! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Spaghetti aglio olio z kurczakiem grillowanym w nowej odsłonie 211

mięsa. W najlepszej w Polsce trattorii La Campana w Krakowie jedliśmy kiedyś z Żoną Mą Linguine alla campagnola, rewelacyjne danie, które było inspiracją do stworzenia mojej wersji tej włoskiej pasty. Czego nam potrzeba? -pomidorki cherry -pierś z kurczaka pokrojona w kostkę -bazylia drobno posiekana -parmezan starty łyżka -oliwa 4 łyżki -sok z połowy tangelo -ząbek czosnku zgnieciony -sól, pieprz -papryka

BaRepas
Przepis na… – tapenada, włoską pastę 220

pochodzi ponoć z Prowansji, jest bardzo popularna w całych Włoszech, służąc za dodatek do bruschett, smarowidło do pieczywa, a nawet farsz ravioli. Tapenada, bo o niej mowa, to pasta arcyprosta w przyrządzeniu i wyborna w smaku. Prawdziwa kwintesencja śródziemnomorskich smaków i przekąska dla smakoszy. 200 g czarnych oliwek 2 łyżeczki kaparów 2 ząbki czosnku 2 filety anchois natka pietruszki oliwa

Bon Ton Italia
Tagliatelle z kurczakiem i szparagami w kremowym sosie musztardowym / Tagliatelle with chicken and asparagus with cream mustard 133

solą i pieprzem do smaku. Wmieszaj makaron i podawaj posypany parmezan. Smacznego! English version Tagliatelle with chicken and asparagus with cream mustard sauce (4 servings) Ingredients: 250 g tagliatelle pasta 2 tablespoons olive oil 250 g green asparagus, trimmed and cut into 2 cm pieces 250 g cooked chicken, cut into bite size pieces 1 cup chicken stock

karmelowy
Drożdżowa tarta ze szparagami. 148

stopni i wyłączam. Tym samym robię inkubator dla drożdży. Mleko podgrzewam do momentu: „miłe ciepełko w palec”. W miseczce rozcieram drożdże z łyżeczką cukru. Jak zacznie się robić lejąca pasta, dolewam pół szklanki ciepłego mleka i mieszam. Do mleka z drożdżami dodaję łyżkę mąki i szczyptę soli. Znów mieszam i wsadzam na 30 minut do piekarnika. Do dużej miski przesiewam

ladykitchen
Kolorowe naleśniki ze szpinakiem, burakiem, sałatą, szynką, pomidorami i papryką 176

szynka,sałata, pomidorki i papryka.  3 . Naleśnik szpinakowy posmarowany serkiem z dodatkiem ziół do sałatek, szynka sałata i papryka 4 . Naleśnik zwykły, posmarowany serkiem twarożkowym wymieszanym z pastą z suszonych pomidorów, listek sałaty, plasterek szynki, 3 pomidorki koktajlowe, 3 paseczki czerwonej papryki. 5 . Naleśnik zwykły z farszem z podsmażonego szpinaku z czosnkiem i śmietaną, doprawione pieprzem plus pomidorki koktajlowe

W kuchennej krainie
Kokosowe Red curry z bambusem 193

szybka i bardzo łatwa wersja Red Curry z dodatkiem mleczka kokosowego,pędów bambusa i kurczaka.Podać można z osobno ugotowanym białym ryżem. SKŁADNIKI NA 4 porcje: 100-150 g pasty red curry 800 ml mleczka kokosowego (2 puszki) 1 puszka plasterków bambusa 1/2 piersi drobiowej pokrojonej w kostkę 1 tarwa cytrynowa lub 4-5 listków limonki lub (mogą być suszone

Sztuka gotowania w/g Samiry
Truskawki pod owsianą kruszonką 120

rewelacyjnie. Spróbuj, a pokochasz ten smak! Składniki na kruszonkę: 100 g mąki orkiszowej jasnej 70 g ksylitolu lub cukru 70 g płatków owsianych błyskawicznych 80 g masła 1/2 łyżeczki pasty z wanilii szczypta soli Dodatkowo: 400 g truskawek 1-2 łyżki ksylitolu lub cukru 1 łyżka ciemnego octu balsamicznego 1-2 łodyżki mięty (u mnie cytryowa) Wykonannie: truskawki umyć, osuszyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schab pieczony z tymiankiem i czosnkiem 200

myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Mięso obwiązujemy sznurkiem wędliniarskim, aby miało ładny kształt po upieczeniu. Do miseczki przekładamy wszystkie przyprawy, zioła, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, mieszamy. Powstałą pastą ziołową nacieramy schab. Wykorzystałam dodatkowo sól peklową, aby schab miał ładny różowy kolor, jeśli jednak ktoś ma z tym składnikiem problem, to niech da więcej zwykłej soli i pominie sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Guacamole z avocado 81

Guacamole to pasta z avocado, która pochodzi z meksyku. Najczęściej podawana jest z nachos - u nas można podawać z grzankami z chleba - smakuje równie wybornie. Może też stanowić dodatek do dań obiadowych - jak chili con carne

Milion Smaków
Pasta jajeczna 53

Bardzo stary i doskonale sprawdzony przepis mojej mamy. Prosta pasta jajeczna bez zbędnych składników. Można stworzyć nieskończenie wiele wariacji tej pasy dokładając różne dodatki - jak paprykę, szczypiorek, cebulę, ogórek, itd. Jednak o jej niepowtarzalnym smaku decyduje szczypta rzadko spotykanej w polskiej kuchni przyprawy - kozieradki

Milion Smaków
Dwukolorowy makaron z świeżymi truflami w śmietanie 122

bardzo wysokie. W Polsce trufle są pod ścisłą ochroną i można je spotkać praktycznie tylko w Borach Tucholskich. Oczywiście łatwo dostać te grzyby zakonserwowane w oliwie lub pod postacią pasty (najczęściej z masła z dodatkiem kilku procent trufli), ale najlepiej smakują świeże w połączeniu z makaronami lub jajkiem. Stąd też taki przepis na naszym blogu - makaron ze świeżą truflą czarną

Milion Smaków
Pasta jajeczna z awokado 77

pasta to mój ostatni śniadaniowy hit - jest przepyszna a dodatek awokado sprawia, że do tego bardzo zdrowa. Możecie ją jeść samą lub jako dodatek do świeżego pieczywa - tu polecam grahamki, które smakowo pasują idealnie. Wybierając awokado zwróćcie uwagę, czy jest dojrzałe - powinno być miękkie, w przeciwnym wypadku ciężko będzie uzyskać pożądaną konsystencję

Milion Smaków
McFalafel 56

właśnie. To co czyni tą kanapkę fast foodowego giganta wyjątkową jest również to, że jej skład jest znany. Zamiast pilnie strzeżonego sosu a'la Big Mac mamy tutaj pastę Tahini. Do tego dołożymy świeże warzywa i otrzymujemy burgera, którego naprawdę warto spróbować i którego nie znajdziemy w restauracjach w naszej części świata

Milion Smaków