pasta z kurczaka - 1096 przepisów (strona:58/74)

W poszukiwaniu trendów w jedzeniu – trendy food 117

Takich olejów tłoczonych na zimno nie wolno podgrzewać, ale na zimno są wyjątkowo odżywcze i korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Można z nich przygotowywać dressingi do sałatek oraz roślinne pasty i ziołowe pesto. Każdy z nich smakuje zupełnie inaczej, dlatego pole do popisu jest większe. Naturalne, czyli nieprzetworzone – superfood! Natura jest modna. Głośno jest teraz o „superfood(...)kalorii. Diety i weganie Mam wrażenie, że rzadziej sięga się obecnie po mięso. Obiad bez schabowego nie kojarzy się już z mało wartościowym. Jeśli już się używa mięs, to kurczak i wieprzowina nie są kanonami jedzeniowej mody od dawna. Wybieramy dobrej jakości wołowinę (zajadamy się średniowysmażonymi burgerami i stekami), na stoły powracają (szczególnie przy uroczystościach) kaczki i gęsi. W dobrych

Poezja smaku
Makaron z karkówką, szparagami i grzybami / Pork sparagus and mushroom pasta 141

pomidorkami koktajlowymi, w delikatnym sosie z mascarpone i parmezanu. Zamiast pieczonej karkówki (miałam akurat pod ręką) można użyć innych mięsnych resztek z obiadu, lub zwyczajnie podsmażyć pierś z kurczaka. Polecam! Scroll down for recipe in English Makaron z karkówką, szparagami i grzybami (4 porcje) Składniki: 2 łyżki oleju rzepakowego 400 g pieczonej karkówki (lub innego mięsa) pokrojonego w grubszą kostkę(...)całość będzie podgrzana. Wmieszaj parmezan, bazylię, mascarpone, makaron i smaż przez kilka minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem i podawaj. Smacznego! English version Pork sparagus and mushroom pasta (4 servings) Ingredients: 2 tablespoons canola oil 400 g roasted pork neck (or chicken) cut into thick cubes 100 g bacon, cut into small cubes 1/2 tablespoon herbes de Provence

karmelowy
Słodko-kwaśny sos z cukinii do słoika 196

Przepis pochodzi z książeczki "przyślij przepis" z tym, że ja zmniejszyłam ilość cukru do 1/2 kg bo wcześniej sos był dla mnie za słodki. Składniki: 1

IMPRESJA SMAKU
Pasztet tradycyjny 175

Żaden pasztet ze sklepu nie zastąpi smaku i zapachu tego domowego, gorącego, świeżo wyciągniętego z piekarnika. Próbowanego przy krzykach:"nie ruszaj, jeszcze za gorący!" Taki pasztet

Pełny talerz
Gdzie warto zjeść? Festiwal Dobrego Smaku Łódź 2014 część II 177

skoro musimy tyle czekać, to można podać nam zamówione piwo trochę wcześniej niż danie. Co do jedzenia… Zimny groszek, mięso suche jak wiór. Jedyny ratunek w paście z bakłażana, którą się zajadałam. 4/10 3. Lavash 8/10 pkt Długo nie mogłam się zdecydować, jak ocenić tę restaurację. Z jednej strony danie prezentowało się mało apetycznie i bardzo niedbale (wyszczerbiony talerz, kilka(...)obsługę i degustację win dla czekających w kolejce. Tak miło nie było w żadnej innej restauracji. 9/10 4. Layali Shisha Club&Restaurant 2/10 pkt Bamia w pomidorach z kurczakiem i ryżem syryjskim Rozpoczęło się całkiem przyjemnie, bo miła pani od razu zaproponowała nam miejsce i szybko przyjęła zamówienie. Zadziwiające było jedynie to, że poza naszym, jedynie 3 stoliki były

Życie zamknięte w smaku
Indyk w sosie curry z mango. Przepyszne! 134

INDYK W SOSIE Z CURRY, BIAŁĄ FASOLKĄ I MANGO, PODANY Z KASZĄ JAGLANĄ! Pożywne, bardzo aromatyczne i rozgrzewające danie z dodatkiem mięsa z indyka. Sos jest

SMYKWKUCHNI
Węgierski paprykarz z polędwiczką wieprzową / Hungarian pork tenderloin paprikash 233

Paprykarz – tradycyjne danie kuchni węgierskiej, chociaż u mnie mniej tradycyjnie, bo z polędwiczką wieprzową a nie z kurczakiem. Soczyste kawałki mięsa w pysznym śmietankowo-pomidorowym sosie z papryką, podane z makaronem. Szybki i przepyszny obiad dla całej rodziny. Polecam! Przepis znalazłam tutaj . Scroll down for recipe in English Węgierski paprykarz z polędwiczką wieprzową (4 porcje) Składniki: 170 g ulubionego(...)Zdejmij patelnię z ognia i wmieszaj śmietanę. Dopraw jeżeli to konieczne i podawaj z makaronem. Smacznego! English version Hungarian pork tenderloin paprikash (4 servings) Ingredients: 170 g uncooked egg pasta 500 g pork tenderloin, trimmed and cut into 2 cm pieces salt and pepper 5 teaspoons olive oil or vegetable oil 1 big onion, chopped 1 bell pepper, chopped

karmelowy
Kurczę na patyku, czyli szaszłyki z kurczakiem, ananasem i papryką 266

limonki lub cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy z oliwek Wszystkie składniki na marynatę po prostu wymieszaj ze sobą. Szaszłyki ( na ok. 20 sztuk ) : 1 kg piersi z kurczaka 1 świeży ananas 3 czerwone papryki 6 czerwonych cebul garść siekanej kolendry lub pietruszki patyczki do szaszłyków Piersi umyj i oczyść z błonek. Następnie pokrój w dużą kostkę. Wsyp(...)stanie się klarowny.  Odstaw do wystudzenia. Sos najlepszy jest na drugi dzień. Jednak z powodzeniem można go podawać po przestudzeniu do temperatury pokojowej. Domowy ketchup: 500 ml pasty pomidorowej 1 cebula 1 mała papryczka chili 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 3 łyżki cukru (najlepiej brązowego) 3 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka nasion gorczycy ½  łyżeczki suszonego

Food Square
Rosyjskie pieczone pierożki--- Russian ravioli al forno 196

nogi z kurczaka * 1 duża marchewka * pół selera * 300 g pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak WYKONANIE  .Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu powinien(...)abbastanza umida che nessun problema dovrebbe dare la forma e non cadere a pezzi . Tutti gli ingredienti per una torta si combinano in una ciotola e impastare uniforme , pasta elastica . L'impasto non deve essere troppo difficile, così si può forse aggiungere un cucchiaio di panna . Torta lasciarlo per circa un'ora . Trascorso questo tempo , dividere l'impasto

w mojej kuchni
Sałatka ziemniaczana z filecikami anchois i zielonym winegretem 248

ziemniakach piszę do znudzenia? Może, ale to dla mnie najbardziej wszechstronne warzywo na świecie. Nie ma drugiego takiego, które można przerobić na chipsy, frytki, wódkę, kotlety, sałatki, purée , pasty, ciasta. Gotować, smażyć i piec na milion sposobów. Naprawdę, jak można ich nie kochać? Obok tej sałatki nikt nie przejdzie obojętnie. Wszystkie składniki sosu blendujemy ze sobą przez około półtorej minuty(...)przynajmniej 6 godzin, do pełnego połączenia smaków. Tak przyrządzone ziemniaki podjemy po delikatnym ogrzaniu do temperatury otoczenia. Pasują idealnie do ryby – smażonej, gotowanej, na parze, do delikatnych białych mięs – kurczaka i indyka. Smakują też z wołowym stekiem ale i same, do kieliszka wódki czy zimnego piwa. SKŁADNIKI 800-1000g ziemniaków sałatkowych, typu A 15-20 czarnych oliwek bez pestek

Karo in the Kitchen
Przekąski na ciepło i zimno – 16 najciekawszych pomysłów na imprezę. 10186

Szykuje się parapetówka, imieniny męża, urodziny teściowej, chrzciny, komunia, a może po prostu mają wpaść znajomi z wizytą. I stajemy przed odwiecznym pytaniem – co zrobić

Mama z miasta
Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami / Pasta with meat, zucchini and mushrooms 146

Dziś proponuję danie, dzięki któremu możemy wykorzystać świąteczne resztki mięs. Niestety po świętach marnuje się bardzo dużo żywności w wielu domach, a na prawdę można z

karmelowy
ODŻYWIAMY SIĘ ZDROWO I DIETETYCZNIE 152

Piersi Kurczaka Panierowany , sztuka - 100 gram - 248 kcal Pierś Kurczaka Pieczona bez skóry - 100 gram - 180 kcal Klopsiki Cielęce , 2 sztuki z sosem - 140 gram - 275 kcal Udko Kurczaka pieczone , sztuka - 100 gram - 155 kcal Antrykot Wołowy smażony  , sztuka - 100 gram - 159 kcal Schab Pieczony bez tłuszczu - 100 gram - 174 kcal Dorsz po Grecku - 110 gram - 129 kcal Dorsz(...)Ziemniak gotowany , sztuka - 150 gram - 90 kcal     1500- 1524 KCAL DO ZJEDZENIA PRZEZ CAŁY DZIEŃ :  ****************************************************************     1 Śniadanie - 350 kcal :  BUŁKA KAJZERKA Z PASTĄ OWOCOWĄ: *********************************************************************** bułka kajzerka -50 g. 3 łyżki białego serka ziarnistego - 150 g. kiwi - 60 g. jabłko - 100 g. gruszka - 150 g. herbata niesłodzona bez ograniczeń ***************************************************  Kajzerkę smarujemy pastą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tagliatelle z indykiem i szpinakiem 187

Makaron to jeden z najpopularniejszych i najbardziej uniwersalnych produktów spożywczych. Idealnie sprawdza się jako dodatek do potraw, jak również może stanowić bazę do dania głównego. Pierwsze

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania