pasta z kurczaka - 1096 przepisów (strona:49/74)

Przepis na Cezar z indykiem 186

Przepis na Cezar z indykiem…Sałatka Cezar kojarzy mi się z moim bratem. Dlaczego, bo ma na imię Cezary. Zawsze uśmiecham się, kiedy przyrządzam tę

codojedzenia
Zupa tajska z krewetkami i fasolą szparagową 156

wybieramy między kurczakiem a krewetkami. Z warzywami możemy bardziej poszaleć. Do zupy pasują: marchew, pieczarki, papryka, kukurydza, kapusta pekińska, fasola szparagowa. Ale, ale...nie wrzucajmy do gara wszystkiego. Do mojej zupy dodałam kapustę pekińską, kukurydze ( z puszki ) oraz zieloną fasolkę szparagową ( mrożoną od Poltino . Składniki: 200 g krewetek mini 1 cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka czerwonej pasty curry

kolorowotorcikowo
Zupa pomidorowa z pęczakiem 154

kurczaka włożyć do większego garnka, zalać 4 szklankami wody i gotować 30-40 minut na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa umyć i obrać, marchew i seler zetrzeć na grubej tarce, cebulę i czosnek drobno pokroić . Włożyć do wywaru razem z pęczakiem i gotować do miękkości . Wyjąć mięso, które można wykorzystać do drugiego dania lub pasty do chleba

Czerwień i błękit
Barracuda w Gdyni 102

równie smacznie: Pasta z makreli z bułeczką Pieczony w cieście filo camembert na marmoladzie z czarnych oliwek i pomarańczy podbił moje serce- genialne połączenie smaków. Następnie zupka rybna z łososiem i świeżym majerankiem i grzybowa (Borowikowa z łazankami) Medaliony z polędwiczki wieprzowej z puree ziemniaczanym, szparagami, kawałkami ciasta francuskiego oraz maślaną gruszką z chili Pierś z kurczaka w świeżych ziołach

Wielki apetyt
Ostre skrzydełka od Gordona Ramsay'a 482

udka kurczaka. Gwarantuje Wam, że będą smakować. U nas miłośnikiem tych skrzydełek jest mój Maż, który nigdy ich nie odmówi ;) Składniki (niestety) są wyszukane ale warto za nimi pochodzić. Ja swoje, znalazłam w sklepie z przyprawami z całego świata i nie kosztowały kroci.   'ostre skrzydełka od Gordona Ramsay'a' Składniki: - 6-8 skrzydełek - 1 łyżka pasty tamaryndowej (można zastąpić

CookYourself
Sos pieczarkowy z porem 168

Wspaniały sos o zapachu pieczarek, pora i śmietanki z dodatkiem musztardy i papryczki chili, które dodają charakteru daniu. Taki sos pasuje doskonale do wszelkich potraw z

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z serc drobiowych z grzybami 189

kurczaka ( serca , żołądki , wątróbkę) i często ich używam. W zasadzie to kupuję zawsze większą ilość ( no bez przesady u mnie większa ilość to kilogram) i mam w zapasie na wszelki wypadek. Na serduszkach i żołądkach gotuje zupy ( a potem z ugotowanych robie pierożki lub krokiety).Wątróbka po za klasycznym II Daniem przydaje się do wszelkiego rodzaju past , pasztecików , farszów

Buniabaje w kuchni
Kurczak w Czerwonym Curry według ALEXA 239

BLONDYNKA pisze: To danie zostało zrobione od początku do końca przez mojego 14 letniego syna Alexa. Zdjęcie, przepis i pomysł i tekst poniżej jest autorstwem Alexa

Blondynka Gotuje
FOODBOOK #2 - Co jem w ciągu dnia? 151

kurczaka. Pokroiłam ją w plastry i namoczyłam w mleku, żółtku i najróżniejszych przyprawach. Następnie obtoczyłam kawałki mięsa w mące ryżowej i usmażyłam z obu stron na oleju kokosowym. Podałam z gotowanymi brokułami, pomidorkami cherry, plastrami ogórka, rukolą i kaszą gryczaną, a to wszystko posypałam oregano i bazylią. Było przepyszne! KOLACJA Na kolację serwuję sobie kanapki ze szpinakową pastą, pom idorem

Kuchnia Ellie
Pizza z kurczakiem,papryką i mozzarellą 140

filet z piersi kurczaka (300-400g) 1 łyżka przyprawy do gyrosa 2 łyżki oleju po pół czerwonej i żółtej papryki 150 g drobno pokrojonej mozzarelli  Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki,obtoczyć w przyprawie do gyrosa i usmażyć na oleju. Paprykę pokroić na średniej grubości paski. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość 5-6 mm,wyciąć 3 równe(...)koła,ułożyć je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i każde ponakłuwać widelcem.  Każde koło posmarować dowolnym sosem pomidorowym.    Ja użyłam do tego celu domowej roboty pasty z cukinii i pomidorów.   Na posmarowane placki położyć usmażone mięso i kawałki papryki.  Na koniec posypać kawałkami mozzarelli. Pizzę wstawić do nagrzanego  do 180 stopni piekarnika

Kolorowa kuchnia Elki
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 188

kurczakiem, jarmużem i suszonymi pomidorami autorka: JakSmakuje z bloga JakSmakuje Wegańska tarta szpinakowa z tofu i adzuki autorka: nataliapaalac z bloga healthy dreams Ryż z pieczarkami w śmietanie autorka: gaita z bloga Katalog smaków Ziemniaki... szybki obiad z mikrofali autorka: gaita z bloga Katalog smaków Jesienne szaszłyki z borowikiem, maślakiem i aromatycznym kotlecikiem z dynią serwowane z pastą z bakłażana

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z kurczakiem i brązową ciecierzycą 221

kurczakiem. Sałatkę podajemy z pieczywem. Można jeść ją jeszcze lekko ciepłą lub na zimno. Ciecierzyca to źródło białka i węglowodanów. Występuje w dwóch odmianach - kabuli i desi. Ciecierzyca kabuli jest duża, ma kremową barwę. Odmiana desi jest mała i może mieć kolor kremowy, czarny, brązowy, żółty lub zielony. O jej właściwościach można przeczytać w przepisie na pyszną pastę kanapkową

My Chcemy Jeść
FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ 183

niego pokrojoną czerwoną cebulę i starty czosnek. Dodałam połowę pasty serowej. I tak powstały dwa rodzaje past. Pierwsza z ziemniaków, wędzonego dorsza i pasty serowej. Druga z ziemniaków, pasty serowej, czosnku i cebuli. Wkładałam je do wydrążonych ziemniaków.      Wstawiłam nafaszerowane ziemniaki do nagrzanego piekarnika. Ziemniaki były już miękkie, wystarczyło więc, żeby się tylko podpiekły.    Podsmażyłam(...)papierze kuchennym, aby odciekł z nich tłuszcz.   Polałam je sosem.    Posypałam plasterkami wędzonego boczku. Smacznego! Polecam inne propozycje na faszerowane ziemniaki: FASZEROWANE SZPINAKIEM Z WĘDZONYM KURCZAKIEM I WARZYWAMI

potrawyregionalne
Dietetyczna sałatka z selera 197

Sałatką, którą prezentuję jest niezawodna, pyszna i dietetyczna przy modyfikacji sosu. Robię ją bardzo często i prezentowałam również kiedyś na blogu. Jednak dzisiaj w wersji light

W kuchennym oknie Ewy
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 2 144

kurczak grillowany. Kioto – Oden: mięso w kapuście, zimowa kuchnia japońska. Forma przypomina naszego gołąbka. Kioto – makaron z boczkiem i sosem pomidorowym, japońska kuchnia włoska. Shizuoka – Sauerkrau: niemieckie kiełbaski, kwaszona kapusta i niemieckie piwo. Wspomniany wcześniej Octoberfest. Tokio – Omuraisu: omlet z ryżem, proste domowe jedzenie. Meido cafe, Akihabara Kioto – Okonomiyaki: Placek grillowany z kapustą. Kioto – pierożki z mąki ryżowej pokryte pastą

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania