zakupy, chwila odsapki i w kimę. Tak wyglądają moje dni ostatnio. Co nie zmienia faktu, że na bank będę tu zaglądać. Dziś na przykład zapraszam Was na pyszną pastę serową, którą w końcu znalazłam czas zrobić. Dla mnie jest to po prostu hit smakowy. I myślę, że dla nie jednego Polaka, który odwiedził Wyspy Brytyjskie też jest to kanapkowa pychotka
Kuchnia po mojemuroku to samo. Postanowiłam,że w tym roku będzie inaczej. Szparagi pozostają,bo zagrożono mi w domu strajkiem-ale jajko i sałatka wysiadają z mojego świątecznego menu. Postawiłam na pastę serową. Można ją zawinąć w szynkę lub liść sałaty-druga opcja bardziej przypadła mi do gustu. SKŁADNIKI: Ok. 30 dkg dobrego, żółtego sera 6-7 cm pora (biała część
Kopystką po garachPyszna pasta do chleba na bazie białego sera. Liptauer czy inaczej ser liptowski to "pasta serowa wytwarzana z białego sera owczego, koziego, krowiego lub ich mieszaniny z dodatkiem przypraw i innych składników. Jest składnikiem kuchni regionalnych Słowacji, Węgier, Austrii, północnych Włoch i krajów bałkańskich. Jego nazwa pochodzi od Liptowa na Słowacji" (cyt. Wikipedia ) Podczas jednaj z wiedeńskich przesiadek kupiliśmy gotową
Stare Garycenne karotenoidy, woski i fosfolipidy. Na oleju tym tez nie należy smażyć, ani go podgrzewać. Stosować wyłącznie na zimno. Używamy go do surówek z kiszonej kapusty, sałatek, dipów, sosów, past serowych. Nie trzeba przechowywać go w lodówce, wystarczy chłodne miejsce. Olej KUKURYDZIANY tłoczony jest również na zimno. Jest to bardzo zdrowy olej, ponieważ zawiera NNKT; omega-6 i omega(...)NNKT biorą udział w hamowaniu procesu starzenia się, działają zbawiennie na układ rozrodczy, mięśniowy i naczyniowy. Olej kukurydziany ma zastosowanie do pikantnych surówek, sałatek, majonezów, sosów i past. Olej z PESTEK WINOGRON można stosować do smażenia, pieczenia i gotowania, nie jest tłoczony na zimno. Potrawy smażone na tym oleju zachowają swój naturalny smak i nie będą mieć tłustego posmaku
Proste Potrawywalce z przeziębieniem, infekcją, osłabieniem, katarem itd... Jako, że czosnek dostałam od przyjaciółki z Rumunii, gdzie jest on tradycyjnie w każdym domu w ilościach oszałamiająco dużych, postanowiłam zrobić pastę serową z dodatkiem czosnku właśnie. Czosnek młody, rumuński charakteryzyje się lekko słodkawym smakiem, małymi ząbkami ściśle przylegającymi do siebie i tym, że ma w sobie bardzo dużo soku. Kiedy mieszkałam(...)pomidory z solą morską i szczypiorkiem -świeżego szczypiorku całe mnóstwo -ser topiony z grzybami LACTIMA Wszystkie sładniki włożyłam do mojego robota i mieszadłem elastycznym w kilka sekund „utarłam”pastę na kanapki. Pasty na kanapki są idealne dla tych, którzy mają marudne dzieciaki i niejadki w domu. W takiej paście można sporo ukryć ! Pastę położyłam na kromeczkach chleba ciemnego, razowego
Z Kuchni Do Kuchnijest świeżo pokrojony/otwarty. Gdy nam zwietrzeje, przyschnie lub po prostu zapomnieliśmy o nim już nie jest tak delikatny i uwodzicielski. Dlatego też oto i pomysł na taki ser: aromatyczna pasta serowa z odrobiną pistacji, pieprzu i lubczyku. Na dodatek jest bardzo prosta w przygotowaniu a domownicy czy nawet goście z radością zjedzą kanapeczki z nią. Zapraszam do wypróbowania(...)poszatkowany ser jednocześnie energicznie mieszając rózgą. 2/ Po dodaniu sera, dodajemy masło, pistacje i przyprawiamy lubczykiem i pieprzem. Chwilę podgrzewamy a na koniec zagęszczamy mąką ziemniaczaną. 3/ Ostudzoną pastą smarujemy chleb. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaLubicie sery???to spróbujcie mojej pasty serowej z trzech serów, piwa i czerwonej cebuli-niemiecka propozycja idealnie sprawdzi się na kanapki i różnego rodzaju imprezy, jak również do piwa czy wina, podana ze świeżą pokrojoną bagietką ,pięknie będzie się prezentować na każdym stole. Składniki: 1 ser camembert 120 g twarogu 10-15 dag żółtego sera kilka łyżek jasnego(...)chwilę poleżał baz lodówki,wtedy bez problemu go rozgnieciemy) dodajemy twaróg i starty na drobnej tarce żółty ser,wszystko razem rozgniatamy widelcem,dodajemy po łyżce piwo,aż będzie konsystencja pasty kanapkowej(pamiętajcie ,że ona w lodówce później trochę stężeje),doprawiamy papryką,kminkiem ,solą i pieprzem, dodajemy pokrojoną drobno jedną cebulkę czerwoną. Schładzamy przed podaniem ok 30 min w lodówce, podajemy
Swojskie jedzonkoZdrowa, smaczna a przy tym niskokaloryczna pasta serowa z awokado doskonale sprawdzi się jako dodatek do pieczywa albo świeżych warzyw. Składniki - przybliżone proporcje 400 g gęstego jogurt greckiego lub białego sera albo labnehu (przepis na labneh) 1 awokado 1 pęczek drobno posiekanego szczypiorku opcjonalnie 1 pęczek posiekanej świeżej natki pietruszki 3-4 ząbki czosnku kilka kropli soku(...)widelcem lub zmiksować. Szczypiorek, czosnek, natkę pietruszki i chili drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać lub zmiksować w blenderze Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami, nachos lub jako pastę do pieczywa
Kulinaria - potrawy z różnych stron światazawiera: Ostre quesadillas2 płaty tortillikilka pieczarekgarść kukurydzystarty żółty serpapryczka piri piriŻółty ser połączyłam z drobno pokrojoną papryczką piri piri i kukurydza. Pieczarki podsmażyłam na oliwie. Płaty tortilli wysypałam częścią pasty serowej, na to ułożyłam pieczarki i dodałam resztę sera. Przykryłam drugim płatem tortilli. Całość podsmażyłam na suchej patelni, aby ser się rozpuścił i pokroiłam w ćwiartki. Jajka pisklaki3 jajka ugotowane(...)jajka3 jajka ugotowane na twardopapryka czerwonapapryczka jalapeno1 łyżka majonezu1 łyżeczka chilisól, pieprzŻółtka z drugiej miseczki wymieszałam z majonezem, przyprawami i porządnie wymieszałam (można zmiksować lub zblendować dla uzyskania efektu pasty). Paprykę i jalapeno bardzo drobno pokroiłam (zostawiłam część do dekoracji), a następnie wymieszałam z masą żółtkową. Wypełniłam nią pozostałe połówki jajek. Całość udekorowałam paseczkami papryki i krążkami jalapeno
bastalenabardzo zadowolony ;)Naprawdę polecam !!! Składniki:schab 6 kotletów lub dwie piersi z kurczaka6 plasterków szynki cienko krojonej lub bekon6 plasterków sera żółtego majonez / musztarda przyprawa do kurczaka/sos sojowySos serowy:2 szkl. wodypół szkl. śmietany2 trójkąciki serka topionego lub 2 łyżki serka typu philadelphia lub serek topiony w plasterkach (2)kostka rosołowa chillinatka pietruszkipieprz świeżo mielony2 łyżki mąki ziemniaczanejSchab(...)przyprawiam chilli, natka pietruszki i pieprzem. Nastawiam piekarnik na ok 180 stopni i zabieram się za zwijanie roladek. Smaruję jedną stronę cienką warstwą majonezu ( może być musztarda, pasta serowa), na to kładę ser, szynkę i zwijam jeśli używam bekonu wcześniej go przysmażam na suchej patelni z każdej strony po kilka minut. Większe zwinięte roladki kroję na pół
NA MOIM TALERZUsera (ok. 60-70 g.). Wymieszany ser jest gotowy do jedzenia: grzankę pocieramy przeciętym ząbkiem czosnku, nakładamy nieco piwnego sera i zjadamy popijając resztą zimnego piwa. 2. Piwno-serowa pasta do chleba smakuje jeszcze lepiej po kilku godzinach w lodówce - ser rozdrobnić w misce widelcem, dodać wszystkie przyprawy oprócz cebuli, chili i natki pietruszki, wyrobić mikserem na gładką masę, dodać
Kuchnia PrezydentowejWitajcie. Dziś podaję Wam drugi pomysł na pastę serową z makrelą. Pierwszy można podglądnąć tu - KLIK . Dzisiejsza wersja z ogórkiem kiszonym wydaje mi się lepsza niż ta z ogórkiem konserwowym. Mamy tu nieco inne dodatki, jest ich więcej i naprawdę całość świetnie smakuje. Składniki: 250 g sera białego półtłustego 1/2 dużej wędzonej makreli 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebulki
Kuchnia domowa AniWszyscy wiemy, że każde śniadanie powinno być zdrowe i pożywne. To właśnie ten posiłek daje nam energię na dalszą część dnia. Zdrowa kanapka na śniadanie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zobaczcie jak szybko i w bardzo prosty sposób możecie urozmaicić Wasze śniadanie i kolację. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealna alternatywa, która zastąpi nam wędlinę jedzoną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!skutecznie urozmaicić smak i aromat wielu potraw. Liście mają w kuchni wiele zastosowań: tradycyjnie dodawane są do tłustych mięs, takich jak kaczka, gęś czy wieprzowina. Doprawia się nią także pasty serowe, cielęcinę,fasolę, wątróbkę i cebulę. Jest bardzo popularna w kuchni włoskiej oraz innych kuchniach śródziemnomorskich. Szałwia była zawsze ceniona w medycynie ,wśród głównych efektów, szałwia posiada działanie antyseptyczne. Składniki
w mojej kuchniziołowy. pasta twarożkowa z pstrągiem twarożek Babci Wandzi twarożek z rzodkiewką pasta z wędzonego pstrąga twarożek zwany bryndzą pasta z bobu z białym serem serowe ciasteczka z pastą łososiową serowe słone paluszki z kminkiem pierogi z bobem i serem ruskie krokiety i na słodko: kluski leniwe pączki serowe pascha wielkanocna oponki serowe krucha tarta ze śliwkami i kremem
Kulinarne przygody Gatitypiątkowe śniadanie poleca się pasta serowa z makrelą :) Składniki: - 500 g twarogu półtłustego - 6 jajek ugotowanych na twardo - 1 duża makrela wędzona - 1 średnia cebula - 2 łyżki majonezu - 1 mały jogurt naturalny - sól i pieprz Przygotowanie: Cebulę i jajka kroimy w kostkę. Makrelę obieramy z ości i drobno kroimy. Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy pokrojoną cebulę, jajka oraz makrelę. Do masy
Zainspirowana w kuchnipęczek szczypiorku sól świeżo zmielony pieprz Wykonane: Szczypiorek drobno posiekać. Serek wymieszać dokładnie z sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem orazdoprawić solą i pieprzem. Na brzegu plastra łososia nałożyć łyżeczkę pasty serowej i zwinąć w roladkę. Lekko docisnąć, aby równomiernie rozprowadzić farsz
zadanie-gotowanielistopadowa chandra mnie dopadła. Zupełnie nie chce mi się gotować, jem byle co i na szybko. Czas, to chyba zmienić. Także tak, zrobiłam na spotkanie z przyjaciółmi przekąskę zwaną pastą serową. Na momencie ale z fantazją :-) Przepyszna ... Składniki: kostka sera białego 1 duża marchewka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku sól
pieprzny smaczekblenderem), dokładnie wymieszać z ulubionymi dodatkami i doprawić do smaku. Seler umyć, oczyścić i ewentualnie usunąć grubsze włókna. Każdą łodygę podzielić na dwa lub trzy kawałki i napełnić przygotowaną pastą serową
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasmarujemy każdy rozkłóconym jajkiem i posypujemy nasionkami. Pieczemy w 200 st. C przez ok. 15-20 min., na złoty kolor. Gotowe wystudzone możemy podać z ulubioną sałatką lub dowolną pastą serową czy mięsną. * stożki wykonane z papieru i foli aluminiowej. Na jeden stożek potrzebne będzie: 2 kartki papieru A4 oraz folia aluminiowa wielkości kartki
Domowy Smak Jedzenialubią delikatne mięso podbite smakiem cytryny i czosnku. Z dodatkiem pieczonych pomidorków koktajlowych to dobra propozycja na obiad lub kolację. Jeśli zostanie wam kawałek świetnie uzupełni lekką sałatkę czy pastę serową. 2 dobrej jakości pstrągi tęczowe 1... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcucytrynowy. Idealny dodatek. Warto zrobić ten ser, ma łagodny, ale odświeżający smak, doskonale nadaje się na kanapki. A jak później wymieszacie go z jogurtem lub śmietaną to otrzymacie fantastyczną serową pastę. W tym roku mamy nadzieję robić więcej serów żółtych. To już nieco bardziej skomplikowana sprawa, ale tylko nieco. Warto się za to zabrać. Taki domowy żółty ser to poezja
Marder&Marder Manufactureśrodek farsz. Należy podawać od razu po upieczeniu. Pychota! Polecam nafaszerować ziemniaki SURÓWKĄ COLESLAW Polecam również FASZEROWANE ZIEMNIAKI ZE SZPINAKIEM FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ
potrawyregionalneoliwką. Wstawiłam do piekarnika na około 30-40 minut ( zależy od miękkości podgotowanych ziemniaków ) i piekłam w temperaturze 220 stopni. SMACZNEGO! Polecam również FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ FASZEROWANE PIECZONE ZIEMNIAKI Z WĘDZONYM KURCZAKIEM I WARZYWAMI
potrawyregionalnepraskę czosnkiem.Pastę doprawić solą i pieprzem. Pomidorki rzymskie dobrze umyć i wysuszyć,przekroić na dwie części.Jeśli używamy dużego pomidora pokroić go na niewielkie kawałki.Ogórkowe koreczki napełnić serową pastą.Na wierzchu porozkładaj połówki pomidorów.Oprószyć je solą,pieprzem i udekorować listkami bazylii lub dowolnymi kiełkami. Podawać należy mocno schłodzone. Smacznego
Niespełnione zdolności kulinarnemożna je podać z oliwą, pesto lub domowym sosem warzywnym. Na zimno będzie znakomitą bazą do kanapek... jak każde pieczywo :) . Focaccia z figami i cebulą rewelacyjnie łączy się z pastami serowymi i mozzarellą, wystarczy dodać listek sałaty i smaczna kanapeczka gotowa :) Porcje: forma o średnicy 26 cm Czas przygotowania: 170 - 210 minut Składniki: 450 g mąki, 230 ml wody
SzczyptaSmaQzmiksowałem ze śmietaną i miękkim masłem. Z ciasta francuskiego wyciąłem koło o średnicy ok. 30 cm. Pastę wyłożyłem na ciasto , pozostawiając brzeg o szerokości 5 cm. Na paście serowej rozłożyłem pomidory, posypałem tymiankiem i pieprzem cytrynowym. Podwinąłem brzegi ciasta, tak aby masa nie wypłynęła podczas pieczenia. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C , piekłem ok. 40 minut. Podałem gorącą
R'n'G KitchenJego wysoką jakość zapewnia stała kontrola nad procesem tłoczenia. Olej ten ma złocisty kolor i charakterystyczny, lekko goryczkowy smak, dzięki czemu stanowi doskonały dodatek do sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw i innych potraw na zimno. Składniki fusilli czyli świderki FABIJAŃSCY olej lniany OLEOFARM filtrowana woda- ja używam dzbanka DAFI pieprz ziołowy Skworcu ser koryciński swojski
Z Kuchni Do Kuchniłososia norweskiego1 opakowanie serka almette1 łyżeczka musztardy francuskiejkilka oliwek i pomidory koktajlowe do dekoracjiWYKONANIESerek wykładamy do miseczki łączymy z musztardą mieszamy.Plastry łososia składamy w większy płat, Na plastrach rozmasowujemy pastę serową. Delikatnie zwijamy w rulon. Owijamy w folię aluminiową Jest dość miękki, ale na chwilę włożymy go do zamrażarki tak, by się schłodził. Schłodzony kroimy w plastry. Układamy
W kuchennym oknie Ewydrobną kostkę. Bryndzę rozetrzeć, połączyć z papryką i doprawić pieprzem do smaku. Bryndza jest wystarczająco słona, nie ma konieczności dosalania :)Przestudzoną cukinię smarować pastą serową i zwijać. Prawda, że szybko i prosto? :)W Wyzwaniu oprócz mnie wzięły udział:Dorotahttp://doodorka.blogspot.com/Iwonahttp://izioni-smaki.blogspot.com/Magdahttp://only-my-simple-kitchen.blogspot.com/Martahttp://www.magicznezyciemarty.pl/Sabinahttp://kobietywsieci.blogspot.com/baner autorstwa Magdy
Codzienna kuchnia niecodzienna