się rozpadać pod naciskiem. Mięso rozgniatamy widelcem. Przekładamy do słoiczka i jeśli zostało coś wywaru to możemy go też wlać do słoika. Odstawiamy do wystygnięcia. A później smarujemy powstałą pastą chleb. Im tłuściejsze mięso tym lepiej smaruje się kanapki
MiksturownikUwielbiam pasty do chleba. Przy moim mega aktywnym maluszku często nie mam czasu na gotowanie obiadu w porze obiadowej (często jem go na kolację) i takie pasty ratują mnie przed napadami głodu. Tym razem postanowiłam przyrządzić pastę sojową. Nigdy wcześniej nie robiłam pasty z soi, więc postanowiłam posiłkować się gotowym przepisem. Po przeszukaniu internetu wybrałam przepis
chwile dla mniePamiętacie paprykarz szczeciński ? Lubicie, jadaliście ? Swego czasu najlepszy był na Wybrzeżu sprzedawany w płaskich okrągłych sporych puszkach. Dzisiaj paprykarz szczeciński też jest dostępny w
Kulinarne przygody GatityProsta i szybka do zrobienia pasta do chleba. Można dodać więcej chili by bardziej pastę zaostrzyć. Z domowym chlebem pycha! składniki 4 jajka puszka tuńczyka może być rozdrobniony łyżka kaparów 1/2 łyżeczki płatków chili duża łyżka majonezu 1 szalotka lub 1/2 średniej cebuli 1 niewielki kiszony ogórek sól, pieprz przygotowanie Jajka ugotować na twardo, oddzielić białko
Stare GarySzybka pasta do chleba o każdej porze dnia. Składniki : 2 puszki tuńczyka (masa ryby 2x130g) pół puszki kukurydzy ok.130g 2 jajka natka pietruszki majonez lub musztarda(opcja) sól, pieprz Gotujemy jajka na pół miękko, tzn. ok. 4-5 minut i od razu studzimy w zimnej wodzie. W tym czasie odlewamy na sitku sos z tuńczyka. Siekamy pietruszkę. Ostudzone i obrane
prawdziwe jedzenienajważniejsze w ciągu dnia jest śniadanie, postanowiłam się na nim skupić. Musi być sycące i na długo zapewnić energię. Dlatego moja propozycja na dziś to kanapki z wielozbożowego chleba z pyszną pastą z twarożku, marchewki i szczypiorku. Nabiał dostarczy energii, a marchew i szczypiorek zadbają o zdrowie i ładną cerę. Potrzebujemy: - 250 g chudego twarogu - 3-4 łyżki startej marchewki(...)przyprawy, dokładnie mieszamy. Szczypiorek myjemy, suszymy i bardzo drobno szatkujemy. Dodajemy do twarogu razem ze startą marchewką i porządnie mieszamy. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy do chleba jako pastę lub samodzielną przekąskę
W poszukiwaniu inspiracjiJeśli szukacie pomysłu na szybką pastę do chleba...biegnę Wam z pomocą;) Składniki; puszka tuńczyka w wodzie lub sosie własnym, 2 lub 2 ½ lyżki majonezu, seler naciowy, 1 cebula czerwona, sol pieprz, trochę soku z cytryny Wykonanie; Odciskamy tuńczyka na sitku, bardzo mocno, ddajemy posiekany seler, cebule w drobną kosteczke. Następnie dodajemy majnez, sok z cytryny i doprawiamy solą
Anioły w kuchniPasta z bobu, przepis na nią jest banalnie prosty. Zrobi ją każdy. Idealna z grzanką. Wypróbowałam ją również na ciepło jako dodatek do makaronu
Kulinarne przygody GatityKarnawał zbliża się powoli ku końcowi. Lada moment ostatnia karnawałowa sobota, a później ostatki. Dlatego moja dzisiejsza propozycja to szybka i prosta imprezowa
Kulinarne przygody Gatityzapewne w niejednym domu pozostały kolorowe ugotowane jajka. Zawsze potem kombinuję jak je wykorzystać, aby zjeść je pod inną postacią niż takie tradycyjne ugotowane. Z reguły robię pasty do chleba. Tym razem jajka połączyłam z avokado, połączenie jest pyszne. Uzyskujemy pistacjowy kolor co dodatkowo oprócz smaku przyciąga wzrok. Pasta szybko znika z miseczki:) SKŁADNIKI : 3 ugotowane jajka
Basia w kuchniKolejna szybka i smaczna propozycja pasty do chleba. Tym razem makrela + biały kremowy serek. Wychodzi łagodna pasta, świetnie smakuje z ciemnym żytnim, chlebem. Polecam ! składniki 2 małe makrele 125 g serka typu Almette pęczek zielonego szczypioru 3 szalotki 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Obraną ze skóry i pozbawiona ości makrelę włożyć do miski, podzielić widelcem na małe
Stare Garyspróbowała, bo lubię ryby, a już najbardziej te wędzone. Niestety w moim uwielbieniu dla ryb pozostaję sama ;) Od kilku dni mąż prosił mnie, żebym zrobiła jakąś pastę do chleba. Jak już ją zrobiłam to załamał się dlaczego właśnie taką ;)Nie ma tego złego, będę ją miała na dwa dni :))))Czytaj więcej
bistro mamanajzwyklejsza pasta jajeczna pod słońcem. Żeby dodać jej trochę rumieńców, dodałam odrobinę chrzanu. Z czerstwej bagietki zrobiłam grzanki i ozdobiłam roszponką. Wszelkie ograniczenia nie są tu mile widziane, natomiast ulubione dodatki jak najbardziej. Wystarczy dodać szczypiorek, szynkę, awokado, suszone pomidory...Codziennie jemy z Frankiem drugie śniadanie. Cenię te chwile bardzo i sama do siebie się uśmiechampodczas tego naszego biesiadowania(...)samej porze, dla siebie parzę herbatę z cytryną, robię jakieś kanapeczki, mniej lub bardziej wymyślne. W zależności od stanu zaopatrzenia lodówki i nastroju syna.Dla Franka najczęściej przygotowuję wagoniki z chleba i szynki. Rozkosznie wkłada je do buzi swoimi pulchnymi łapkami :) Czytaj więcej
bistro mamaWalentyki już jutro, a ja tu z pastą rybną... Miałam do wyboru albo przesłodkie bezy albo pastę z makreli. Postawiłam na pastę, bo ją kocham bardziej
bistro mamaPasta jajeczna ze smażoną cebulką... Kremowa, wyrazista w smaku. Z dodatkiem podsmażonej cebulki. Idealna do kanapek, krakersów czy innych chrupaków. Niezastąpiona na śniadanie, kolację czy imprezę
Gospodyni Miejska