papryka - 32566 przepisów (strona:766/2172)

TORTILLA Z KURCZAKIEM 156

się obawiać, a najbardziej o to, że najemy się chemii.  Składniki: filet z kurczaka - 3 szt. kapusta pekińska - 1/2 główki  cebula czerwona - 1/2 szt.  papryka konserwowa - 1 szt.  ogórek konserwowy - 2 szt. kukurydza w puszce - 1 puszka  tortilla - 6 szt.  majonez light - 6 łyżek sól - do smaku  pieprz czarny mielony - do smaku(...)łyżki Sposób przygotowania: Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić przyprawa kebab- gyros. Wymieszać z oliwą. Kurczaka usmażyć na patelni, na złoto. Kapustę pekińską poszatkować. Dodać kukurydzę, przecedzoną. Paprykę, obraną cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Dodać do kapusty i wymieszać. Placki tortilli zwilżyć wodą i w elektrycznym grillu ugrzać. Placki wysmarować majonezem. Przyprawić solą, pieprzem. Zwinąć w rulon. Spód

Kuchnia Paulettes
OŚMIORNICZKA Z CHRUPIĄCYCH POLĘDWICZEK 145

odwrót. Dzięki temu doprawione mięso nie traci smaku, a przyprawy są wyczuwalne ;) Składniki: polędwiczki 8 szt. jaja 2 szt. mąka kukurydziana 1/3 szkl. sól 1 łyżeczka tymianek 1 łyżeczka papryka ostra mielona 1 łyżeczka pieprz 1 szczypta czosnek granulowany 1 łyżeczka olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Polędwiczki umyć i osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem oraz tymiankiem. 2. Jajko dobrze rozbełtać(...)Dodać paprykę i czosnek. Wymieszać. 3. Na talerzu umieścic mąkę. Obtoczyć w niej polędwiczki. 4. W rondlu rozgrzać olej. Polędwiczki zanurzyć w jajku i wrzucić na głęboki olej. Smażyć na złoty kolor, Wyłożyć na papierowy ręcznik. Następnie na sałacie tworząc ośmiorniczkę

Kuchnia Paulettes
Paprykarz z tuńczyka z dodatkiem melisy 134

coś chrupie w buzi.  Składniki: tuńczyk w sosie własnym 2 puszki ryż 1 torebka sól, pieprz do smaku przecier pomidorowy 4-5 łyżeczek ketchup pikantny 2 łyżki papryka słodka mielona 1 łyżka  natka pietruszki 1 garść listki świeżej melisy cytrynowej 1 garść majonez 1 łyżeczka sok z cytryny 1 łyżeczka Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować(...)wysokiej miseczki. 2. Dodać przecier, ketchup i zmiksować ręcznym blenderem. 3. Natkę i melisę posiekać. Dodać do tuńczyka wraz z majonezem, papryką i sokiem z cytryny. Ponownie zmiksować.  4. Ryż dokładnie odsączyć z wody. Przełożyć do tuńczyka. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać

Kuchnia Paulettes
SPAGHETTI BOLOGNESE Z POMIDORÓW 101

puszka pomidory świeże 2 szt. bazylia świeża posiekana 2 łyżki zioła prowansalskie 1 łyżeczka woda 1 szkl. mąka ziemniaczana 1 łyżka sól, pieprz do smaku przecier 2 łyżki papryka słodka mielona 1 łyżka  sól ( do mięsa ) 1 łyżeczka pieprz (do mięsa ) 1/3 łyżeczki Dodatkowo: makaron spaghetti  1 opakowanie Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu(...)Mięso umyć, przekroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce do mielenia.  Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Wymieszać.  3. Czosnek i cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić czosnek i cebulę. Przyrumienić.  4. Dodać mięso. Wymieszać. Smażyć, aż mięso zmięknie.  5. Pomidory z puszki przelać do miski. Dodać pokrojone na kostkę świeże pomidory. Dodać

Kuchnia Paulettes
Udka kurczaka w marynacie paprykowej duszone w cebuli 155

słodkiego.  Całość jest wspaniała. Ja podałam je z ziemniakami i mizerią. Pychotka :) Składniki: udka z kurczaka 6 szt. woda 1 szkl. cebula 2 szt. Marynata: olej 3 łyżki papryka słodka mielona 2 łyżki czosnek granulowany 1/2 łyżeczki sól 1 łyżeczka pieprz ziołowy 1/3 łyżeczki Sposób przygotowania: 1. Kurczaka umyć, oczyścić i wysuszyć. Zasypać(...)papryką, solą, pieprzem, czosnkiem oraz dodać olej. Wymieszać dokładnie, aby każde udko było w przyprawach. Wstawić do lodówki na 2-3 h.  2. Kurczaka ułożyć na rozgrzanej patelni. Przyrumienić z każdej strony. Następnie dodać wodę, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu przez

Kuchnia Paulettes
KROKIETY Z MIĘSEM,PIECZARKAMI I JAJKIEM 144

Farsz: karkówka 400 gram jaja ugotowane na twardo 3 szt. cebula 2 szt. masło 1 łyżka olej 3 łyżki pieczarki 3 duże szt. sól 1 łyżeczka pieprz 1/2 łyżeczki papryka słodka mielona 1 łyżka przyprawa do mięs 1 łyżeczka Panierka: bułka tarta ok.1 szkl. jaja 2 szt.  olej do smażenia Metoda: 1.  NALEŚNIKI: Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania(...)patelni wysmarowanej pędzelkiem olejem. 2.  FARSZ: Mięso umyć, osuszyć, pieczarki obrać i zmielić w maszynce do mielenia mięsa.  Mięso doprawić przyprawami tj. sól, pieprz, przyprawa do mięs, papryka. Wymieszać. 3.  Farsz podsmażyć na patelni.  Przełożyć do miseczki i dodać posiekane jaja. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z olejem na rumiany kolor. Dodać

Kuchnia Paulettes
KĄSKI Z KURCZAKA AL'A KFC 167

łyżki mąka kukurydziana  ok. 1 szkl. czosnek granulowany  1 łyżeczka płaska chili   1/2 łyżeczki pieprz ziołowy  1/3 łyżeczki papryka ostra mielona   1/2 łyżeczki sól morska  1/2 łyżeczki olej do smażenia Metoda: 1. Skrzydełka oczyścić i wrzucić do gara z wodą. Dodać sól, pieprz cały, ziele angielskie, sól, kostkę(...)rosołową i gotować aż skrzydełka zmiękną.  Następnie wyciągamy, usuwamy lotki. Pozostałą część skrzydełka rozdzielamy.  2. Jajka roztrzepać z jogurtem. Dodać czosnek, sól, chili, pieprz ziołowy, paprykę ostrą i wymieszać. Ugotowane skrzydełka ( każdą część tj. nóżka itp. ) zanurzyć w mieszance jajeczno jogurtowej a następnie dokładnie obtoczyć w mące ( kilka razy). Wrzucić do frytkownicy z rozgrzanym olejem lub do garnka

Kuchnia Paulettes
KURCZAK FASZEROWANY MIĘSEM I PIETRUSZKĄ PIECZONY Z CUKINIĄ I ŚLIWKAMI 121

filety z piersi kurczaka 2 szt. jajko kasza manna 2 łyżki natka pietruszki 1 garść  curry 1 łyżeczka vegeta lub kucharek 1 łyżka czosnek granulowany 1 łyżeczka Marynata: papryka wędzona mielona 1 łyżka sól 1 łyżka pieprz 1/3 łyżeczki marynata pikantna np. firmy Prymat 1 łyżka olej 2 łyżki METODA: Kurczaka umyć, dokładnie osuszyć.  FARSZ: Filety zmielić(...)curry oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. Faszerujemy kurczaka. Farsz dokładnie ugniatamy w każdy kąt. Związujemy nóżki. MARYNATA: W kurczaka wcieramy olej z każdej strony. Oprószamy solą, pieprzem, marynatą i papryką. Nacieramy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kurczaka. Cukinię kroimy w grube plastry i upychamy po bokach. Dodajemy śliwki. Skrapiamy oliwą i oprószamy vegetą ( cukinie

Kuchnia Paulettes
TORCIK MIĘSNY PRZEKŁADANY CUKINIĄ 169

Polecam spróbować z gorącym czerwonym barszczykiem. :) Składniki: Warstwa I: kasza jęczmienna 1 torebka boczek parzony 150 gram cebula 1 szt.  masło 2 łyżki  sól 1 łyżeczka papryka słodka mielona 1 łyżka Warstwa II: cukinia mała ok. 300 gram Warstwa III: mięso mielone wieprzowe 400 gram oregano 1 łyżka przyprawa do wieprzowiny 1 łyżka sól 1 łyżeczka pieprz(...)łyżeczki olej 2 łyżki Metoda: 1. Kaszę ugotować według wskazówek na opakowaniu.  W tym czasie pokroić boczek i cebulę w kosteczkę, boczek przyprawić solą i papryką. Następnie podsmażyć na maśle. Kiedy się zarumieni dodać cebulkę i dusić na małym ogniu ok. 5 min.  2.  Mięso mielone doprawić oregano, solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Podsmażyć

Kuchnia Paulettes
Roladki drobiowe z selerem naciowym, boczkiem i mozzarellą 110

Składniki 2 porcje: filety z kurczaka 2 szt.  seler naciowy 2 długie łodyżki ser mozzarella starty 4 łyżki boczek wędzony 2 plastry jajko 1 szt. mleko 2 łyżki papryka słodka mielona 1 łyżka czosnek granulowany 1 łyżeczka sól 1/2 łyżeczki pieprz do oprószenia olej do smażenia woda ok. 1/3 szkl. do podlania bułka tarta ok. 1/2 szkl.  Metoda(...)układamy ser, plaster boczku oraz pokrojony w małe słupki seler. Zawijamy po bokach do środka oraz zwijamy roladki. Oprószamy solą ,pieprzem i czosnkiem. Jajko roztrzepać z mlekiem i mieloną papryką. Każdą roladkę zanurzyć najpierw w jajku a potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, na złocisty kolor. Kiedy się zrumienią podlać wodą i chwilę dusić pod przykryciem

Kuchnia Paulettes
AROMATYCZNY KURCZAK W OREGANO 110

chcemy, tak jak w moim przypadku !  SKŁADNIKI: kurczak do 1.5 kg. przyprawa do mięs 4 łyżki oregano 3 łyżki olej z pestek winogron 3 łyżki pieprz do oprószenia papryka ostra mielona 2 łyżki METODA: Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Skórkę lekko nacinamy na na środku i po bokach, aby lepiej natrzeć. Nacieramy dokładnie olejem. Następnie oregano pod skórą(...)Wierzch nacieramy przyprawą do mięs i papryką. Środek także nacieramy. Oprószamy pieprzem. Wstawiamy do lodówki na noc.  Kurczaka umieszczamy w woreczku do pieczenia. Pieczemy 1 godzinę w 200 stopniach. \pod koniec można przebić woreczek i odsłonić wierzch, aby skórka bardziej się przypiekła.  Serdecznie zapraszam na stronę: http://mojpieknystol.pl

Kuchnia Paulettes
ROLADA SCHABOWA ZE SZPINAKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI I BOCZKIEM 144

szukać przepisów na szybkiego. SKŁADNIKI: schab bez kości 700 gram szpinak świeży 50 gram pomidory suszone w zalewie 150 gram boczek parzony wędzony 4 długie plastry sól 2 łyżki papryka słodka mielona 2 łyżki pieprz mielony 1/2 łyżeczki koper suszony 1 łyżka olej do smażenia METODA: Schab myjemy i osuszamy. Rozcinamy go tak, aby powstał duży płat mięsa. Lekko(...)bijemy" tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem, koprem i papryką. Zwijamy w roladę i odstawiamy na noc do lodówki. Mięso odwijamy i układamy po całości szpinak. Na to boczek w niewielkich odstępach, a w tych odstępach układamy pokrojone pomidory suszone. Zwijamy roladę. Ciasno związujemy sznurkiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy roladę z każdej strony. Przekładamy do brytfanki wysmarowanej olejem. Wstawiamy do nagrzanego

Kuchnia Paulettes
MEKSYKAŃSKIE MUSZELKI 151

meksykański. Całość obsypana ciągnącym się serem !  SKŁADNIKI: Farsz: mięso mielone 0.5 kg.  czosnek 2 ząbki cebula 1 szt. przyprawa do mięs 1 łyżka papryczka chili 1 szt. papryka słodka mielona 1 łyżka pieprz 1 szczypta sól 1/2 łyżeczki przecier 2 łyżki ketchup 1 łyżka woda 50 ml.  fasola czerwona z puszki 3 łyżki kukurydza z puszki(...)muszle 400 gram bulion 300 ml.  przecier 3 łyżki pieprz 1 szczypta natka pietruszki 3 łyżki ser żółty 100 gram METODA: Mięso doprawiamy zgniecionym czosnkiem, przyprawą do mięs, papryką słodką, pieprzem i solą. Wymieszać.  Na patelni podsmażyć cebulę. Dodać posiekaną papryczkę chili (bez pestek ). Następnie dodać mięso. Podsmażyć.  Dodać przecier, ketchup, wodę, fasolę i kukurydzę, Wymieszać. Gotować

Kuchnia Paulettes
POMIDOROWA Z MIĘSEM MIELONYM I SEREM A'LA SPAGHETTI 130

pomidory z puszki krojone Łowicz 1 puszka  koncentrat pomidorowy Łowicz 2 łyżki  sól, pieprz do smaku woda 1/2 szkl.  olej 2 łyżki  papryka słodka mielona 2 łyżki sól czosnkowa 1/2 łyżeczki  pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki  zioła prowansalskie 1 łyżka  ser żółty starty 1/2 szkl.  makaron kolanka lub spaghetti 1 op.  METODA(...)małym ogniu 20 min. Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem, kucharkiem i suszoną natką pietruszki. Gdy odstawimy zupę z gazu wlewamy śmietanę.  Mięso mielone doprawiamy solą czosnkową, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy mięso i smażymy na rumiano. Dolewamy wodę, zmiksowane blenderem pomidory z puszki Łowicz i koncentrat pomidorowy Łowicz. Gotujemy

Kuchnia Paulettes
Pełnoziarnista tarta z warzywami 138

łyżeczka proszku do pieczenia wypełnienie: 1/2 opakowania mieszanki warzyw mrożonych 1/2 niedużej cukini 1/2 małego słoiczka białych szparag 200 ml jogurtu naturalnego 2 jajka ulubione zioła ostra mielona papryka sól Wszystkie składniki ciasta połączyć i zagnieść na jednolitą masę. Jeśli ciasto jest zbyt klejące podsypać troszkę mąki. Gotowe ciasto włożyć do zamrażarki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować(...)nagrzanego do temperatury 200 stopni. Mrożone warzywa przez kilka minut podgrzewać na parze. Cukinię pokroić w cienkie plasterki. Jajka dobrze roztrzepać widelcem, połączyć z jogurtem i doprzwić ziołami, ostrą papryką i solą. Na podpieczony spód wyłożyć warzywa i zalać masą jogurtową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i zapiekać 20 minut. Inspirację znalazłam  tutaj

kuchnia doski

Proponowane wyszukiwania