papryka - 32566 przepisów (strona:1463/2172)

Spaghetti a'la bolognese 110

spaghetti! :-) SKŁADNIKI: - 500 gram mięsa mielonego z łopatki wieprzowej - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - 400 gram pomidorów krojonych z puszki - sól morska - pieprz kolorowy świeżo mielony  - bazylia - oregano - papryka kolorowa - płatki - zioła włoskie - 1 kieliszek wina czerwonego wytrawnego - 125 gram sera mozarella - garść ziaren słonecznika - makaron spaghetti Cebulę i czosnek drobno kroję, wrzucam na rozgrzaną patelnię. Po kilku minutach

Wielopokoleniowo
Brukselka w panierce 177

Dodatek do obiadu Składniki 30 dkg brukselki 1 jajko sól, pieprz, cukier słodka papryka bułka tarta olej   Sposób przygotowania Brukselkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Wystudzić, … Czytaj dalej Brukselka w panierce

czarrna od kuchni
Makaron z Sosem z Awokado – Zdrowy i Smaczny Obiad 164

jaki lubimy na sos: 2 awokado 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy lub oleju 50 ml soku z cytryny kilka listków świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej bazylii szczypta papryki ostrej duża szczypta kolendry mielonej sól do smaku Link do filmu z przygotowania: Makaron z sosem z awokado Przygotowanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowany odcedzam i do gorącego

Uwaga Babcia Gotuje
Mini frittaty, czyli jak zamienić resztki z obiadu w posiłek do pracy lub szkoły + PREZENT 157

łososia podzielonego na płatki.  3. Jajka rozbełtaj razem z mlekiem lub śmietaną oraz sporą ilością soli i pieprzu. Możesz do jajek dodać posiekane świeże zioła, czy szczyptę ostrej papryki. Dobrze jest przelać jajka do naczynia z dzióbkiem, to ułatwia nalewanie masy. Ja wykorzystałam naczynie do wyciskania cytrusów.  4. Rozlej masę jajeczną pomiędzy foremki wypełniając je prawie do końca

Chilli Czosnek i Oliwa
Papryczki w oleju nadziewane serkiem 171

minimum kilka dni.   Najlepiej jak serek ma intensywny smak. Radzę, aby samemu go doprawić i lekko przesolić, gdyż zbyt mało solony serek w połączeniu z olejem i papryką będzie mdły. Można też użyć większych papryczek chilli. Wtedy należy przygotować więcej nadzienia i zalewy

Di gotuje
Pieczone ziemniaczki 362

Złote pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem.  Składniki: kilka ziemniaków oliwa 2 ząbki czosnku rozmaryn suszony papryka suszona - ewentualnie sól Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki.  Przełożyć do miski, skropić oliwą i dodać czosnek oraz łyżeczke rozmarynu. Całość wymieszać i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec

wyzwania kuchenne
Zupa krem z czerwonej soczewicy - szybko, prosto, zdrowo :) 102

porcje) 500 g włoszczyzny  2 marchewki 3 ząbki czosnku  200 g passaty pomidorowej 100 g soczewicy czerwonej  800 ml wody przyprawy: curry, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz cayenne, pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, sól himalajska  1 łyżeczka bulionu w proszku bio (opcjonalnie) Przygotowanie: Włoszczyznę, marchewki oraz czosnek obierz, umyj i drobno pokrój. Przełóż do garnka. Zalej wodą

Zdrowie na języku :P
Frytki z piekarnika z gotowanych ziemniakow 258

średnim ogniu przez 10 minut.Rozgrzać piekarnik do 220 ° C piekarnika termoobieg Rozłożyć frytki na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia w jednej warstwie . Oliwę wymieszać np. z papryka słodką w proszku ,tymiankiem ,wszystko wymieszać i posmarować pędzelkiem frytki .Dodać sól do smaku-jak ktoś lubi słone i piec przez 20-30 minut (zależy od piekarnika). Frytki są dobre ,gdy osiągną

w mojej kuchni
Sałatka pieczarkowa z tortellini 192

Dobra na śniadanie i na imprezową przystawkę :) Składniki 1 opakowanie tortellini 1 puszka groszku 20 dkg pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora majonez sól, pieprz   Sposób przygotowania Tortellini … Czytaj dalej Sałatka pieczarkowa z tortellini

czarrna od kuchni
Kotlety z karczku z nadzieniem 244

Zamiast zwykłego mięsa w panierce wersja bardziej syta :) Składniki 4 kotlety z karkówki kawałek czerwonej papryki 100 g pieczarek 50 g żółtego sera sos piri-piri sól, pieprz do panierowania: … Czytaj dalej Kotlety z karczku z nadzieniem

czarrna od kuchni
Babeczki jajeczne... 139

wielkanocny stół 🐥 🐥 🐥 Na 6 babeczek potrzebne będą: 3 jajka 2 łyżki mleka 3 plastry szynki bez skórki grubszy plaster sera (ok. 0,5 cm) 1/4 średniej papryki 1/4 cebuli kopiasta łyżka natki pietruszki sól, pieprz Jajka solimy, pieprzymy, dolewamy mleko i rozkłócamy widelcem. Pozostałe składniki kroimy w kosteczkę, pietruszkę siekamy, wszystko razem mieszamy, wlewamy do silikonowych papilotek

Pelusiowa Kuchnia
Ciekawostki kulinarne: bakłażan 159

Oberżyna, gruszka miłosna, jajko krzewiaste – to inne nazwy bakłażana, który w botanice wcale nie jest warzywem. To owoc, należący do jagód. Jego kuzynami są ziemniaki, pomidor, papryka i tytoń. Bakłażan to także skarbnica składników odżywczych i minerałów. Ojczyzną bakłażana są Indie, a do Europy, konkretnie do Hiszpanii, sprowadzili go Maurowie. W tamtym czasie bakłażan nie miał smacznej opinii, nazywano

My Chcemy Jeść
Muffiny jajeczne 381

omlety z dowolnymi warzywnymi i serowymi dodatkami, podawane na śniadanie lub przekąskę. Składniki na 6 sztuk: 4 jajka ser np. feta, kozi, pleśniowy, mozarella szynka - ewentualnie warzywa np. cukinia, papryka, szpinak szczypiorek sól, pieprz Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Formę na muffiny wysmarować masłem. Warzywa, ser i szynkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Jajka rozbełtać widelcem, doprawić i wymieszać

wyzwania kuchenne
Soczewica po bretońsku 155

cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 szt suszonych pomidorów  ( nadają wspaniałego głębokiego smaku ) sól i pieprz do smaku chudy boczek wędzony lub płaska łyżeczka wędzonej papryki dla wegetarian olej rzepakowy do smażenia pół łyżeczki ziół: cząbru, majeranku, kminku,  liść laurowy,  kilka ziarenek ziela angielskiego Ugotować w osolonej wodzie soczewicę 15 minut. Odcedzić. Cebulę

AZgotuj!
Pieczony, prasowany boczek 173

Składniki : 1,5 kg chudego świeżego boczku bez skóry 3 łyżki słodkiego sosu sojowego 1 łyżka sosu worcester 1 łyżka miodu 1 łyżeczka , granulowanego czosnku 1 łyżeczka , mielonej ostrej papryki sól do smaku Wszystkie przyprawy i sosy ,mieszamy ze sobą , dodajemy miód , mieszamy . Boczek tniemy w ładne , zgrabne kwadraty , osuszamy je ręcznikiem papierowym . Mięso przekładamy do miski lub pojemnika

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania