papryka - 32566 przepisów (strona:1467/2172)

Boczek pieczony w ziołach i przyprawach 163

surowego boczku ze skórą -6 plastrów wędzonej słoniny Przyprawy -15 g /kg sól kamienna nie jodowana -3 g kg sól wędzarnicza -4 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę Do smaku -papryka ostra wędzona -pieprz czarny -bazylia -zioła prowansalskie -tymianek Wykonanie Kupione mięso myjemy osuszamy i wycinamy wszystkie kostki i chrząstki. Nacieramy solą kamienną i solą wędzarniczą .Następnie dajemy wyciśnięty czosnek

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pełna witamin sałatka z batatów oraz pestek granatu. 148

oraz zdrowa. Zapewnia naprawdę dużą porcję energii. Można ją użyć jako główne danie, albo jako dodatek do bardziej konkretnych rzeczy, super współgra z np. żeberkami. Składniki: bataty brokuł granat papryka chilli kiełki (buraka i rzodkiewki) kolendra pietruszka roszponka Przygotowanie: Bataty (duża zawartość witaminy c i luteiny – substancji, która ma korzystny wpływ na wzrok) myjemy, tniemy w kostkę. Na brytfannę

PaleoLife
Placuszki warzywne 197

Szybki, warzywny obiad :) Składniki mleko 1 szklanka mąka graham Młynomag10 łyżek marchewka 1 szt cukinia 1/2 szt pieczarki 20 dkg jajko 1 szt sól i pieprz zioła prowansalskie papryka … Czytaj dalej Placuszki warzywne

czarrna od kuchni
PASZTET Z KASZĄ JAGLANĄ KISZONĄ KAPUSTĄ GRZYBAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI 167

leśnych grzybów 2 cebule 3 ząbki czosnku 150 ml passaty około 250 g suszonych pomidorów 4 szt.wędzonych śliwek kawałek papryczki chilli 0,5 łyżeczki kminku 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka cukru trzcinowego sól i pieprz  olej  bułka tarta Przygotowałam składniki. Ugotowałam kaszę jaglaną. Zacznijmy od podsmażenia na oleju pokrojonej cebulki. Lekko ją posoliłam i dodałam starty

potrawyregionalne
Leczo z kiełbasą bekonową. 134

kurczaka 2 łyżki przecieru pomidorowego Roleski sól, pieprz do smaku szczypta chili 1 łyżka suszonej bazylii 4 łyżki oliwy  około 400 ml bulionu warzywnego 1 łyżka czerwonej papryki słodkiej Wykonanie : Cebulę obrać i pokroić w piórka, cukinię dobrze umyć. Kiełbasę i kurczaka pokroić w grubą kostkę lub w paseczki W rondlu rozgrzać oliwę , dodać kiełbasę, cebulę i przyprawy chwilę

Sama słodycz i szczypta chili
Kotleciki z mięsem i kalafiorem 125

pieczone w piekarniku. O wiele lżejsze od tych tradycyjnych, a równie smaczne. Składniki: mały kalafior 500 g mięsa mielonego 2 małe bułki 2 jajka 3 ząbki czosnku zioła prowansalskie, papryka ostra sól, pieprz mleko lub woda do namoczenia bułek Przygotowanie Surowy kalafior ścieramy na drobnej tarce. Bułki zalewamy mlekiem lub wodą, odstawiamy do namoczenia na około 5-10 minut. Białka

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak z ananasem w śmietanowym sosie 165

podać z makaronem, ryżem lub jak ja z bułeczkami. Smak bardzo fajny lekko słodkawy, dzięki ananasom. Polecam. Piersi kurze pokroić na plastry o grubości 1 cm. Doprawić solą pieprzem, papryką słodką i suszonym oregano. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki mięsa z dwóch stron na złoty kolor. Zdjąć mięso z patelni, odłożyć na bok. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki

Kuchnia Pokoleń
Flaczki z boczniaków. Flaczki bez mięsa. 158

mały korzeń selera 2 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego 2 średnie cebule 2 duże ząbki czosnku tłuszcz do podsmażenia dwie pełne łyżki majeranku sól i pieprz według uznania czerwona papryka w proszku - słodka i ostra - według uznania 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe Wykonanie: Jarzyny (marchew, pietruszkę seler) zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę przekroić na pół - posiekać

Poezja Smaków - blog kulinarny
Krem z awokado z wodą kokosową, kolendrą, sokiem cytrynowym i chili 225

SKŁADNIKI: 1 duże awokado 150 ml wody kokosowej sok z 1 cytryny garść posiekanej natki kolendry garść posiekanego szczypiorku z cebulką 1 ząbek czosnku kilka kropel magii szczypta ostrej papryki chili lub pasty sambal orzechy włoskie do garniszu Wykonanie: Awokado przekroic na pół, usunąc pestkę i łyzką wydrążyc miąższ Wrzucić do miksera: awokado, sok z cytryny, wodę kokosową, chili, czosnek

Sztuka gotowania w/g Samiry
Zapiekanka z surowych ziemniaków z boczkiem 167

cebuli i czosnku. Zapiekankę zjedliśmy z surówką z kiszonej kapusty. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 duża cebula kilka ząbków czosnku ok. 150 g wędzonego boczku przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, rozmaryn 2-3 łyżki oleju Ziemniaki obrać, zetrzeć na grubej tarce. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno pokroić, natomiast boczek w grubą kostkę

Czerwień i błękit
Karkówka duszona z jarmużem 183

Aromatyczny gulasz Składniki karkówka wieprzowa 1/2 kg jarmuż 1/2 pęczka koncentrat pomidorowy 1 słoiczek sól i pieprz papryka słodka mielona chili pieprz cayenne zioła prowansalskie kminek mielony ziarna jałowca 3-4 … Czytaj dalej Karkówka duszona z jarmużem

czarrna od kuchni
Klopsiki z kaszą 206

Danie obiadowe przygotowywane przez moją Mamę, tanie i syte :) Składniki 0,7 kg zmielonej łopatki wieprzowej 2 duże cebule 2 kromki czerstwego chleba 1 jajko sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Klopsiki z kaszą

czarrna od kuchni
Tortilla drobiowa z sosem czosnkowym 255

Domowy fast-food Składniki 3 gotowe placki na tortillę pół małej kapusty pekińskiej 1 ogórek 2 pomidory 40 dkg fileta z kurczaka przyprawa kebab-gyros przyprawa uniwersalna, pieprz, papryka słodka olej lub … Czytaj dalej Tortilla drobiowa z sosem czosnkowym

czarrna od kuchni
Paszteciki francuskie 130

soli. Następnie dodać czosnek, chwilę razem dusić, wlać bulion i zagotować. Wymieszać z mięsem mielonym, dodać zioła i doprawić do smaku. Można zaostrzyć dodając ostra paprykę. Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Masę mięsną ułożyć na cieście, wzdłuż dłuższego boku, zostawiając (wzdłuż drugiego dłuższego boku) wolny pas, szerokości około 3 cm. Lekko zwilżyć go wodą. Ciasto zrolować, zaczynając

królestwo garów
Marynowana pierś z kurczaka 117

piersi z kurczaka mąka sól 2 jajka bułka tarta marynata; 1,5 octu 3 szkl wody szczypta chili w płatkach pół łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru szczypta czosnku niedźwiedziego 2 cebule kilka ziaren ziela angielskiego listek laurowy 2-3 ząbki czosnku ugotowana marchewka Piersi umyć, przekroić na mniejsze filety. Mąkę wymieszać z solą. Panierować w mące

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania