ziemniaków i ulubionej surówki albo :) do domowego burgera w bułce z dodatkiem sałaty i warzyw. Smacznego!:) Składniki: 4 plastry karczka wieprzowego pół szklanki oleju rzepakowego przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, 4 kulki jałowca, 2 ząbki czosnku, oregano, bazylia, pół łyżeczki vegety natur 1/3 szklanki octu winnego Przygotowanie: umyte i osuszone karczki przyprawiłam, dodałam pokrojone w plasterki ząbki czosnku
Zasmakuj Kuchniserka topionego (bez dodatków) 1 łyżka gęstej śmietany 18% koperek sól, pieprz magi Składniki (klopsiki) : 250 gr mięsa mielonego wołowo-wieprzowego łyżeczka majeranku 2 łyżeczki musztardy łyżeczka papryki słodkiej lub ostrej (wedle uznania) 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz oliwa do smażenia Przygotowanie : Podsmaż na złoto na oliwie pokrojoną cebulę z czosnkiem. Dodaj pokrojone pozostałe warzywa, chwilę podsmaż dodaj
Mechanik w kuchniprzejść się po targach lub pooglądać pokazy kulinarnych gwiazd. Na przygotowanie finałowego dania mieliśmy 60 minut. Postanowiłam przyrządzić ciepłą sałatkę na bazie róźnych kasz z dodatkiem smażonych różnokolowych papryk, podaną z pomidorkami koktajlowymi i carpaccio z indyka, polaną krem balsamicznym. Razem ze mną gotowali To co kocham, Wielki Apetyt, Mój kulinarny pamiętnik, Moje bistro, Dzieci jedzą, Po prostu pycha
Kulinarne przygody GatitySKŁADNIKI : 1,5 kg karczku wieprzowego 250 ml czerwonego, wytrawnego wina 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki kolendry mielonej nić do zwinięcia mięsa liść laurowy, ziele angielskie, kilka kulek pieprzu
Kulinarne Fantazje Marioliprzygotowanie nie wymaga dużo wysiłku, robi się sama :) Składniki: - 1 kg schabu dobrej jakości (im węższy jest kawałek tym lepiej) - szklanka cukru - szklanka soli - ulubione przyprawy (u mnie papryka ostra, płatki suszonego czosnku i majeranek) - gaza i pończocha do suszenia Ilość cukru i soli podana jest orientacyjnie, należy użyć tyle, aby dokładnie pokryć nimi mięso. Schab dokładnie umyć
Cook&LoveSkładniki: - kilogram łopatki wieprzowej - rękaw do pieczenia Marynata: - łyżka musztardy - łyżka miodu - łyżka oliwy - łyżeczka soli - łyżeczka pieprzu - łyżeczka papryki słodkiej - pół łyżeczki gorczycy - kilka ziaren kolendry - łyżeczka majeranku - 2-3 posiekane ząbki czosnku Łopatkę dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać, natrzeć nią mięso, włożyć do szczelnie zamykanego pojemnika i zostawić minimum
Cook&Lovejeżeli nie mamy sosu tej firmy, lepiej go pominąć, bo kiepski sos sojowy może zepsuć smak mięsa) - 3 łyżki oliwy z oliwek - 3 posiekane ząbki czosnku - zioła prowansalskie (sporo) - papryka słodka w proszku - pół łyżeczki chilli - sól, pieprz Przygotowanie mięsa najlepiej zacząć dzień wcześniej. Szynkę kroimy w plastry, składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy i nacieramy nią mięso. Odstawiamy
Cook&LoveSkładniki: - 3 spore cukinie - pół kilograma mięsa mielonego z indyka - puszka pomidorów - duża cebula - 6 ząbków czosnku - 100 g mozzarelli - oliwa z oliwek - oregano, bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz, papryka ostra (nie podaję proporcji przypraw i ziół, dajcie tyle, aby Wam smakowało, ale nie ich nie żałujcie. Zioła są szczególnie ważne) Oliwę z oliwek mieszam z dwoma posiekanymi ząbkami czosnku
Cook&Loverolka : majonez, surowy tuńczyk, ogórek zielony, awokado, sezam (te roleczki aż się prosiły o rzodkiew!) IV rolka: serek, pieczony tuńczyk, sałata, ogórek, słonecznik (tutaj następnym razem dam pieczoną paprykę) Smacznego
Cook&Loveziela angielskiego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego sól,pieprz 1/2 szklanki bulionu ( rosołu) Marynata: 6 ząbków czosnku 2 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki białego pieprzu szczypta soli Mięso umyć,osuszyć. Przygotować marynatę tj połączyć wszystkie jej składniki,wlać odrobinę oleju by utworzyła się papka i taką natrzeć podudzia.Odstawić do lodówki
Niespełnione zdolności kulinarnemamy przy wyborze warzyw oraz mięsa, choć tu nie tak do końca, gdyż wybieramy między kurczakiem a krewetkami. Z warzywami możemy bardziej poszaleć. Do zupy pasują: marchew, pieczarki, papryka, kukurydza, kapusta pekińska, fasola szparagowa. Ale, ale...nie wrzucajmy do gara wszystkiego. Do mojej zupy dodałam kapustę pekińską, kukurydze ( z puszki ) oraz zieloną fasolkę szparagową ( mrożoną od Poltino . Składniki
kolorowotorcikowogórę sushi, aby poprawić zarówno smak, jak i atrakcyjność wizualną. Niektóre typowe opcje obejmują wasabi, sos sojowy i marynowany imbir. Można nawet dodać korzeń lotosu lub czerwoną - ostrą paprykę. Białe nasiona sezamu są również powszechną dekoracją. Istnieje wiele różnych składników, jakich można używać do sushi. Można nawet wybrać egzotyczne, takie jak mango, węgorze, ośmiornice, lub jalapenos. Wybór codziennych dodatków
Kuchcik gotujeciepłej przegotowanej wody łyżeczka miękkiego masła szczypta soli farsz: 3/4 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 250 g półtłustego twarogu 1 jajko 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka Przygotowanie ciasta: przesiana mąkę wymieszaj z jajkiem, masłem i solą; stopniowo dodawaj wodę, mieszaj, wyrabiaj przez 10 minut, przykryj ściereczką i odłóż na bok. Przygotowanie farszu: ugotowaną kaszę
Zasmakuj Kuchniprzygotować coś na szybko? Jeśli tak to poniższy przepis przypadnie Wam do gustu. Wystarczy wyluzowane udka pokroić, przyprawić i usmażyć na patelni wraz z dodatkiem mieszanki chińskich warzyw (marchewki, papryki, pora, kukurydzy i grzybków mun) oraz makaronem ryżowym. Danie do przygotowania w niecałe 20 minut 😃 Składniki na porcję dla 2-3 osób: 0,4 kg wyluzowanych udek z kurczaka
Ugotowaćziemniaków (u mnie znalazł się też batat) kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego łyżka majeranku opakowanie wędzonego tofu (pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto z dodatkiem łyżeczki wędzonej papryki Przygotowanie: Wszystkie warzywa pokrój w równą (w miarę możliwości i chęci) kostkę około pół centymetrową. W garnku w którym będziesz gotować zupę podgrzej olej i przez 3 minuty podsmaż cebulę
greenscarf