kaszy jaglanej 2 szklanki wody lub rosołu 2 łyżki tłuszczu 15 dag wędzonej ryby 5 łyżek startego żółtego sera 2 jajka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sól do smaku papryka ostra mielona do smaku bułka tarta do panierki tłuszcz do smażenia Wykonanie: Kaszę wymieszać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu (lub na rosole). Do przestudzonej kaszy dodać starty
Tradycyjna Kuchniaśrednich ziemniaków 1 słoik powideł śliwkowych 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżki oleju kokosowego pół łyżeczki cynamonu 5 łyżeczek musztardy Wykonanie 😏 Mięso myjemy , osuszamy , następnie kroimy w średnią kostkę , przekładamy do miski ,dodajemy pozostałe składniki
Mój Smakkaszą lub ryżem. Na kanapkach też wyśmienicie smakuje. Do mięsa użyłam przyprawy Swojskiej Piwniczki . Zapraszam :) Składniki : Około 1 kg karkówki 3 cebule 3 marchewki 3 malutkie zielone papryki 3/4 słoiczka pomidorów suszonych w oleju 1 l bulionu warzywnego lub mięsnego 1 łyżka jarzynki Swojska Piwniczka 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka suszonego czosnku
Sama słodycz i szczypta chilirarytasy. Składniki: ok 800 g szynki ( najlepiej w jednym kawałku) 4 ząbki czosnku 1,5 - 2 łyżeczki soli do peklowania 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego 1,5 - 2 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżeczki żelatyny ( nie jest to konieczne) Szynkę nacieramy dokładnie naszymi przyprawami i wkładamy do szynkowara. U mnie szynka była trochę poszarpana tzn nie w jednym kawałku dlatego
Niespełnione zdolności kulinarneprzepisu 😊 Składniki: -jeden zgrabny kurczak 1,5 kg -3 cebule -2 łyżki majonezu -2 łyżki keczupu łagodnego -2 łyżeczki musztardy -1 łyżeczka soku z cytryny -1 łyżeczka słodkiej papryki -1 łyżeczka curry -sól. pieprz, granulowany czosnek Kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy w całości solą i czosnkiem. Odstawiamy do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotowujemy marynatę. Wszystkie składniki
Kulinarne przemyslenialodówce, aby wszystkie smaki dobrze się przegryzły. Na blogi znajdziecie też inne przepisy na pyszne śledzie: Rolmopsy z ogórkiem Śledź pod buraczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Tatar ze śledzia Czas przygotowania
Kulinarne przygody GatitySyty, pikantny obiadek na zimne dni🙂 Składniki: 40 dkg łopatki wieprzowej 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko kilka pieczarek 1 czerwona papryka 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki … Czytaj dalej Pulpeciki w sosie meksykańskim
czarrna od kuchnidużo czekolady, sałatek, nie zabrakło ulubionego ciasta na pierogi! Smacznego grudnia! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Barszcz czerwony Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Domowe kakao Drożdżowe pierożki
Moja smaczna kuchniaszparagowa 1 kubek zielony groszek 1/2 kubka sól, pieprz do smaku posiekana dymka ze szczypiorkiem 4 łyżki sos sojowy 1 łyżeczka masło 1 łyżka olej 1 łyżka Do fileta: papryka słodka mielona 1 łyżeczka sól morska do oprószenia wg. gustu pieprz do oprószenia wg. gustu olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Cebulkę obrać i drobno posiekać
Kuchnia Paulettespołączeniu z twarożkiem i warzywami dostarcza wszystko co jest najcenniejsze dla naszego organizmu. Składniki: waza 5 - 6 szt. masło 2 płaskie łyżki twaróg 150 gram papryka czerwona mała 1/2 szt. ogórek zielony długi 1/3 szt. sól, pieprz do smaku olej z pestek winogron 1 łyżeczka jogurt naturalny 1 łyżka Sposób przygotowania: 1. Wazę zmielić blenderem
Kuchnia PaulettesSKŁADNIKI: filety z kurczaka 3 szt. jaja 2 szt. mleko 2/3 szkl. mąka 4 łyżki sól 1 łyżka pieprz 1/2 łyżeczki chili w proszku lub ostra papryka 1 i 1/2 łyżeczki czosnek granulowany 1 łyżeczka dodatkowo mąka ok. 3 szkl. oraz olej do smażenia METODA: Mleko, jaja, mąkę ( 4 łyżki ), sól, pieprz, chili i czosnek granulowany wymieszać
Kuchnia PaulettesMożna przygotowywać je w różnej postaci. Jedną z nich jest pasta, czyli smarowidło na kanapki. Dodatki to już kwestia gustu. Zazwyczaj to jest majonez, musztarda, ogórek konserwowy, kiszony, papryka lub jaja na twardo. Moja pasta jest nieco ostra, ale nie przesadnie. Składniki: tuńczyk w wodzie z puszki ( lub w oleju ) 2 puszki jaja ugotowane na twardo
Kuchnia Paulettesłyżeczka pieprz 1 szczypta olej do smażenia Ciasto: mąka 6 łyżek mleko 1 szkl. jaja 3 szt. czosnek granulowany 1 łyżeczka chili w proszku 1 łyżka papryka ostra mielona 1 łyżeczka sól 1 łyżeczka pieprz 1 szczypta METODA: Skrzydełka umyć, oczyścić. Odciąć lotki, resztę podzielić na dwie części. Przyprawić solą, chili, czosnkiem i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Ciasto
Kuchnia Paulettessuszony tymianek 3 łyżki suszony rozmaryn 3 łyżki czosnek granulowany 2 łyżki sól 1 łyżka pieprz mielony 1/ 2 łyżeczki suszona cebula 1 łyżka chili w proszku lub ostra papryka mielona 1 łyżeczka suszona natka pietruszki 3 łyżki METODA: W moździerzu umieścić rozmaryn i tymianek. Utrzeć. Dodać pozostałe składniki i dalej ucierać, aż składniki będą bardziej miałkie. Przełożyć
Kuchnia Paulettes