papryka - 32566 przepisów (strona:1360/2172)

Risotto z dzikim ogórkiem i kurczakiem 144

ryżu 1 szkl wina 1 cebula kawałek pora ok 10 cm 1 udko z kurczaka 100 g dzikiego ogórka sól pieprz 2 ząbki czosnku oregano hyzop bazylia lubczyk suszona papryka tłuszcz do smażenia natka pietruszki koperek pomidorki cocktailowe Do rondla kroimy cebulę i pora, przysmażamy, dodajemy pokrojone mięso z udka, przysmażamy ponownie, następnie dodajemy ryż i smażymy aż zacznie się

Gotowanie jest łatwe
Zupa Tom Yum 185

Składniki: 400 ml wody 15 dużych krewetek obranych z pancerzyków 1 puszka mleczka kokosowego 2-3 łyżki pasty tom yum 1/2 cebuli 1 cebula szalotka 3-4 świeże ostre papryki chili 3 liście limonki kaffir 1 łodyga trawy cytrynowej 3 łyżki soku z limonki 3 łyżki sosu rybnego 1 łyżka brązowego cukru Świeża kolendra Imbir galangal Sposób przygotowania: Do dużego

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bajgle z mielonym i kukurydzą 194

mięsa mielonego 250ml pasty pomidorowej 4 bajgle mała puszeczka kukurydzy tarty ser (takie porządne trzy garście) serek kanapkowy do posmarowania bułeczek przyprawiamy wedle uznania u mnie to była: słodka papryka, curry, pieprz, zioła prowansalskie, chili  Wykonanie:  Mięsko wkładamy na patelnie doprawiamy i smażymy jakieś 10 minut aż całe ładnie nam się podsmaży. Następnie dodajemy kukurydze, chwile smażymy

Moje pyszne gotowanie
Majerankowe krokiety z kapustą i pieczarkami. 140

sól i pieprz do smaku   Składniki na farsz; 50 dag kapusty kiszonej 20 dag pieczarek  2 małe cebule sól, pieprz do smaku majeranek suszony lub świeży , słodka papryka w proszku   Dodatkowo; kilka kromek suchego chleba pół szklanki płatków kukurydzianych 2 jajka olej do smażenia   Przygotowanie; Z podanych składników na ciasto upiec cienkie naleśniki. Kapustę gotujemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Spaghetti z oliwą, czosnkiem i tuńczykiem 211

papryczki pepperoni. Kiedy woda na makaron zaczęła wrzeć dodałem do niej makaron spaghetti i gotowałem al dente. Po wrzuceniu makaronu do wody zacząłem podgrzewać patelnię z oliwą, czosnkiem i papryką do momentu lekkiego przyrumienienia czosnku. Należy bardzo uważać, aby nie przypalić czosnku, gdyż wówczas danie zrobiłoby się gorzkie. Kiedy czosnek zrobił się leciutko przyrumieniony wyłączyłem ogień i dodałem na patelnię

Wyprawy kulinarne
Mus czekoladowy z awokado 140

sorbety. Mniej kalorii mają także te robione na jogurcie naturalnym.  Jak się okazuje, awokado, z którego można przygotować słynne guacamole, czyli pastę z dodatkiem czerwonej cebuli, czosnku, pomidorów, papryki, kolendry i przypraw, świetnie nadaje się do zdrowych deserów. Awokado, inaczej gruszka miłości czy smaczliwka wdzięczna, pochodzi z Ameryki południowej. Delikatne, tłuste w smaku, bogate w sole mineralne i witaminy

Moja smaczna kuchnia
HIT JESIENI ANGIELSKA ZUPA KREM PYSZNA I ROZGRZEWAJĄCA 271

pietruszki – 2 sztuki marchewka – 2 sztuki duża cebula – 1 sztuka bulion – 2 szklanki – 400 ml kasza jaglana – 1 torebka – 100 gram śmietana 12% – 4 łyżki olej – 4 łyżki papryka slodka mielona – 1 łyżeczka kurkuma – 1 plaska łyżeczka tabasko – 4 – 6 kropel sól i pieprz opcjonalnie suszona pietruszka i żółty ser do posypania PRZYGOTOWANIE : Cebulę obrać, posiekać i przesmażyć

kuchniabellissima.wordpress.com
Bakłażany faszerowane kurczakiem i pieczarkami 187

bakłażany 1 mniejsza podwójna pierś z kurczaka puszka krojonych pomidorów 6 pieczarek 1 cebula 2 suszone pomidory ząbek czosnku 2 łyżki serka naturalnego puszystego Piątnica Twój Smak sól, pieprz, papryka słodka, łyżeczka cukru, oregano, majeranek, przyprawa do kurczaka - wedle uznania do smaku oliwa z oliwek do smażenia tarty twardy ser, użyłam sera Szafir (możecie użyć parmezanu lub żółtego tartego sera

Zasmakuj Kuchni
Zapiekane roladki z bakłażana. 191

efekt będzie chociaż podobny, to mogę się poświęcić. Składniki: 2 bakłażany     1 opakowanie mozzarelli w plastrach pasta paprykowa (węgierska w tubce, portugalska w słoiczku, lub inna; ewentualnie papryka w proszku) 1 puszka pomidorów krojonych    1 cebula 1 ząbek czosnku szczypta kuminu  szczypta cynamonu mały pęczek zielonej pietruszki sól i pieprz oliwa 2 łyżki świeżo startego

zadanie-gotowanie
Zupa gołąbkowa 164

pozostałymi warzywami) ziele, liść laurowy, koncentrat pomidorowy i przecier pomidorowy. Gotować około 20 minut. Następnie dodać ryż i gotować do miękkości ryżu i kapusty. Doprawiamy vegetą, pieprzem lub ostrą papryką w proszku. Dodać łyżkę śmietanki. Najlepiej doprawić takimi przyprawami jak zwykłe gołąbki.  Podawać na gorąco ze świeżym pieczywem

Garnkowe fanaberie
Zupa minestrone z tortellini 176

Zupa minestrone to klasyka włoskich zup – jest niezwykle gęsta, a jej podstawą są warzywa – marchew, cukinia, pomidory i szpinak. Można dodawać inne warzywa – groszek, fasolkę szparagową, paprykę; zupę minestrone podaje się z ryżem, makaronem lub właśnie bardziej nietypowe – z tortellini. Nie ma jednego podstawowego przepisu na zupę minestrone – jest zupą typowo sezonową, a jej skład

Pociąg Do Kuchni
Duszony karczek 203

Składniki: 6-8 plastrów karkówki 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 2 łyżki masła 1 szklanka wody 1 łyżeczka suszonej papryki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka świeżego rozmarynu szczypta cząbru listek laurowy sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozgrzać olej na patelni, dodać posiekaną cebulę i czosnek, a potem wyłożyć mięso i smażyć razem

Kuchnia domowa Ani
Muffinkowa jajecznica 167

żółtka w miseczce rozmącić i wylać do muffinek. Piec w piekarniku w 180 st. przez ok. 15-18 minut. Po tym czasie wyjąć i przyozdobić poszatkowaną pietruszką i kawałkami papryki

Gotuję Testuję
Skarby domowej spiżarni 191

ulegną zepsuciu muszą być gotowane przez kilka dni po 2-3 godziny. W naszej spiżarni nie powinno zabraknąć także różnorodnych dodatków do obiadu. Bardzo często zaprawiamy ogórki kiszone, paprykę, różne surówki i kapustę

Gotuję Testuję
Bryndza 217

miękkiej do twardej. Dość pikantna i kwaskowata, ze słonym posmakiem. Występuje w kilku odmianach: bryndza pochodzenia z mieszanek mleka owczego i krowiego, a także z dodatkami smakowymi np. papryką lub cebulką, kminkiem. Ser ten jest delikatnie przyprawiany, a następnie krojony w kostki, później dochodzi do przechowywania go w solance . Zawiera ok. 45% tłuszczu, 2-3% soli i 50% wody

Gotuję Testuję

Proponowane wyszukiwania