papryka - 32566 przepisów (strona:1300/2172)

Sałatka z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i porem 138

kompletnie na oko. Ile by nie było składników zawsze Wam wyjdzie. Czegoś dacie więcej, czegoś mniej-jest pyszna! Składniki wędzona pierś z kurczaka oscypki lub np.ser Rolada Ustrzycka   papryka marynowana gotowane jaja ogórek konserwowy kukurydza kawałek pora gotowana szynka pokrojona w drobną kosteczkę, to opcjonalnie-ja miałam -dodałam majonez musztarda sól do smaku pieprz ziołowy Wszystkie warzywa pokrój

Z Kuchni Do Kuchni
Indyk zapiekany z batatami 179

Przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy oliwą z oliwek i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Indyka kroimy w kostkę, posypujemy curry imbirem i słodką papryką, polewamy oliwą z oliwek. Brokuła kroimy w małe różyczki, cebulę obieramy i kroimy w cząstki, ale nie za drobno. Przekładamy do naczynia żaroodpornego w którym pieczemy batata, całość posypujemy suszoną

Delusional Trine
Faszerowne bataty 170

wypróbowania :) Składniki: 3 słodkie ziemniaki ser- jeden i drugi wg uznania oliwki u mnie 3 na każdą połówkę, ale również wg uznania 2-3 ząbki czosnku zioła prowansalskie, papryka ostra sól, pieprz oliwa do pieczenia Przygotowanie: 1. Bataty dokładnie umyć, przekroić na pół i ugotować al dente. 2. Ziemniaki ostudzić, łyżką wydrążyć farsz zostawiając ok. 1cm z każdej strony

FITBUuK
Kaczka parzona i wędzona 191

liter wody Podczas parzenia dodajemy: -3 goździki -owoc jałowca zmiażdżony w moździerzu (ilość według uznania) -ziele angielskie w kulkach (ilość według uznania) -liść laurowy (ilość według uznania) -papryka chili dwie -zioła prowansalskie 2 g -pieprz kolorowy w kulkach (ilość według uznania) -sznurek wędzarniczy WYKONANIE W przygotowanej solance topimy kaczkę na 24 godziny. Proces peklowania ma odbywać się w temp.4-6 stopni

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Wege fasolka po bretońsku 156

wersji wegetariańskiej. Składniki: fasola Jaś 400 g, marchew 2 szt, liść laurowy 3 szt, ziele angielskie 6 ziaren, kminek mielony 1-2 łyżki, cząber pół łyżeczki, majeranek pół łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, chili do smaku, sól i pieprz do smaku, kostka warzywna pół szt, koncentrat pomidorowy 3 łyżki, czosnek 2 ząbki, cebula czerwona lub biała 1 szt, mąka

kulinarne odsłony pati
Kurczak z warzywami pod sojową pierzynką 220

firmy Targroch 1/2 szkl jogurtu naturalnego 1 gałązka selera naciowego 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki startego parmezanu 1 łyżka posiekanej świeżej lub suszonej kolendry 1 ząbek czosnku papryka słodka w proszku pieprz cytrynowy sok z cytryny sól 1. Mięso kroimy w kostkę. Marynujemy z przyprawie do kurczaka wymieszanej z odrobiną oleju. 2. Układamy je na dnie naczynia do zapiekania

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Wątróbka z cebulką 186

Składniki: 20 dkg wątróbki drobiowej 3 średnie cebule mąka sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie: Wątróbkę oczyścić. Cebulę posiekać w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. 2 łyżki mąki wymieszać z … Czytaj dalej Wątróbka z cebulką

czarrna od kuchni
Pulpety w sosie pomidorowym z odrobiną czerwonego wina 155

cebule 2 puszki pomidorów 4 ząbki czosnku pół słoika suszonych pomidorów jajko 3 łyżki bułki tartej lampka czerwonego pół słodkiego wina sól, pieprz, lubczyk, tymianek, wędzona i słodka papryka kilkanaście kropel sosu sojowego 500 ml bulionu warzywnego  Przygotowanie Mięso wymieszać z zeszkloną cebulą, drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami, jajkiem, przyprawami, bułką tartą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.   Uformować niewielkie

Gaździnka warzy
Pizza + sos na spód pizzy 223

rozwałkowujecie i na jaką wielkość blachy rozwałkowujecie :). Spód rozwałkowanego ciasta smarujemy sosem pomidorowym, ja akurat robię najprostszy: 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu odrobina soli, pieprzu, odrobina papryki chili dla pikantniejszego smaku zioła prowansalskie Wszystko mieszam ze sobą w miseczce, jeśli wychodzi zbyt gęste to dodaje odrobinę wody i mieszam :). Następnie na sos układamy składniki, które lubicie na pizzy

Gotuj z Mąką
Kotleciki - pulpeciki w sosie pomidorowym 93

Przychodzę do Was z nowym przepisem na obiad. Będą to kotleciki/pulpeciki w sosie pomidorowym. Składniki: opakowanie mięsa mielonego 1 jajko bułka tarta przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka (w zależności co zawsze dodajecie) 1/2 kostki rosołowej (również zależy od Was, można dać całą kostkę) 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki śmietany 1 łyżka mąki Przygotowanie: Z mięsa mielonego robimy kotleciki

My World by Dagmara Rek
Piersi z kurczaka z sosem z suszonych grzybów 100

smaku Przygotowanie: Dwie - trzy godziny przed przyrządzaniem obiadu moczymy grzybki. Następnie pierś - tradycyjnie kroimy  w kostkę. Przyprawiamy - ja mam standardowe przyprawy, czyli pieprz, zioła prowansalskie, odrobinka soli oraz papryka. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Gdy grzybki będą już miękkie, dokładnie je myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzaną patelnię wsypujemy piersi z kurczaka, grzybki i cebulkę. Podsmażamy to, następnie

My World by Dagmara Rek
Schab w mleku - idealny na kanapki 101

przekąskę idealną na kanapki. Schab w mleku Składniki: - schab - 1 l mleka - przyprawy  Przygotowanie: Schab nacieramy przyprawami (ja natarłam go ziołami prowansalskimi, pieprzem, solą, pieprzem ziołowym, bazylią, oregano, papryką i olejem ziołowym - wszystko w dużej ilości). Przykrywamy sreberkiem i zostawiamy w lodówce na noc - aby nabrał aromatu. Na drugi dzień schab podsmażamy ze wszystkich stron. W tym samym momencie

My World by Dagmara Rek
Makaron, piersi z kurczaka i szpinak. 148

obiadu, a ja z tego, że im smakowało. Składniki: Makaron uszka  Lubella pierś z kurczaka opakowanie szpinaku mrożonego mozarella śmietana mała przyprawy - sól, pieprz zwykły, pieprz ziołowy, papryka, czosnek Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy według własnego uznania. 2. Piersi z kurczaka kroimy na małą kosteczkę, doprawiamy. 3. Szpinak podsmażamy na patelni, dodajemy śmietanę oraz doprawiamy do smaku. Na sam koniec

My World by Dagmara Rek
Przekąski z ciasta francuskiego – małe co nieco dla dużych i małych 179

Podam Wam kilka przepisów na szybkie małe co nieco.   Serowe paluszki   Potrzebne składniki (14 szt): 2 arkusze ciasta francuskiego 30 dkg. startego żółtego sera przyprawy (sól, słodka papryka, czosnek granulowany) 1 jajko   Rozkładamy jeden arkusz ciasta. Smarujemy go roztrzepanym jajkiem. Posypujemy połową sera żółtego i lekko go dociskamy do ciasta. Posypujemy przyprawami. Następnie kładziemy drugą warstwę ciasta

Niunioki

Proponowane wyszukiwania