Mintaj po włosku z ryżem (na mój sposób)

Mintaj po włosku z ryżem (na mój sposób)

Mintaj po włosku z ryżem (na mój sposób)

Z okazji piątku wrzucam przepis z rybą, a konkretnie z mintajem. Istnieją dwie wersje przepisu: dla osób, które kochają surową cebulę i tych, którzy tolerują ją tylko w umiarkowanych ilościach - w dodatku podsmażaną (jak mój tata). Ja zrobiłam bez zastanowienia wersję ekstremalną, ale jestem dumna z tego, że wszyscy (w tym przeciwnicy cebuli!) zjedli :) Ryba wyszła mięciutka, wręcz idealna. Składniki na mintaja po włosku (3 porcje): 6 kostek mintaja (ryba głęboko mrożona; można zastosować także świeże filety, ale wte... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karola gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.