panierka do ryby - 500 przepisów (strona:3/34)

Dorsz zapiekany z cukinią 137

Filety z dorsza zawinięte w plasterkach cukinii - pomysł na szybki, lekki i bardzo smaczny obiad. Uwielbiam ryby z piekarnika, ponieważ nie są tłuste i są pozbawione panierki (tak, tak wolę zjeść rybę bez panierki) :) Ponadto, dorsz owinięty w cukinii to świetny pomysł na piątkowy obiad. Poniższe danie możecie podać z upieczonymi ziemniakami lub frytkami.  Składniki na 2 porcje

Ugotować
Dorsz cytrynowy panierowany, smażony 242

Lubicie smażoną rybę ? Taką z chrupiącą panierką? To klasyczne danie, często podawane w polskich domach na piątkowy obiad. Ja też taką czasami smażę. Mięso ryby otulone panierką jest soczyste a pieprz i cytryna nadają mu charakteru. Tym razem kupiłam i przyrządziłam nieduże filety - takie akurat były. Powstały rybne sznycle, które można zjeść na gorąco albo na zimno. Spróbuj też

Smaczna Pyza
Niedziela – Fish and chips z piekarnika, czyli ryba bez smażenia 213

zanurzamy w jajku, a na koniec wkładamy do miski z panierką i dokładnie obsypujemy bułką z parmezanem. Panierowaną rybę przekładamy do żaroodpornego naczynia i wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Czas najlepiej tak zsynchronizować, żeby ryba znalazła się w piecu jakoś kwadrans po wstawieniu ziemniaków. Wtedy frytki i rybę wyjmiemy równocześnie. Krok 4 W międzyczasie, gdy fish and chips pieką(...)smaku, pieprzymy i mieszamy. Krok 5 Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z majonezem, dodajemy keczup i mieszamy. Krok 6 Wyciągamy ryby i frytki z pieca. Podajemy z surówką i sosem. Smacznego! Ryba bez smażenia – też może mieć chrupiącą panierkę Artykuł Niedziela – Fish and chips z piekarnika, czyli ryba bez smażenia pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Polędwiczka z dorsza w kolorowej panierce 125

wigilijny stół?”. Bardzo często powtarza się kwestia jaką rybę przygotować lub jak ją przygotować aby wszystkim smakowała? Karp się przejadł a pomysłu na jego zastąpienie brak. Otóż śpieszę z pomocą. Moim patentem na świąteczną rybkę jest polędwiczka z dorsza w kolorowej panierce. Połączenie białego delikatnego mięsa i chrupiącej panierki z masą aromatycznych(...)mieszance panierować rybę (tu polecam dorsza) bardzo smaczna i delikatna ryba. Nie wymaga to absolutnie żadnych przygotowań, więc można sobie tą czynność zostawić na ostatnią chwilę. Do wymieszania wszystkich składników można zatrudnić najmłodszych, u mnie panierkę chętnie mieszają łapkami Zosia i Marysia. Wypróbujcie mój sposób na dorsza w kolorowej

kuron.com.pl
Łosoś w panierce z płatków kukurydzianych i orzechów 109

dziesiątki różnych sposobów, mniej trafionych (których nie publikuję na blogu) i trafionych w dziesiątkę, jak w przypadku tej wersji. :-) Myślę, że zasługuje na miano namiastki ryby smażonej w panierce, bo płatki kukurydziane nadają rybie niesamowitej chrupkości, jak panierka a smak orzechów dopełnia całość. Szybko i zdrowo, tak jak lubimy najbardziej. 2 filety z łososia 1,5 szklanki płatków kukurydzianych

Szefowa kuchni
Dorsz z purée marchewkowo - ziemniaczanym 140

Najgorszą rzeczą jaką możemy zrobić rybie i sobie to obtoczyć w panierce i usmażyć, możemy zapomnieć o zdrowych rybich kwasach tłuszczowych stłumionymi  masą niezdrowego tłuszczu ze smażenia jak również o smaku ryby zastąpionym panierką. Najwyższy już czas aby o tym pomyśleć a jednocześnie zwróćcie uwagę na przepis który tu właśnie zamieszczam. Składniki :Ryba : 1 duży filet z dorsza

Mechanik w kuchni
Miruna patagońska w chrupiącej panierce (bez bułki, glutenu, jajek) 319

Miruna spełnia ten warunek, bo łowiona jest w okolicach Chile, Argentyny i Nowej Zelandii, gdzie wody są raczej czyste, więc zawiera mniej rtęci i dioksyn niż ryby z Bałtyku.  Sekretem chrupiącej panierki z mąki kukurydzianej jest dodatek mielonego siemienia lnianego - dzięki niemu dobrze trzyma się podczas smażenia, jest krucha i delikatna.  Składniki: filet z miruny(...)łyżeczki olej do smażenia Przygotowanie: Filety rozmrozić, opłukać i osuszyć. Lekko oprószyć solą z obu stron. Mąkę wymieszać z mielonym siemieniem lnianym, papryką i roztartym tymiankiem. Obtaczać kawałki ryby w panierce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor

głodny alergik
Ryba w sosie słodko kwaśnym 133

podobnego do naszej ryby po grecku. Wykorzystamy filety z dowolnej ryby - u mnie filety z dorsza. Do tego gorący sos słodko kwaśny ale nie ze słoika , tylko przepis na domowy. Idealnie pasuję do ryżu. Świetny pomysł na obiad. Polecam spróbować. Warto poszaleć i coś ala rybę po grecku zrobić z tego przepisu na wigilijną kolację. Składniki(...)się zagotuje. Ściągamy z ognia i miksujemy. Dodajemy parę kostek ananasa oraz kawałki marchewki i papryki. Ryba : Rybę oprószyć solą i pieprzem , skropić sokiem z cytryny. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Można rybę także grillować bez panierki. Wyłożyć rybę na talerz , polać gorącym sosem słodko kwaśnym

Magiczne Życie Marty
Ryba po grecku z ananasem i curry 200

Jeżeli takiej ryby po grecku nie znacie, koniecznie spróbujcie. Ananas oraz curry nadają jej lekko orientalnego smaku. Niezastąpiona na wszelkie uroczystości, może być podawana zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 1 kg filetów z morszczuka olej Panierka:  4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól  pieprz  Sos: 1 szkl. bulionu(...)słoik papryki konserwowej 2-5 łyżek magii 8 marchwi 6 ząbków czosnku 4 łyżeczki cukru 1 łyżeczka curry  2 łyżki octu łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania: Składniki panierki zmiksować. Rybę pokroić na części, obtoczyć w panierce i smażyć na oleju na złoty kolor. Tartą marchew (na dużych oczkach) oraz czosnek przeciśnięty przez praskę obsmażyć na oleju.Przełożyć do bulionu

Cukiernia Pychotki
JAK SMAŻYĆ MROŻONE RYBY? DORSZ 138

Wiele osób w tym Ja, nie lubiłam smażyć mrożonych ryb. Zazwyczaj panierka, która powinna znajdować się na rybie, podczas smażenia zostawała na patelni. Bardzo mnie to złościło , nie wiedziałam gdzie robię błąd. Aż któregoś dnia metodą prób i błędów opracowałam swoją własną teorie smażenia mrożonych ryb :)  Jeśli Jesteś Zainteresowana/Zainteresowany zapraszam :) Po Pierwsze Ryba:) -odmrażanie Mrożone filety(...)Dopiero wtedy kiedy olej jest bardzo rozgrzany wkładamy rybę.  Możemy zmniejszyć lekko ogień pod naszą patelnią.  Rybę smażę z jednej strony ok 5 minut z drugiej krócej ok 3 minut.  Po wyjęciu rybę można odsączyć z tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego , ale nie koniecznie.  Taką rybę podaję z ulubionymmi surówkami i gotowanymi ziemniakami

Gotowanie Patki
Pieczony morszczuk w lekkiej panierce (bez glutenu) 184

szparagowej łyżka musztardy dijon łyżka płynnego miodu (użyłam miodu z maliny leśnej) opcjonalnie cząstki cytryny Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jajko roztrzepujemy z mąką i przyprawami. Rozmrożoną rybę obtaczamy w powstałej panierce i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 15-20 minut. W tym czasie gotujemy kaszę oraz fasolkę. Musztardę dokładnie mieszamy z miodem(...)Upieczoną rybę podajemy z ugotowaną kaszą i miękką fasolką. Całość polewamy sosem. Smacznego :) Artykuł Pieczony morszczuk w lekkiej panierce (bez glutenu) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Karp pieczony w cytrynowej panierce 113

Propozycja na świątecznego karpia w cytrynowej panierce pieczonego w piekarniku, przygotowany w taki sposób jest pyszny i chrupiący. Bez ociekającego tłuszczu ze smażenia. Składniki: 2 sprawione świeże karpie 1 cytryna skórka otarta z dwóch cytryn 2 szklanki bułki tartej 4 jajka 50 ml jasnego piwa mąka pszenna do panierowania sól do smaku pieprz cytrynowy do smaku 10 dag masła(...)pieprzem cytrynowym, panierujemy w mące. Jajka roztrzepujemy z piwem, maczamy w nich dzwonka ryby, obtaczamy w bułce wymieszanej ze startą skórką z dwóch cytryn.  Z nadmiaru panierki otrząsamy rybę. Dzwonka układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierzchu układamy wiórki zimnego masa prosto z lodówki, można dać na wierzch kilka plastrów cytryn. Pieczemy około 40 minut w temp

Wanilia i Kardamon
ryba w sosie slodko - kwaśnym na ziarnie orkiszu 149

Składniki 500g ryby-morszczuk ,mintaj sola 1-2 jajka panierka panko, lub bułka tarta pół puszki ananasa w zalewie 1-2 cebule sok z cytryny 2ząbki czosnku 3-4 łyżki keczupu chilli do smaku sól,pieprz do smaku olej kokosowy ,lub inny do smażenia Wykonanie Umyć i osuszyć filety ryby i pokroić na kawałki. Skropić sokiem z cytryny(...)wymieszać z syropem ananasowym i dodać do cebuli i kawałków ananasa. Dusić kilka minut do zgęstnienia sosu. Jajka rozbić z sola i pieprzem,namoczyć w nich kawałki ryby ,obtoczyć w panierce panko ,usmażyć na złoty kolor. Gotową rybę przełożyć do salaterki ,zalać sosem i odstawić do przegryzienia smaków na około 2 godziny. Przed podaniem podgrzać .u mnie z ziarnem

w mojej kuchni
Ryba po grecku 127

cebule – 100 g sera żółtego – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – sól, pieprz, papryka słodka – sok z 1 cytryny – olej do smażenia Panierka do ryby – 1 łyżka mąki – 1 łyżka majonezu – 1 jajko   Wykonanie: – Rybę rozmrozić i skropić sokiem z połowy cytryny, posypać solą(...)tarce ser, jedną łyżkę sera odłożyć. – Jajko, mąkę i majonez roztrzepać. – Filety osuszyć ręcznikiem papierowym, obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju. – W naczyniu układać warstwami rybę i warzywa. Warzywa powinny być na wierzchu. Ciepłe posypać pozostałym serem

To co kocham
Łosoś faszerowany z fasolką i pomidorami 158

Bardzo lubię łososia i staram się go robić na różne sposoby. Zawsze wtedy smakuje inaczej. Tym razem jest z fasolką i z pomidorami, bardzo był dobry

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania