Kwiatki cukinii są pierwszymi i jak narazie ostatnimi jadalnymi kwiatkami, z którymi miałam do czynienia. Kupiłam je w zeszłym roku z ciekawości na lokalnym targu. Pani
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńCzas świąteczno-noworoczny to jeden z najprzyjemniejszych okresów w roku, zwłaszcza kiedy ma się urlop, można spać do 8.30 i jeść śniadanie w piżamie. W
bistro mamaDoszłam ostatnio do wniosku, że nie umiem wrócić do pracy stopniowo, powoli i bez przytupu. Od razu wpadam w wir wydarzeń i w krótkim czasie staram
W mojej kuchniCzasami w mojej głowie pojawiają się takie niekonwencjonalne pomysły, które okazują się bardzo smaczne. Smażenie bez tłuszczu i grillowanie bez tłuszczu, o tak to zawsze mi
Blondynka GotujeOd kilku dni nieustająco nęka mnie niejaki Kermit, któremu głęboko na sercu leżą problemy z moją erekcją. Robi to na tyle intensywnie, że sama zaczęłam się
ladykitchenbidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Przygotuj ciasto naleśnikowe: wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę (ja używam blendera – jest szybciej i nie ma grudek). Wlewaj ciasto na patelnię małymi strumieniami i smaż cienkie naleśniki aż do wyczerpania masy (tylko pierwszego usmaż na rozgrzanym oleju). Wychodzi około 20 naleśników. Posmaruj każdy cienką warstwą czekolady, z wyjątkiem ostatniego(...)hand blender – it’s quicker and the batter doesn’t turn lumpy). Pour the mixture in thin streams onto a frying pan and fry thin pancakes until it has run out. You’ll get about 20 pancakes. Spread a thin layer of chocolate onto each pancake, except the last one. You can sprinkle it with cacao powder or decorate
Qlinarnie i Qlinarnie