pączki - 10939 przepisów (strona:525/730)

Łosoś w galarecie z żurawiny 141

szklanki cukru 3 łyżki żelatyny w proszku Filet upiekłam w folii na patelni w soli i w pieprzu. Odłożyłam do wystygnięcia. W między czasie paczkę mrożonej żurawiny wsypałam do rondla i gotowałam z cukrem. Po 15 minutach odstawiłam. W filiżance wrzącej wody rozrobiłam 1 łyżkę żelatyny. Odlałam

AZgotuj!
Roladki z bakłażana w pomidorach 122

Kupiłam bakłażany. Fioletowego. Białego -  taki albinosik wśród nich. Łaciatego. Chińskiego i paczkę baby bakłażanów. Z dużego fioletowego, bo on potrzebował najszybszej obróbki zrobiłam roladki. bakłażan mozzarella oregano, bazylia puszka pomidorów 50 ml wina białego wytrawnego łyżeczka koncentratu sól chilli Bakłażana pokrój wzdłuż na 0,5 cm plastry, posól i odstaw na ok 20 minut aby zmiękły

AZgotuj!
Ciasto pomarańczowe z żurawiną. Hit na święta. Ciasto bezglutenowe 229

okazji żeby go zrobić.  W końcu kilka dni temu kupiłam pomarańczową czekoladę. W Batidzie. Jaka ona dobra!!! Pamiętacie groszki o smaku pomarańczowym ? Tak właśnie smakuje. A potem dołożyłam paczkę żurawiny.  Wilgotnością ciasta same kierujemy. Ja dodałam tylko 200 gram mielonych migdałów. Ale jeśli wolicie bardzie zwarte, suchsze ciasta 300 gram będzie wskazane.  Aaaaa i zajmuje sporo czasu

AZgotuj!
Krem z mrożonego groszku z mietą 127

litra warzywnego bulionu opakowanie mrożonego zielonego groszku biała cebula łyżka oleju listki świeżej mięty   W garnku rozgrzałam olej i zeszkliłam cebulkę pokrojoną w kostkę, wlałam gorący bulion, wsypałam paczkę groszku. Całość gotowałam jakieś 20-25 minut. Zmiksowałam z kilkoma listkami świeżej mięty. Mocno popieprzyłam czarnym pieprzem. Wlałam do szklanek i  udekorowałam listkami mięty oraz niewielką ilością kremówki

AZgotuj!
Mazurek z musem z suszonych moreli i miodem pitnym 168

zachwycona. Wyszedł smaczny. Pachnie miodem pitnym.  Ciasto  szklanka mąki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka greckiego jogurtu ale proponuję śmietanę żółtko 1/3 kostki masła zimnego Nadzienie: paczka suszonych moreli 200 gram 1 szklanka miodu pitnego ( u mnie dwójniak) żelatyna fix ok 2 łyżek płaskich Zagnieść ciasto z podanych składników i schować do lodówki na 30 minut. Potem rozwałkować

AZgotuj!
Papryka faszerowana quinoa i szpinakiem 155

Danie w sumie całoroczne, ale ja kupiłam dziś szpinak taki w "sam raz". Rozkoszowałam się wymywając pasek ze strzałkowatych liści. Aż chrupały. 2 duże czerwone papryki 1/3 paczki quinoa sól, pieprz liście szpinaku pieczarka portobello  - duża 2 ząbki czosnku oliwa Z papryk usuwam gniazda nasienne, blanszuję we wrzątku ok 5 minut. Wyjmuję i studzę. W garnku gotuję quinoa

AZgotuj!
Ciasto Nutella 302

pieczenia. Składniki: - słoik wiśni drylowanych - 3 galaretki wiśniowe - 2 kostki twarogu - pół szklanki cukru pudru - śmietana 36% - 3 śmietanfixy - słoik Nutelli 400g - cukier wanilinowy - opakowanie sucharów Sposób przygotowania:   Paczkę sucharów zgniatamy w pył. (można  rozbić tłuczkiem do mięsa) Suchary nie muszą być miałkie, drobne grudki sprawiają wrażenie obecności orzechów. Nutellę wkładamy do gorącej wody żeby się rozpuściła

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto 3 Bit 175

masą do karpatki. Bardzo serdecznie polecamy.  Składniki: - 3 budynie waniliowe - 3 śmietan fix - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 0,5 l śmietanki  36% - 0,5 l mleka - 3 paczki herbatników (około 550g) - puszka masy krówkowej kajmak - kostka masła  Sposób przygotowania: Gotujemy masę budyniową:  3 budynie gotujemy w 0,5 l mleka.  Jak masa przestygnie dodajemy kostkę

Pan i Pani Smith w kuchni
Bardzo kruche faworki. Najlepszy przepis! 178

roku można zaszaleć i nie liczyć kalorii. Tłusty czwartek nie może się odbyć bez faworków i pączków. Dziś przedstawiam najlepszy przepis jaki znam na wyjątkowo kruche i bardzo smaczne faworki. Dlaczego wyjątkowe?...bo są lekkie, pełne pęcherzyków powietrza i co najważniejsze bardzo pyszne. Szybciutko znikały z talerza. W trakcie przygotowywania, znów trzeba było pójść na kompromis i połowę przygotować bardzo

Pan i Pani Smith w kuchni
Sok z buraka 155

może zamiast pączka sok z buraka? ;) Sok z buraków szczególnie polecany jest kobietom w ciąży, gdyż zawiera dużą ilość kwasu foliowego. Wpływa także na obniżenie ciśnienia oraz może być stosowany jako "napój energetyczny" gdyż zwiększa wydolność organizmu. Samo zdrowie :) Składniki na 1 małą szklaneczkę: 1/2 buraka 2 marchewki 1 jabłko 2 mandarynki  Wszystkie owoce i warzywa obrać ze skórki

Moja Galeria Smaku
Nagroda od "Dr.Oetker" - idealna na sezon z przetworami 212

drodzy, ku mojej wielkiej radości, właśnie dotarła do mnie nagroda od Dr.Oetker. Dostałam paczkę, w której znalazły się cukry żelujące, żelfixy oraz wspaniała elektryczna waga kuchenna. Nagroda idealna, gdy w kuchni trwa sezon przetworów. A dzięki Dr.Oetker wraz z moją małą pociechą możemy wspólnie gotować w ślicznych czerwonych fartuszkach. Mój skarb już swój przymierzał - radości nie było końca. Dziękuję serdecznie

Słodkie okruszki
Ciastka francuskie z kremem tiramisu i malinami 349

rozmrozić!) rozwinąć i pociąć na około 12-15 kwadratów. Wraz z papierem przełożyć na blachę do pieczenia i piec około 15 minut w temp. 220st. Ostudzić.  Krem z paczki wymieszać z mlekiem, miksować na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Rozłożyć na ciastkach. Posypać świeżymi malinami.  Najlepiej od razu podawać

Z miłości do słodkości
Pudding z chia z mango - raw 210

deser. Wbrew opinii nasiona chia nie są bardzo drogie, na przygotowanie deseru dla jednej osoby wystarczą 2 łyżeczki, to raptem ok 10 g, ostatnio kupiłam w sklepie 250 g paczkę za 10 zł. Wiem, że przez internet można kupić jeszcze taniej. Można np. wziąć 1 kg (znalazłam w necie za ok 22-25 zł) w kilka osób i nasza kieszeń

Co na wege obiad?
Letni konkurs z marką Sante 179

otrzymam wiadomości - nagroda trafi w ręce kolejnego uczestnika konkursu. Dane adresowe będzie można przesyłać na adres: kolorowotorcikowo@gmail.com 8. Wzięcie udziału w konkursie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. A w paczce między innymi takie pyszności :)  Czekam na Wasze pyszności

kolorowotorcikowo
Gryczano - orkiszowe ciasto z białek 173

ciasta na pączki, ktore smażyła mama, zostały białka, więc stwierdziłam, że wypróbuję ciasto z samych białek. Do samego momentu rozkrojenia nie byłam do końca pewna, czy wyszło(zmieniłam zupełnie mąkę, więc mogło nie wyjść), ale nie powstał zakalec, a ciasto okazało się lekkie i puszyste, trochę przypomina gąbkę ;) Zamiast skórki pomarańczowej, której  nie miałam, dodałam otartą skórkę z limonki

FitKot

Proponowane wyszukiwania