masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji. Składniki na tortownicę 24 cm : na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego (450 g) 320 ml cukru 320 ml oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia' na przełożenie: 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru *dodałam odrobinę
cucinareJuż od jakiegoś czasu czaiłam się na smoothie z jarmużu aż w końcu zakupiłam paczkę jarmużu w Biedronce i zrobiłam pyszne smoothie według przepisu ze strony Kwestia Smaku . Polecam jest naprawdę pyszne i bardzo zdrowe!!! Składniki (1 porcja) : • 30 g jarmużu (ok. szklanki) • ok. 1 cm kawałek korzenia imbiru • 1 szklanka soku pomarańczowego
cucinarepięknej nazwie Delikatesy, takie dwa na dwa i piwem na pólkach,a nóż widelec kasze znajdę i wiecie co? jak się okazało pęczak jest po prostu delikatesem! Była ostatnia paczka na półce! i tym samym na obiad było kaszotto a raczej pęczotto. Konkretne w smaku, pikantne i bardzo sycące. Przepis pochodzi z książki "Kipi Kasza". Zróbcie to danie
Dzieje kuchennej Wiewiórymleka 1 łyżka mąki 1 cukier waniliowy 3 łyżki masła Beza : 6 białek 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1 duża paczka płatków migdałowych 2 małe słoiczki powideł śliwkowych po 280 g. Wykonanie : Z podanych składników na kruche ciasto zagnieść ciasto , podzielić na pół , zawinąć w folię i odłożyć
Sama słodycz i szczypta chilikubek bulguru (przed ugotowaniem) – 1/2 zielonego ogórka (użyłam wężowego) – garść pomidorków koktajlowych (ok 10-12 sztuk) – mały słoiczek zielonych oliwek – suszony tymianek (domowy, nie z paczki) – 2 małe ząbki czosnku – 1 czerwoną paprykę – 1/2 cebuli – 2 garście nasion słonecznika – 1 garść nasion lnu – sok z 1/2 limonki – odrobina oliwy
Szybko Tanio Smaczniestrony. Zmodyfikowałam go nieco, zrobiłam na bazie bitej śmietany przez co ciasto jest bardzo lekkie, a również orzeźwiające. I bardzo szybko znika. Zapraszam serdecznie do spróbowania! 1 paczka okrągłych biszkoptów 750 ml śmietany 30% 0,5 szklanki cukru pudru 3 galaretki czerwone (u mnie 1 truskawkowa i 2 malinowe) maliny Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Śmietanę ubić, jedną galaretkę rozpuścić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniebędzie zachętą do jej wykonania! Składanki: 1 kostka masła 1 szklanka cukru 4 jajka 1/2 l mleka 3 łyżki żelatyny 1 cukier wanilinowy 1 galaretka (o dowolnym smaku) 1 paczka herbatników pełnoziarnistych 1 łyżka masła owoce sezonowe Wykonanie: Mleko gotujemy, wsypujemy żelatynę, roztrzepujemy trzepaczką, odstawiamy do przestudzenia. Galaretkę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie, odstawiamy do stężenia. Jajka sparzyć w gorącej wodzie
kgwjanczewokolei wzmocnią ‘nasercowe’ działanie potasu i magnezu z bananów. Możemy wsypać garść posiekanych włoskich orzechów lub migdałów. Same w sobie będą miały prawie tyle kalorii co mały pączek, ale dostarczymy organizmowi dodatkowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym Omega-3 i jeszcze więcej dobroczynnego magnezu i potasu. Garstka rodzynek czy żurawiny wielkoowocowej podniesie słodkość i kaloryczność, bo obie zawierają
Karo in the Kitchenpotrafi – jak żadna inna – niesamowicie połączyć. I taka jest ta zupa. Jednocześnie pikantna, świeża, niesamowicie kremowa i… wciągająca! Gotową pastę służącą za bazę smakową do tej zupy kupicie w paczce, idealnej na jedną porcję dania. Polecam tą, z której sama korzystam – marki Kanokwan. Kupicie ją w Piotrze i Pawle, Almie, Tesco, na stoiskach z azjatycką żywnością. Jej skład to cukier
Karo in the Kitchenziemniaczanej + odrobina wody do rozmieszania Wykonanie: Herbatniki pokruszyć w malakserze. Jeśli nie mamy malaksera, ciastka pokruszy można przy pomocy wałka. Należy wówczas połamać ciastka w rękach ( najlepiej jeszcze w paczce ), wysypać na stolnicę i wałkować. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, razem z masłem. Do pokruszonych ciastek, dodać rozpuszczoną, lekko ostygniętą czekoladę - połączyć składniki. Tak powstałą masę, przełożyć do wyłożonej folią
kolorowotorcikowowięcej czekania dlatego mój ma tylko dwie warstwy. Dzieci go wręcz uwielbiają, jest kolorowy i można w nim przemycić dużo owoców. Sernik na zimno z galaretką i owocami Składniki ½ paczki biszkoptów 3 galaretki (smaki i kolory wg uznania) 2 serki homogenizowane waniliowe (po 200g) owoce (ja wybrałam nektarynki) Sernik na zimno z galaretką i owocami - przepis Wykonanie Na dnie blachy
Pyza i Surówkanikt się nie zorientuje, że głównym składnikiem jest jogurt bałkański. Sernik jest niezwykle delikatny, lekki, puszysty i... uzależniający :) Zdecydowanie polecam! Składniki (na dużą tortownicę o śr. 28 cm): mała paczka (120 g) okrągłych biszkoptów 5 jajek 1,5 szklanki cukru 2 standardowe opakowania budyniu waniliowego 1 litr jogurtu bałkańskiego (byle nie light) - 3 opakowania po 340 g pół szklanki oleju
Domowa Cookierenka Agiktoś w ogóle nie jada ostrości , to wtedy poczuje się zawiedziony " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : około 3 kg ogórków 1 główka czosnku 1/2 paczki chilli zalewa : 1 butla octu 10 % ( 0,75 l ) 1 solidna szklanka cukru 1 łyżka soli 3 l wody Ogórki myjemy , kroimy w plastry razem ze skórką,posypujemy chilli , mieszamy
Ogrodnik w podróżySkładniki: 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, paczka liściastego szpinaku mrożonego, 250 g krewetek dowolnego rozmiaru (wiadomo, im większe tym lepsze), sól, pieprz, olej słonecznikowy, natka pietruszki (może być także suszona). Przygotowanie: Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie wrzucamy szpinak. Polecam mrożony w brykietach. W sezonie oczywiście lepiej użyć świeżego. Na koniec dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki
Karczma HonoriettyZiemniaka ugotować. Jarmuż kupiłam już umyty i poszatkowany. Wrzucamy go na patelnię z odrobiną oleju i dusimy. Ważne by usunąć wszystkie łodygi, które mogą się zawieruszyć w takiej gotowej paczce. Gotowy jarmuż przekładamy do wysokiego naczynia lub garnka. Dokładamy czosnek, ziemniaka, mozzarellę, pesto. Solimy i całość blenderujemy na jednolitą masę. Kto posiada robota kuchennego, niechaj pozwoli mu wykonać tą pracę
Karczma Honorietty