plus, ponieważ z łatwością mieszczą się do plecaka czy torby, aby "pochrupać" sobie w czasie przerwy w pracy czy szkole. Moja 7- letnia córka po zjedzeniu ze mną pierwsze paczki poprosiła o jeszcze co mnie bardzo zaskoczyło, gdyż nie przepada za tego typu przekąskami. Więc jeśli chodzi o piramidki POPCROP jestem na TAK, chociaż.... znalazłam jeden ich minus- zbyt szybko
Zrób to smaczniełyżeczki proszku do pieczenia Składniki masy: 500 g serka waniliowego 1 kostka masła 2 łyżki cukru pudru 1/2 opakowania mleka w proszku 2 łyżki żelatyny 1 1/2 paczki biszkoptów okrągłych Poncz: 7 łyżek cappuccino 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki żelatyny Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywna pianę, do ubitych dodawać powoli cukier, następnie po jednym żółtku. Na koniec mąkę
Cukiernia Pychotkiwiosny ziemią. Po pierwszym przedwiosennym spacerze wróciłam z lasu z garścią pięknych sosnowych igieł. Pachniały zimowym chłodem i budzącym się lasem. W domu odkopałam w zamrażalce jedną z ostatnich paczek mrożonych śliwek, o których myślałam już dobre kilka dni! Połączyłam kwaskowate owoce z aromatycznymi igłami sosny i chwilę potem delektowałam się jednym z najpyszniejszych deserów ostatnich dni :D Gorące owoce
Kuchnia w Słońcu Skąpanamałym ogniu 8-10 minut, co jakiś czas mieszając. PODANIE Zupę podajemy z makaronem – pasuje tu zarówno gryczana soba, makaron błyskawiczny wonton (identyczny jak w zupkach chińskich z paczki), makaron ryżowy czy z tapioki, a także świeży, paczkowany makaron do ramenu. Porcję makaronu na talerzu zalewamy gorącą zupą, posypujemy posiekaną kolendrą i szczypiorem, podprażonym jasnym sezamem i orzeszkami. Skrapiamy
Karo in the KitchenSkładniki: 4 jajka 100 szpinaku w brykiecie 1/2 awokado 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g kabanosów – 1/2 paczki sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić … Czytaj dalej Omlet ze szpinakiem i awokado
czarrna od kuchniKremowy sos na bazie sosu beszamel,tymianku i bazylii,zaciągnięty żółtkiem dla kremowej konsystencji. 1 paczka makaronu tagliatelle Oliwa 1 łyżka czubata mąki Gałka muszkatołowa 250 ml.mleka Sól Biały pieprz Masło 1 żółtko 100 ml.śmietany kremówki Parmezan Suszona bazylia albo świeża Szczypiorek Tymianek ******************************** Makaron ugotować w osolonej wodzie al' dente z łyżką oliwy.Odcedzić i wymieszać jeszcze
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipieczenia. Dzięki temu nie tylko zaoszczędzam czas ale też zawsze mam w domu zapas na wypadek niespodziewanej weny twórczej. *foremka 25*34 cm Składniki: 30 kakaowych herbatników paczka biszkoptów okrągłych (mogą być z kakaowym środkiem) 200 g masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru pudru 1 jajko 200 g orzechów włoskich 2 jabłka 2 opakowania galaretki pomarańczowej
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaposiada w swoje ofercie bardzo duży asortyment przetworów i produktów warzywnych i owocowych. ORZECH oferuje nam min. buraczki, ogórki,pieczarki,sałatki, patisony, pikle,powidła,sosy. Ja w swojej paczce,którą dostałam od firmy ORZECH znalazłam: SAŁATKA PATISONOWA http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/salatka-z-patisona Idealnie nadaje się do dań obiadowych, mięs,ryb i wędlin. SKŁADNIKI: Składniki: patisony (39%), woda
Gotowanie PatkiSkładniki: 1 paczka solonych paluszków (100 g) 3 łyżki masła orzechowego 50 g ziaren słonecznika 50 g żurawiny suszonej orzechy włoskie mielone do obtoczenia Przygotowanie: Paluszki i słonecznik zmiksować w … Czytaj dalej Pralinki z paluszków
czarrna od kuchniżółtka polewa 1/4 kostki masła 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1,5 łyżki wody dodatkowo 2 galaretki brzoskwiniowe 800 ml gorącej wody 1 puszka brzoskwiń w syropie 1 paczka biszkoptów 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy mąkę, następnie ocet a na końcu olej. Ciasto odstawiamy na bok i przygotowujemy drugie. 2. Jajka, żółtka i cukier ucieramy
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatykoniec życia pracował mój dziadek. Dziadek zajmował się tam sprzedażą wysyłkową Biblii, czyli jeśli ktoś kupił coś korespondencyjnie, to dziadek szedł na pocztę na Świętokrzyskiej, żeby nadać do niego paczkę. Pamiętam, że jako dziecko byłam tam kilka razy a potem byłam tam już po remoncie, kiedy wprowadził się tam Sphinx, ale nie było to jakoś ostatnio. Sphinx miło zaskakuje
Ugotowane pozamiatanewtorek przed Środą Popielcową, która zaczyna post. Dowiedziałam się o tym, kiedy śledzie SEKO zaprosiły mnie do świętowania z nimi śledzika. Teraz jedynym znakiem postu jest obżeranie się pączkami w Tłusty Czwartek, ale kiedyś do tej sprawy podchodzono bardziej poważnie. Aż do Wielkanocy zabronione było spożywanie mięsa, smalcu, miodu czy nabiału. Za złamanie postu groziły kary. Czy ktoś chciał
Ugotowane pozamiataneDobra, już koniec o pączkach, fantastyczny luty dobiega do końca i ruszamy z kolejnym podsumowaniem ciekawych linków. Kto jeszcze jest w tyle i nie widział poprzedniego zestawienia odsyłam do postu tutaj. W tym miesiącu kilka wieczorów poświęciłam dla Wikingów, momentami jak zaczarowana śledziłam ich przygody w drodze na zachód. Nie polubiliśmy się co prawda przez […] Artykuł Co mnie inspiruje
Pink Envelopeproponujemy pyszne zakąski do piwa w formie krakersów z masą serową-czosnkową. Idealnie współgrają z jęczmiennym i nieco gorzkawym smakiem tego trunku. Krakersy z masą serowo-czosnkową Składniki: 2 paczki krakersów 30 dkg sera żółtego 6-7 ząbków czosnku 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu Sól, pieprz do smaku 20 dag orzechów włoskich Przygotowanie: Ser żółty zetrzeć na grubej
Moja Mama Gotujenatki pietruszki 1/2 szklanki bulionu warzywnego Sól, pieprz, zioła prowansalskie 2-3 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki mąki ryżowej do obtoczenia kuleczek (bezglutenowa) ale można każdej innej Paczka makaronu spaghetti bezglutenowego (może być oczywiście każdy inny) Na sos pomidorowy : 700 g świeżych pomidorów lub 1 puszka pomidorów, duża garść świeżej bazylii. Przygotowanie: Ugotować kaszę na sypko
Moja Mama Gotuje