pączki - 10682 przepisów (strona:132/713)

Amerykańskie doughuts czyli po prostu pączki z dziurką 113

Macie ochotę na amerykańskie doughuts? Uwielbiam wszelkie pączki , więc smażę je na zmianę z doughuts. Są pyszne, puszyste i znikają w mgnieniu oka! Nawet mój małżonek, który nie przepada za słodkościami lubi amerykańskie doughuts. Wciągają!!! Ja z kolei lubię je dekorować. Wyjęłam dzisiaj wszystkie posypki jakie miałam.Tak więc mało tego, że doughuts są smaczne to jeszcze przyciągają wzrok. Jeśli(...)papierowy ręcznik. Wymieszaj cukier puder z gorącym mlekiem i polukruj ostygnięte doughnuts, następnie oprósz posypką.   Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Amerykańskie doughuts czyli po prostu pączki z dziurką appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Oponki 108

rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm (raczej mniej, niż więcej). Za pomocą szklanki wykrawamy krążki. W środku każdego krążka za pomocą kieliszka do wódki wykrawamy dziurkę. Oponki i mini pączki smażymy do dobrze rozgrzanym smalcu na rumiano. Uważajcie, gdyż podobnie jak pączki lubią się przypalać, a smażą się naprawdę migiem. Gotowe oponki odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku, oprószamy cukrem

Kate's Kitchen
Pączki wiedeńskie, tzw. gniazdka 391

Pączki wiedeńskie, tzw. gniazdka to kolejny rodzaj smażonych pyszności z ciasta parzonego. Ciasto jest w sumie podobne, jak na CHURROSY, może nawet być takie samo, ale w tym przepisie zamiast wody użyłam mleka. Po przepis na nie zajrzałam… Artykuł Pączki wiedeńskie, tzw. gniazdka pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Pączki jogurtowe ze śliwkami 199

Chyba będziecie musieli uwierzyć mi dzisiaj na słowo, że te pączki są przepyszne . Dlaczego? Ano dlatego, że zdjęcia są jakie są czyli marne, ponieważ kiedy ciasto długo rosło to światło mi uciekło i robiłam foty dosłownie na chwilę przed zachodem. Poza tym starałam się mocno żeby te pączki wcale nie wyszły. Zaraz opowiem Wam jak to było. ROZWIŃ I CZYTAJ

Smaczna Pyza
Kkwabaegi czyli koreanskie paczki 99

nieprzyzwoicie tuczącym, cudownym przysmakiem. Nikt dzisiaj nie liczy kalorii bo taki dzień jest raz w roku. Z tej okazji ja przygotowałam tym razem a może znowu mało klasyczne pączki ale jednocześnie tradycyjne tylko ze nie u nas a w Korei. Zapraszam na zakręcane pączki kkwabaegi. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pączki z dodatkiem ziemniaków 98

Dzień przed tłustym czwartkiem, mam dla was kolejny sprawdzony przepis na pączki. Dzień przed ich robieniem ugotujcie więcej ziemniaków. Są fantastycznym dodatkiem do ciasta i sprawiają, że pączki dłużej zachowają świeżość ciasto : 1 kg mąki 0,5 kg ugotowanych ziemniaków 1 szkl mleka 1/3 szkl ( 90 g ) cukru 35 g drożdży 6 żółtek

Polska Zupa
Bezglutenowe pączki 159

kilku próbach w końcu udało się zrobić fajne, szybkie a do tego smaczne pączki bezglutenowe :) Wiadomo, że nie są one takie jak te tradycyjne drożdżowe ale dobrze mieć alternatywę :) Składniki na pączki: – 80 g mąki owsianej bezglutenowej – 30 g mąki ryżowej – 90 g musu z jabłek

Kuchenne Wariacje
PYSZNE PĄCZKI Z MARMOLADĄ + FILMIK 139

Smaczne, pachnące i puszyste pączki, nie mają konkurencji. Polecam dzisiaj swój przepis, który nie zawodzi, na pączusie tym bardziej że zbliża się tłusty czwartek. Można je przygotować kiedy tylko przyjdzie na nie ochota.  SKŁADNIKI :  550 -600 g mąki pszennej ( tortowej ) 3 łyżki cukru 2 łyżki roztopionego masła 50 g świeżych drożdży 1 cukier waniliowy  250 ml mleka(...)Szklanką wycinamy kółka, na które nakładamy po 1/2 łyżeczce marmolady. Należy je teraz dokładnie skleić, odkładamy je na deskę i pozostawiamy do wyrośnięcia. Na rozgrzanym oleju smażymy partiami pączki, z jednej i drugiej strony na złoto.  Patyczkiem do szaszłyków sprawdzamy czy nie są surowe w środku. Wyjmujemy na talerz wyłożony papierem w celu odsączenia z tłuszczu.  Po ostygnięciu

Kulinarne Fantazje Marioli
Pączki z dziurką, jak zwał tak zwał, ważne, że zjadliwe. 141

wierzchu. I mała ciekawostka. Układanie na ręcznikach po usmażeniu, to wcale nie jest wymysł  naszych czasów. Kiedyś, dawno, dawno temu, szanująca się pani domu, układała pączki na lnianych ściereczkach lub nawet na czystym prześcieradle. I tak to odsączano dawniej nadmiar tłuszczu. Dobrze wyrobione pączki są sprężyste i delikatne,  a po ściśnięciu wracają do poprzedniego stanu

Dieta moja pasja
Oponki 461

rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm (raczej mniej, niż więcej). Za pomocą szklanki wykrawamy krążki. W środku każdego krążka za pomocą kieliszka do wódki wykrawamy dziurkę. Oponki i mini pączki smażymy do dobrze rozgrzanym smalcu na rumiano. Uważajcie, gdyż podobnie jak pączki lubią się przypalać, a smażą się naprawdę migiem. Gotowe oponki odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku, oprószamy cukrem

Kate's Kitchen
Gniazdka ,,pączki hiszpańskie''. 146

Jestem zachwycona tymi pączkami, sama sobie się dziwię czemu wcześniej nigdy ich nie zrobiłam. Robimy ciasto parzone i zamiast je upiec w piekarniku ( byłyby wtedy ptysie ) to je smażymy w głębokim tłuszczu. Wychodzą niezwykle chrupiące, ale później znacznie zmiękną. Większość osób oprósza je cukrem pudrem lub dekoruje lukrem, a ja skusiłam się na czekoladę. I nie ukrywam, że wyszło pysznie(...)jest u Was? Znacie te pączki? Lubicie? Jeśli  nie to zróbcie koniecznie. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka zimnej wody 12,5 dag masła lub margaryny 1 szklanka mąki tortowej 3-4 małe jajka Dodatkowo: 10 dag mlecznej czekolady cukrowa dowolna posypka olej do głębokiego smażenia Wykonanie: 1. Ciasto: Wodę i masło lub margarynę przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie

Izabelawkuchni
PĄCZKI PTYSIOWE 108

lubicie słodsze wypieki to dodajcie więcej) 1 łyżeczka cukru waniliowego 350-360g mąki pszennej 3 średnie jajka olej do smażenia około 1 l cukier puder do oprószenia pączków Wykonanie: do rondla wlewamy wodę, dodajemy masło oraz cukry, całość podgrzewamy na średnim ogniu i mieszamy .Gdy cukry i masło się rozpuszczą wsypujemy mąkę i energicznie całość mieszamy, aż uzyskamy gładką(...)średnim garnku do 175ºC z ciasta formujemy niewielkie kulki ja do tego użyłam łyżki do lodów którą co jakiś czas moczyłam w oleju wtedy idealnie odchodziło od niej ciasto pączki smażymy na złoty kolor ( mi w pewnym momencie zaczęły na tyle wyrastać, że zaczęły pękać   więc tak długo je smażyłam ,aż ta część pęknięta również nabrała złotego koloru) gotowe

Słodkie zapomnienie
EKSPRESOWE PĄCZKI Z SERKA HOMOGENIZOWANEGO 110

jajka 2 serki homogenizowane waniliowe (2x140g) 2 szklanki mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia olej np. rzepakowy do smażenia dodatkowo cukier puder do posypania   gotowych pączków   Wykonanie: do miski wkładamy wszystkie składniki czyli jajka, serki, mąkę i proszek do pieczenia, całość miksujemy za pomocą   dużej   łyżki lub łyżki do lodów, nabieramy ciasto i władamy(...)rozgrzanego oleju, obracamy je łyżką aby usmażyły się z każdej strony ( ważne żeby olej nie był za gorący bo pączki się przypalą ,a w środku będą surowe),   smażymy na złoty kolor, gotowe wykładamy na ręcznik papierowy i obsypujemy cukrem pudrem. Źródło: Fakt24.pl

Słodkie zapomnienie
fikuśne pączusie z bananami – ekspresowe 293

składniki: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 banany 80 ml mleka 1 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2

Domowy Smak Jedzenia
PĄCZKI GNIAZDKA 175

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Pączki z ciasta parzonego, chrupiące zewnątrz i wilgotne w środku. Zwane też hiszpańskimi czy wiedeńskimi. Fakt,   trochę zabawy przy ich robieniu jest ale warto poświęcić trochę czasu, który w pełni zostanie nam wynagrodzony smakiem :) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)pieczenia wycinamy kwadraty o boku +/- 8-10cm, które smarujemy olejem i dopiero na tak przygotowane kwadraty wyciskamy z ciasta koła do rozgrzanego oleju ok. 175-180°C wkładamy pączki - papierem do góry ( papier po chwili sam odejdzie i dopiero wtedy go wyciągamy). Gniazda pieczemy po około 4 minuty z każdej strony, na złoty kolor gotowe   wyciągamy i odsączamy

Słodkie zapomnienie