Tyle słodkości dzisiaj, ale poza paczkami i innymi oponkami, obiad zrobić trzeba. Może zupa ogórkowa będzie idealna na te wszystkie pyszności! Składniki :* 600g żeberek wieprzowych* marchewka* pietruszka* 6 ziemniaków pokrojonych w kostkę* 2 kiszone ogórki starte na tarce* łyżka mąki* łyżka jogurtu greckiego* sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy* świeży koperek Przygotowanie :Żeberka zalać wodą, dodać przyprawy
Magiczne Życie Martywiem czy jest ktoś kto nie lubi miśków Haribo? Mamy weekend, więc możemy nasze misie upić. Będą pyszne! Ale uważajcie, są zdradliwe! I bardzo wciągają! Składniki :* paczka miśków Haribo* 200 g żubrówki z trawką Przygotowanie :Miśki zalać żubrówką. Włożyć pojemnik na minimum pięć dni do lodówki. Najlepiej codziennie przemieszać misie i spróbować czy są już miękkie. Żelki Haribo
Magiczne Życie Martykawki. Cała blaszka poszła w jeden dzień - to chyba coś znaczy! Składniki :* 400 ml kremówki* kg serka twarogowego* 3 płaskie łyżki żelatyny* 6 łyżek cukru pudru* kolorowe barwniki spożywcze* paczka kakaowych herbatników* pół kostki masła* pół tabliczki mlecznej czekolady Przygotowanie :Herbatniki zmielić, dodać rozpuszczone i przestudzone masło oraz drobno posiekaną mleczną czekoladę. Wyłożyć spód blaszki tak przygotowanymi herbatnikami, odstawić
Magiczne Życie MartyMożna kombinować ze składem ciasta, nadzieniem czyli dla każdego coś dobrego.Przechodzimy do przepisu na czekoladową wersję. W środku nutella, ale może być inny krem czy budyń. Składniki :* pół paczki biszkoptów* pół tabliczki mlecznej bądź gorzkiej czekolady* 2 łyżki masła* 2 łyżki masy krówkowej* dowolne nadzienie Przygotowanie :Biszkopty pokruszyć na mąkę. Czekoladę zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach. Masło
Magiczne Życie Martywłaśnie gotowa masę i z niej skorzystałam. Choć za pewne nasze babcie z gotowych mas nie korzystały, ale mamy teraz tyle przygotowań do Świąt, że możemy się wspomóc. Składniki :* paczka wafli * puszka masy krówkowej o smaku advocata Helio Przygotowanie :Wafle przekładamy masą. Przykrywamy szczelnie folią spożywczą, dociskamy deseczkami i odstawiamy na noc. Kroimy w trójkąty
Magiczne Życie MartyWafle przełożone kajmakiem można jeszcze polać czekoladą i mamy dwie różne wersje do podania. Które Wam bardziej smakują? Składniki :* paczka wafli* masa krówkowa o smaku kokosowym Helio* masa krówkowa o smaku advocata Helio * polewa i dekoracja mleczna Helio Przygotowanie :Wafle przekładamy masą. U mnie dwa smaki. Przykrywamy szczelnie folią spożywczą, dociskamy deseczkami i odstawiamy na noc. Wafle polewamy
Magiczne Życie MartyNiej ją jadłam i mi smakowała. Zmieniłam kilka składników, ale i tak wyszła pyszna. Będzie oczywiście wśród potraw na wielkanocnym śniadaniu. Składniki :* pół puszki kukurydzy* pół paczki makaronu w kształcie ryżu* 30 dag wędliny drobiowej - u mnie polędwica z majerankiem* pół czerwonej papryki* 3 małe ogórki kiszone* pęczek szczypiorku* pół szklanki słonecznika* pół szklanki majonezu* pół szklanki jogurtu naturalnego
Magiczne Życie MartyRozdanie z konkursem kulinarnym w tle. Na fan page'u blogowym przekroczyliśmy liczbę 200 fanów co mnie cieszy i motywuje do dalszej pracy. Z tej
Magiczne Życie Martyjest to "fix" do zrobienia kurczaka na patelni bez oleju. Filet umieszcza się w specjalnym papirusie, który jest pokryty mieszanką przypraw i smaży na patelni :)Z ową paczką jest związany konkurs (na dole widzicie banner akcji). Długo myślałam nad daniem... oryginalnym, smacznym, wykorzystującym własnie ten "Pomysł na..." Padło na frittatę.Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów
Pora coś zjeśćcudownie wyglądające babeczki wytrawne pokazywałam Wam przy okazji wywoływania wiosny.Wiosna jest już w pełni, co odczuwa mój nos wrażliwy na pyłki (Tak, od 4 dni nie rozstaję się z paczką chusteczek, psikadłem na alergię i najchętniej zamknęłabym się w domu i nie wychodziła! Mam nadzieję, że spadnie deszcz i to wszystko nieco opadnie...).Wróćmy do meritum! Poniżej przepis, który znalazłam
Pora coś zjeśćzacina w okna. Łzy dziś cieknąprzy każdej okazji. Zdjęcia walają się po całym mieszkaniu.A ja? Staram się stłumić ból. Zajadam na prędce wymyśloną pocieszajkę. POCIESZAJKA JOGURTOWA. (przepis własny;) 2 paczki "Piegusków" 600g jogurtu truskawkowego 200g mrożonych truskawek 4 galaretki truskawkowe 200ml kremówki 1/2 galaretki agrestowej czekoladowe gwiazdki Pieguskami wyłożyłam spód małej tortownicy. Galaretki truskawkowe rozpuściłam w 1/4 zalecanej dawki wody
W kuchni Karmel-itkikaczki okropnie: "A niech tę kaczkę gęś kopnie!" Znosiła jaja na twardo I miała czubek z kokardą, A przy tym, na przekór kaczkom, Czesała się wykałaczką. Kupiła raz maczku paczkę, By pisać list drobnym maczkiem. Zjadając tasiemkę starą Mówiła, że to makaron, A gdy połknęła dwa złote, Mówiła, że odda potem. Martwiły się inne kaczki: "Co będzie z takiej dziwaczki
W kuchni Karmel-itkicebule 4-5 ząbków czosnku bulion warzywny (tyle, aby do 3/4 zakrył dynię) 1/2 szklanki śmietanki 12% (nie ukwaszonej) gałka muszkatołowa, lubczyk, pieprz makaron (najlepiej jakiś drobny) Ugotowałam paczkę drobnego makaronu (u mnie małe kolanka). Cebulę posiekałam, czosnek zmiażdżyłam i podsmażyłam wszystko na maśle. Kiedy już warzywa się zeszkliły, wrzuciłam dynię, wlałam bulion i gotowałam do miękkości. Dodałam też lubczyk
W kuchni Karmel-itkidokładne czytanie przepisów. Taa, jasne. Jednak... efekt okazał się zaskakujący. SERNIK BANANOWY PIECZONY. /na drodze pomyłki stał się autorski;/ na tortownicę o śr. 28 cm spód: 180 - 200g (paczka) okrągłych biszkoptów 200g masła sernik: 1,5 szklanki cukru 4 jaja 1kg twarogu (może, nie musi być zmielony) 2 budyni śmietankowe 1/2 szklanki zimnego mleka 5 małych, przejrzałych bananów 150g
W kuchni Karmel-itkiszczęście nic takiego nie miało miejsca. I każdy mógł samodzielnie zaaranżować podanie, wykazać się gustem, estetyką w stylizacji potraw. Dania prezentowały się świetnie. Na zakończenie każdy uczestnik otrzymał paczkę z prezentami, a w niej: kawa, syrop cynamonowy, biszkopciki do tiramisu, cynamon w laskach i mielony. Już w następnym poście pojawi się przepis z wykorzystaniem niektórych z otrzymanych składników. Szykuje
W kuchni Karmel-itki