owsianka - 4185 przepisów (strona:210/279)

Bezmączne placki owsiane z jabłkiem i bakaliami. 124

font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kolejny pomysł na poranną owsiankę. Składniki: -> 1 szklanka płatków owsianych   -> 3/4   szklanki wody   -> 1/2 szklanki mleka -> 1 jajko   -> 1 jabłko   -> cynamon, kardamon

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Owsianka chocolate chip & peanut butter 137

Owsianka a'la chocolate chip cookie z masłem orzechowym :) Kolejna inspiracja przywieziona z wakacji - czekolada i masło orzechowe. W UK takie składniki łączy się często w słodkich wypiekach, bardzo popularne są ciasteczka XXL i batoniki z takim nadzieniem. Polecam takie połączenie jako lekki cheat śniadaniowy :) Składniki: 1 łyżka masła orzechowego 1 banan 1 kostka gorzkiej czekolady, roztopiona 4 łyżki płatków

Chocolate Muffin Blog
Komosianka z mlekiem konopnym 159

Mleko konopne jest moim faworytem wśród mlek roślinnych. Owsianki, kaszki, płatki smakują z mim wyśmienicie.  Dziś na śniadanie przygotowałam je z komosą ryżową. komosa ugotowana wedlug przepisu na opakowaniu mleko konopne odrobina ksylitolu  i dowolne owoce lub orzechy

AZgotuj!
‘Owsianka’ bez płatków ;) 127

Owsianka’ bez płatków ;) Składniki: - 2 jabłka                                                 - ¼ łyżeczki cynamonu - 2 banany

Wegańska kuchnia orientalna
Owsianka z jabłkiem, migdałami, daktylami i tahini 131

Owsianka z jabłkiem, migdałami,  daktylami i tahini                                       Składniki: - 100g płatków owsianych                     - sól himalajska - 1 duże jabłko

Wegańska kuchnia orientalna
Owsianka z jabłkiem, nektaryną i orzechami 162

Owsianka z jabłkiem, nektaryną i orzechami Składniki: - 100g płatków owsianych bio - 1 jabłko (ja użyłam jonagored) - 1 dojrzała, miękka nektaryna - 1 łyżeczka suszonej żurawiny - 3 suszone daktyle - 1 łyżeczka miodu - 4 połówki orzechów pecan -  ¼  łyżeczki cynamonu - sól himalajska Wykonanie: - W garnku zagotować szklankę wody, wsypać płatki i sól; gotować na małym ogniu 10 minut (w razie potrzeby dodać

Wegańska kuchnia orientalna
Jaglanka z truskawkami i daktylami 117

razie potrzeby dodać więcej wody) - Truskawki umyć i pokroić na połówki - Pod koniec    dodać posiekane daktyle, truskawki, kawałki orzechów pecan i cynamon - Gotować przez kolejną minutę - Do owsianki dodać miód, wymieszać, przełożyć do miski. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
Owsianka z malinami i mlekiem bananowym 148

Owsianka z malinami i mlekiem bananowym Składniki: - 100g płatków owsianych bio                             - ¼ łyżeczki cynamonu - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami)    - sól himalajska - 100g malin - 1 łyżeczka suszonej żurawiny - 3 połówki

Wegańska kuchnia orientalna
Owsianka z nektaryną, porzeczkami i mlekiem bananowym 186

Owsianka z nektaryną, porzeczkami i mlekiem bananowym Składniki: - 100g płatków owsianych bio                             - ¼ łyżeczki cynamonu - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami)    - sól himalajska - 1 dojrzała nektarynka - 2 łyżki czarnej porzeczki

Wegańska kuchnia orientalna
Owsianka z paraguayo, rodzynkami i mlekiem bananowym 161

Owsianka z paraguayo, rodzynkami  i mlekiem bananowym Składniki: - 100g płatków owsianych bio                             - ¼ łyżeczki cynamonu - 1 dojrzały banan (z ciemnymi plamkami)    - sól himalajska - 2 dojrzałe brzoskwinie paraguayo - 1 łyżeczka

Wegańska kuchnia orientalna
Masło orzechowe crunchy z sezamem 160

Masło orzechowe crunchy z sezamem Masło orzechowe świetnie nadaje się do owsianek, warzyw smażonych po chińsku, sosów do sałatek (wystarczy wymieszać z wodą i odrobiną soli),  lub po prostu do wyjadania łyżeczką z pojemniczka ;) Sklepowe masło orzechowe jest z dodatkiem cukru, soli i utwardzonych tłuszczów. To zrobione w domu jest naturalne i świeże. Dodatek sezamu nadaje masłu ciekawy smak

Wegańska kuchnia orientalna
Jaglanka z bananem, borówkami i rodzynkami 177

grubym dnem - Następnie dodać wodę, sól i cynamon; gotować przez 15 minut - Pod koniec gotowania dodać rodzynki i pokruszone migdały - Banana pokroić w plasterki, borówki przepłukać na sitku - Do owsianki dodać owoce i miód, wymieszać i przełożyć do miseczki. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
35 pomysłów na weekendowe śniadanie 237

truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Koktajl z jeżyn na maślance Lemoniada arbuzowa, arbuzada Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Orzeźwiająca sałatka z arbuza z sałatą lodową i malinami Owsianka na mleku z bananem i malinami Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zielone babeczki z pecorino Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Jaglany deser malinowy 160

lubi maliny? Chyba wszyscy. Dla mnie są takim specjalnym symbolem pełni lata. Uwielbiam je pod każdą postacią! Wspaniale komponują się zarówno w ciastach pieczonych, deserach na zimno, z kaszą, owsianką, w dżemie czy konfiturze oraz jedzone same. Moja kuchnia nie może się bez nich obyć, dlatego co roku mrożę i przerabiam znaczne ich ilości. Dziś zapraszam na deser z moją

Cakes By Kejt
Owsianka 121

zalewamy wodą. Gotujemy. w trakcie gotowania dodajemy pokrojonego w kostkę banana, płatki migdałowe oraz pestki dyni i słonecznika. Wszystko mieszamy żeby co jakiś czas żeby się nie przykleiło. Owsianka będzie gotowa, kiedy płatki wchłoną wodę. Wtedy przekładamy do miseczek i podajemy

Weganka gotuje

Proponowane wyszukiwania