orzechowy - 3000 przepisów (strona:111/200)

Placek owsiany z nadzieniem bananowo-serowym 125

Osobiście uwielbiam połączenie sera żółtego z bananem i każdego zachęcam do spróbowania takiej mieszanki. Banan i ser idealnie komponują się z miodem, wszelkiego rodzaju syropami, dżemami i masłami orzechowymi. Dziś polecam wypróbować prosty przepis na pyszne placki z płatków owsianych z pyszną wkładką bananowo- serową Składniki na 2 placki: – 100g płatków owsianych górskich – 100ml wrzątku – 60ml mleka

Smaki Armine
ciasto kokosowe z palonym masłem 93

przesyp do dużej miski. Odsyp ok 3 łyżek do mniejszej miseczki masło podgrzewaj na małym ogniu patelni lub w garnuszku do momentu aż zmieni kolor i zacznie pachnieć lekko orzechowo (przepis na Masło palone -> KLIK). Przelej do wiórków kokosowych dodaj cukier, mąkę, szczyptę cynamonu i szczyptę soli, dokładnie wymieszaj dodaj jajka po jednym – za każdym razem dobrze mieszając

SandraFrej.com
Sałatka z selera 92

Sałatka z selera 2019-08-17 21:30:28 Porcje 10 Seler - niepozorny i mało doceniany w naszej kuchni, a szkoda, bo ma wiele do zaoferowania. Ma cudowny, orzechowy smak, boską chrupkość i świeżość oraz co najważniejsze mnóstwo składników mineralnych i odżywczych! To wspaniały, niskokaloryczny afrodyzjak, który zawiera dwa razy więcej witaminy C niż cytrusy. Jest składnikiem wielu potraw

Wędrówki po kuchni
Menu na tydzień: 5 obiadów za 90 zł 120

Przepisy na dania z poszczególnych dni znajdziecie na blogu codziennie rano . Kasza w roli głównej Jak widzicie, w tym tygodniu rządzi kasza gryczana, produkt przez jednych uwielbiany za delikatny orzechowy, a równocześnie zdecydowany smak, przez innych – przeciwnie – znienawidzony. Jeśli należycie do tej drugiej grupy to naprawdę czas zweryfikować swoją postawę, gdyż kasza gryczana zaliczana jest to garstki składników określanych mianem

Niedzielny kucharz
MASŁO PALONE 87

garnuszku z wysokim brzegiem (podczas gotowania podniesie się piana) i podgrzewaj je na małym ogniu często mieszając, aż zmieni kolor na taki jak na zdjęciach i poczujesz przyjemny, orzechowy zapach. Gotowe! pamiętaj, by od razu przelać je do innego naczynia lub schłodzić dno garnka, żeby zatrzymać proces palenia Smacznego! *pamiętaj, że podczas gotowania z masła wyparuje sporo wody (przykład

SandraFrej.com
Bostock - słodkie francuskie śniadanie 128

Bostock. Jeśli kupicie za dużo drożdżówek i nie zjecie ich na raz nadajcie im drugie życie i zróbcie Bostock. No i jak? namówiłam do skosztowania? Polecam gorąco z masłem orzechowym i płatkami migdałowymi a z dżemem wiśniowym to już rewelacja. Bostock - śniadanie po francusku. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto z jabłkami i orzechową kruszonką 154

Miękkie, puszyste ciacho z kawałkami jabłek, pokryte niesamowicie pyszną kruszonką orzechową. Życzę smacznych wypieków 😊 Składniki(blaszka 23/33): ciasto: masło 300 g, cukier 300 g, mąka pszenna 440 g, jajka 6 szt, proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki, śmietana 18%  250 g, dodatkowo: jabłka średnie 8 szt, kruszonka: mąka pszenna 150 g, orzechy włoskie drobno posiekane 150 g, cukier

kulinarne odsłony pati
Jedzenie na piknik – 10 propozycji 138

KANAPKI Kanapka z boczkiem BLT Kanapka z masłem orzechowym i bananem PLACKI Packi z twarogu – fit i bezglutenowe Placki na zsiadłym mleku Placki z bananami NALEŚNIKI Naleśniki bez mleka – przepis GOFRY Łatwe gofry bezglutenowe – przepis i film BUŁKI Słodkie bułeczki – przepis MUFFINKI Muffinki czekoladowe – przepis SAŁATKI Fit sałatka jarzynowa – post dr Dąbrowskiej Sałatka w słoiku z kuskusem Sałatka z kaszy

Dorota Smakuje
Sałatka z kozim serem i morelami 81

Sałatka z kozim serem i morelami, kaszą gryczaną, prażonym słonecznikiem i nutą chili. Lekko pikantna, orzechowa, lekko słodka i charakterystycznym posmakiem koziego sera. Bardzo smaczna! PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z KOZIM SEREM I MORELAMI Składniki na sałatkę z kozim serem i morelami: 2 szkl ugotowanej kaszy gryczanej 100g koziego sera 1/2 szkl kukurydzy konserwowej 1 puszka fasoli białej 1 jabłko

Dorota Smakuje
Nalewka z zielonych orzechów włoskich 149

orzechów) dlatego też postanowiłam zrobić coś przyjemniejszego dla podniebienia i zrobiłam nalewkę z zielonych orzechów. Wyczytałam, że ona również pomaga w dolegliwościach żołądkowych. Nalewka jest smaczna, ma przyjemny orzechowy smak i ładny ciemny herbaciany kolor ale jest też mniej skuteczna. Owszem pomaga w drobnych dolegliwościach jednak z dużymi już sobie nie radzi jak mikstura mamy. Po prostu jest mniej orzechów

Monia miesza i gotuje
Relacja z See Bloggers - Łódz 110

dania to:  Bruschetta ze skorporem, roladka z cukinii z twarogiem w zielonej panierce z grzanek ziołowych z pomidorowym majonezem. Pad tai z wędzonym toffu z warzywami. Krem jaglano-orzechowy, czekolada, mini beziki, malina. Warsztaty z  Philipiak Milano to było kulinarne szaleństwo. Wg Waste Para z przyszłości Polacy nie gęsi… Philipiak Milano , jako Partner Strefy Cooking See Bloggers, przygotował

Moniki Smakołyki
Naleśniki kasztanowe z twarożkiem i owocami 163

mojej szafki odnalazłam ostatki mąki kasztanowej, którą, z racji tego, że był poranek postanowiłam wykorzystać do naleśników. Sprawdziła się bez zarzutów, a naleśniki wyszły bardzo smaczne, delikatne, o lekko orzechowym aromacie. Myślę, że często będą pojawiać się w mojej diecie. Składniki (1 porcja): 50 g mąki kasztanowej 1 jajko 100 ml mleka 1/3 łyżeczki oleju kokosowego  Twarożek

Zdrowie na języku :P
Bankietowe babeczki nadziane kolorową salsą z łososiem 170

Kruche, chrupiące, wytrawne babeczki z łososiem w towarzystwie dojrzewającego w słońcu, soczystego mango, zdrowego awokado, delikatnie pikantnej, orzechowej rukoli i orzeźwiającego granatu to świetny pomysł imprezowej przystawki. Składniki: Ciasto: 220g mąki pszennej 100g masła 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masło do wysmarowania foremek Kolorowa salsa z łososiem: 300g wędzonego na zimno łososia Mowi

Szalona Kuchnia Eweliny
SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI, PESTO Z ORZECHÓW WŁOSKICH I BAZYLII I POMIDORKAMI 87

pyszne danie można przygotować szybciej niż się wydaje. Do dzisiejszego przepisu postanowiłam wykorzystać sezonowe szparagi, które bardzo lubię i które fantastycznie komponują się z kawałkami szynki parmeńskiej i pesto orzechowym. Gorąco polecam przepis! Danie w zasadzie przygotowuje się samo. Po prostu weźcie duży garnek z grubym dnem, ja użyłam garnka żeliwnego, wrzucajcie po kolei wszystkie składniki, mieszajcie i gotujcie

Raj dla Podniebienia
Dressing tahini do sałatki i warzyw 153

Dressing tahini ma dość ostry smak , dodanie do niego soku z cytryny i papryki wędzonej nadaje dodatkowej pikanterii. Jeśli według Was sos będzie zbyt intensywny, możecie dodać trochę masła orzechowego, które złagodzi dominujący smak tahini. Może się zdarzyć również tak, że dressing będzie zbyt gęsty , wtedy należy dolać 1 lub 2 łyżki dodatkowej wody i ponownie wymieszać. Gotowy dressing polejcie

Słodkie Gotowanie