kokosowa opada na dno. Wlewamy całość do wysokiej miski. Dodajemy cukier, masło orzechowe, wiórki kokosowe i całość miksujemy na najwyższych obrotach, aż mleko się napowietrzy, a cukier dokładnie rozpuści ok. 4-5 minut. W osobnej miseczce kruszymy na małe kawałki herbatniki w czekoladzie lub czekoladowe ciastka. Mieszamy je z masą z mleka kokosowego. Porcje rozlewamy do foremek na lody(...)kokosowego – polecam Lidl- Vitasia (aż 82% kokosa), Rossmann enerBio (65% kokosa) 2 łyżki wiórek lub płatków kokosowych 2 łyżki brązowego cukru, syropu z agawy albo stewii 2 łyżki masła orzechowego 5 pokruszonych herbatników w czekoladzie
Karo in the KitchenBardzo prosty przepis na puszyste, maślane rogaliki drożdżowe. Rogaliki można nadziewać dowolną konfiturą, powidłami, masłem orzechowym, nutellą itp. Czas wyrastania ciasta to tylko 30 minut! Szybkie
coolinarnastrefa.blogspot.comłyżki wody+ 1 łyżka wody do polewy20 gram gorzkiej czekolady 3 łyżki mleka kokosowegoMasło orzechowe mieszamy z olejem kokosowym, jajkiem oraz wodą. Mąkę mieszamy ze stewią, solą i sodą. Składniki "mokre" mieszamy z suchymi i wyrabiamy ciasto. Wałkujemy dość cienko i wycinamy wzory. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy doi piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Mango PapajaSkładniki: 2 łyżeczki cukru trzcinowego 3 łyżeczki kakao klasycznego 1 łyżeczka czekolady gorzkiej Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszać i rozdrobnić w moździerzu. Drugą wersję, którą nie
Ciastka - domowe słodkościptaków Składniki na około 20 ciastek o średnicy 8 cm: 250 g płatków owsianych (górskich lub zwykłych) 200 g mąki pszennej około 100 g suszonych owoców np. aronii, rodzynek, posiekanych moreli itp. 30 g oleju kokosowego lub 50 ml innego oleju roślinnego 1 dojrzały banan 50 g cukru 50 g masła orzechowego pół tabliczki gorzkiej czekolady (oczywiście może być(...)więcej) łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: W dużej misce zblenduj na puszystą masę cukier, banana i olej roślinny. Dodaj przesianą mąkę, wymieszaj. Do masy dodaj płatki owsiane i masło orzechowe. Moje masło miało kawałki orzechów, na których mi zależało, ale jeżeli masz gładkie masło możesz je zblendować w pierwszym etapie. Ten biały nalot na aronii to resztki mąki, bo trzymam
greenscarfglikemiczny. Porównując to masło do wyrobów innych producentów, 94% to bardzo wysoki wynik w rankingu na zawartość orzechów w maśle orzechowym - pozwala on zakwalifikować je do najlepszych maseł orzechowych na polskim rynku. Masło zrobione z takiej ilości orzechów nie tylko dodaje energii, ale też utrzymuje uczucie sytości naprawdę na długi czas. Pozostałe 6% stanowią letycyna sojowa, tłuszcz palmowy oraz(...)muesli. Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów. W wersji wytrawnej mozna je podawać jako dodatek do mięs, sosów czy warzyw. Oczywiście można je również po prostu wyjadać łyżeczką :) Nam bardzo posmakowało nam modne na zachodzie połączenie masła orzechowego i dżemu - zrobiłyśmy z córcią z takim nadzieniem pyszne tosty francuskie
Kto ugości moich gości?choinkę i z nadzieniem Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania Kruche ciasteczka czekoladowo-orzechowe Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy Marchewkowo-jabłkowe muffinki
Karo in the Kitchenmąki mieszamy razem aquafabę ubijamy na piankę, mieszamy razem z mąkami, masłem orzechowym i migdałami ugotowane daktyle dodajemy do pozostałych składników (razem z wodą spod gotowanych daktyli, ok 4 łyżki), całość dokładnie mieszamy na papierze do pieczenia formujemy ciasteczka (ok 1 łyżka- 1 ciastko) całość pieczemy 175 stopniach
healthy dreamsCake pops to ciastka na patykach, które wyglądają jak lizaki. W smaku i wykonaniu przypominają bajaderki. Podstawowy przepis składa się z pokruszonego ciasta połączonego ze spoiwem w postaci dowolnego kremu do tortu, nutelli, masła orzechowego lub dżemu. Wszystko oblane jest czekoladą i udekorowane kolorowymi posypkami. Świat oszalał na punkcie słodkości na patykach, które rozsławiła Bakerella, autorka książki w całości
Smakowity Blog Kulinarnyskładniki: 100 g ciasta (np. biszkoptu, okrawków z ciast) ok. 4- 5 łyżeczek kremu orzechowego – nutella 80 g czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju posypka kolorowa
Domowy Smak Jedzeniawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasteczka są przepyszne - takie aromatyczne i niezwykle chrupiące. Dzięki mące - posiadają wyrazisty i lekko orzechowy smak. Ponadto mąka żytnia - korzystnie wpływa na nasz organizm. O właściwościach zdrowotnych żurawiny nie będę pisała, bo z pewnością każdy wie, że jest jest ona uznawana za jeden z najzdrowszych owoców na świecie. (około 22 sztuki) 110g masła(...)piekarniku) około 12 minut w 180 stopniach. (Powinny być lekko rumiane. Należy uważać, aby nie przypaliły się, bo bardzo łatwo je przypiec i staną się gorzkie.) Po tym czasie ciastka wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostudzenia. (Bezpośrednio po upieczeniu będą miękkie, ale potem stwardnieją.) Rada: Ciastka przed pieczenie można schłodzić w lodówce i należy pamiętać, aby piekarnik
Di gotujefilmiku swoją uwagę poświęcę właśnie śniadaniom. A że u mnie zawsze musi być na słodko, posiłek ten bogaty jest w owoce, miód, a nierzadko też masło orzechowe. Oczywiście to tylko moje propozycje, możecie je dowolnie modyfikować i ... ulepszać. Nie będę się rozpisywać zbyt długo, wszystko co miałam powiedzieć powiedziałam w filmiku, więc po prostu zapraszam do oglądania. ;) NR 1 - Jaglanka(...)taki proszek z którego w kilka minut można zrobić ciastko. Prosto z mikrofalówki. Nie brzmi zbyt zdrowo, prawda? A gdyby tak zrobić własną, zdrowszą wersję..? ;) Nic prostszego! Połowę banana rozgniatamy widelcem na papkę. W ulubionym kubku zalewamy cztery łyżki płatków owsianych połową szklanki mleka (letniego!). Dodajemy łyżkę mąki, łyżeczkę masła orzechowego, banana i... mieszamy. Oczywiście możemy posłodzić do smaku. Wbijamy
Kuchnia Elliedowolnym kremem. Nie przepadam za bardzo słodkimi ciastkami dlatego starałam się wybierać przepisy, gdzie cukru jest jak najmniej – okazało się jednak, że to nie jest najlepsza technika. Cukier musi być i kropka. Możecie wyrównać sobie to później używając mało słodkiego nadzienia – dzisiejsze makaroniki zrobiłam z kremem z masła orzechowego i pasuje naprawdę idealnie :) Składniki: 50 g białek
Ciastkozercymiałam czasu. A jak już jadłam to chleb tostowy z masłem orzechowym i dżemem, rogalika albo drożdżówkę. W pracy nie umiałam kompletnie zorganizować się ze śniadaniami. Brałam owoce, jogurty, serki wiejskie, pomidory, kabanosy, coś co zostało mi z obiadu z dnia poprzedniego, jakąś sałatkę, ciastka, które upiekłam itp. Oczywiście nie wszystko na raz, ale często wyglądało
bistro mamamaśle, w zależności od wielkości ciastek, jedna sztuka bez czekolady ma od 40 do 55 kalorii, a z czekoladą - 65 kalorii. Z podanych proporcji przygotujecie około 35-45 ciasteczek. Nie musicie ich polewać czekoladą, bez niej smakują równie pysznie. Zamiast fistaszków idealnie sprawdzają się też orzechy włoskie. Mój domowy wielbiciel wszystkiego, co orzechowe stwierdził, że te z włoskimi(...)ciasto podsypać mąką, rozwałkować na dość cienki placek - kieliszkiem wykrawać małe kółeczka, układać je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - orzeszki ziemne układać od razu na każdym ciastku, włoskie najpierw pokroić na mniejsze kawałki - orzechy wciskać dość mocno w każde ciastko (dzięki temu po upieczeniu nie będą odpadać), które zwiększy dość znacznie swoją średnicę - wstawić do piekarnika
Smakołyki Bereniki