Składniki: 2 jajka 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki mąki odrobina masła do smażenia owoce ewentualnie sos czekoladowy Białka oddzielić od żółtek i ubić na
Moja Galeria SmakuSkładniki na 1-2 porcje: ze strony Kwestia Smaku 4 jajka 80 g cukinii, startej 1/2 pomidora, pokrojonego w kawałki 40 g żółtego sera, startego bazylia
Moja Galeria SmakuClafoutis to tradycyjny francuski deser składający się ze świeżych owoców upieczonych pod warstwą ciasta. Ciasta, które przypomina troszkę takie omletowe/ naleśnikowe. Tradycyjnie przyrządza się go z
Ostra na Słodko"Do przygotowania tej potrawy wykorzystałam smalczyk roślinny Smakowita Pajda , który zaskoczył mnie swoją innowacyjnością. To pierwszy taki produkt na naszym rynku. Bez konserwantów, na bazie
Wiem co jem„Durszlak apelował dziś o więcej przepisów konkursowych „Fusion w kolorach #omnomnom!” . Pobiegłam więc do kuchni i przygotowałam pyszną frittatę z tego co akurat udało mi się
Wiem co jem„ W mojej kuchni w dalszym ciągu królują szparagi. Sezon na nie jest tak krótki, że staram się go maksymalnie wykorzystać. Ale maj to nie tylko szparagi
Wiem co jem~placek owsiany (płatki owsiane i mąka owsiana ) z tartym burakiem, podany z twarogiem i mieszanką ziaren Migdałowy Przylądek ~ Myślałam, że będzie taaaaaaki różowy, i w sumie
breakfast of dreams~kakaowy placek na bazie puree z batata podany z masłem orzechowym~ Jak się cieszę, że to już koniec tego okropnego tygodnia...Było ciężko. A na pocieszenie
breakfast of dreams~kakaowy placek owsiany na jogurcie sojowym z nektarynką (w środku) podany z masłem orzechowym i drugą nektarynką~
breakfast of dreamsIdealne na leniwe niedzielne śniadanie :) PODWÓJNIE CZEKOLADOWE, RAZOWE, WEGAŃSKIE PANCAKES inspiracja // 1 porcja - ok. 6 placków ~75g mąki (trochę ponad pół szklanki) - użyłam pszennej razowej
chili & sugarW oryginalnym przepisie ten suflet jest na słono, jednak przerobiłam go na słodki :) Jest pyszny! SUFLET Z NALEŚNIKÓW zmodyfikowany przepis z książki "Kuchnia Polska" // 1 porcja
chili & sugarANANAS W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI przepis autorski // 1 porcja ~220g (6 plastrów) ananasa z puszki ~70g (pół szklanki) mąki pszennej razowej (lub innej) ~60g
chili & sugar