gdyż jak wiecie – lubię na słodko ;) Mus nie jest gładkim kremem , a bardzo widoczne i wyczuwalną są kawałki ( dośc spore ) jabłek. Jest mnóstwo sposobów na ich wykorzystanie : - naleśniki - omlety - szarlotki - w cieście francuskim - strudel - sakiewki naleśnikowe - ciasta ucierane - muffinki i co tylko nam fantazja podpowie! Składniki: ( 12 szt ) Ciasto : - margaryna – 40 g – drobny cukier
Ostra na SłodkoTortilla – znana w 2 formach. Jako cieniutki placek , które faszerujemy mięsem czy też warzywami i jako hiszpański omlet z dodatkiem ziemniaków. Dziś mam dla Was przepis na tę pierwszą wersję , którą śmiało można przyrządzić w domu za ułamek ceny sklepowej. Faszerowana warzywami jest świetnym pomysłem na zdrowy obiad lub też przekąskę w pracy. Mięsożercy śmiało mogą wzbogacić
Ostra na Słodkożółtych różnią się trochę konsystencją. U zwykłego banana miąższ jest żółty, zwarty i sprężysty, natomiast u czerwonego jest pomarańczowy, kremowy, delikatny i puszysty. Jak dla mnie bomba ! ~ Omlet z czerwonym bananem, serkiem naturalnym i cynamonem ~ Składniki: 3 jajka szczypta soli cynamon łyżka serka naturalnego słodzidło + 150g serka naturalnego czerwony banan Na rozgrzaną patelnię wbijamy jajka pomieszane z łyżką serka
Kuchenny Skrawek Niebasię ich skład, absolutnie naturalny. Dla mnie ideałem byłaby jeszcze wersja bez cukru, choć i tak nie są tak słodkie jak dżemy, więc z przyjemnością zjadłam mus gruszkowy z omletem, a truskawkowy zamroziłam i skrobałam łyżeczką ;) Na babeczkach ułożyłam jabłkowy. Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówplacki i naleśniki na mące ryżowej i kukurydzianej. racuszki bez mleka pulchne naleśniki bez mleka placki bez glutenu i bez mleka naleśniki bez mleka i bez glutenu omlet
prawdziwe jedzeniecienkie talarki i duszeniu ich w tłuszczu z cebulą, a następnie wylaniu na mieszaninę ziemniaków i cebuli trzech-czterech rozbełtanych i osolonych jajek, w wyniku czego powstaje gruby omlet, którym mogą najeść się do syta dwie osoby. A oto moja propozycja na przygotowane tego klasycznego dania kuchni hiszpańskiej. Składniki: 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 papryczki chilli oliwa
Smakowity Blog Kulinarnyprzygotować farsz do pierogów. Świetnie komponuje się z kaszą, jajkami, serem typu feta, a także z innymi nowalijkami jak rzodkiewka, ogórek i koperek. Można z jej dodatkiem przygotować nawet omlet, tartę, pizzę lub risotto. Mój pęczek botwinki "skończył" tym razem w zupie, ale dopóki sezon na nią trwa, pokuszę się z pewnością na jakieś eksperymenty kulinarne z jej udziałem
Smakowity Blog Kulinarnyfrokost . Jest to niezwykle interesujący posiłek, bo tak naprawdę obejmuje niezwykle szeroką gamę dań: od wypchanych po brzegi sandwichy, poprzez wyjątkowe kanapki z galaretką jedzone nożem i widelcem, zapiekanki, omlety, pieczone lub smażone mięsa z ziemniakami, dania z ryżu, makaronu, sałatki lub tarty... Nieograniczone możliwości. Zazwyczaj frokost jadam w pracy, przygotowany przez naszych wspaniałych kucharzy. Wczoraj jednak umówiłam się
Pożeraczka, czyli raz adobrzepoznawanie samego siebie. Ciekawym aspektem książki są przepisy. Nie ma ich dużo, ale wydają się być naprawdę ciekawe. Z pewnością kilka wypróbuję - ciasto waniliowe Nicky'ego, ptysie serowe czy omlet ziemniaczany. Co ciekawe - na końcu książki znajduje się spis wszystkich przepisów, co ułatwia ich późniejsze znalezienie. Bardzo mi się ten pomysł spodobał. Książkę polecam. Daleko jej do książki kucharskiej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeoliwki. Mieszając co chwilkę podsmażamy ok 3 minut. Jajka rozkłócamy, dodajemy sól, pieprz, posiekana natkę pietruszki, mieszamy. Wylewamy na patelnię, kiedy maa się zetnie przewracamy na druga stronę. Gotowy omlet obsypujemy obficie pokuszonym serem feta
Z Majeczką w kuchnikurczaka, marchewkę i paprykę i również przełożyć do miski. Na koniec warzywa miękkie pomidorki i ogórek. Dokładamy do warzyw i kurczaka i dodajemy makaron. Całość wymieszać. Z żółtka usmażyć omlet, pokroić w cienkie paseczki. Usmażonego kurczaka z warzywami rozłożyć na talerzu, na wierzch położyć paseczki omleta i posypać czarnym sezamem
Kulinarny karnet ChristopheraFarmio papryka czerwona szalotka szczypior rzeżucha sól, pieprz czarny Kamis Wykonanie: Jajka rozbijamy delikatnie widelcem, dodajemy drobno pokrojone warzywa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy roladę na styl omletu japońskiego. Czyli wylewamy część jajek na patelnię i rozprowadzamy po całości. Kiedy zaczyna się ścinać zaczynamy zwijać je jak naleśnika i posuwamy na 2 brzeg patelni, po czym wlewamy
Malinowe Pocałunkiprzygotować obiad dla mojej kochanej rodzinki z tego co mam w lodówce i zamrażarce. I wyszła fenomenalna, pyszna i bardzo wartościowa fritata. Można ją porównać do zapiekanki, lub wielkiego omletu. Fakt faktem była pyszna i to w moim przypadku liczyło się najbardziej. Dlatego też warto mieć zapasową porcję mrożonych warzyw. Po pierwsze uratuje to Was przed brakiem obiadu
Malinowe Pocałunkijajecznicy (którego ja osobiście nie lubię), ale jednocześnie da możliwość poziomu wysmażenia. Nie jestem zwolenniczką rozmącania jajek na jednolitą masę przed wlaniem na patelnię, gdyż przypomina ona wówczas omlet, zamiast jajecznicy. Podajemy tak jak lubimy najbardziej - ja tradycyjnie z pomidorem :) Smacznego! 2. Jajecznica a'la śródziemnomorska jajka cukinia pieczarki oliwki pomidory suszone ser feta opcjonalnie: papryczka chilli, szparagi marynowane
Taste Of My DayDziś będzie niskokalorycznie, ale nad wyraz pożywnie i sycąco, a do tego bardzo szybko. Jeden taki omlet spokojnie wyżywi dwie głodne osoby :) Składniki: - duża garść świeżego szpinaku - 3-4 jajka (w zależności od wielkości patelni) - dwa ząbki czosnku - oliwa do smażenia - sól, pieprz Na patelnię wlewamy oliwę, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy. Po około minucie dodajemy szpinak
Kulinarne zapędy Kokosa