przepyszny deser pod nazwą francuskich tostów. Rabanada 1 czerstwa bagietka bądź chałka pokrojona na kromki 2 szklanki mleka 3 jajka cukier puder cynamon W miseczce rozkłócić jajka jak na omlet, do drugiej wlać mleko. Kromki najpierw wrzucić na chwilę do miseczki z mlekiem, poczekać aż nasiąkną, po czym "obtoczyć" je w jajku. Smażyć na średnim ogniu z olejem
Przepysznik - BLW i nie tylkoCzęsto dostaję pytania ''Co robisz z żółtkami po omletach?'' ... Wychodząc wam (i sobie) naprzeciw siedzę i myślę, myślę i siedzę i powstają w mojej głowie (i na talerzu) przepisy na dania z żółtkiem w roli głównej np. CIASTO najłatwiejsze na świecie . Ale, co tam ciasto! Pizzerynki... to mi wyszło! Niewiele osób wie, ale przygotowuję posiłki także dla mojego brata, który
fitolarun.blogspot.comuwielbiam omlety, nie lubię nudy! Cały czas wymyślam, jakby tu inaczej podać mój kochany przysmak. Ostatnio zakochałam się w mące kukurydzianej. Uwielbiam jej smak i strukturę. Myślę, że będzie teraz królowała w przepisach :D ROLADA! Pierwsza była dla rodziców z jogurtem wiśniowym i powidłami domowymi z jabłek, nawet mama była zachwycona! Na zdjęciu jest druga- moja z masłem orzechowym
fitolarun.blogspot.comChyba nikt nie ma wątpliwości, że kocham omlety :D Jestem raczej znudzona zwykłym ''plackiem'' z patelni, więc wymyślam różne inne opcje. Tak było z naleśnikami, pancakami, roladą, ciastem itd. Ostatnio jednak nie mogę się oprzeć prostocie i wygodzie z jaką się wiąże muffin! Kawka + muffinek = idealny poranek! <3 SKŁADNIKI: -3 białka jaj -40g mąki żytniej - kawa rozpuszczalna
fitolarun.blogspot.comsmaczne! Najważniejsze jest to, by odsączyć kabaczka z wody. Zawsze musi być jakiś chwyt! Ale co tam! Polecam nie ograniczać się do gofrownicy! Piekarnik- ciasto. 180* 35 minut PATELNIA: omlet, placuszki, pankejki itd. Itd.! Użyjmy wyobraźni! SKŁADNIKI: - 200g cukinii - 2 białka jaj -35g mąki (u mnie żytnia) - 20g odżywki białkowej (jeśli nie masz dodaj jeszcze 10g mąki
fitolarun.blogspot.comczasu do czasu. Wkładać do słoików po ponownym zagotowaniu i pogotowaniu ok. kwadransa. Słoiki szczelnie zamykać i odstawiać do ostygnięcia. Konfitury można używać na kanapki, do naleśników czy omletów. Może być też dodatkiem do mięs lub serów. Wykorzystałam ją niedawno jako nadzienie do orkiszowych rogalików . ----------- Podobne: Jabłka na zimę do szarlotki Likier z aronii Jeżyny w sosie własnym
Weekendy w domu i ogrodzieFrittata to rodzaj omletu z dodatkiem warzyw. To lekka i sycąca potrawa, a przepisy na nią są łatwe. Szczególnie popularna jest we Włoszech i w Hiszpanii, ale coraz więcej fanów ma w Polsce. Składniki 200 g jarmużu 5 – 6 pomidorków cherry 2 ząbki czosnku 3 jajka 100 ml mleka 1 opakowanie serka białego typu Bieluch 4 łyżki płatków jaglanych
My Chcemy JeśćMakaron noodle z masłem orzechowym, marchewką i brokułem Pierś z kurczaka pieczona z karmelizowaną cebulką i camembertem, kasza bulgur i brokuły A na koniec mały słodki akcent.. Omlet cukiniowo-kokosowy z ricottą, ufo i borówkami
More food, love and dreamsparzenia słoików - trzeba dodać jedynie więcej wody i wstawić słoiki z cukinią. Gotujemy przez 15 - 20 minut, wyjmujemy, chłodzimy i ustawiamy w spiżarce. Podajemy jako słodki dodatek do naleśników, omletów, racuchów, kremów, itd. Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Życie zamknięte w smakuOjeju, jak ja lubię konfitury. Lubię je z naleśnikami, lubię z omletami, lubię na świeżutkim chlebku lub bułeczce, lubię w domowym jogurcie. Każdego roku przetwarzam mnóstwo owoców. Część przetworów zjadam ja i moja najbliższa rodzina, część wręczana jest w prezencie dalszym krewnym i przyjaciołom - ot, taki miły prezent. Ta konfitura wzięła się z zapomnianych owoców i pierwszych brzoskwiniowych spadów
Życie zamknięte w smakupysznie, chociaż zupełnie inaczej, niż Happy Roll. Niemniej z pewnością wrócę do tego smaku! Polecam też poprzednie przepisy: Sushi Futomaki z makrelą, surimi i wasabi oraz Sushi nighiri z omletu . (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date
Życie zamknięte w smakublaszkę ( foremkę )do zapiekania. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojony boczek razem z posiekanym porem. Wykładamy na omleta. Pieczarki i paprykę kroimy na mniejsze kawałki i również układamy na omlecie. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku aż ser się rozpuści. Kroimy jak pizzę. SMACZNEGO
Smaki Ewysmażymy omleta– podczas smażenia podnosimy lekko brzegi aby masa jajeczna dostała się na patelnię i się ścięła. Po usmażeniu omleta, przekładamy ( zsuwamy ) go na blaszkę ( foremkę )do zapiekania. Na omlecie układamy fasolę gotowaną parze , pokrojoną w słupki kiełbasę, cukinię i pomidora w plasterkach. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy startym serem. Zapiekamy w temperaturze ok. 180 o C przez chwilę
Smaki Ewyjuż każdy, kto śledzi mojego bloga na bieżąco wie, że moje ulubione śniadania to te na słodko. Najbardziej lubię wszelkiego rodzaju placki i placuszki, np: Placuszki dyniowe , Omlet owsiany , Ekologiczne placuszki z płatków Symbio . Ostatnio pracuję głównie popołudniami, więc rano mam więcej czasu na przygotowanie śniadania. I niezmiennie już od kilku dni na moim śniadaniowym stole królują
Zawsze głodna!Wspomnienie dzieciństwa - pyszny, puszysty omlet z dodatkiem sezonowych owoców, który rozpływa się z ustach... Można się rozmarzyć, a jeszcze lepiej zmaterializować te marzenia i zjeść :) Składniki: 2 jajka łyżka mąki szczypta soli odrobina oleju do smażenia Wykonanie: Białka ze szczyptą soli ubijamy na pianę. Gdy w pianie będę widoczne ścieżki, pozostawiane przez mikser, dodajemy łyżkę dowolnego rodzaju mąki, mieszamy
Taste Of My Day